aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Lyst arbeidsvennlig kjøkken.

Elverum Mastmovegen 43 A

2-roms andelsleilighet i 1. etg med innglasset balkong. Nær sentrum og bymarka i Svartholtet.

 • BRA 75 m²
 • 1 soverom
 • OMKOSTNINGER8 932
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER1 450 427
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 972
 • SOVEROM1
 • AREALP-rom 58 m²
 • ANDEL FELLESGJELD551 495
 • FELLESKOST./MND5 538
 • TOMT44 315 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • ENERGIMERKINGF
 • 890 000,- (Prisantydning)
  551 495,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  1 441 495,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  --------------------------------------------------------
  8 932,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  1 450 427,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Vi har gleden av å presentere denne to-roms andelsleiligheten i 1. etg. Leiligheten har delvis åpen stue- og kjøkkenløsning med utgang til innglasset balkong, romslig bad/vaskerom og ett soverom. Her bor du fint til i borettslaget og har utsikt mot fellesområdet fra balkongen. Borettslaget er barnevennlig og ligger sentralt til med kort avstand til sentrum, skoler, barnehager og friområder i Svartholtet.

Merk deg dette:
Innglasset balkong
Sentral beliggenhet
Busstopp like ved
Mulighet for leie av garasje

Leiligheten inneholder: Gang med skyvedørsgarderobe, soverom, bad/vaskerom, kjøkken og stue med utgang til innglasset balkong.
Stua har utgang til fin innglasset terrasse.

Mastmovegen 43 A, Innlandet

 • VELKOMMEN
  Gang med flislagt gulv og lysmalte vegger, som er gjennomgående i hele leiligheten. Her har du plass til oppbevaring av jakker og sko i stor skyvedørsgarderobe. Fra gangen er det også adkomst til bad/vaskerom og soverom, samt åpen løsning til stue.

  BAD/VASKEROM
  Leilighetens baderom har flislagt gulv og malt våtromstapet på vegger. Det er servant på underskap med speilskap og belysning over, samt installasjoner med gulvstående wc, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin.

  STUE
  Stue med vindusflater mot balkongen, som slipper dagslyset inn i rommet. Dels åpen løsning mot kjøkkenet. Fra stua er det utgang til en innglasset balkong som forlenger utesesong og gir et ekstra rom i leiligheten store deler av året. Balkongen har plass for utemøbler og vinduer med skyvefunksjon.

  KJØKKEN
  Kjøkkeninnredning med lyse, glatte fronter og oppbevaringsplass i skap og skuffer. Benkeplate i laminat med to kummer og fliser i benkerygg. Det er nisje for hvitevarer i form av kjøleskap og komfyr med ventilator over.

  SOVEROM
  Leiligheten har et soverom med plass til seng og garderobeskap.
 • Leiligheten ligger fint til i et veletablert og barnevennlig boligområde med nærhet til bymarka. Fra leiligheten er det ca. 2,5 km til Elverum sentrum hvor du finner byfasiliteter som kjøpesentre, kino, kulturhus, banker, bibliotek, cafeer/restauranter og alle øvrige servicetilbud.

  Fra borettslagets eiendom er det nærmest umiddelbar nærhet til populære friluftsområder i Svartholtet, hvor det er ypperlige muligheter for turer, trim og rekreasjon. Marka har et stinett som strekker seg milevis innover skogen. I vinterhalvåret er det oppkjørte skiløyper her som bl.a. tar deg inn til Svenkerudvollen hvor det er servering av vafler, kaffe og kakao etc. i store deler av skisesongen. Veien ned til Glomma og Norsk Skogmuseum er ikke lang. Museene tilbyr mange aktiviteter for liten og stor gjennom hele året og er omgitt av en av Elverums flotte turstier langs elva.

  Fellesområdet i borettslaget er godt tilrettelagt for beboerne med både benker og lekeområder for fri utfoldelse og lystig lek. Det er flere barnehager i bydelen og kort veg til skoler. Nærmeste dagligvarebutikk ligger en kort spasertur fra leiligheten og da kan du velge mellom Kiwi Hanstad eller Kiwi Fjeldset. Like ved leiligheten stopper bybussen som tar deg til sentrum og har forbindelse til de øvrige bydelene, Terningen Arena og Skysstasjonen. Bybussen passerer tre holdeplasser rundt borettslaget hver halvtime frem til kl. 22:00.
 • Fundamenter, kjelleryttervegger, seksjoneringsvegger og dekker av betong. Byggegrunn antatt med breelvavsetning. Antatt at bygget er fundamentert med støpte såler til fast byggegrunn. Etasjeskillere av betong. Yttervegger i bindingsverk. Yttervegg kledd med tegl, metallplater og tømmermannpanel. Antatt isolert med mineralull. Leilighetskillende vegger av betong. Flat takkonstruksjon. Takflatene er antatt tekket med papp eller folie.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Sørlie Takst AS.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på ca. 15 mm i stue. Tiltak - Det er ikke behov for utbedringstiltak.
  Radon: Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NVE Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav"" aktsomhetsgrad. Tiltak - Det bør gjennomføres radonmålinger.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan krevet tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Overflater: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Sprekk og bom i fliser i entré. Enkelte glipper i laminatskjøt. Fuktsvelling i laminatskjøt. Svank i gulv på soverom. Tiltak - Overflater må utbedres eller skiftes.
  Elektrisk anlegg.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Generell på bad/vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Hulltaking er ikke utført fordi avvik med sannsynlighet for fuktskade allerede er påvist på annen måte, og fordi undersøkelsen ikke er nødvendig. Observert skader i vinyltapet. Motfall på baderomsgulvet. Tiltak - Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.
  Branntekniske forhold.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • 1.etg: Bra 75/P-rom 58 kvm

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1.etg: Entré, soverom, bad/vaskerom, stue/kjøkken.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Se løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Leiligheten varmes opp med sentralfyr til radiatorer tilknyttet fjernvarme. Utgifter til oppvarming er inkludert i felleskostnader med avregning en gang pr. år.
 • Felles eiertomt for borettslaget på ca. 44 315 kvm.

  Fellestomten er pent opparbeidet og ivaretatt med gressplen, prydbukser, trær og noe beplantning. Her er det også fine og tilrettelagte områder til frilek for barn og unge, samt flere sittegrupper for beboerne. Fellesarealet har noe naturtomt og oppsatt flaggstang som skaper et trivelig utemiljø. Det er asfalterte stier, veier og fellesparkering.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra digitalt kartverk. Det gjøres oppmerksom på at denne type kart kan være noe upresise og at man dermed kan få avvik ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet arealsvikt, jfr. Avhendingslovas §3-3, kan derfor ikke påberopes.
 • Mulighet for leie av garasje, motorsykkelgarasje og motorvarmere gjennom borettslaget (tildeles etter ansiennitetsprinsippet). Parkering skjer ellers på felles parkeringsområder for borettslaget. Det er borettslagets styre som fordeler garasjeplasser.
 • Borettslagets eiendom har adkomst fra offentlig vei og er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett frem til fellestomten.
 • OBOS Innlandet.
  Tlf. 22 86 55 00.
 • Andelen er en del av Mastmoen Borettslag (org.nr. 954100162). Borettslaget hadde et årsresultat i 2020 på kr 1 968 527,- (korrigert for innbetalinger gjennom IN-ordningen). De disponible midlene (omløpsmidler fratrukket kortsiktig gjeld) var per 31.12.2020 kr 1 640 614,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning, som kan ses hos meglerforetaket. Ta kontakt med meglerforetaket dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av disse dokumentene. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av for eksempel renteendringer, generelle kostnadsendringer, endringer i tjenestetilbud og beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.
 • Andelseierne i borettslaget, dernest øvrige medlemmer av OBOS, har forkjøpsrett. Forkjøpsrett avklares i etterkant av budaksept og prosessen tar ca. 10-20 dager. Det gjøres oppmerksom på at det påløper gebyr til forretningsfører på kr 7.644,- for den som benytter forkjøpsrett.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Det er bare tillatt å ha hund eller innekatt etter godkjenning fra styret og under forutsetning av at andre andelseiere ikke sjeneres. I tillegg skal det kun være en hund og/eller enn innekatt per leiliget. Det er ikke tillatt å lufte hunder på borettslagets område. Det er båndtvang hele året i Elverum kommune. Dette gjelder også borettslagets område.

  Ta kontakt med meglerforetaket for mer informasjon.
 • Borettslagets bygningsmasse er forsikret med fellespolise i If skadeforsikring med polisenr. 560525. Hver enkelt andelseier må selv skaffe innboforsikring.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 452 418 per 31.12.20.
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 1 628 705 per 31.12.20.
 • Felleskostnader per 03.01.2022 er på kr. 5 538,- per måned.

  I disse inngår renter og avdrag på fellesgjeld, kommunale avgifter, eiendomskatt, renovasjon, bygningsforsikringer, snøbrøyting, oppvarming via felles fjernvarmeanlegg, strøm på fellesareal, tv/internett, honorar til forretningsfører mv.

  Felleskostn. er fordelt slik:
  Akonto oppvarming: kr. 515,-
  Felleskostnader: kr. 4 724,-
  Internett: kr. 299,-

  Anslått at ca. kr. 735,- utgjør renter og ca. kr. 1 195,- utgjør avdrag.

  Det gjøres oppmerksom på at det ikke er mottatt oppstilling fra forretningsfører hvor renter og avdrag er spesifisert. Meglerforetaket har derfor måtte foreta en omtrentlig beregning av disse ved bruk av lånekalkulator. Dette kan medføre noe avvik.
 • Andel fellesgjeld kr 551 495,- pr. 03.01.2022.
  Andel fellesformue kr 28 814,- pr. 03.01.2022.
 • OBOS01-98207908924, annuitetslån med 12 terminer per år og flytende rente.
  Restsaldo per 03.01.2022: Kr. 102 182 031,-.
  Restløpetid: 29 år og 12 mnd.
  Rente: 1,60%.

  Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling på fellesgjelden.
 • Borettslagsmodellen innebærer at en andelseier kan bli ansvarlig for felleskostnader andre andelseiere ikke betaler, herunder felleskostnader for usolgte andeler i et prosjekt. Enkelte borettslag er tilknyttet en sikringsordning som reduserer borettslagets risiko for tap på grunn av andelseiernes betalingsmislighold. Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv - måneder regnet fra oppsigelsesdato.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Felleskostnader", påløper kostnader til for eksempel strøm, innboforsikring, innvendig vedlikehold og eventuelt oppgradering av kanalpakker og linjehastighet for tv/internett.
 • Det ble utstedt midlertidig brukstillatelse for boligblokka i 1972. I denne står det at det er ingen anmerkninger vedr. leilighetene, men at det henvises til egen rapport for fyrrom, tilfluktsrom og utvendige planeringsarbeider m.v. Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Innholdet i disse synes å stemme godt overens med dagens bruk.
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Godkjent utleie meldes uansett til styret for registrering.

  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleide deler. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på, at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.
 • Erverv av andelen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Det er utført større vedlikehold og rehabilitering i borettslaget:
  2021-2022: Ettermontering av heis i alle blokkene.
  2019: Lagt nytt gulv i festsalen blokk 45.
  2018: LED lys i lyktestolper på uteområdet.
  2017: Byttet til nye dørlåser med kodebrikker.
  2017: Omlegging til fiberkabler for TV og internett.
  2017: Tilkobling til fjernvarmeanlegg fra Eidsiva Bioenergi AS.
  2012-2013: Innglassing av balkonger.
  2011-2012: Rehabilitering/bygging av nye garasjer.
  2009: Rørfornyelse i alle leiligheter.
  2003-2004: Utvendig etterisolering, samt ny fasade. Bredbåndstilknytning til alle leiligheter. Porttelefoner. Egen telefonsentral. Fellesmåling av strøm.
  2002: Endring av oppvarmingssystemet - konvertering til trepellets.
  1999: Etterisolering av fasadene på balkongsiden. Ny utvendig kledning. Nye balkongnedløp. Nytt innvendig trukket, skjult kabel-tv anlegg.
  1997: 15 stk. garasjer + motorsykkelgarasjer.
  1995: Vinduer soverom, kjøkken. Ny terrassedør.

  Borettslaget har avtale med Eidsiva vedr. GET boks (tv). Ved utflytting skal get-boksen tas med. Ny eier må kontakte Eidsiva for å bli registrert som kunde og få tilsendt ny get-boks.

  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 1995, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster.

  I følge opplysninger fra brann- og feiervesenet, gås det ikke tilsyn i disse leilighetene. Det foreligger 2 fyrkjeler, 1 olje- og 1 pelletsfyrkjele som er felles for hele borettslaget.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Det er ellers ingen kjente heftelser registrert på, og eller som skal følge med andelen.

  På borettslagets eiendom vil det som oftest være tinglyst pantobligasjon til sikkerhet for andelseiernes opprinnelige borettsinnskudd og pantobligasjon(er) til sikkerhet for fellesgjeld. I tillegg er det tinglyst følgende heftelser (dokument):
  Dagboknr. 2941, datert 25/4-1980 - "Erklæring/avtale" - vedr. bestemmelse om trafostasjon/kiosk.

  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Søndre del av Mastmoen fra 1974, Einar Lundsv. - Mastmovegen fra 1972, Grønlia t.o.m. Silkoset fra 1966 og Mastmoen Øst fra 1987. Reguleringsformål for eiendommen er boligformål. Eiendommen omfattes av kommunedelplan for Elverum byområde, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til boligbebyggelse.
 • Andelsnr. 65 Orgnr. 954100162 i Elverum kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:
  -Sluket var delvis tett pga sparkelmasse. Er pigget opp av fagmann.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på kr 35.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 9.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 6.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Ine Angelica Halbakken
Line M. Strøm

Megler

Line M. Strøm

97 09 41 47

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev