- Det var området vi falt for i første omgang. Dette er en liten idyllisk grend med sin opprinnelse på tidlig 1800-tall. Og når solen skinner kommer det inn et helt spesielt lys på tomten. Når vi kom hit for første gang bare føltes det riktig og det var kjærlighet ved første blikk, forteller Renate.  

Huset som, ble bygget i 1822, har systematisk blitt oppgradert de siste årene og fremstår i dag som et moderne og fresht hjem, samtidig som det har klart å bevare mye av sjelen til huset. 

- Når vi overtok huset måtte vi se litt forbi utgangspunktet vi hadde foran oss. Men vi er begge interessert i oppussing og interiør så vi begynte fort å se potensiale og løsninger. Så vi satte i gang med å endre planløsningen, bytte trapper, heve takhøyde. Egentlig det aller meste er bygget på nytt.

 Boligen ligger i en historisk del av Bergen, og familien hadde et ønske om å ta vare på de elementene man kunne. 

- Det var dessverre ikke så mye som kunne tas vare på, men når vi fikk frem noen av de originale gamle veggene bare måtte vi fremheve disse. Det er lagt veldig mye jobb ned i å få restaurert dem til den fatningen de er i dag. 

Noe av det første som møter deg når du entrer Sandviksveien 183 er den store og luftige terrassen. Her har familien nytt lange sommerkvelder, med grilling og solnedgang over fjorden.  

- Det var jo bare en dårlig drenert hage her, men med det fantastiske nabolaget og lyden av bølgeskvulp visse vi at vi måtte gjøre noe mer ut av det. Så her er det drenert, murt og bygget vedlikeholdsfri platting. Så nå kan man sitte her ute og kjenne en enorm ro og lykkefølelse. Vi bare åpner døren til stuen og forlenger den ved å dra ut møbler, mat og ikke minst leker til barna. Da er vi en del av det som skjer i nabolaget samtidig som det føles litt tilbaketrukket og usjenert. 

Huset fremstår som både romslig og moderne med sine store og åpne løsninger. Med sine mange rom og åpne arealer er hjemmet perfekt når man har en stor familie. Her inviteres det til både 17. mai-frokoster og sene fredagskvelder. 

Husets juvel er det elegante og samtidig anvendelige kjøkkenet. Her er det blitt lagt ned mange timer i utforming for å få det perfekte oppholdsrommet for hele familien. Her er det sosialt å lage mat, mens gjestene venter på første rett og peisen knitrer på en kald vestlandskveld. Tanken var at kjøkkenet er husets hjerte. Dette er rommet vi virkelig bruker gjennom hele dagen. Enten det smøres matpakker, gjøres lekser på benken eller forberedes til middagsselskaper. Vi er sosiale og liker å lage mat, så vi måtte utforme kjøkkenet deretter. Med den åpne løsningen, samtidig som du har den lille veggen får du både roen du ønsker når du står og lager mat, samtidig som du får med deg det som skjer. 

Prikken over i-en for Renate er den lille sandsranden som ligger like nedenfor huset. Den er flittig brukt av både store og små så fort temperaturen begynner å krype oppover gradestokken. 

- Også er det jo luksus å ha gamle Bergen som turområde rett ut av huset. Og hvis du ønsker å kjenne litt på pulsen så er det bare å gi seg i kast med Stoltzen.

Interessert? Se annonsen for boligen