aktiv-eiendomsmegling
Nydelig utsikt og mye sol - Tilhørende bryggeplass

ARENDAL Holmen 2

Holmen, Arendal - Toppleilighet med nydelig utsikt - Heis - Solrik balkong - 2 garasjeplasser - Bryggeplass

 • kr 5 190 000
 • BRA 88 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 5 190 000
 • Omkostningerkr 145 892
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 5 344 152
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår2 012
 • Soverom2
 • ArealP-rom 83 m²
 • Felleskostnaderkr 4 129
 • Tomt1 329.8 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 5 190 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  129 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 190 000))

  145 892 (Omkostninger totalt)

  5 335 892 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Velkommen til Holmen 2 - Sentralt beliggende - Helt i vannkanten Attraktiv leilighet, helt i vannkanten med nydelig utsikt utover Tromøysund, Mortenstøbukta, Havstadodden og Bryggebyen. Leiligheten ligger i øverste etasje og vender ut mot Tromøysund, bort fra Kystveien og har dermed en rolig og tilbaketrukket beliggenhet. Her kan man ta heisen direkte til garasjekjeller med 2 biloppstillingsplasser, hvor man også har direkte gjennomgang til privat bryggeanlegg med medfølgende bryggeplass. Innholdsrik leilighet i toppetasje med 2 romslige soverom og 2 komplette bad. Romslig skjermet og dels tilbaketrukket terrasse mot syd. Lys og romslig stue med store vindusflater mot sjø og utsikt. Kjøkken med romslig innredning og alt av hvitevarer integrert.

Holmen 2, Agder

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  4. etasje: 88 kvm
  Primærrom
  4. etasje: 83 kvm Vindfang/gang, 2 soverom, bad/wc, bad/vaskerom, stue/spisestue, kjøkken.  Tomt
  1329.8m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten har fin opparbeidelse med privat brygge langs sjøen, rundt bebyggelsen. Forøvrig pent opparbeidede fellesarealer med bl.a. lekeplass, en hyggelig liten hage, asfaltert gårdstun med bl.a gjesteparkering og hellelagt inngangsparti. Adkomst via trapp eller heis til 4. etasje med svalegang til leiligheten. Medfølgende bryggeplass (nr. 4) i felles bryggeanlegg for Holmen.

  Beliggenhet
  Velkommen til Holmen 2 - Sentralt beliggende, like øst for Arendal sentrum. Attraktiv leilighet, helt i vannkanten med nydelig utsikt utover Tromøysund, Mortenstøbukta, Havstadodden og Bryggebyen. Leiligheten ligger i øverste etasje og vender ut mot Tromøysund, bort fra Kystveien og har dermed en rolig og tilbaketrukket beliggenhet. Her kan man ta heisen direkte til garasjekjeller med 2 biloppstillingsplasser, hvor man også har direkte gjennomgang til privat bryggeanlegg med medfølgende bryggeplass. På Holmen ved Mortenstø ligger man sentralt i forhold til det meste. Her er ca. 2 km til Arendal sentrum, en hyggelig spaser- eller sykkeltur langs vannkanten. Fra eiendommen er det også kort vei til vidstrakt turterreng og stier med lysløype og flotte skiløyper vinterstid. Arendals nye utviklingsområde med Bryggebyen og det flotte friområdet på Løkholmen, hvor det er mulighet for bading, soling og rekreasjon, ligger en kort spasertur unna. Det er god bussforbindelse, nærhet til Krøgenes Handelspark og god forbindelse via ny adkomstvei til bl.a. E-18.

  Adkomst
  Fra Arendal sentrum, følg riksvei 410 (Kystveien) mot Tromøy/Krøgenes. Leiligheten ligger på høyre hånd ca. 2 km fra Barbu (ved Mortenstø Båthavn).

  Bebyggelse
  Leilighetsbygg over 4 etasjer med totalt 20 leiligheter.Garasjeanlegg i underetasjen.

  Byggemåte
  Leilighetsbygg oppført 2012, med etasjeskiller i betong og mur-konstruksjon. Utvendig fasaser er pusset og malt. Vinduer og ytterdører i PVC med isolerglass. Terrasse mot syd i betong, tekket med fliser. Tak er flatt og tekket med papp eller duk. Se vedlagte tilstandsrapport avholdt 15.02.2023 av Erik Sørensen AS for teknisk beskrivelse av eiendommen.

  Innhold
  Felles trappegang og heis fra terreng eller direkte fra garasjekjeller. 4. etasje: Vindfang med gang, 2 soverom, bad/wc, bad/vaskerom, bod. Romslig stue med utgang balkong og spisestue. Kjøkkenløsning. Bod i garasjekjeller. 2 garasjeplasser i lukket garasjeanlegg. Bryggeplass.

  Standard
  Nyere eierleilighet med begrenset bruksslitasje og gjennomgående normalt god standard. Lys, gjennomgående og luftig leilighet med store vindusflater og nydelig utsikt mot Tromøysund og områdene rundt. Innvendige gulv har gjennomgående 1 stavs parkett. Vegger og tak er pusset og malt. Det er downlights i flere rom. Kjøkken med romslig og tidsriktig innredning i hvit, glatt utførelse med integrerte hvitevarer (komfyr, induksjonstopp, kjøl-/fryseskap og oppvaskmaskin), fliser over kjøkkenbenk og heltre benkeplate. Hovedbadet er fliselagt til tak og har dusjhjørne, servantinnredning og wc. Tilleggsbad med opplegg for vaskemaskin er også fliselagt til tak, har wc, dusjhjørne og servantinnredning. Begge bad har varmekabler i gulv. Hovedsoverom har praktisk skyvedørsgarderobe. I leiligheten er det også en innvendig bod / teknisk rom. I tillegg er det tilhørende bod i underetasjen, tilknyttet garasjekjeller. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3. Forhold som har fått TG2: Begge bad har fått kommentar på at man må være obs på at halve levetiden for membran er passert. Forhold som har fått TG3: Ingen.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Innlagt fiber med tv/internett (inkludert i felleskostnader).

  Parkering
  Leiligheten har 2 tilhørende garasjeplasser i lukket garasjeanlegg. Det er heis direkte fra garasjeanlegg til hver etasje. I tillegg er det gjesteparkering på fellestomten.

  Diverse
  Etter eierseksjonsloven § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  5 190 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  129 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 190 000))

  145 892 (Omkostninger totalt)

  5 335 892 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Varmekabler på begge bad. Leiligheten har ventilasjonsanlegg med varme og kjølesystem med energiøkomisk oppvarming. Utgiften er inkludert i felleskostnader, noe som gir lavere strømforbruk. Forøvrig elektrisk oppvarming.

  Info strømforbruk
  Ca. 5000 kw/h pr. år basert på historisk forbruk.

  Energiklasse
  C

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  4334

  Kommunale avgifter år
  2022

  Info kommunale avgifter
  Deler av kommunale avgifter er inkludert i felleskostnader.

  Formuesverdi primær
  705647

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2540329

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Sameiebrøk
  1/20

  Felleskostnader pr. mnd
  4129

  Felleskostnader inkluderer
  felleskostnader drift, forsikring, kommunale avgifter, oppvarming, vedlikehold, forretningsførsel og tv/internett.

  Andel fellesgjeld
  8260

  Andel fellesgjeld år
  2022

  Andel fellesgjeld per dato
  2022-12-08T23:00:00Z

  Om sameiet
  Sameiet består av 1 bygninger med til sammen 20 leiligheter. Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

  Avdragsfrie år
  0

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Spesifikasjon av lån: Lånenummer: 125-1, Nordea Bank Norge ASA Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 09.12.2022: 6.1% pa. Antall terminer til innfrielse: 13 Saldo per 09.12.2022: 165 202 Andel av saldo: 8 260 Første termin/første avdrag: 30.03.2022 ( siste termin 30.12.2025 )

  Styregodkjennelse
  Det kreves ikke styrets godkjennelse ved overtakelse.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Dyrehold er tillatt iht. sameiet husordensregler.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse: Bestemmelse 1922 - Erklæring / avtale vedr trafostasjon/kiosk. Bestemmelse 1938 - Elektriske kraftlinjer. Bestemmelse 2011 - Elektriske kraftlinjer. Bestemmelse 2012 - Seksjonering.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest på eiendommen.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig. 

  Regulerings- og arealplanner
  Regulert boligområde. Plan for Holmen, vedtatt i kraft 16.12.2010. Formål: Boligbebyggelse. Detaljreguleringssone reguleringsplan i.h.t. gjeldende kommuneplan (gjeldende reguleringsplan styrer arealbruksformålene for områdene). Avvikssone støy (H290), boliger skal ha minimum en fasade som vender mot stille side.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Det følger av eierseksjonsloven § 24 at korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig ikke er tillatt. Bestemmelsen gjelder ikke for fritidsboliger. Med korttidsutleie menes utleie inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Ta kontakt med megler dersom du ønsker kopi av vedtektene for nærmere informasjon om hvilke vedtak som er fattet i dette sameiet om korttidsleie.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er konsesjonsfri. Det er ikke boplikt i Arendal kommune.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  5 190 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  129 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 190 000))

  145 892 (Omkostninger totalt)

  5 335 892 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  145892

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Leif Christian de Presno

Megler

Leif Christian de Presno

47 20 12 74

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev