Dame drikker te
Hun ønsket seg bort fra det hektiske bylivet, og ønsket å komme nærmere naturen for å fokusere mer på fritid og mindre på karriere. På en jobbtur til idylliske Rosendal falt hun pladask for stedet og plutselig var svaret klart - det var hit hun skulle

Så, etter 20 år i Oslo, pakket hun ned livet og satte kursen mot det ukjente. Her ventet en nedslitt villa fra 50-tallet med fantastisk utsikt og et gedigent potensial som glitret i den 30 meter lange strandlinjen.
 
- Mange snakker om at de gjerne vil at noe skal skje, men endring kommer ikke av seg selv. Du må tørre! Jeg tror mange vurderer ting i hjel, og så blir det ikke noe. Det at jeg pakket opp og flyttet til Rosendal var nok mye adrenalin og impuls – men så verdt det! 
 
Signe mener det er viktig å ha et fint hjem å kunne trekke seg tilbake til, men at det å finne en balanse er nøkkelen. Man må ikke alltid jage etter de nyeste trendene. 


- Hjemme skal du roe ned og puste. Da er det viktig at det rundt deg gjenspeiler deg. For meg er det viktig at interiøret er ekte. Ikke tenk at du alltid må ha det nye. Prøv heller å finne møbler og løsninger som du kan ha lenge og som representerer deg.   


 
Stilen sin beskriver interiørstylisten som floral, feminin og organisk. Etter å ha bodd sine første leveår i Brooklyn har dette hatt en stor påvirkning.


 
- Jeg brukte mye tid sammen med min amerikanske tante som var kunstner. Nå i voksen alder ser jeg at jeg har blitt inspirert og påvirket av hennes stil og uttrykk. Hun er levende, åpen og inkluderende og det syns jeg gjenspeiler hvordan jeg innreder hjemmet mitt. 
 
Mens det er de danskdesignede Pantone One-spisestuestolene som er kronjuvelene når det kommer til møbler, er det ingen tvil om at det er stuen som er favorittstedet. Og spesielt én detalj får æren for dette. 
 
- Det runde vinduet i stua! Det er helt fantastisk og er et blikkfang. Det fungerer som et innrammet kunstverk som forandrer seg fra dag til dag. Vinduskarmen har jeg fått laget dyp slik at man faktisk kan sitte i karmen og nyte utsikten og roen. 
 
Når det kommer til å gi gode interiørtips renner den sprudlende stylisten nærmest over med råd og inspirasjon. Tør å blande nytt og gammelt, sier hun bestemt. - Det gir et fantastisk uttrykk og en personlig touch. Ikke tenk at boligen din skal se ut som en katalog. Det finnes for eksempel fantastisk fine tapet å velge mellom som er midt i blinken for å skape litt personlighet! Jeg har biritapet i gangen, og den er så flott! Jeg fikk den spesialsydd på mål, og kunne ikke vært fornøyd. Visste du forresten at hele auditoriet i FN-bygningen i New York er dekket av norsk biritapet? Det er ganske kult!
 
Signe, som selv gjør seg klar til å gi det varme og personlige hjemmet sitt videre til en ny eier, er klar på hva hun mener skal til for å få boligen klar til visning.

 
 
- Rydd og kast – less is more. Skap stemning med duftlys eller musikk, atmosfære kommer ikke av seg selv. Prøv å gi folk den følelsen du selv har når du er hjemme. Har du løse lister eller en knirkete dør – fiks det. Opplever folk at det er litt slurv noen steder er det stor sjanse for at de tenker at det finnes mer slurv i resten av boligen.
  
Og når det kommer til valg av megler var det viktig å velge en person som både forstod Signe, huset og ikke minst nærmiljøet og beliggenheten. Og derfor falt valget på Christoffer i Aktiv Sunnhordland. 
 
- Jeg har jo møtt en del meglere opp igjennom og har lært at det er viktig å velge riktig. Du skal jo selge noe av det kjæreste du har, og da gjør det litt mindre vondt å vite at det er i trygge hender. 

For mer inspirasjon kan du besøke Signe på Instagram, @signeschineller

Nysgjerrig på hva boligen din er verdt? Bestill en verdivurdering nå.