aktiv-eiendomsmegling
Velkomen til Gjelland fjordhytteområde - Presentert av Elisabeth Nonås Fylkesnes i Aktiv Eiendomsmegling Sunnhordland

Reksteren Gjelland

16 flotte hyttetomter med flott fjordutsikt, solrik beliggenhet og kort veg til sjøen. Mulig å sjå i visningshytten!

 • 550 000
 • BRA 1 010 m²
 • PRISANTYDNING550 000
 • OMKOSTNINGER14 972
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER564 972
 • EIENDOMSTYPEHyttetomt
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR-
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 010 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 550 000,- (NB: prisen er fast)

  Omkostninger
  172,- (Panteattest kjøper)
  525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  525,- (Tingl.gebyr skjøte)
  13 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 550 000,-))
  --------------------------------------------------------
  14 972,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  564 972,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument.

Meld deg på visning!

Påmelding
På tomt 8 i prosjektet er det bygd ei flott visningshytte

Gjelland, Vestland

 • Gjelland fjordhytter - din del av paradis!
  Gjelland i ferieparadiset Tysnes er ett idyllisk og avskjermet område med flott fjordutsikt, solrik beliggenhet og enkel tilgang til sjøen. Her har Andersland Bygg for salg 16 hyttetomter med byggeklausul, bare to timer unna Bergen. Hvorfor ikke velge det beste når du skal finne din ferie- og fritidsperle?

  Gjelland hytteområde er et område beståande av totalt 32 solvendte fritidstomter, rett ved sjøen! Byggetrinn 1 består av 16 hyttetomer på mellom 872 m² og 1270 m² med byggeklausul fra kr. 550.000,- til kr. 1.490.000,- . Gjelland hyttefelt ligger i grensen mellom sunnhordlandsbassenget og Bjørnefjorden, og er et idyllisk og avskjermet område med flott utsikt, solrik beliggenhet og enkel tilgang til sjøen.

  Generøse utsiktstomter med byggeklausul
  Om du ønsker å komme tettest mulig på sjøen, eller heller ønsker et sted litt mer tilbaketrukket innover og oppover i lendet: Gjelland Fjordhytter har tomten for deg. Og uavhengig av hvilken plassering du velger, kan du glede deg over gode solforhold og utsøkt utsikt mot Bjørnafjorden, Søreidvika og Tysnesøy.

  Størrelsen på naturtomtene varierer fra 812m² til hele 1270 m², og samtlige er plassert for å gi best mulig utsikt og solforhold. De romslige tomtene gir godt med boltreplass på egen grunn, samtidig som innsynet fra naboer begrenses. Hver tomt får kjørbar vei fram til hytteveggen, og det legges til rette for to biloppstillingsplasser på hver eiendom. I tilretteleggingen av tomtene vil vi legge vekt på å åpne opp eiendommen for utsikt og lys. Samtidig ønsker vi å bevare mest mulig av den originale løvskogen, for å beholde de naturlige kvalitetene i området og skjerme mot innsyn.

  Rett utenfor stuevinduet myldrer det av skjær og øyer, omgitt av krystallklar sjø. En perfekt ramme for maritime aktiviteter av alle slag. Fritidsfiske og sportsfiske er populært for de fleste, og forholdene ligger absolutt til rette for spennende og smakfulle fangstopplevelser; det er lite som kan måle seg med superfersk fisk grillet på svaberget like ved der du fisket den. Her er også glimrende forhold for seilentusiaster så du treffer nok på likesinnede. Det finnes mange flotte steder å se!

  Fra det naturskjønne hytteområdet kan du enkelt dra på sjøen og nyte den spennende skjærgården mot sørvest - med sine øyer, holmer, trange sund og lune viker. Setter du kursen mot nord, åpner Bjørnefjorden seg opp i all sin prakt, og kanskje er det her du drar opp dagens spennende og smakfulle fangst? Det er planlagt et eget bryggeanlegg for småbåter i området.

  Gjellandsvika byr også på fine muligheter for en dukkert, og her legger vi til rette en egen badestrand for ferierende badenymfer.
  Tar du turen ut på knauser og berg langs sjøsiden av hyttefeltet, kan du hive deg uti på dypere vann. Her er sjansene også gode for å sikre dagens middag med litt innsats med fiskestangen.

  Inne i hyttefeltet vil det også bli etablert et felles «leirområde» med bålpanne, der små og store hyttenaboer kan møtes

  BYGGETRINN 1

  Tomt 1
  - Stipulert tomtestørrelse: 872 m²
  - Prisantydning: 1.490.000,- + omk

  Tomt 2
  - Stipulert tomtestørrelse: 1012 m²
  - Prisantydning kr. 1.190.000,- + omk.

  Tomt 3
  - Stipulert tomtestørrelse: 1004 m²
  - Prisantydning 1.190.000,- + omk.

  Tomt 4
  - Stipulert tomtestørrelse: 1130 m²
  - Prisantydning 1.190.000,- + omk

  Tomt 7
  - Stipulert tomtestørrelse: 1062 m²
  - Prisantydning kr. 1.190.000,- + omk


  Tomt 8
  - Stipulert tomtestørrelse: 1062 m²
  - Prisantydning kr. 1.190.000,- + omk

  Tomt 9
  - Stipulert tomtestørrelse: 926 m²
  - Prisantydning kr. 1.190.000,- + omk

  Tomt 10
  - Stipulert tomtestørrelse: 1144 m²
  - Prisantydning kr. 790.000,- + omk.

  Tomt 11
  - Stipulert tomtestørrelse: 1270 m²
  - Prisantydning kr. 1.050.000,- + omk.

  Tomt 12
  - Stipulert tomtestørrelse: 1059m²
  - Prisantydning kr. 790.000,- + omk.  Tomt 13
  - Stipulert tomtestørrelse: 1037m²
  - Prisantydning kr. 1.050.000,- + omk

  Tomt 14
  - Stipulert tomtestørrelse: 1109m²
  - Prisantydning kr. 1.050.000,- + omk.

  Tomt 18
  - Stipulert tomtestørrelse: 1098 m²
  - Prisantydning kr. 650.000,- + omk.

  Tomt 19
  - Stipulert tomtestørrelse: 1088 m²
  - Prisantydning kr. 650.000,- + omk.

  Tomt 20
  - Stipulert tomtestørrelse: 1163 m²
  - Prisantydning kr. 550.000,- + omk.

  Tomt 24
  - Stipulert tomtestørrelse: 1010 m²
  - Prisantydning kr. 550.000,-  Tysnes
  - Perfekt plassering
  Gjelland Fjordhytter ligger gunstig til for besøkende fra Sør-Vestlandet, med cirka to timers kjøring fra hhv. Bergen og Haugesund. Her kjører du rett til hytteveggen, enten du kommer fra bergens-regionen via ferje mellom Halhjem og Våge, eller om du kommer fra Stord via ferje mellom Jektevik og Hodnaneset. Beliggenheten innbyr også til adkomst sjøveien for de som har egen båt.

  Tysnes kommune har et flott og variert landskap, med både fjell, skog, sjø og kystlandskap. Denne fantastiske miksen finner man også i og ved Gjelland Fjordhytter på Reksteren. Gjelland er virkelig stedet for å nyte freden, roen og den vakre fjordutsikten, samtidig som alt ligger til rette for en aktiv ferie for små og store.

  Kvar hyttetomt har rett på båtfeste mot felleskai ved friområde
  I Gjellandsvika vil det bli etablert bryggeanlegg for småbåter. Eget opptrekk gjør det enkelt å ta opp og sette ut fritidsbåter, slik at du enkelt kan trekke den med deg for vinterlagring hjemme eller oppe ved hytta. Gjellandsvika byr også på fine muligheter for en dukkert, og her legges det til rette en egen badestrand for ferierende badenymfer. Tar du turen ut på knauser og berg langs sjøsiden av hyttefeltet, kan du hive deg uti på dypere vann. Her er sjansene også gode for å sikre dagens middag med litt innsats med fiskestangen. Inne i hyttefeltet vil det også bli etablert et felles «leirområde» med bålpanne, der små og store hyttenaboer kan møtes for felles grilling, kaffekos, lek og moro.

  Spennende nærområde
  Reksteren byr på topp muligheter for herlige fritidssysler, både for aktive og mer avslappede feriegjester.
  Den krystallklare sjøen og skjærgården rundt øya legger en perfekt ramme for en rekke maritime aktiviteter, enten du er glad i å fiske, seile, padle, bade, dykke eller bedrive ulike vannsportaktiviteter. Liker du deg i skog og mark, har Reksteren også et utall traktorveier, stier og hjortetråkk å utforske. Her kan du studere den frodige og mangeartede vegetasjonen, enten du sikter mot de to høyeste fjelltoppene Gjøvågsvarden (306 moh.) og Dalstuva (336 moh.) for flott og luftig utsyn.

  Landhandel
  Bruntveit handel, bare fem minutters kjøring nord for Gjelland, er en institusjon på Reksteren. Dette er en ekte landhandel i ordets rette forstand, der du får alt fra alt fra rykende ferske bakervarer til sluker og sen, til erstatning for fiskesnøret du slet i går. Butikken har kundevennlige åpningstider både på hverdager og ferier, og fungerer som et viktig sosialt møtepunkt både for fastboende og feriegjester - der du kan slå deg ned for et drøs over en kopp kaffe eller en is.

  Uggdal
  I Uggdal på Tysnesøy, en liten halvtimes kjøring fra Gjelland, ligger kommunesenteret i Tysnes. Her ligger rådhus, legekontor, post, politi, brannvesen, matbutikk - og ikke minst Andersland Bygg. I Uggdal finner du også Haaheim Gaard, der Torstein Hatlevik har omskapt et gammelt, nedlagt gårdsbruk til en nydelig hotellperle, med fantastisk mat. Plasseringen ved foten av Tysnessåta (752 moh.) gjør dessuten stedet til et ypperlig utgangspunkt for topptur til «Såto». Ferden går langs godt merket sti, der du underveis passerer stølsgrendene Buldo, Huldestølen og Gjerstadstølen.

  Uggdal er også stedet for de golffrelste. Her har Tysnes Golfklubb både en sekshullsbane og en 18-hulls pitch & put-bane, der du har mulighet for å sikre deg «hole in one» i virkelig naturskjønne omgivelser.

  Våge
  Våge er selve knutepunktet på Tysnes, med alt du trenger innen bank, handel, overnatting, restaurant, turistinformasjon, helse- og velværetjenester. Her anløper også fergen fra Halhjem, selve livsnerven mot bergensregionen.

  Slå ut håret på Tysnesfest
  Tysnesfest andre helgen i juli er sommerens største begivenhet på Tysnes. Festivalen samler og begeistrer publikum i alle aldrer,
  og satte i 2017 rekord med over 32.000 solgte billetter. Her skal alle finne aktiviteter og opplevelser som fenger - enten det det
  måtte være konserter på festivalområdet eller en av de andre høytliggende, kirkelige, historiske eller naturskjønne arenaene,
  besøk på ærverdige skip, skuter og galeaser, deltakelse i adrenalinfylt kassebilløp eller Ta sjansen, motbakkeløp, utendørskino, teater og sirkusforestillinger, rib-tur i skjærgården, strikkekveld, golfturnering eller markedsdag.

  Noen av opplevelsene Tysnes har å by på:
  Flotte turområder
  Sjø, båt og fisking
  Sykkelturer
  Tysnesfest
  Historiske opplevingar
  Haaheim gard
  Golf

  Velkommen til Gjelland hytteområde!
 • Nytt hyttefelt. Området ellers har spredt bebyggelse av både fritidsformål og boligformål.
 • Gjelland Fjordhytter ligger gunstig til for besøkende fra Sør-Vestlandet, med cirka to timers kjøring fra hhv. Bergen og Haugesund Her kjører du rett til hytteveggen, enten du kommer fra bergens-regionen via ferje mellom Halhjem og Våge, eller om du kommer fra Stord via ferje mellom Jektevik og Hodnaneset. Beliggenheten innbyr også til adkomst sjøveien for de som har egen båt.

  Følg skilt mot Rekstern, og følg rekstavegen til det er skilta mot Gjelland.
  Det blir satt opp store skilt som viser området.

  Det vil bli satt opp AKTIV-visningsskilt under fellesvisning.
 • Tomtene er uplanerte tomter frem til salg.
  Ved val av hytte er planering av tomten inkludert i prisen på hytta.

  Det er vei, vann og kloakk til tomtegrensa. Ved val av hytte er arbeidet med tilkobling inkludert i prisen på hytta.

  I tillegg vil det lages et fellesområde med noen sitteplasser og bålplass, og felles kai.
 • Tomtene er ikke fradelt. De blir fradelt etterhvert som de blir solgt.
  Stipulert areal fra 872 m² til 1270 m²
 • Eiendommen vil være tilknyttet privat vei, vann og avløp.
  Alle arbeider og kostnader er inkludert i kjøpesummen ved val av hytte.
 • Formuesverdi kr per Formuesverdi for tomten er ikke fastsatt. Ved førstegangs verdsetting skal formuesverdi verken overstige 80 prosent av eiendommens kostpris eller 80 prosent av eiendommens markedsverdi.
 • Vei, vann og avløp er privat, se faste løpende kostnader.

  Eigedomsskatt:
  Spørsmål om kommunal eiendomsskatt rettes til kommunen. Kommunen opplyser følgende:

  Eiendomskatten for Tysnes kommune er 3,8 promille av omsetningsverdien for boliger og fritidseiendommer i 2018. En gjør oppmerksom på at det kan komme endringer i regelverket knyttet til eiendomsskatt. Beregningen av eiendomsskatt vil kunne avhenge av om boligen er primær- eller sekundærbolig. For ubebygde tomter er takstfastsetting stipulert til 150 kr. Pr. m².
 • Faste løpende kostnader er estimert til mellom 3.000-5.000,- pr. år, og inkluderer
  - Strøm til vannpumpe
  - Tømming av septikkanlegg
  - Vei, vann og avløp, og vedlikehold på det

  I tillegg kommer eiendomsskatt. Se eget punkt
 • Tomten er ubebygd, mindre enn 2 dekar og er godkjent fradelt etter plan- og bygningsloven og jordloven. Kjøper er kjent med at dette skal bekreftes overfor plan- og bygningsmyndigheten ved utfylling av egenerklæring om konsesjonsfriheit
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Oppdragstaker (megler) formidler tomt med byggeklausul. Prisene fra 2.990.000,- + omk. inkluderer nøkkelferdig hytte med opparbeiding av tomt. Etter overtagelse av tomt sørger oppdragstaker for tinglysning av skjøte i kjøpers navn, og deretter oppgjør til selger. Etter dette er ikke oppdragstaker involvert i prosessen, og kontrakt etter bustadoppføringslova i fm. oppføring av hytta inngås direkte mellom kjøper og Andersland Bygg AS. Andersland Bygg selger og bygger hyttene, og avtale om hvilke hytte og tilvalg blir gjort etter kjøp av tomt med byggeklausul.
 • Samtlege servituttar er tilgjengelig hos meglerforetaket.
 • Eiendommen ligger i et område regulert til fritidsbolig. Plan-ID Nedre Gjelland Deler av gnr. 85, bnr.1 og 3
 • Gnr. 85 Bnr. 3 i Tysnes kommune
 • Kjøper skal betale inn kjøpesum inkludert omkostninger for tomten, slik at det er innbetalt og står disponibelt på meglerføretakets klientkonto innen overtakelse.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Etter avtale med selger.
  Muglighet for snarlig overtakelse.
 • Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger er en profesjonell part, og kan derfor ikke tegne boligselgerforsikring.
 • Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.

  Alle bud/kjøpsbekreftelser skal leveres skriftlig til megler. Benytt Trygg Budgivning for å registrere ditt bud elektronisk. Dette er en enkel og sikker løsning som lar deg signere budet elektronisk ved hjelp av BankID. Kontakt megler for mer informasjon.
 • Det følger av lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering at meglerforetaket er forpliktet til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen. For oppdragsgiver skjer dette i forbindelse med inngåelse av oppdraget, og for kjøper på tidspunkt for kontraktsinngåelse. Dersom slik kundekontroll ikke kan gjennomføres, er meglerforetaket pålagt å avstå fra gjennomføring av oppgjøret. Partene er selv ansvarlig for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre, uten at det kan anføres et kontraktsrettslig ansvar overfor meglerforetaket.
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave med vedlegg og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (1) fravikes, og hvorvidt et arealavvik karakteriseres som en mangel, vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet
 • Aktiv Eiendomsmegling sammarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Aktiv Sunnhordland sin samarbeidsbank er Tysnes Sparebank (tlf: 53 43 03 00). Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter blir oppfordret til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Skjøte blir sendt til tinglysing i etterkant av overtagelse av tomten, med mindre noe annet blir avtalt.
 • Atle Andersland
Elisabeth Nonås Fylkesnes

Megler

Elisabeth Nonås Fylkesnes

97 06 16 85

Send e-post

Start reisen til ditt nye hjem

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev