aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Tverrlie 24
Velkommen til Tverrlie 24

ÅL Tverrlie 24

Nøkkelferdig kvalitetshytte på grensa til snaufjellet - 3 (5) soverom og 2 bad - Flott hems - Utsikt

 • kr 5 800 000
 • BRA 105 m²
 • 5 soverom
 • Prisantydningkr 5 800 000
 • Omkostningerkr 36 342
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 5 836 342
 • ObjektstypeFritidseiendom
 • EierformSelveier
 • Byggeår2023
 • Soverom5
 • ArealP-rom 105 m²
 • Tomt1 036.2 m²
 • Eierform tomtEiertomt

Meld deg på visning!

Påmelding
Nøkkelferdig kvalitetshytte med Bergsjøområdets vakre høyfjellsterreng rett utenfor døren. Hytta har høy standard og komfort. Flott stue med røstet himling og panoramavinduer mot utsikten. 3 soverom og 2 hemsrom. 2 bad med dusj. Hemsstue er adskilt med panoramaglass, og har dermed den samme flotte utsikten selv i et tilbaketrukket oppholdsrom. Bergsjøområdets langrennsløypenett starter 150 meter fra døra, og strekker seg langt innover fjellheimen. Ellers er Tverrlie er et ypperlig utgangspunkt for varierte fot- og sykkelturer, alpin og vinteridrett, og gode fiskemuligheter sommer som vinter. Vintervei til døra. Hytta er oppført av lokale håndverkere i Vats Bygg, med utførelse av særs god kvalitet. Denne hytta bør oppleves - kontakt megler for visning!
Utførelser av høy kvalitet, av lokale håndverkere

Tverrlie 24, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Hytte
  Bruksareal
  1. etasje: 105 kvm
  2. etasje: 0 kvm Hems: gulvareal på ca. 52 kvm (ikke målbart BRA grunnet kravene til takhøyde).
  Primærrom
  1. etasje: 105 kvm Følgende rom inngår i P-rom: entré/gang, soverom 1, soverom 2, soverom 3, soverom 4, bad, bad/vaskerom, kjøkken/stue/spisestue.  Tomt
  1036.2m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt

  Beliggenhet
  Hytta ligger flott til i Tverrlie - et lite hyttefelt i det populære Bergsjøområdet, i Ål i Hallingdal. På pynten mot flott utsikt helt til Sangefjell i sør, uten hytter fremfor seg. Svært gode solforhold. Her er du helt på grensen til snaufjellet, og har vakre Skarvheimen som nabo. Rett utenfor døra er flust med friluftsmuligheter sommer som vinter! Langrennsløypa ligger kun 150 meter unna. Bergsjøområdet er kjent for sitt store løypenett langt innover fjellheimen. Her er velpreparerte langrennsløyper i vakkert høyfjellsterreng, opptil 1300 meter over havet, med panoramautsikt mot både Hallingskarvet og Reineskarvet. Her er ulike rundturer med forskjellig utfordringsgrad og lengde. Valgmulighetene er mange, og sesongen er lang. Kun 2,5 km unna ligger Skarslia Ski- og Akesenter, som kan skilte med Norges største kjelkeanlegg. Her er også utleie av utstyr til både vinter- og sommeraktiviteter. Ål Skisenter ligger ca. 20 minutter unna. Sommerstid byr området på en rekke merkede stier for fotturer i variert fjellterreng. For den som søker høyden, er det flere toppturmuligheter - fra vennlige topper i nærheten, til de mer krevende. Det er også et ypperlig område for sykkelturer - enten på stier, eller på milevis med idylliske grusveier innover fjellheimen. Svært gode muligheter for fiske sommer som vinter, med en rekke fiskevann, og noen av Sør-Norges beste isfiskevann. Av andre aktiviteter som tilbys i området, kan nevnes kiting, hundekjøring, båtutleie, ridning, kanefart mv. Ta turen til en hytte eller støl med forskjellig utsalg eller servering, eller nyt en bedre middag på en av fjellstuene i nærheten. I Tverrlie er du tett på skjønn natur med et rikt dyreliv. Med en beliggenhet skjermet for vind, og vintervei helt til døra, har man en behagelig inngangsbillett til det snaufjellet har å by på. Fra Tverrlie er det ca. 30 minutter til Ål, med butikker, service- og kulturtilbud. Samhald, ca. 15 minutter unna, har døgnåpen dagligvarebutikk. Se linker for mer informasjon: - Stier og turforslag: www.ut.no - Langrennsløyper: www.skisporet.no, og facebookgruppen "Bergsjøområdet, Ål i Hallingdal". Se også https://www.youtube.com/watch?v=w6yobtjxJzs - Alpinanlegg: www.skarslia.no og www.aalski.no - Jakt og fiske: www.inatur.no - Fjellstuer/støler i nærheten: www.rodungstol.no, www.bergsjostolen.no, www.vatsfjellstue.no, www.fagerdalen.com og www.iungsdalshytta.dnt.no - Informasjon om Ål: www.visitaal.no

  Adkomst
  Følg Riksvei 7 mot Ål. Ca. 3 km øst for Ål sentrum, følg skilting mot Vats. Følg Nordbygdvegen i 23 km. Ta til venstre inn på Tverrlie (ca. 2 km etter Skarslia ski- og akesenter). Ta til høyre etter 200 m, og eiendommen ligger på venstre hånd. Det vil bli satt opp skilt ved visninger.

  Bebyggelse
  Eiendommen er bebygd med frittliggende hytte på 114 kvm BRA. Det er tillatt å oppførte anneks/uthus på tomten. Oppføring kan avtales nærmere med utbygger. Bebyggelsen i hyttefeltet består av 20 frittliggende hytter.

  Byggemåte
  Hytta ble ferdigstilt i mars 2023. Hytta er oppført på isolert betongplate (45 cm isolasjon) Reisverk (48 x 148 mm i yttervegg, 48 x 98 mm bærevegg, 36 x 98 mm lettvegg). 15 + 5 cm islasjon i yttervegg. 10 cm isolasjon i innervegger. Utvendig kledd med stående glattpanel (ferdigbehandlet). Tak er fullrøstet over stue. Lofttakstol over kjøkken, spisestue, soverom, bad og bad/vaskerom (takhøyde ca 230 cm). Tak har 25 cm isolasjon. Tekket med torv. Dører og vinduer: Hoveddør ferdigbehandlet grå, heltre. Terassedør i stue med glass tilpasset vinduer. Vinduer overflatebehandlet ute og inne. Se leveransebeskrivelse vedlagt i prospektet for nærmere beskrivelse av byggemåte, eller kontakt megler for ytterligere spesifikasjoner.

  Innhold
  1. etasje: entré/gang, bad, bad/vaskerom, 3 soverom, kjøkken/spisestue/stue. Hems: oppholdsrom, 2 adskilte rom.

  Standard
  Hytta har gjennomgående høy standard, og utførelser av godt håndverk. Flott stue med høy, røstet himling og heldekkende panoramavinduer mot utsikten. Hemsstue er adskilt med panoramaglass fra stue, og har dermed den samme flotte utsikten selv i et tilbaketrukket oppholdsrom. Også ellers i hytta er det store vindusflater og rikt med naturlig lys. Stue har terrassedør m/glass ut til uteplass. Hytta inneholder 3 soverom og 2 hemsrom, med mulighet for mange sengeplasser. Med romslige arealer, ekstra oppholdsrom på hemsen og 2 bad med dusj, bevares likevel god plass og komfort. Hytta har varmekabler i alle gulv, med Sikom fjernstyring ("Ring hytta varm"). Downlights i alle rom med unntak av soverom, spot-skinner i stue, lysstripe på hems. Stemningsskapende utebelysning med Astrour-styring. Klargjort ladepunkt for elbil. Hytta har delikate materialvalg, og overflater med et moderne, men likevel lunt uttrykk. Vegger og himlinger har beiset glattpanel i furu. Long plank laminatgulv, og store gulvfliser i entré/gang. Kjøkken med takhøyde i sort beiset askefinér med integrerte hvitevarer. Stue har rentbrennende peisovn. Bad og bad/vaskerom har store fliser på gulv, fliser og glattpanel på vegger, og dusj med glassdører. Bad har stilren baderomsinnredning, og bad/vaskerom har benkeskap med nedfelt kum og nisje for vaskemaskin. Trapp til hems i lakkbeiset heltre, og innerdører i malt heltre. Sorte detaljer på dører, vinduer og brytere/stikkontakter. Utvendig kledd med stående glattpanel, og torv på tak. Hytta er oppført av lokale håndverkere i Vats Bygg, med utførelse av svært god kvalitet. Se leveransebeskrivelsen vedlagt i prospektet for nærmere beskrivelse av standard, eller kontakt megler for ytterligere spesifikasjoner.

  Hvitevarer
  Hvitevarer på kjøkken er inkludert.

  Parkering
  2 biloppstillingsplasser på eiendommen.

  Radonmåling
  Bygget er utført med radonsperre.

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

 • Oppvarming
  Varmekabler i alle gulv, med Sikom fjernstyring ("Ring hytta varm"). Rentbrennende peisovn i stue.

  Energiklasse
  C

  Info energiklasse
  Energikarakter: C Oppvarmingskarakter: Oransje

 • Kommunale avgifter
  7408

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Fremtidige kommunale avgifter: - Renovasjon hytte: kr 2 109,- pr. år - Avløp (fastledd og forbruksgebyr): kr 5 299,- pr. år - Eiendomsskatt: ca kr 3 800,- (se underpunkt) Beløp er oppgitt inkl. mva.

  Info om eiendomsskatt
  Eiendomsskatt blir beregnet etter at eiendommen har fått midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Eiendomsskatten for fritidsbolig i Ål kommune er 2 promille av skattegrunnlag. Estimert til ca kr 3 800,- for 2023.

  Info formuesverdi
  Formuesverdien er ikke beregnet for eiendommen. Formuesverdien beregnes etter de ordinære reglene for formuesfastsettelse av fritidseiendom. Ved første gangs verdsetting skal du fastsette formuesverdien av fritidseiendommen til maksimalt 30 prosent av eiendommens markedsverdi, eventuelt til 30 prosent av byggekostnadene, inkludert tomt for et nybygg. Se www.skatteetaten.no for nærmere informasjon.

  Andre utgifter
  I tillegg til kommunale avgifter, må følgende løpende kostnader påregnes: ? Strøm ? Forsikring ? Vedlikeholdsutgifter, kostnader til feiing/tilsyn mv. ? Utgifter til velforening Kjøper må påregne engangsgebyr for tilkobling til offentlig avløpsnett: sats 2023: kr 20 000,- inkl. mva.

  Årlig velavgift
  3000

  Velforening
  Obligatorisk medlemskap i Tverrlie vel. Årlig medlemsavgift dekker vedlikehold av vei/fellesarealer, samt løypeavgift/innbetaling til løypelaget. Videre fordeler velforeningen kostnader til brøyting, og til drift av/strøm til pumpehus. Disse kostnadene kommer utenom medlemsavgiften (utgjorde kr 4 800,- for år 2021).

  Info vannavgift
  Hyttefeltet har felles borehull for vann.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

 • Ferdigattest/brukstillatelse
  Ferdigattest vil foreligge ved overtakelse.

  Vei, vann og avløp
  Privat vei fra fylkesvei (Nordbygdvegen). Hyttefeltet har felles borehull for vann. Privat avløpsnett som driftes av velforeningen, frem til tilkoblingspunkt for offentlig avløpsnett.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommene er regulert til fritidsbeyggelse, og ligger under følgende planer: - Kommuneplan for Ål kommune (2010-2022), plan-ID: 2006021 - Reguleringsplan for Rødungstølen Sameige, plan-ID: 2003007 Iverksetting av eventuelle tiltak på eiendommene må være i henhold til planer og planbestemmelser, se vedlagt i prospekt. Til informasjon: - Gjerde bør ikke oppsettes. - Det er ikke tillatt med flaggstang.

  Adgang til utleie
  Det er ikke tillatt å drive noen form for forretningsvirksomhet eller organisert utleie på eiendommen.

  Legalpant
  Det er legalpant for kommunale avgifter.

  Kommentar konsesjon
  Ål kommune har innført nedsatt konsesjonsgrense, jf. konsesjonslova § 7. Egenerklæring om konsesjonsfrihet må registreres hos kommunen før skjøtet kan tinglyses.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  I lov om avhending av fast eiendom fremgår at eiendommen skal overdras med de innredninger og gjenstander som etter lov, forskrift eller annet offentlig vedtak skal være der. Varige innretninger og utstyr, som enten er fastmontert eller særskilt tilpasset boligen medfølger. Bestemmelsene kan fravikes ved avtale mellom kjøper og selger. Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i felleskap er vedlagt salgsoppgaven og gjelder dersom ikke annet er særskilt avtalt for kjøpet. Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. kjøper beløp
  36342

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

Dokumenter

Tiril Grytli

Megler

Tiril Grytli

90 62 60 52

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev