aktiv-eiendomsmegling
FRA TAKTERASSE
FRA TAKTERASSE

ALVERSUND Vardane 161,163,165,169

Flotte prosjekterte boliger et steinkast fra sjøen i vakre Alversundet, fortrinnsrett til båtplass i ny marina!

 • kr 2 600 000 - 4 600 000
 • Priser fra og tilkr 2 600 000 - 4 600 000
 • Andel Fellesgjeld fra og tilkr 0 - 0
 • Andel Innskudd inkl. fellesgjeld fra og tilkr 2 600 000 - 4 600 000
 • Omkostninger fra og tilkr 11 322 - 19 502
 • Total inkl omkostninger fra og tilkr 2 611 322 - 4 618 722
 • Felleskostnader per måned fra tilkr 1 150 - 1 950
 • Areal primærareal - fra og til38 - 70 m²
 • Areal bruksareal - fra og til38 - 70 m²
 • Tomt1 205 m²
 • EierformEierseksjon
 • MatrikkelGNR. 134 BNR. 479
 • Informasjon om meglerforetaketAktiv Prosjektmegling Vestland AS Strandgaten 53 5004 BERGEN
 • OppdragsansvarligLena Leikvoll
 • Oppdragsnummer1508235007
 • Omkostninger kommer i tillegg til prisen på den enkelte bolig. Omkostningene varierer fra kr 11 322 for leilighet 8 til kr 19 502 for leilighet 5 og 11. Priseksempel: Leilighet 8: Fast pris kr 2 600 000,- 540 (Tinglysningsgebyr skjøte v/elektronisk tinglysning. Papirskjøte kr 585) 540 (Tinglysningsgebyr pantedokument ved elektronisk tinglysning. Papir kr 585) 172 (Panteattest kjøper) 7 775,- (Dokumentavgift første gangs overføring av nyoppført bybygg) 2 300,- (Innskudd oppstart sameie som tilsvarer fellesutgifter for 2 måneder for den enkelte boenhet og for en parkering*. *Ved kjøp av ekstra parkering vil det legges til kr 400 i oppstartkostnad for den aktuelle enheten).   11 322,- (Omkostninger totalt)   2 611 322,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
FRA HAGEN

Vardane 161,163,165,169, Vestland

 • Om prosjektet
  Her kommer siste trinnet i feltet Hilland Vest! Den beste beliggenheten nærmest i sjøkanten med fantastisk utsikt!. Her kan du få en splitter ny leilighet og du kan selv være med å påvirke utforming og kvaliteter! Ønsker du en lettstelt leilighet i "landlige" omgivelser der fjord møter fjell? Her har man sol hele dagen og herlig sjøutsikt mot Alversundet og Flatøy. Barnevennlig og uten gjennomgangstrafikk da feltet vil ligge nederst i en blindvei. Det er fine lekearealer og ballbinge i nabolaget. Sjøen blir din nærmeste nabo og her er det planlagt en flott båtmarina som igjen kan gi uendelige av muligheter! Hva med en tur gjennom vakre Alverstraumen, bortgjemte idylliske badeplasser eller en fisketur på fjorden før middag?! Kjøpere i prosjektet vil på lik linje som øvrige beboere i reguleringsområdet ha fortrinnsrett til båtplass i marinaen som legges ut for salg på et senere tidspunkt. Nærhet til skog og mark og fine turmuligheter. Det finnes 2 populære treningssenter i Knarvik om man foretrekker innendørstrening. Det er kort vei til buss, barneskole, barnehage og butikk. Det er under 10 min. kjøring til Knarvik Senter med de fleste service tilbud. Jobber man i byen kan man parkere bilen her og ta skyssbåten til Strandkaiterminalen midt i Bergen sentrum! Enklere blir det ikke!

  Priser fra og til
  kr 2600000 - 4600000

  Omkostninger fra og til
  kr 11322 - 19502

  Generell orientering
  På sørspissen av Radøy, med Alversundet som nærmeste nabo, har du nå muligheten til å sikre deg en virkelig unik bolig. Hilland Sjøfront ligger idyllisk og rolig til ved sjøen. Mulighet for senere å erverve egen båtplass rett utenfor døren, sol hele dagen og friluftsmuligheter som er få forunt. 14 moderne leiligheter med 1eller 2 soverom, opptil 2 bad, heis og egen parkeringsplass i garasje. Alle har sørvendte balkonger, fjordutsikt og gode solforhold.

  Fellesareal i bygg
  Det etableres en stor, felles takterrasse med svært gode sol- og utsiktsforhold utover sjøen. Forøvrig vil fellesarealene bestå av adkomstarealer, heisrom, areal for sportsboder og parkeringskjeller. Parkeringskjeller vil organiseres som et realsameie bestående av 24 ideelle andeler, tilsvarende antall parkeringsplasser. For parkering vil det da gjelde egen eierbrøk da dette utgjør et eget sameie med 24 ideelle andeler. Arealer utenomhus som tilhører eiendommen opparbeides i tråd med utenomhusplan. Dette omfatter også felles gjesteparkering utendørs. Den enkelte seksjonseier er økonomisk ansvarlig for drift og vedlikehold av felles bygningsmasse, utvendige og innvendige arealer, installasjoner etc. i tråd med eierseksjonslovens bestemmelser og utkast til vedtekter.

  Garasje/parkering
  Alle enheter får tildelt en parkeringsplass og en ideell eierandel i det felles garasjeanlegget i byggets underetasje. Grunnen asfalteres og leveres med stålport og garsjeportåpner. Garasjenanlegget organiseres som et eget sameie .Det er totalt 24 plasser i anlegget og det vil være mulig å kjøpe en ekstra parkering inntil alle tilgjengelige plasser er solgt. Disse selges til en fast pris stor kr 100 000,-. Ved kjøp etter overtakelse av egen bolig vil det påløpe ekstra omkostninger for tinglysning og dokumentavgift. Parkering i garasje vil være klart for å bestille ladeboks fra Aneo: - Fast og forutsigbar månedspris - Inkludert tilgang til ladeboks, strøm, nettleie, drift av anlegget, forsikringer og full garanti - Roll-over uten utløpsdato* - Ingen etableringskostnad eller bindingstid - Full oversikt over forbruket - Enkelt å administrere abonnementet - Kundeservice med god responstid - Teknologiske oppdateringer ved behov - Aneo Plug and play Utvendig opparbeides det i tillegg 5 plasser som eies av sameiet. Dette inkluderer 2 stk parkeringer tilrettelagt for seksjonseiere med nedsatt funksjonsevne. Sameiet må tilrettelegge for at disse to parkeringsplassene inngår i bytteretten for seksjonseier med nedsatt funksjonsevne som har ervervet parkering i garasjen jf. lov om eierseksjoner § 26. I det tilfelle at det etableres HC-plasser i garasje som også erverves av en beboer, gjøres det oppmerksom på at kjøpere av leiligheter med tilknyttet HC-plass vil måtte akseptere bruksbytte dersom annen beboer med parkeringsplass har dokumentert behov for HC-plass jf. samme bestemmelse (eierseksjonslovens §26). Bruken av HC-plasser administreres av det fremtidige styret i sameiet.

  Boder
  Alle boligene får tildelt en sportbod i sameiets fellesarealer.

  Fremdriftsplan og ferdigstillelse
  Selger tar sikte på at eiendommen blir ferdigstilt 2. kvartal 2025 under forutsetning av at byggestart skjer i 4. kvartal 2023. Angitt tidspunkt er foreløpig og ikke bindende eller dagmulktsutløsende. Så snart selger har vedtatt byggestart og opphevet forbeholdene skal selger fastsette en overtakelsesperiode som ikke skal være lenger enn 3 måneder. Selger skal skriftlig varsle kjøper om når overtakelsesperioden begynner og slutter. Utløpet av overtakelsesperioden er bindende og dagmulktsutløsende.   Senest 10 uker før ferdigstillelse av eiendommen skal selger gi kjøper skriftlig melding om overtakelsesdato. Den endelige datoen er bindende og dagmulktsutløsende, og skal ligge innenfor overtakelsesperioden.   Overtakelse skjer straks boligen er ferdigstilt og bør skje etter at ferdigattest foreligger, dog vil overtakelse skje ved midlertidig brukstillatelse dersom kommunen utsteder slik midlertidig brukstillatelse. Det er ulovlig å ta boligen i bruk uten ferdigattest/midlertidig brukstillatelse. Kjøper har heller ingen plikt til å overta eller innbetale oppgjør uten at ferdigattest/midlertidig brukstillatelse foreligger.    Eiendommen skal overtas ved overtakelsesforretning hvor begge parter deltar. Kjøper skal på overtakelsen varsle om ev. forhold som påberopes som mangel ved eiendommen. Det påpekes at dette gjelder alle forhold kjøper avdekker eller med rimelighet burde avdekket ved gjennomgangen. Ev. reklamasjoner og selgers standpunkt til disse skal protokolleres og overtakelsesprotokollen skal signeres av begge parter. Det er selgers ansvar å oversende en kopi av protokollen til megler.   Selger skal overlevere eiendommen i byggrengjort stand, og fellesarealer i ryddet stand.   Kjøper aksepterer at alle utbedringer, overtakelser og ettårsbefaringer avholdes innfor normal kontortid.   Kjøper kan nekte overtakelse dersom eiendommen på overtakelsestidspunktet har feil og/eller mangler som gir rimelig grunn for nektelsen. Selger forplikter seg da til innen rimelig tid å utbedre alle feil og/eller mangler som blir protokollert under overtakelsen.   Risikoen for eiendommen går over på kjøper når kjøper har overtatt eiendommen. Hvis eiendommen ikke overtas til avtalt tid, og årsaken ligger hos kjøper, har kjøper risikoen fra det tidspunkt eiendommen kunne vært overtatt. Når risikoen for eiendommen er gått over på kjøper, faller ikke kjøpers plikt til å betale kjøpesummen bort ved at eiendommen blir ødelagt eller skadet som følge av en hendelse som selger ikke svarer for.  

  Tomteareal
  1205m²

  Fellesareal/utomhus/infrastruktur
  Utomhusanlegg etableres i samsvar med reguleringsplan med forbehold om endelig utforming, valg av overflater, utstyr og beplantning. Adkomstvei til boligfelt og garasje leveres asfaltert. Interne trapper og murer leveres i ubehandlet betong og natur stein. Berørte arealer leveres maskinplanert med stedlige masser. Estimert tomtearealer er på 1205 kvm men dette kan bli justert ved endelig oppmåling.

 • Kjøkken
  Det leveres stilrent kjøkken fra Sigdal type ?Vidde? i 4 valgfrie farger. Integrerte hvitevarer leveres fra Elektrolux. Oppvaskmaskin, kjøl/frys, induksjonstopp og stekeovn. Benkeplate laminat 20mm (34 valgfrie modeller). Ventilator av type Røroshetta 8025 Slimline. Man kan også velge Sigdal Uno i hvit uten tillegg i pris.

  Bad
  Helfliset baderom. Gulvfliser av typen LB Ekstra DAR34724 d.grey 30x30. Gulv i dusj:LB Ekstra DAR12724 d.grey 10x10. (6 valgfrie farger). Veggflis av typen LB extra WADV4722 white/grey 30x60 (3 valgfrie farger). Utstyrt med 1 stk veggtoalett med A-Collection A4 veggskål med hardt sete. 1 stk. Oramix dusjbatteri med Oras dusj garnityr. 1 stk Linn Hilde baderomsmøbel med heldekkende servant, speil m/sidelys og Oras Safira batteri. 1 stk 200l OSO Saga bereder. 1 stk opplegg for vaskemaskin. 1 stk 90x90cm A-Collection rette dusjvegger. På salgstegninger hvor det er tegnet inn badekar, er dette ikke en del av leveransen. Badekar og røropplegg for dette er tilleggsbestilling som må gjøres tidlig i kjøps- og byggeprosessen. Leilighet 11 har eget WC. Her leveres vegghengt klosett og enkel vask. Flis på gulv og sokkelflis. Sparklet gipsplater på vegg og i himling.

  Garderobe-fasiliteter
  Det leveres ikke garderobeløsninger. Det er illustrert på tegninger hvor det er egnet plass til garderobeløsninger. Kan bestilles som tilvalg.

  Diverse
  Leveransebeskrivelsene er utarbeidet for å orientere om bygningens viktigste bestanddeler og funksjoner. Selger tar et generelt forbehold om mindre endringer i beskrivelse, men da uten at dette skal forringe den forutsatte standard og kvalitet. Det kan forekomme avvik mellom prosjektbeskrivelse og plantegninger. I slike tilfeller er det alltid denne prosjektbeskrivelsen og romskjemaet som er retningsgivende. Enkelte illustrasjoner i tegnings- og salgsmaterialet er ment som eksempler og kan vise forhold som ikke er i samsvar med leveranse, så som møblering, bygningsmessige detaljer, f.eks. fasadedetaljer, detaljer på fellesareal, beplantning etc. Møbler, badekar og garderobe er tegnet med stiplede linjer for å illustrere at det ikke er inkludert i leveransen men at det er plass og en mulighet å bestille dette som tilvalg. Toleransekrav for utførelse er iht NS3420-1, toleranseklasse 2, gammel standard. For utførelse våtrom bygges det etter Byggebransjens våtromsnorm prinsipper. I tilfeller hvor det er relevant, velges løsninger i NBI?s byggdetaljer.

  Konstruksjon
  Vegger Tradisjonell bindingsverksoppbygging med luftet tre-kledning ytterst og gipsplater innvendig (se vedlagt romskjema) Veggene isoleres og det monteres diffusjonstetting etter TEK17. Innvendig lyd-/brannvegg leveres i henhold til gjeldende forskrifter. Innvendige lettvegger leveres i ulike tykkelse avhengig av teknisk utstyr. Veggene isoleres og leveres med overflater av malt gips i henhold til romskjema. Etasjeskillere leveres med I-bjelker med sponplater, dimensjonert etter gjeldende standard. Parkett/flis i henhold til romskjema. Plan over garasje, leveres med hulldekke/plass støpt betong, plast, trinnlydsplate, støp/avretting. Parkett/flis i henhold til romskjema.

  Fasade
  Fasadeveggene utføres i hovedsak med isolert bindingsverk, men med enkelte vegger i betong som er isolert utvendig med Eps isolasjon. Utvendig består veggene hovedsakelig av grunnet og malt et strøk tre kledning. KLedning bør behandles ytterligere at sameiet innen 6 mnd. Enkelte fasadedetaljer kan være i andre materialer.

  Yttertak
  Yttertak er utført med I-bjelker dimensjonert etter gjeldende standard, fallskåret polystyren-/mineralullisolasjon og tekket med takpapp utvendig. Det vil bli nedlektede himlinger. Over disse himlingene vil det være tekniske føringer som elektro, rør og ventilasjon. Over kjøkkenskap vil det være en innkassing av ventilasjonskanal for avtrekksvifte på kjøkken. Tekniske rørføringer vil også i noen grad bli montert i taket og langs vegger. Slike rørføringer vil bli skjult bak innkassinger. En horisontal innkassing av rør ved tak frem til vertikal innkassing langs vegg vil derfor kunne forekomme i enkelte rom. Nevnte konstruksjoner vil bli overflatebehandlet som en del av overflaten der konstruksjonen blir montert.

  Balkonger/terrasser/uteplasser
  Rekkverk leveres med glass og stående spiler etter gjeldende forskrifter i henhold til tegning. Takterrasser blir utført med fallskåret polystyren-/mineralullisolasjon og tekket med takpapp eller tilsvarende. Dekke i 28x120mm impregnert terrassebord. Balkonger leveres med trykkimpregnert bærekonstruksjon og dekke i 28x120mm impregnerte terrassebord. 1 stk utelampe type "Online QB" eller tilsvarende, og 1 stikk på alle terrasser.

  Trapper
  Gulvflis i felles trapperom. Malte vegger. Flis i trapp/fellesareal.

  Heiser
  Det leveres en personheis i bygget etter Tek 17. Heiskabin leveres i hht universell utforming med trykknapper og etasjeviser.

  Ventilasjon
  Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Tilluft i stue og soverom. Avtrekk på bad. Avtrekk kjøkken via separat kjøkkenventilator av typen Røroshetta 8025 Slimline.

  Brannsikring
  Felles brannvarslingsanlegg for sameiet samt brannslukkingsapparat i hver leilighet. Bygget leveres sprinklet.

  Dører og vinduer
  Ytterdører leveres fra Swedoor, eller tilsvarende i henhold til gjeldende krav. Leveres malt med FG- godkjent låskasse. Innvendige dører Leveres av Swedoor eller tilsvarende. Hvitmalt slett overflate. Vinduer består av utvendig tre i malt utførelser, innvendig tre i malt utførelser. Brann- og sikkerhetsglass der det er nødvendig og i henhold til prosjektering

  Overflater og kledning
  Innvendige vegger som i entre, stue/kjøkken og soverom leveres med overflater av malt gips. Dette gjelder også for WC for den enheten som har separat wc. Veggfarge kan endres kostnadsfritt så lenge det er samme farge på alle vegger pr. rom. Gulv-/dørlist leveres hvitmalt 12x58. farge NCS S0500-N Overganger tak/vegg sparkles og males. Dørlister leveres hvitmalt. Utforing vinduer; gipset i smyg, malt. NB! Det gjøres oppmerksom på at det er synlig innfesting og sparkling / maling er ikke medtatt. På gulv leveres 15 mm 1-stavs eikeparkett i stue/kjøkken, soverom. I entre leveres fliser av typen LB extra darse724 d.grey 30x60 (6 valgfrie farger), alternativt 15 mm eikeparkett. Bad og bad/vaskerom leveres med fliser på gulv og vegg. Godkjente veggplater og membraner som underlag. WC i leilighet 11 leveres med flis og sokkelflis. LB Extra eller tilsvarende.

  Bodløsning
  Det leveres en sportbod i fellesareal. Denne vil bli levert som låsbar gitterbod i et ventilert fellesrom.

  Garasjeport
  Det leveres en stålport til garasjeanlegget med portåpner.

  Kabel-tv/bredbånd
  Det legges opp til internett og kabeltv via fibernett. Selger vil inngå avtale på kjøpers og sameiets vegne for levering av disse tjenestene.

  El-anlegg
  Leveres etter forskrift NEK 400 2018. El-punkt Leveres etter samme forskrift. Fasade 1 stk utelampe og 1 stikk på alle terrasser.

 • Info om eiendomsskatt
  Det er kreves ikke inn eiendomsskatt i 2023. Det gjøres oppmerksom på at det kan bli innført eiendomsskatt i kommunen om kommunen vedtar dette. Det gjøres oppmerksom på at det kan komme endringer i regelverket knyttet til eiendomsskatt. Beregning av eiendomsskatt vil kunne avhenge av om boligen er primær- eller sekundærbolig. 

  Info om formuesverdi
  Formuesverdi fastsettes av Skatteetaten etter ferdigstillelse. Formuesverdien vil avhenge av bruken av boligen etter beregningsmodell som skiller mellom "primærbolig" (der boligeieren er folkeregisteret bosatt) og "sekundærbolig".   Når boligen er overtatt, kan man gå inn på Skatteetaten sin boligkalkulator å få beregnet formuesverdien. Ta kontakt med Skatteetaten ved spørsmål vedrørende dette.

  Info om vannavgift
  Kommunale avgifter beregnes og fastsettes av kommunen etter ferdigstillelse. 

  Velforening
  Hilland Vest Velforening er etablert for å ivareta beboerne i reguleringsområdet sine felles interesser, ha ansvaret for vedlikehold av fellesarealer og ellers gjennomføre tiltak for å få et trivelig boligområde. Medlemmene betaler en årlig kontigent. Generalforsamlingen fastsetter kontigenten hvert år. Medlemskapet er frivillig men økonomisk bidrag til vedlikehold og eventuelle påkostninger av fellesarealer er en forpliktelse som hviler på alle seksjonseiere gjennom sin eierandel.

  Tilbud på lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Organisasjonsform
  Boligene selges som eierseksjoner, og vil bli organisert som et eierseksjonssameie. Sameiet er planlagt å bestå av totalt 14 boligseksjoner. Selger tar forbehold om antall seksjoner i sameiet. Det vil bli fastsatt en sameiebrøk for hver eierseksjon, som uttrykker sameieandelens størrelse. Garasjeanlegget i underetasjen blir trolig en næringsseksjon eller anleggsleggseiendom som vil utgjøre et realsameie mellom eierne av parkeringsplassene. G Selger vil besørge eiendommen seksjonert senest før overtakelse. Kjøpers rettigheter som medlem i et sameie følger av lov om eierseksjoner og vedtektene. Sameiet vil bli ledet av et styre som velges blant eierne. Sameiets styre skal ivareta alle saker av felles interesse for sameierne. Kjøperne vil bli innkalt til oppstartsmøte hvor nytt styre bli valgt, samt en gjennomgang av sameiets budsjett, vedtekter og eventuelle husordensregler. Kjøper kan ikke kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i sameiet, jf. eierseksjonsloven § 23. Det gjøres oppmerksom på at vedtektene kan bli endret som følge av selgers valg av organisering av prosjektet.

  Stipulering av fellesgjeld
  Det vil ikke bli etablert fellegjeld for sameiet.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Ikke aktuelt

  Avdragsfri periode
  Ikke aktuelt

  Felleskostnader etter avdragsfri periode
  Det etableres ikke felles lån

  Vedtekter/husordensregler
  Utkast til vedtekter for boligsameiet "Sameiet Hilland Sjøfront" og parkeringssameiet "Hilland Sjøfront parkering" følger som vedlegg til salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med disse. Det er forutsatt at kjøper aksepterer vedtektsutkastet som grunnlag for avtalen. Det gjøres oppmerksom på at budsjett og vedtekter kan endres av selger forut for, eventuelt i forbindelse med, seksjonering og stiftelse av sameiet, og/eller ved sameiernes felles enighet ved stiftelse av sameiet.

 • Tinglyste heftelser/rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4631/134/479: 12.08.2013 - Dokumentnr: 667645 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:4631 Gnr:134 Bnr:4
  01.01.2020 - Dokumentnr: 1057234 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1263 Gnr:134 Bnr:479


  Midlertidig brukstillatelse og ferdigattest
  Det er ulovlig å ta boligen i bruk uten ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse, og selger plikter å fremlegge minimum midlertidig brukstillatelse til kjøper og megler før overtakelse.  Selger skal sørge for ferdigattest. Dersom kommunen utsteder midlertidig brukstillatelse kan kjøper overta og bebo boligen. Gjenstående arbeider skal ferdigstilles av selger innen den frist som er satt av kommunen. Dersom gjenstående arbeider ikke blir utført innen fristen, kan kommunen gi selger pålegg om å ferdigstille, ev. gi tvangsmulkt og/eller forelegg.    Dersom overtakelse skjer ved midlertidig brukstillatelse, oppfordres kjøper til å sette seg inn i hva som gjenstår for at ferdigattest skal bli stilt. Kjøper har rett til å holde tilbake et beløp av oppgjøret på meglerforetakets klientkonto, som sikkerhet for utstedelse av ferdigattest.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig vil ikke være tillatt, jf. eierseksjonsloven § 24, syvende ledd. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter dersom eiendommen skal leies ut.

  Vann, vei og avløp
  Boligene vil være tilknyttet offentlig vei og offentlig vann og avløp via private veiarmer og stikkledninger. Alle arbeider og kostnader er inkludert i kjøpesummen. 

  Reguleringsplan og rammetillatelse
  Eiendommen omfattes av reguleringsplan for delfelt 7 II, Hilland Vest, gnr 134, bnr 4, planid 1263-200821. Eiendommen er regulert til konsentrert boligbygging. For eiendommen benevnt som f_BK02, er det tillatt oppført 14 boenheter med tilhørende anlegg. Rammetillatelse til oppføring av boliger med 14 boenheter på BK02 gnr/bnr 134/479 Hilland ble gitt den 24.4.2023. Naboeiendommen som grenser til sjø og som omfatter gnr 134, bnr 480, er i det vesentlige regulert til: - naust/uthus og aktiviteter knyttet til båt, vedlikehold, vinteropplag og sjøaktiviteter. - kai som skal være offentlig tilgjengelig, f_SH01. - småbåthavn med maks 48 plasser inkl gjesteplasser. Det skal dannes en båtforening med egne vedtekter som skal administrere småbåthavnen. f_SH01 - parkeringplasser som vil være offentlig tilgjengelig, o_PP3 og o_PP4. - friluftsområde o_FO01 - naturområde GN01-02 Utvikling av naboeiendommen vil skje som et eget prosjekt. Alle eiere av eiendommen innenfor nevnte reguleriingplan vil få tilbud om å kjøpe båtplass etter prinsippet første mann til mølla. Det er maksimalt 38 plasser som selges. Størrelse på båt er per i dag estimert til å være oppad begrenset til 24 fot. Det tas forbehold om endelig utvikling og organsiering av denne naboeiendommen og selger ikke bundet av skisser, illustrasjoner etc. for de deler som gjelder utviklingen av dette området. Plankart med tilhørende reguleringsbestemmelser følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med disse. 

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Avtaleforholdet er regulert av lov av 13. juni 1997 nr. 43 om avtaler med forbruker om oppføring av ny bustad (bustadoppføringslova). Bustadoppføringslova bruker betegnelsene entreprenør og forbruker, mens her brukes uttrykkene selger og kjøper om de samme betegnelsene.   Prosjektet retter seg mot forbrukere som ønsker å erverve bolig til eget bruk. Buofl. kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som næringsdrivende/investor, eller når boligen er ferdigstilt. I slike tilfeller vil handelen som hovedregel reguleres av lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93. Selger kan likevel velge å selge etter buofl., men dette må avtales særskilt ved avtaleinngåelsen. Når midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest foreligger og arbeidene er ferdigstilt, vil handelen reguleres av avhendingsloven.   Buofl. kan ikke fravikes til ugunst for forbruker, jf. buofl. § 3.

  Salgsbetingelser og kjøpetilbud
  Avtale anses inngått når kjøper har levert meglerforetaket bud/skriftlig bindende bekreftelse på kjøp, og aksept er meddelt. Selger står fritt til å godta eller forkaste ethvert bud selv om det er fastpris. Budgiver er bundet av sitt bud når dette er videreformidlet til selger. Det gjelder altså ingen angrerett når bud først er meddelt. Kjøper har selv ansvaret for å sette seg inn i salgsoppgaven med vedlegg og annen dokumentasjon som kjøper har fått tilgang til. Dersom utfyllende/supplerende opplysninger er ønskelig eller noe er uklart, bes kjøper henvende seg til meglerforetaket før bindende avtale inngås. Kjøper har ingen rett til å reklamere på grunnlag av forhold som kjøper har blitt gjort oppmerksom på, eller som kjøper på tross av oppfordring har unnlatt å sette seg inn i. Inneholder salgsoppgaven og kontraktsdokumentene bestemmelser som strider mot hverandre, gjelder yngre bestemmelser foran eldre, spesielle foran generelle, og bestemmelser utarbeidet særskilt for handelen, foran standardiserte bestemmelser. Det gjøres oppmerksom på at illustrasjoner i salgsoppgaven og på nett ikke er bindende for boligens detaljutforming slik som farger, materialer, innredninger mv. Opplysninger gitt i salgsoppgaven kan fravikes dersom selger anser det nødvendig eller ønskelig, dog slik at endringene ikke skal ha innvirkning på den angitte standard. Det samme gjelder i forhold til situasjonsplanens og utomhusplanens angivelse av detaljer. Alle illustrasjoner, skisser, ?møblerte? plantegninger m.m. er ment å danne et inntrykk av den ferdige boligen, og kan inneholde materiell og vise detaljer som ikke medfølger i handelen. Slike avvik kan ikke påberopes som mangel fra kjøpers side. Videre kan illustrasjonene være en kombinasjon av 3D-illustrasjoner og fotomontasje, hvor utsikt/beliggenhet etc. ikke nødvendigvis stemmer. Det gjøres derfor oppmerksom på at bebyggelse og trær på naboeiendommer ikke nødvendigvis er korrekt illustrert. Dersom det er avvik mellom tegninger i salgs- og nettpresentasjon og leveransebeskrivelse og romskjema, er det leveransebeskrivelse og romskjema som gjelder og omfanget av leveransen er begrenset til denne. Prosjektets standard fremkommer av leveransebeskrivelsen, dette uavhengig av ev. uttrykk i prospekt og annonsering som ?god standard? etc.

  Betalingsbetingelser
  Kjøper betaler 10% av kjøpesummen som forskudd når det er inngått en bindende avtale, men tidligst når det er stilt entreprenørgaranti etter bustadoppføringslovens § 12. Megler vil særskilt varsle om når innbetaling skal skje og det vil bli gitt 14 dagers betalingsfrist. Selger kan velge å stille garanti etter bustadoppføringslova § 47 som sikkerhet for forskuddsinnbetalingen. Dette innebærer at utbygger kan disponere forskuddsinnbetalingen fra kjøper fra det tidspunkt garantien foreligger. Eventuelle renter av forskuddsbeløpet tilfaller kjøper frem til garanti er stilt og til selger etter at garantien er stilt. Dersom selger ikke velger å stille garanti vil forskuddsbetalingen bero på meglers klientkonto inntil skjøte er tinglyst på kjøper. Ettersom selger har tatt forbehold om byggelån, salg av et bestemt antall boliger og igangsettingstillatelse kan selger velge å utsette garantstillelsen helt frem til forholdene er oppfylt, men senest innen byggearbeidene starter.

  Salg av kontraktsposisjoner
  Kontraktsposisjonen kan kun selges om selger samtykker. Et samtykke vil kun skje under forutsetning av at selger får en tilfredsstillende dokumentasjon på at ny kjøper trer inn med de samme rettigheter og forpliktelser som opprinnelig kjøper. Tilfredsstillende dokumentasjon innebærer som et minimum at det inngås en skriftlig kjøpekontrakt om salg av kontraktsposisjon mellom opprinnelig kjøper og ny kjøper. Transport mellom nærtstående kan i enkelte tilfeller løses med en erklæring som inneholder de nødvendige opplysninger for transport. Transport før selgers forbehold er frafalt vil ikke bli akseptert. Selger forbeholder seg retten til i samtykket å fastsette nærmere vilkår for gjennomføring av transporten og oppgjøret for dette.  Selger vil kreve et transportgebyr stort kr 50 000,- for å samtykke til transport. Det vil i tillegg påløpe et administrasjonsgebyr til megler pålydende kr 25 000 inkludert mva.  Dette gjelder også mellom nærtstående og transport av deler av kjøpsforpliktelsen.                                                                                                                                                                                                                       Det gjøres oppmerksom på at kostnader til meglerforetaket knyttet til et oppdrag om salg av kontraktsposisjon, kommer i tillegg til dette.                                                                                                                                    Selger/meglerforetaket påberoper seg opphavsrettighetene til alt markedsmateriell for boligprosjektet, herunder bilder og illustrasjoner. Kjøper kan ikke benytte boligprosjektets markedsmateriell i sin markedsføring for transport av kjøpekontrakt uten selgers/meglerforetakets samtykke.           

  Avbestilling
  Kjøpers adgang til å avbestille følger av bustadoppføringslova §§ 52 - 54. Ved avbestilling må kjøper betale vederlag for utført arbeid og erstatning basert på individuell erstatningsutmåling. Selger kan alternativt i det konkrete tilfellet velge å tilby et fast og endelig avbestillingsgebyr.

  Viktig informasjon
  Dersom oppgitt byggetid (inkludert ev. tidsforlengelse) overskrides, vil forsinkelse være å regne fra dette tidspunkt, med unntak som nevnt under.
  Selger skal overholde frister som er avtalte for overtakelse, og skal legge opp til en fremdrift som er tilpasset kjøpers forventninger. (jf. buofl. § 10).
  Selger forplikter seg til å informere om eventuelle forsinkelser som avviker fra ovennevnte tidsplan, så snart han er kjent med at det kan oppstå forsinkelser.
  Selger har rett til tilleggsfrist uten kompensasjon til kjøper etter reglene i bustadoppføringslova § 11. Forhold som gjelder her er:
  ? Dersom kjøper krever endringer eller tilleggsarbeid som forsinker arbeidet/overtakelse.
  ? Dersom kjøper, eller noen kjøper svarer for, ikke overholder kontraktsavtale, eller at arbeidet blir forsinket pga. noe kjøperen er ansvarlig for.
  ? Dersom det oppstår forsinkelser som er utenfor selger/entreprenørs kontroll, og at det ikke var rimelig å forvente at selger/entreprenør kunne ha regnet med denne forsinkelsen på avtaletidspunktet, eller at selger/entreprenør ikke har mulighet til å unngå forsinkelsen (f.eks. force majeure, streik, ekstreme klimatiske forhold o.l.).

  Overtakelsen er å regne som forsinket, dersom overtakelsen ikke kan gjennomføres til den tid kjøperen har rett til å kreve etter buofl. § 10 og § 11 som nevnt over. Det samme gjelder dersom arbeidet, eller deler av arbeidet ikke er fullført eller hjemmelsoverføring ikke skjer til den tid kjøperen har rett til å kreve.

  Dersom overtakelsen er forsinket, kan kjøperen kreve:
  1. dagmulkt
  2. heve avtalen
  3. kreve erstatning
  4. tilbakeholde deler av kjøpesum

  Vilkår for de ulike alternativene fremgår av buofl. §§ 18, 19, 20 og 22.
  Kjøper anmodes til å sette seg inn i disse bestemmelsene, og rådføre seg med megler dersom noe skulle være uklart. Kjøper oppfordres spesielt om å tilpasse dette forhold ved ev. salg av nåværende bolig, da bygningsforsikringen til selger ikke dekker eventuell erstatningsbolig for kjøper ved slik forsinkelse. Kjøper må være innforstått med og akseptere de ulemper som naturlig følger med under gjennomføring av byggeprosjektet, også etter innflytting har funnet sted. Dersom selger ferdigstiller boligene i ulike byggetrinn, og/eller fellesareal ikke er ferdigstilt til overtakelse, må kjøpere som flytter inn regne med en periode med byggearbeider, støv og noe anleggsstøy på dagtid. Dette omfatter også rett til å ha maskiner og utstyr stående på eiendommen/i området frem til arbeidene er ferdigstilt.   Kjøpere har ikke anledning til å besøke byggeplassen i byggeperioden uten avtale, og ved avtale kun med følge av representant fra selger. Dette på grunn av selgers ansvar og forsikring for bygg og personer som oppholder seg på anleggsplassen.        

  Hvitvaskingsloven
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt et fast vederlag stort kr 85 000,- inkl. mva for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke oppgjørshonorar kr 4 750 ,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale etter regning.

  Kjøpekontrakt
  Utkast til kjøpekontrakt følger som vedlegg til salgsoppgave. Etter avtaleinngåelse vil kjøper få tilsendt akseptbrev med utkast til kjøpekontrakt. Avtalen inngås på bakgrunn av opplysninger i salgsoppgaven med vedlegg og eventuelle forbehold i bud og salgsbetingelser fra selger. Salgsoppgaven med tilhørende vedlegg forutsettes lest og akseptert av kjøper. Kjøper og selger vil senere inngå fullstendig kjøpekontrakt med endelige vedlegg. Kjøper aksepterer at detaljbestemmelser først kan bli avklart i kjøpekontrakt.


  Vedlegg til kjøpekontrakt
  1. Salgsoppgave 2. Utkast til vedtekter

Dokumenter

Lena Leikvoll

Megler

Lena Leikvoll

48 08 13 61

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev