aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendomsmegling v/ Torbjørn Folgerø har gleden av å presentere Areknappvegen 46!
Aktiv Eiendomsmegling v/ Torbjørn Folgerø har gleden av å presentere Areknappvegen 46!

ÅGOTNES Areknappvegen 46

Knappskog | Enebolig i enden av en blindvei. Carport. Barnevennlig beliggenhet. Flott sjøutsikt! 4 soverom og 2 bad.

 • kr 3 500 000
 • BRA 127 m²
 • 4 soverom
 • Prisantydningkr 3 500 000
 • Omkostningerkr 104 542
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 604 542
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1995
 • Soverom4
 • ArealP-rom 116 m²
 • Tomt346 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 •   3 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 500 000,00))   104 542,- (Omkostninger totalt)   3 604 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)  
Plantegning 1. Etasje
Aktiv Eiendomsmegling v/ Torbjørn Folgerø har gleden av å presentere Areknappvegen 46. Enebolig i enden av en blindvei med parkering i carport. Boligen har flott sjøutsikt og har gode solforhold. Boligen ligger i et veletablert boligområde med kort vei til sjø og flotte turområder. I nærområde er det lekeplass og ballbinge. Verdt å nevne:
 • 4 soverom.
 • 2 bad.
 • Vedovn og varmepumpe.
 • Terrasse på 47,7m².
 • Perfekt for barnefamilier.
 • Flotte tur- og bademuligheter i området. Boligen går over 2 plan og følgende rom er inkludert i P-rom: 1. Etasje Gang, bad/vaskerom, soverom, stue og kjøkken. 2. Etasje: Gang/trapperom, bad, soverom, soverom, soverom. Hjertelig velkommen til visning - husk å meld deg på!
 • Vedovn og varmepumpe sikrer god varme på vinteren.

  Areknappvegen 46, Vestland

  • Arealbeskrivelse

   Bruksareal
   1. etasje: 82 kvm
   2. etasje: 45 kvm
   Primærrom
   1. etasje: 71 kvm Gang, bad/vaskerom, soverom, stue og kjøkken.
   2. etasje: 45 kvm Gang/trapperom, bad, soverom, soverom, soverom.   Tomt
   346m²

   Beskrivelse av tomt
   Tomten er opparbeidet med asfaltert innkjørsel, biloppstillingplasser, terrasse, plen og diverse beplantning.

   Beliggenhet
   Velkommen til Areknappvegen. Boligen ligger i et veletablert boligområde med kort vei til sjø og flotte turområder. I nærområde er det lekeplass og ballbinge. Fra boligen er det kun 5 minutters avstand til Ågotnes sentrum, som tilbyr blant annet dagligvarehandler som Kiwi, Bunnpris med post i butikk, REMA 1000 og Europris. Her finner man også to trelast butikker, bensinstasjon, to bilverksted og pub/restaurant. Fra boligen er det 500 meter til Ormevik bussholdeplass, hvor linje 449,460, 460E, 462, 475 og 479 stopper. Knappskog skule (1-7 kl.) ligger 24 minutters gange fra boligen, og Ågotnes skule (1-10 kl.) er en 7 minutter lang biltur unna. Tranevågen og Fjell ungdomsskule ligger 8-11 minutter unna med bil.

   Adkomst
   Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

   Bebyggelse
   Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.

   Byggemåte
   Fundamentert på antatt faste masser av komprimert sprengstein/grov pukk på fjell, det er ikke foretatt grunnundersøkelser. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur og fundamenter av betongkonstruksjoner. Etasjeskiller av trebjelkelag. Ytterveggkonstruksjoner over grunnmur er oppført i trekonstruksjoner, utvendig er veggene kledd med liggende trekledning. Vinduer med isolerglass i malte trekarmer. Takkonstruksjonen er utført som saltakskonstruksjon av tresperrer, taket er tekket med sutak, lekter og takstein

   Innhold
   Aktiv Eiendomsmegling v/ Torbjørn Folgerø har gleden av å presentere Areknappvegen 46. En enebolig over to plan med 4 soverom, 2 bad og ligger i et flott boligområde med mange barnefamilier. Tomten er opparbeidet med asfaltert innkjørsel, biloppstillingplasser, terrasse, plen og diverse beplantning. 1. etasje består av Gang, bad/vaskerom, soverom, stue og kjøkken.. Gang | Velkommen inn. Her er det rikelig med plass til å henge fra seg yttertøy og sko. Garderobeskapene sikrer godt med lagring. Stue | Videre kommer man inn i stue og spisestue. Her er det god plass til både sofagruppe og spisebord. Vedovn og varmepumpe sikrer godt med varme på vinteren. Fra stuen er det utgang til solrik terrasse og hage. Kjøkken | Kjøkkeninnredning med profilerte fronter, to overskap har glassfronter, helstøpt servant, stål oppvaskkum, ventilator. Integrert induksjonsplatetopp, stekeovn, kjøl- og frys og opplegg for oppvaskmaskin. Her er det god plass til spisebord om ønskelig. Kjøkkenet har godt med skap- og benkeplass. Bad | Badet i 1.etasje inneholder: Toalett, helstøpt servant, skap under servant med profilerte fronter, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Her er det fliser på gulv med varmekabler. Soverom | Etasjens soverom er i dag benyttet som omkledningsrom. 2. etasje består av: Gang/trapperom, bad, soverom, soverom, soverom. Gang/trapperom | Rommet er målt til nesten 17 kvm og benyttes i dag som tv-stue. Soverom | Soverommene er målt til 6kvm, 6,9kvm og 9,9kvm. Hovedsoverommet har utgang til terrasse på 16,4m². Bad | Helfliset bad med varmekabler på gulv. Badet inneholder toalett, søyleservant, innfelt badekar.

   Standard
   Gulv: Gangen og badene har flislagte gulv, resterende rom har tregulv og laminatgulv. Vegger: Badet i 2.etasje har fliser, resterende rom har panel. Tak: Tak-ess plater. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Grunn og fundamenter Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Yttervegger: Over halve forventete levetid er overskredet på trekledningen. Det må påregnes vedlikehold av kledningen, ytterkledningen bør påføres maling. Undertak, lekter og yttertekking (taktekkingen): Over halve forventete levetid for taktekkingen er oppbrukt. Balkonger, verandaer og lignende: Rekkverket oppfyller ikke kravet til høyde etter gjeldende forskrifter, rekkverket ble målt til 0,91m. Dagens krav er på 1 meter. Det er en del slitasje på rekkverket i 2.etasje, vedlikehold må påregnes. Våtrom - Overflate vegger og himling: Over forventete levetid for overflatene er overskredet. Våtrom - Overflate gulv: Over forventete levetid for overflatene er overskredet. Det ble ikke målt tilstrekkelig fall mot sluk i henhold til gjeldende forskrifter, badene vil fungere med dette avviket. Det ble registrert bom i enkelte fliser. Membran, tettesjiktet og sluk: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning og membran. Veggene i 1.etasje er ikke bygget opp som for på ett våtrom, som et minimum må det benyttes dusjkabinett. Rom under terreng: Både vannforsyningsrør og sluk er av eldre dato. Synlige kobberrør bør jevnlig kontrolleres for sprekker/lekkasjer. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning.   Forhold som har fått TG3: Vinduer og ytterdører: Som følge av alder på vinduene bør disse jevnlig kontrolleres for punkterte vindusruter og råteskader i karm/belistning. Grunnet alder på vinduene vil restlevetid være vanskelig og anslå. Vinduer bør skiftes ved behov. Det er observert morkne pakninger på enkelte av vinduene, vedlikehold må påregnes. Begge altandørene har store skader, utskiftning av begge dørene må påregnes.

   Innbo og løsøre
   Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

   Hvitevarer
   Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

   TV/Internett/bredbånd
   Innlagt fiber internett, kjøper må selv tegne abonnement for tv og internett.

   Parkering
   Biloppstillingsplass på egen eiendom og i carport.

   Diverse
   Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

   Prisantydning inkl. omkostninger
     3 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 500 000,00))   104 542,- (Omkostninger totalt)   3 604 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  • Oppvarming
   Varmekabler på badene og enkelte rom i 1.etasje, vedovn og varmepumpe i stuen.

   Energiklasse
   D

   Info energiklasse
   Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

  • Kommunale avgifter
   18590

   Kommunale avgifter år
   2023

   Info kommunale avgifter
   De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr . Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift

   Info om eiendomsskatt
   Det er ikke eiendomsskatt i Øygarden kommune.

   Formuesverdi primær
   776620

   Formuesverdi primær år
   2021

   Formuesverdi sekundær
   2795833

   Formuesverdi sekundær år
   2021

   Info formuesverdi
   Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi per kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger, herunder boligens beliggenhet, areal, byggeår og type bolig. Det tas også hensyn til om boligen ligger i et område som er tett eller spredt bebygget. Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmeterprissatser. Disse satsene utgjør henholdsvis 25 prosent av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og 90 prosent for sekundærboliger (alle andre boliger) for inntektsåret 2021. Formuesverdien fastsettes ved å multiplisere kvadratmetersatsen med boligens areal (P-ROM/BOA). For fritidseiendom settes formuesverdi til 30% av eiendommens markedsverdi.

   Andre utgifter
   Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» , påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

   Tilbud lånefinansiering
   Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
   På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4626/30/511: 15.05.1995 - Dokumentnr: 5029 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
   Knr:4626 Gnr:30 Bnr:453
   areal 345,8 m2.
   01.01.2020 - Dokumentnr: 984249 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1246 Gnr:30 Bnr:511


   Ferdigattest/brukstillatelse
   Det er foretatt undersøkelser hos kommunen, men kommunen kan ikke bekrefte hvorvidt ferdigattest foreligger. Det er utstedt midlertidig brukstillatelse for Nybygg - 12 einebustader i kjede datert 12.06.1995. Det er i den midlertidige brukstillatelser anmerket følgende forhold: Innfestningsbolter for altan og søylesko. Fullføring av fellesanlegg i området. Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk. 

   Vei, vann og avløp
   Offentlig vei, vann og avløp. 

   Regulerings- og arealplanner
   Eiendommen er regulert til Boliger ihht. reguleringsplan på grunn. Området er i henhold til gjeldende kommuneplan avsatt til Boligbebyggelse ifølge Øygarden kommune. Reguleringsplaner på grunnen: Plannavn: 32 Mindre endring nr. 4 Areknappen I, Knappskog (30) PlanID: 124619890009 Kommuneplan: Plannavn: Kommuneplanens arealdel PlanID: 124620130020

   Adgang til utleie
   Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

   Legalpant
   Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

   Kommentar bo- og driveplikt
   Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

   Kommentar konsesjon
   Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

   Kommentar odelsrett
   Det er ikke odel på eiendommen.

  • Lovanvendelse
   Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

   Budgivning
   Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

   Omk. Kjøper beskrivelse
     3 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 500 000,00))   104 542,- (Omkostninger totalt)   3 604 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

   Omk. kjøper beløp
   104542

   Betalingsbetingelser
   Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

   Hvitvaskingsreglene
   Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

   Personopplysningsloven
   Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

   Boligselgerforsikring
   Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

   Boligkjøperforsikring
   Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

   Meglers vederlag
   Vederlag: 40 000,- Grunnpakke: 15 000,- Markedspakke: 19 900,- Oppgjørshonnorar: 6 990,- Visninger: 2 500,-

  Torbjørn Folgerø

  Megler

  Torbjørn Folgerø

  40 47 40 45

  Send e-post

  Få beskjed når lignende
  boliger kommer for salg

  Få en verdivurdering

  Siste boliger

  Meld deg på vårt nyhetsbrev