aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Sandvigheia 2, en representativ enebolig i meget populært, sjønært og solrikt område i idylliske omgivelser mellom Kolbjørnsvik og Sandvigen.
Velkommen til Sandvigheia 2, en representativ enebolig i meget populært, sjønært og solrikt område i idylliske omgivelser mellom Kolbjørnsvik og Sandvigen.

KOLBJØRNSVIK Sandvigheia 2

Sandvigheia, Hisøy - Velholdt enebolig på stor hagetomt - Solrikt beliggende - Tilhørende brygge

  • kr 5 950 000
  • BRA-i 189 m²
  • 3 soverom
  • Prisantydningkr 5 950 000
  • Omkostningerkr 167 890
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 6 117 890
  • ObjektstypeEnebolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår1966
  • Soverom3
  • Tomt2 224 m²
  • Eierform tomtEiet
  • 5 950 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 148 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 950 000,00))   167 890,- (Omkostninger totalt)   6 117 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Velkommen til Sandvigheia 2, en representativ enebolig i meget populært, sjønært og solrikt område i idylliske omgivelser mellom Kolbjørnsvik og Sandvigen. Boligen er praktisk innredet med alt på èn flate samt en innholdsrik kjeller med mye bodplass for den aktive familie. Sandvigheia er et veletablert og unikt boligområde mot Galtesund, uten gjennomgangstrafikk og bestående av romslig villabebyggelse på store tomter i sjønære omgivelser på Hisøy. Kort vei til egen brygge og flotte friområder. Boligen ligger på en solrik hjørnetomt, godt over gatenivå og fritt utsyn over områdene rundt og noe utsikt inn mot Arendal sentrum. Representativ enebolig beliggende på en romslig, vestvendt og solrik hagetomt med fin opparbeidelse. Tilhørende 6 meter brygge mot Galtesund.
Stue / spisestue

Sandvigheia 2, Agder

  • Tomt
    2224m²

    Beskrivelse av tomt
    Representativ enebolig beliggende på en romslig, vestvendt og solrik hagetomt med fin opparbeidelse. Rundt bebyggelsen er tomten pent opparbeidet med hage med plen, tilbaketrukket terrasse med skifer, støpte gangveier, diverse murer, hekker, bed og prydbusker. Det er flaggstang i hagen. Eiendommen har en hyggelig privat oppkjørsel med asfaltert vei og gårdstun samt fritttliggende garasje med ytterligere biloppstillingsplasser. Eiendommen har tinglyst rett til brygge i form av 6 meters privat brygge ved Galtesund. Deler av tomten er oppgitt å være andel veg grunn.

    Beliggenhet
    Sandvigheia er et veletablert og unikt boligområde mot Galtesund, uten gjennomgangstrafikk og bestående av romslig villabebyggelse på store tomter i sjønære omgivelser på Hisøy. Kort vei til egen brygge og flotte friområder. Boligen ligger på en solrik hjørnetomt, godt over gatenivå og fritt utsyn over områdene rundt og noe utsikt inn mot Arendal sentrum. Fra Sandvigheia er det kort vei til skoler, barnehager og idrettsanlegg, flotte friområder med bl.a. Slaabergvig, skjærgården og Galtesund. Boligene på Sandvigheia har eget bryggeanlegg like ved, hvor denne eiendommen har tilhørende ca 6 meter tinglyst brygge med båtplasser, velegnet for både bading og opphold. Det er ca. 2 km til Kolbjørnsvik med hyppig fergeforbindelse til Arendal sentrum. Det er også god bussforbindelse ved Sandvigveien. Sommerstid kan man også ta Merdøferga fra Pellebrygga nede i Sandvigen.

    Adkomst
    Fra Arendal mot Hisøy, videre følg mot Kolbjørnsvik og videre mot Sandvigen (Sandvigveien). Like etter Hasseldalen og før man kommer til Sandvigen ta inn til venstre (Sandvigheia). Eiendommen ligger på høyre hånd.

    Bebyggelse
    Frittliggende enebolig og frittliggende dobbel garasje.

    Barnehage/skole/fritid
    Hisøy Barne- og ungdomsskole med bl.a. idrettsanlegg og SFO. Den internasjonale skolen (AIS) ligger også på Hisøy. Det er flere barnehager i nærheten.

    Skolekrets
    Hisøy barne- og ungdomsskole.

    Offentlig kommunikasjon
    Buss stopp like i nærheten med bussforbindelse til Arendal og omegn. Det er også gangavstand til Kolbjørnsvik med fergeforbindelse flere ganger i timen over til Arendal sentrum.

    Byggemåte
    Frittliggende enebolig oppført 1966 med alt på èn flate oppført på grunnmur av betong og noe sementblokker, antatt på grunn av fjell og fyllmasse. Yttervegger i isolert bindingsverk med utvendig stående kledning. Vinduer og ytterdører i tre med isolerglass og koblede vinduer i kjeller. Tak av type valmtak, tekket med glasserte takstein. Frittliggende garasje antatt bygget på 90 tallet, oppført på sementblokker med gulv i betong. Yttervegger i tre med stående kledning. Tak av typen valmtak tekket med glasserte takstein. Se komplett tilstandsrapport ved Erik Sørensen AS datert 15.04.2024 for ytterligere detaljer og tilstandsrvurderinger.

    Innhold
    Hovedetasje: Vindfang og romslig entrè/hall, gang, 3 soverom hvorav hovedsoverom har direkte adgang til hovedbad /wc. Gjestetoalett. Romslig stue med utgang terrasse og hage, spisestue, kjøkken/allrom med god spiseplass. Vaskerom/grovkjøkken med utgang hage. Loft/hems. Underetasje: 2 kjellerrom og utgang til integrert garasje, fyrrom, matbod og blindkjeller/bod.

    Standard
    Velkommen til Sandvigheia 2, en representativ enebolig i meget populært, sjønært og solrikt område i idylliske omgivelser mellom Kolbjørnsvik og Sandvigen. Boligen er praktisk innredet med alt på èn flate samt en innholdsrik kjeller med mye bodplass for den aktive familie. Eiendommen fremstår som velholdt og godt vedlikeholdt men noe tidsmessig standard fra byggeår og senere. Boligen har en hyggelig adkomst med skifertrapp og repo samt overbygget inngangsparti. Fra inngangspartiet, kommer man inn i en romslig hall med garderobe. Her er bruddskifer på gulv og tapetserte vegger. Kjøkkenet er et romslig og praktisk familiekjøkken med fritt utsyn og god spiseplass. Kjøkkenet har innredning i eik utførelse, fliser over kjøkkenbenk, god skap- og benkeplass og integrert komfyr med gass koketopp. Praktisk tilliggende grovkjøkken med vaskerom og utgang til hagen. Videre har man en romslig stue og spisestue med utgang til solrik terrasse og hage. Soveromsavdelingen består av gang, gjestetoalett og 3 soverom hvorav hovedsoverommet har direkte adgang til husets hovedbad. Innvendige gulver har parkett på de fleste gulv. Vegger er tapetserte eller har panel. Innvendige tak er i hovedsak pusset og malt. Alle soverommene har garderobeløsninger. Hovedbadet er antatt fra 90 tallet og har fliser til tak, dusjhjørne, wc og bidè. Gjestetoalettet har wc, servant og fliser på gulv. Kjeller er i hovedsak boder og kjellerrom, benyttet til lagring og teknisk rom. Det er direkte adgang til husets integrerte garasje fra kjelleren. Overflater består hovedsakelig av støpte gulv og malte flater. Tak er pusset og malt. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: - Terrengforhold: Mangler fall ut i fra mur. - Vann og avløpsrør fra byggeår, mer enn halve levetiden er passert. - Ingen fuktsikring utvendig på tilbakefylte sider. Drenering trenger utbedring for å oppnå tørr kjeller. - Kledning er ikke lektet ut. Råte i enkelte kledningbord. - Noe rust i enkelte kilrennebeslag. - Noe vannansamling på gulv/grunn i krypkjeller. Relatert til utvendig drenering. - Klosett lekker på gjestetoalett. - Håndløper mangler på kjellertrapp. - Pipe må sjekkes grunnet alder. - Avløpsrør i plast og soil. - Oljefyr er ikke sjekket. Må sjekke om utvendig tank er sanert. - Garasje trenger utbedring mht drenering.   Forhold som har fått TG3: - Kjølerom er ikke bygget som et rom i rommet og må utbedres. - Bad fra 1995 må anses for renoveringsklart grunnet alder. - Vaskerom trenger oppgradering før videre bruk. Se komplett tilstandsrapport ved Erik Sørensen AS datert 15.04.2024 for ytterligere detaljer og tilstandsrvurderinger.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    Parkering
    Frittliggende dobbel garasje (BRA 43 m2) med 2 porter. Integrert garasje i boligens underetasje. Forøvrig god parkering på egen grunn.

    Radonmåling
    Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

    Diverse
    Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten.

    Prisantydning inkl. omkostninger
    5 950 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 148 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 950 000,00))   167 890,- (Omkostninger totalt)   6 117 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  • Oppvarming
    Peis i stue. Varmepumpe luft/luft på kjøkken. Forøvrig elektrisk oppvarming.

    Energiklasse
    G

    Info energiklasse
    Eier har ikke energimerket eiendommen og interessenter må derfor legge til grunn at eiendommen har energimerke G.

  • Kommunale avgifter
    13845

    Kommunale avgifter år
    2024

    Info kommunale avgifter
    Eiendommen har innstallert vannmåler og betaler vann i.h.t. forbruk.

    Formuesverdi primær
    753759

    Formuesverdi sekundær
    2022

    Formuesverdi sekundær år
    2022

    Tilbud lånefinansiering
    Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  • Offentligrettslige pålegg
    Mulig pålegg om fjerning av eventuell oljetank.

    Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4203/306/253: 17.12.1960 - Dokumentnr: 3682 - Bestemmelse om gjerde 09.12.1985 - Dokumentnr: 13217 - Erklæring/avtale Bestemmelse om adkomstrett
    27.09.1960 - Dokumentnr: 2687 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
    Knr:4203 Gnr:306 Bnr:1
    01.01.2020 - Dokumentnr: 1281823 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0906 Gnr:306 Bnr:253
    17.12.1960 - Dokumentnr: 3682 - Best. om båt/bryggeplass Rettighet hefter i: Knr:4203 Gnr:306 Bnr:1


    Ferdigattest/brukstillatelse
    Det er foretatt undersøkelser hos kommunen, men kommunen kan ikke bekrefte hvorvidt ferdigattest foreligger. Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse er i samsvar med dagens bruk. Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da at bygget ikke er lovlig tatt bruk. 

    Vei, vann og avløp
    Eiendommen har adkomst via privat, felles vei.  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett. Det er nye utvendige stikkledninger fra 2013.

    Regulerings- og arealplanner
    Området er uregulert. Bebyggelse og anlegg, eksisterende boligbebyggelse i.h.t. gjeldende kommuneplan.

    Adgang til utleie
    Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

    Kommentar bo- og driveplikt
    Det er bo- og driveplikt på eiendommen.

    Kommentar konsesjon
    Eiendommen er bebygd, tomten er større enn 2 dekar, men mindre enn 100 dekar totalt og har ikke mer enn 35 dekar fulldyrket og/eller overflatedyrka jord.  Kjøper er klar over at konsesjonsfriheten er betinget av at man ikke foretar bruksendring i strid med plan og at dette bekreftes overfor plan- og bygningsmyndigheten ved utfylling av egenerklæring om konsesjonsfrihet.

    Kommentar odelsrett
    Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    5 950 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 148 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 950 000,00))   167 890,- (Omkostninger totalt)   6 117 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

    Omk. kjøper beløp
    167890

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

    Dødsbo
    Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Arvingene (selgerne) har ikke bebodd eiendommen og har ingen kunnskap vedrørende eiendommen og eiendommens beskaffenhet utover det som her fremgår av salgsoppgaven. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand fra teknisk sakkyndig.

    Meglers vederlag
    Meglerprovisjon: 1,25% Tilrettelegging: kr. 10.900,- Grunnpakke markedsføring: kr. 11.950,- Digital annonsering: kr. 9.400,- Garantipremie: kr. 3.800,- Oppgjør: kr. 4.250,- Grunnbok m.v. kr. 949,-

Leif Christian de Presno

Megler

Leif Christian de Presno

47 20 12 74

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev