aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Gamle Bievei 4!
Velkommen til Gamle Bievei 4!

ARENDAL Gamle Bievei 4

Velholdt og påbygd enebolig med pent opparbeidet tomt, integrert garasje, separat bo-bil garasje og flere utv. boder Visning: 7/9 Kl:16-17.

 • kr 3 190 000
 • BRA 177 m²
 • 4 soverom
 • Prisantydningkr 3 190 000
 • Omkostningerkr 96 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 286 792
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1972
 • Soverom4
 • ArealP-rom 134 m²
 • Tomt599.6 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 190 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 79 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 190 000,00))   96 792,- (Omkostninger totalt)   3 286 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning underetasje
Eiendommen har en sjarmerende og usjenert beliggenhet. Meget sentralt, og samtidig landlig, i et veletablert boligområde på Klodeborg, mellom Bjorbekk og Strømmen. Pent opparbeidet tomt med flere uteplasser. Integrert garasje i tillegg til separat bobil-garasje. Flere utvendige boder til lagring. Området for øvrig består av etablert, spredt boligbebyggelse - samt nærhet til populære, nyere boligområder som Nidelvåsen og Bie. Rett ved flotte tur- og friområder i Bieskogen. Skole og barnehage i nærområdet. Huset er opprinnelig fra 1972, senere påbygd i flere omganger. En hyggelig og innholdsrik bolig som er påkostet og vedlikeholdt gjennom årenes løp. VELKOMMEN TIL PÅMELDINGSVISNING TORSDAG 7. SEPTEMBER!
Bobil-garasje med bod samt 2 integrerte garasjer i boligen (en liten til snøfres eller lignende)

Gamle Bievei 4, Agder

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  -1. underetasje: 83 kvm U-etasjen:
  1. etasje: 94 kvm 1. etasje
  Primærrom
  -1. underetasje: 43 kvm Hall, vaskerom, WC, 2 soverom.
  1. etasje: 91 kvm Vindfang, arbeidsrom, stue, kjøkken, gang, bad, soverom.
  Sekundærrom
  -1. underetasje: 40 kvm S-Rom: 2 garasjer, verksted, kott.
  1. etasje: 3 kvm Bod.  Tomt
  599.6m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten er solrik og sentral, pent opparbeidet med plen, bed, busker og stakittgjerde. Stor terrasse rundt boligen på begge sider slik at man kan forflytte seg etter solforholdene. God plass til parkering på egen tomt i tillegg til garasjer.

  Beliggenhet
  Eiendommen har en sjarmerende og usjenert beliggenhet. Meget sentralt, og samtidig landlig, i et veletablert boligområde på Klodeborg, mellom Bjorbekk og Strømmen. Hyggelig og usjenert tomt opparbeidet med plenarealer, stakittgjerde, terrasser og beplantning. 2 integrerte garasjer i boligen i tillegg til separat bobil-garasje. Flere utvendige boder til lagring. Området består av etablert, spredt boligbebyggelse - samt nærhet til populære, nyere boligområder som Nidelvåsen og Bie. Nærhet også til Hølen, hvor det kun er en kort båttur inn til Arendal sentrum eller langs koselige Vrengen og Nidelva videre til skjærgården forøvrig. Rett ved flotte tur- og friområder i Bieskogen. Skole og barnehage i nærområdet. Gangavstand til Maxis varesenter med treningssenter, dagligvarebutikk og andre kjedebutikker. God offentlig kommunikasjon med busstopp like ved. Kort avstand til Bjorbekk med dagligvarebutikk, bakeri, apotek og frisør.

  Adkomst
  Fra Arendal sentrum, følger du veien mot Hisøy. Ved Strømmen, hold til høyre i rundkjøring mot Bjorbekk. Følg veien og ta inn til høyre inn på Gamle Bievei rett etter bilforretning og rørleggerbutikk. Følg veien rett frem og ta så inn til høyre.

  Bebyggelse
  Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.

  Byggemåte
  Byggegrunn er ukjent. Grunnmur består av betong på den opprinnelige delen, tilbygg er med noe Leca og noe sementblokker. Konstruksjon består av bindingsverk. Vassheller er felt inn bak kledningen. Kledning er av type stående og noe liggende av ulike årganger, er lektet ut i fra vindsperre og har vanlig elde mht. alder. Kledning av eldre dato er ikke lektet ut. For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport avholdt 11.06.2023 av Erik Sørensen AS teknisk beskrivelse av eiendommen. 

  Innhold
  U. etasje: Inngang/hall med trapp opp til 1. etasje, 2 soverom, toalettrom med servant, vaskerom, bod under trapp. 1. etasje: Vindfang/egen inngang ved tilbygg, sommerstue/soverom med utgang til terrasse, stue med utgang til delvis overbygd terrasse, kjøkken med nyere hvit innredning, soverom med luke til loft samt innredet med skaper og benk, bad med servant i innredning, dusjkabinett og toalett. Takstmannens konklusjon: Enebolig med tilhørende bygninger og 2 stk. integrerte garasjer beliggende på en sentral tomt. Boligen er påbygd i flere omganger og innvendig er flere av rommene oppgradert. Det som først står for tur videre mht. vedlikehold er dreneringen side nord. Innvendig er det badet og utlufte øverloft bedre. Øvrige bygninger er med egne kommentarer. Viser forøvrig til rapportens enkelte punkter.

  Standard
  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Forstøtningsmurer - Hagemur side vest har noen sprekker. Terrengforhold - Terrenget er flatt rundt boligen, mangler fall ut i fra mur. Tomt skråner mot side nord av boligen. Vann og Avløp (stikkledninger, offentlig eller privat). -Vann og avløp er i plast, alder på rør er ukjent. Vann og kloakk er offentlig tilkoblet. Halve levetiden på rør er nå passert. Drenering og fuktsikring: - Grunnmursplate montert på tilbakefylte vegger side nord ved garasjen. Terreng er side nord med nivå over topp av grunnmursplate. Konstruksjoner (tilfarergulv, himling og vegger): - Fukt er målt i gulver ute ved yttervegger i verkstedet. Fukt er relatert til utvendig drenering , er synlig på vegger. Vaskerom - U- etasjen: Samlet vurdering: Rommet er nå pga. alder og kommentarer modent for oppgradering. Toalett (ikke våtrom) - U- etasjen Ventilasjon: - Ventil montert i vegg, liten luftespalte i dør Sanitærutstyr og innredning: - Vanlig standard på innredning hvor kran til klosett lekker. Innvendige trapper: -Trapp mellom U- og 1. etasje er av type repo, har små inntrinn. Håndløpere mangler på vegger. Ildsteder og skorsteiner: Skorsteiner inne i huset. Pipe er i teglstein, 1 side er tildekket i U- etasjen, 4 sider skal være synlig før inspeksjon. Pipe må pga. alder sjekkes nærmere av feier Konstruksjonsoppbygging: Kun kaldt øverloft som har mangelfull utlufting pga. isolasjon går mot undertak ved takfoter. Radon: Radonmåling er ikke utført. Vannrør (stoppekran): Vannrør er i plast og kobber. Stoppekran i WC U- etasjen, er ikke funksjonstestet. Halve levetiden på rør er nå passert. Avløpsrør (sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) Avløpsrør er i plast og soil. Halve levetiden på rør er nå passert. Varmtvannsbereder VVS bereder à 200 liter montert i vaskerommet. TG er pga. alder til bereder. Forhold som har fått TG3: Vinduer og ytterdører: Vinduene og ytterdører er i tre med isolerglass og 3 stk. av type koblet, er med ulike årganger. Vinduer og ytterdører har vanlig elde mht. alder. Enkelte av vinduene trenger noe vedlikehold mht. maling. Ytterdør på vegg øst til stor garasje har en del råteskader i bunnen av dørbladet. Bad - 1. etasje: Rommet må oppgraderes før videre bruk. Deler av gulvet er nå defekt ved sluk.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Er bygd på og oppgradert delvis gjennom årene.

  Parkering
  Biloppstillingsplass på egen tomt, samt 2 garasjer.

  Diverse
  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges ved fullmektig. Fullmaktshaver (selger) har ikke bebodd eiendommen og har ingen kunnskap vedrørende eiendommen og eiendommens beskaffenhet utover det som her fremgår av salgsoppgaven. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand fra teknisk sakkyndig. Før avtale om salg inngås, skal endelig anbefalt bud forelegges vergeenheten hos Statsforvalteren for godkjenning. Dette ettersom det er opprettet et vergemål for selger.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 190 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 79 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 190 000,00))   96 792,- (Omkostninger totalt)   3 286 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Elektriske panelovner, varmepumpe og peis.

  Energiklasse
  F

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  18985

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Vann og avløp: kr.6819,36,- Renovasjon: kr.6884,- Eiendomsskatt: kr.5282,- Det betales i dag abonnement på renovasjon på 240l dunker. Dette koster 2300 kr mer i året enn vanlig standard abonnement ved 140l dunk.

  Info om eiendomsskatt
  Eiendomsskatten ved forrige beregning var kr 5282 Det gjøres oppmerksom på at det kan komme endringer i regelverket knyttet til eiendomsskatt. Beregning av eiendomsskatt vil kunne avhenge av om boligen er primær- eller sekundærbolig.

  Formuesverdi primær
  606735

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2184247

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4203/434/112: 02.08.1971 - Dokumentnr: 4381 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:4203 Gnr:434 Bnr:34
  18.03.2008 - Dokumentnr: 228583 - Grensejustering Gjelder denne registerenheten med flere
  01.01.2020 - Dokumentnr: 1134695 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0906 Gnr:434 Bnr:112


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest for enebolig datert 27.11.1972. Det er utstedt ferdigattest for endring balkong, innglassing med tak og utvendig bod datert 29.11.2011.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett. Eiendommen har adkomst via privat vei. 

  Regulerings- og arealplanner
  Gjeldene kommuneplan: 2019-2029 Formål: Bebyggelse- og anlegg; eksisterende boligbebyggelse Reguleringsplan: Uregulert.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Før avtale om salg inngås, skal endelig anbefalt bud forelegges vergeenheten hos Statsforvalteren for godkjenning. Dette ettersom det er opprettet et vergemål for selger. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 190 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 79 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 190 000,00))   96 792,- (Omkostninger totalt)   3 286 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  96792

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Gina Jørgensen

Megler

Gina Jørgensen

47 20 12 75

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev