aktiv-eiendomsmegling

LØTEN Gamle Øysætervegen 11

Koselig fritidseiendom med usjenert beliggenhet på Budor. Anneks m/badstue og uthus. Helårsveg.

 • kr 1 500 000
 • BRA 67 m²
 • Prisantydningkr 1 500 000
 • Omkostningerkr 57 542
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 557 542
 • ObjektstypeFritidseiendom
 • EierformSelveier
 • Byggeår1957
 • Soverom -
 • ArealP-rom 48 m²
 • Tomt -
 • Eierform tomt -
 • 1 500 000 (Prisantydning) Omkostninger 12 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 3 900 (Transport av festekontrakten) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 37 500 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 500 000)) 57 542 (Omkostninger totalt) 1 573 542 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Velkommen til Gamle Øysætervegen 11! Koselig og innholdsrik fritidseiendommen på Budor. Eiendommen består av hytte, frittliggende anneks og -uthus. Hytta er oppført i 1957 og senere tilbygget omkring 1974. Eiendommen holder en gjennomgående trivelig hyttestandard. Ute finner du mange fine uteplasser samt en stor innglasset veranda som gir mange muligheter for hyggelige stunder. Rett nedenfor hytta renner en fin bekk som gir en ekstra ro. Naturskjønn beliggenhet på Budor med flotte skiløyper og mulighter for barmarksturer rett uten for hyttedøren. Merk deg dette: -Hytte med sosial stue- og kjøkkenløsning -Anneks med badstue og bad/dusjrom -Helårsveg -Snøsikkert område Velkommen!

Gamle Øysætervegen 11, Innlandet

 • Tomt
  nullm²

  Beskrivelse av tomt
  Eiendommen ligger på punktfestet tomt. Tomten er dels flat og dels skrånet. Fremstår som naturtomt med stedets vegetasjon. Bortfester er Løiten Almenning. Det er etablert festekontrakt uten utløpsdato, gjeldende fra og med 01.012019. Årlig festeavgift utgjør kr 6.500,-. Serviceavgift kan bli innført ved tilføring av ytterligere infrastruktur fra bortfester. Festeavgiften reguleres hvert 10. år. Neste regulering av festeavgiften vil skje i 2028 i henhold til endringer i konsumprisindeksen. Bortfester har forkjøpsrett, men denne vil ikke bli benyttet ved denne overdragelse. Det gjøres på generelt grunnlag oppmerksom på at ved utløp/forlengelse av festeforholdet etter tomtefestelovens § 33, kan bortfester kreve at den årlige festeavgiften blir regulert en gang (såkalt engangsløft) slik at den svarer til 2 prosent av tomteverdien, med fradrag for verdiøkning som festeren har tilført tomten. Gebyr for overføring av festekontrakten er kr 3.900,-. Denne betales av kjøper.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger fint til i rolige omgivelser på Budor i Løten kommune. Fantastiske friluftsområder året rundt rett utenfor døren. Budor er kjent for å være et svært snøsikkert område, er du glad i vintersportsaktiviteter- og friluftsliv er dette et ypperlig valg. Det er kort veg til nypreparerte løyper som slynger seg over 300 km i skjønne naturomgivelser på Hedmarksvidda. På sommerstid er det fine muligheter for sykkel- og fotturer i flott innlandsterreng. Området byr og på rikelig med jakt og fiskemuligheter. Det er kort vei til Budor Gjestegård med cafe/restaurant. Her får du servert god og kortreist mat. For påfylling av proviant er Joker Brenneriroa nærmeste dagligvarebutikk. Budor ligger i underkant av 2 timers kjøretur fra Oslo.

  Byggemåte
  Byggegrunn av antatte jord- og morenemasser. Bygningen er fundamentert på steinsatte fundamenter, støpte fundamenter og Leca. Drenering av ukjent utførelse. Yttervegger er utført i trebindingsverk, antatt isolert med mineralull. Utvendig kledning med stående og liggende panel i malt/beiset utførelse fra 2017/2018. Vinduer med 2-lags isolerglass, produsert i 2005 og 2007. Saltakkonstruksjoner av tre, utført med plassbygde taksperrer. Bjelkelag mellom 1.etg, kaldloft og skråhimlinger antatt isolert med flis og/eller mineralull. Taktekking med takstenprofilerte stålplater fra 2007. Etasjeskillere av trebjelkelag med stubbloftkonstruksjon, antatt isolert med mineralull. Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Erik-André Brodersen ved Hamar Takst og Byggvurdering. Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad 2 (TG2) for følgende bygningsdeler-/komponenter: Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at standardens krav til godkjente måleavvik. Det målt skjevheter på gulv i stue, gjennom hele rommet på 20 mm. Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Innvendig > Krypkjeller: Det er begrenset inspeksjonsmulighet i krypkjeller, vurdering basert på inspeksjon fra lukeområde. Det er ingen adkomst til kryprom. Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken: Det er manglende mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkken. Det er ikke gitt tilstandsgrad 3 (TG3) for noen bygningsdeler-/komponenter. For ytterligere/detaljerte beskrivelser av anmerkninger og bygningsteknisk beskrivelse av eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.

  Standard
  Velkommen inn Du ønskes velkommen via et overbygget inngangsparti i tilknytning til terrassen. En innglasset terrasse møter deg, her det plass til sittegruppe hvor du kan nyte fine kvelder. Videre inn til gang med plass for oppbevaring samt yttertøy og sko. Kjøkkenet Kjøkken i vinkel med innredning bestående av over-, under- og høyskap med laminerte skrog og profilerte fronter i lakkert utførelse. Laminert benkeplate med utslagsvask i stål, ett-greps blandebatteri og kran med pumpe. Kombiovnen med ved/parafin avgir godt med varme og er praktisk til bruk på kjøkkenet. Stuen Hyggelig stue med god takhøyde. God plass til sofa- og spisebordsgruppe. Sentralt i rommet er det murt opp en pen peisovn med naturstein. Peisen bidrar godt med varme stemning kjølige høstdager. Soverom To romslige soverom med plass til dobbeltseng og nattbord. Et med plassbygd overkøye. Bad og badstue Badet inne i hytta nøytrale overflater på vegger og gulv. Baderomsinnredning med laminerte skrog, heldekkende servant og kran med pumpe. Utstyrt med utedo. Annekset inneholder dusjrom utstyrt med dusjkabinett og innredning med servant og kran med pumpe samt badstue med vedfyrt badstueovn. Uteplass Ute finner du mange fine uteplasser samt en stor innglasset veranda som gir mange muligheter for hyggelige stunder. Rett nedenfor hytta renner en fin bekk som gir en ekstra ro.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Biloppstillingsplass på egen eiendom.

  Forsikringsselskap
  Gjensidige

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  1 500 000 (Prisantydning) Omkostninger 12 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 3 900 (Transport av festekontrakten) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 37 500 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 500 000)) 57 542 (Omkostninger totalt) 1 573 542 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  -Ved-/parafinkamin på kjøkken -Peis med innfeldt lukket peisovn på stua -Vedfyrt badstueovn

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Info kommunale avgifter
  For 2021 gjelder følgende satser for kommunale avgifter (inkl. mva.): Renovasjon: Kr 1.500,-. Feie- og tilsynsgebyr: Kr 125,-. Eiendomsskatt: Kr 2.135,-. Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.

  Formuesverdi primær
  66526

  Formuesverdi primær år
  2020

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet "Tomten" og "Offentlige/kommunale avgifter" og "Vei, vann og avløp", påløper kostnader til for eksempel, fyring/brensel, forsikring og innvendig/utvendig vedlikehold.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eiendommen: -Tinglyst festekontrakt (se også punktet "Tomten"). Bortfester/grunneier har bla. 1. prioritets panterett for forfalt festeavgift. -Dagboknr. 100426, tinglyst den 17.01.1980. Gjelder forbud mot næringsvirksomhet. Kopi av festekontrakten er vedlagt i salgsoppgaven og alle interessenter plikter å gjøre seg kjent med denne. Eventuelle øvrige dokument kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er ikke utstedt ferdigattest/midlertidig brukstillatelse for noen bygningsdeler på eiendommen. Det er innført nye bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Det vil dermed ikke være behov for å søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. I byggetegninger er soverom* på innsiden av stuen definert som ved vedskjul. Det er ikke kjent med at det er søkt om bruksendring for nevnte areal og rommene er derfor ikke godkjent for varig opphold. Rommene er likevel inntatt som primærrom/-areal i takstrapport. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold. Det gjøres oppmerksom på at det som er definert som innglasset terrasse i takstrapport ikke er omsøkt ved tilbygging av fritidsboligen. Det er ikke kjent med at det er omsøkt for nevnte areal og rommene er derfor ikke godkjent for varig opphold. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold. For eksisterende og ny fritidsbebyggelse som ikke omfattes av reguleringsplan, er uthus/anneks som er mindre enn 15 m² søknadspliktig. Dette gjelder frittstående uthus på 7 m² sørøst for fritidsboligen. Det er ikke kjent at uthuset er søkt oppført eller byggemeldt. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.

  Vei, vann og avløp
  Adkomst via almenningens vegnett. Det betales bombillett med kr 70,- per passering (prisene kan variere avhengig av sesong). Alternativt kan man løse årskort til kr 1.300,-./ eller kr 2.000 for to biler. Prisene gjelder for 2021. For ytterligere informasjon vedrørende abonnement m.m., se loitenalmenning.no. Iflg festekontrakt gis det rett for festeren å benytte veg for å komme til sin eiendom. Etter eiers ønske kan det betales kr. 2.450,- per år for snømåking av biloppstillingsplass. Eiendommen har ikke innlagt vann og avløp. Hytta har utedo. Spillvann fra servanter/dusj går til grunn.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen omfattes av kommuneplan for Løten kommune (2015-2026), hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til LFNR / nåværende. Det gjøres oppmerksom på at oppføring av nye tiltak vil falle utenfor LNFR-formålet, og kan ikke skje uten etter dispensasjon eller reguleringsplan.

  Adgang til utleie
  På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen fritidsbolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Det foreligger begrensninger ved korttidsutleie for eierseksjoner. I det tilfelle fritidsboligen ligger på festet grunn, kan det også foreligge begrensinger i festekontrakt. Eiendommen står i matrikkelen registrert med én bruksenhet.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Ikke relevant for dette salgsobjektet.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  1 500 000 (Prisantydning) Omkostninger 12 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 3 900 (Transport av festekontrakten) 172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585 (Tingl.gebyr pantedokument) 585 (Tingl.gebyr skjøte) 37 500 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 500 000)) 57 542 (Omkostninger totalt) 1 573 542 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  57542

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt en provisjon på 2,2 % av salgssummen, ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), markedspakke (kr 13.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 7.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.

Bjørn Magnus Brynildsen

Megler

Bjørn Magnus Brynildsen

48 22 53 49

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev