aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Morkavegen 5.
Velkommen til Morkavegen 5.

ÅLEN Morkavegen 5

Innholdsrik enebolig i Morkavegen ca 5 km fra sentrum.

 • kr 790 000
 • BRA 161 m²
 • 4 soverom
 • Prisantydningkr 790 000
 • Omkostningerkr 36 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 826 792
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1949
 • Soverom4
 • ArealP-rom 113 m²
 • Tomt1 113.3 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 790 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 19 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 790 000,00))   36 792,- (Omkostninger totalt)   826 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  
Planskisse 1.etasje.
Velkommen til Morkavegen 5. Enebolig beliggende i Morkavegen ca 5 km fra Ålen sentrum. Huset ligger på en fin og flat tomt. Innholdsrikt hus med blant annet 4 soverom. Kjelleretasje: S-rom: kjellerrom (3 stk), kjellerrom (2 stk, ikke måleverdig areal) 1. etasje: P-rom: vindfang, gang, bad, kjøkken og stue. S-rom: bod 2. etasje: P-rom: gang og 4 soverom. S-rom: bod I tillegg garasje på 24 kvm og uthus på 18 kvm Velkommen på en trivelig visning.
Fasade

Morkavegen 5, Trøndelag

 • Tomt
  1113.3m²

  Beliggenhet
  Boligen ligger i Morkavegen ca 5 km fra Ålen sentrum. En flott beliggenhet med tilgang på helårs turterreng. I sentrum finner man skole, butikker, restauranter, hall, treningssenter, kunstgressbane, alpinanlegg mm. Ca 30-35 min kjøretur til Røros. 90 min til Trondheim.

  Adkomst
  Fra Ålen sentrum følger du FV30 nordover. Etter ca 5 km tar du opp til venstre inn Lervegen (vis-a-vis vegstasjonen/grusbanen). Følg Lervegen et stykke og etter en lang høyresving holder du til høyre inn på Morkavegen. Huset ligger da som tredje hus på høyre side av veien. Det vil bli skiltet med skilt fra Aktiv ved fellesvisning.

  Bebyggelse
  Hovedsaklig spredt eneboligbebyggelse i område.

  Byggemåte
  Grunnmur: Grunnmuren er oppført av kjellervegger (yttervegger) av rundt 25 cm betong, antatt av sparebetong og med et større gråsteinstilslag i den opprinnelige delen av boligen. Kjelleren er utført av en støpt betongplate som gulv på denne delen. Kjellerveggene er stedvis innvendig isolert med tresonittplater. Konstruksjonen tyder ikke på å være utvendig isolert. Videre er også konstruksjonen utført av noe natursteinsmur i deler av kjelleretasjen. Tilbygget (inngangspartiet) er utført av kjellervegger av lettklinkerblokker og en støpt betongplate. Hverken gulv i den opprinnelige delen av boligen eller gulv i tilbygget er utført med isolasjon eller fuktsikret. Vegger: Vegger på den opprinnelige delen av boligen, samt også for tilbygget, ser ut til å være oppført av et reisverk av tre. Dette har tykkelse rundt 10 cm og er i henhold til tidligere tilstandsrapport for boligen etterisolert med at det er blåst inn isolasjon i konstruksjonen. Utvendig er den opprinnelige delen av boligen kledd med liggende behandlet trepanel.Kledningen på tilbygget er utført av stående behandlet trepanel. Vinduer i kjelleretasjen er utført av 1+1 lags uisolerte trevinduer. Vinduer i1. etasje og i 2. etasje er av en kombinasjon av 1+1 lags uisolerte trevinduer, kombinert med isolerte trevinduer av varierende alder (merket 1975, 1978, 1981, 1986). Hovedinngangsdør er av en uisolert tredør med ett-lags glass. Enkel plankedør som inngang til kjeller. Tak: Takkonstruksjonen er oppført som et saltak. Takkonstruksjonen er oppført av taksperrer av enkle sperrebind av tre. Konstruksjonen er isolert mot underliggende rom med rundt 10 cm kutterspon/flis. Takkonstruksjonen over tilbygget (inngangspartiet) er uisolert. Takkonstruksjonen over tilbygget er i henhold til eier nytt. Tekking: Taket er tekket av en kombinasjon av asfalttakbelegg over tilbygget (inngangspartiet) og av ståltaksplater over den opprinnelige delen av boligen. Undertaket på den opprinnelige delen av boligen ser ut til å bestå av taktro av tre med et asfaltundertaksbelegg. Vindskier og frontbord er utført av behandlet treverk. Eier opplyser at taktekking over tilbygget (inngangspartiet) er av nyere dato. Takrenner og nedløp er utført av plast. Etasjeskille: Etasjeskille er av et trebjelkelag. Iht. opplysninger fra takstmann.

  Innhold
  Kjelleretasje: S-rom: kjellerrom (3 stk), kjellerrom (2 stk, ikke måleverdig areal) 1. etasje: P-rom: vindfang, gang, bad, kjøkken og stue. S-rom: bod 2. etasje: P-rom: gang og 4 soverom. S-rom: bod I tillegg garasje på 24 kvm og uthus på 18 kvm.

  Standard
  1. etasje: Vindfang: gulvbelegg, «koreapanel» på vegger, tapet i himling. Gang: gulvbelegg, «koreapanel» på vegger, lerretstak i himling. Stue: gulvbelegg, «koreapanel» kombinert med tapet på vegger, lerretstak i himling. Bad: gulvbelegg, vinyl kombinert med tapet på vegger, takessplater i himling. Diverse utstyr: gulvmontert toalett, vaskeservant med to-greps blandebatteri og tilhørende underskap, overskap med speil, sluk, dusjkabinett, opplegg for vaskemaskin, overskap av laminerte fronter. Kjøkken: gulvbelegg, malte plater på vegger, malte plater i himling. Diverse utstyr: benkeplate av laminat, benkeskap/skuffer av malte fronter, skrå overskap av malte fronter, høyskap av malte fronter, dobbel vaskekum med ett-greps blandebatteri, komfyr med stekeovn og koketopp, kjøleskap med fryserdel. 2. etasje: Gang: gulvbelegg, malte mdf-panelplater på vegger, plater i himling. Soverom: gulvbelegg, malte plater på vegger, lerretstak i himling. Soverom: gulvbelegg, «koreapanel» på vegger, lerretstak i himling. Soverom: laminatgulv, malte mdf-panelplater på vegger, lerretstak i himling. Soverom: tregulv, malte mdf-panelplater på vegger, lerretstak i himling.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  I egen garasje samt oppstillingsplasser på egen tomt.

  Radonmåling
  Boligen har ingen utleiedel og er derfor ikke radonmålt.

  Diverse
  Det bemerkes at i henhold til kommunens kart ligger ?garasjen delvis utenfor eiendommens grenser. ?Eiendommen er ikke oppmålt kun skylddelt. Arealet ?er beregnet av kommunen og må derfor betrakes ?som omtrentlig. 

  Prisantydning inkl. omkostninger
  790 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 19 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 790 000,00))   36 792,- (Omkostninger totalt)   826 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Elektrisk oppvarming, vedovn og varmepumpe

  Energiklasse
  G

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  9647

  Kommunale avgifter år
  2022

  Info kommunale avgifter
  Avgiftene fordeles på følgende: Eiendomsskatt kr 2.200,40,- Feiing kr 500,- Renovasjon kr 4.267,- Slam kr 2.680,-

  Formuesverdi primær
  333978

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  1202321

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Info vannavgift
  Vann fra Ålen Vassverk. Årspris for 2023 er ca 4.000 kr.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 5026/121/15: 14.11.1947 - Dokumentnr: 1435 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:5026 Gnr:121 Bnr:5
  01.01.2018 - Dokumentnr: 110131 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1644 Gnr:121 Bnr:15


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Det var heller ikke vanlig på tiden boligen er oppført siden det er oppført plan- og bygningsloven trådte i kraft.

  Vei, vann og avløp
  Vann fra Ålen Vassverk. Privat avløp. Privat vei.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen omfattes av "Kommuneplanens arealdel", ikrafttredelsesdato 05.05.2021, reguleringsformålet er " LNFR areal for spredt boligfritids- eller næringsbebyggelse, mv". Kommuneplanens arealdel er tilgjengelig på kommunens nettsider.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  790 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 19 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 790 000,00))   36 792,- (Omkostninger totalt)   826 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  36792

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt fastpris kr 40.000,- av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 15.000,-, markedspakke kr 17.000,-, oppgjørshonorar kr 5.000,- og visninger kr 3.000, -. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Alle beløp er inkl. mva. 

Tommy Nyrud

Megler

Tommy Nyrud

98 40 50 32

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev