aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Munkegaten 1D

ARENDAL Munkegaten 1D

3-roms selveierleilighet i bygård i Arendal sentrum. Beliggende i 2.etasje.

 • kr 1 490 000
 • BRA 65 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 1 490 000
 • Omkostninger -
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 1 490 000
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår1 850
 • Soverom2
 • ArealP-rom 65 m²
 • Felleskostnaderkr 3 260
 • Tomt443.3 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 1 490 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  37 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 490 000))

  53 392 (Omkostninger totalt)

  1 543 392 (Totalpris inkl. omkostninger)
Ønsker man en prisgunstig leilighet med sentrumsnær beliggenhet, og muligheten til å bo kun et steinkast fra bysentrum er dette leiligheten for deg. Arendal sentrum byr på alle de nødvendige fasiliteter. Leiligheten ligger i 2.etasje og inneholder entre, 2 soverom, stue, kjøkken og bad/wc/vaskerom. Bygården er en klassisk bygning opprinnelig oppført i ca. 1850 (SEFRAK-registrert) som ble oppusset og seksjonert i 2008.

Munkegaten 1D, Agder

 • Tomt
  443.3m²

  Beskrivelse av tomt
  Felles eiet tomt for sameiet. Fellestomt som stort sett er bebygd, samt steinbelagt uteplass og område som benyttes til parkering for beboere.

  Beliggenhet
  Sentrumsnær beliggenhet med kun et par minutters gangvei til Arendal bysentrum hvor man finner Alti kjøpesenter med alt hva man kan tenke seg av butikker, diverse restauranter, kino, bowling, frisører og et bredt kollektivtilbud med avganger gjennom hele dagen både i østlig og vestlig retning.

  Adkomst
  Fra Arendal sentrum kjør opp Vestre gate eller Østre gate til øvre tverrgate mellom disse som er Munkegaten. Munkegaten 1 ligger i krysset mellom Vestre gate og Munkegaten. Gateparkering i Munkegaten.

  Bebyggelse
  Seksjonert bygård beliggende i tett bebyggelse i øvre del av Arendal sentrum.

  Skolekrets
  Stinta

  Offentlig kommunikasjon
  Utgangspunkt for avgang til omliggende destinasjoner fra Arendal sentrum.

  Byggemåte
  Terrenget er flatt rundet bygningen. Byggegrunn er ukjent. Grunnmur består av gråstein/betong. Utvendig drenering får ingen innvirkning for selve leiligheten som ligger i 2. etasje. Konstruksjon består sannsynligvis av tømmer. Vassheller er felt inn bak kledning. Kledning er av type liggende, er lektet ut i fra vindsperre og har vanlig elde mht. alder. Kledning av eldre dato er ikke lektet ut. Vinduene og ytterdører er i tre type koblet. Vinduer har vanlig elde mht. alder. Taket er av type saltak. Ingen tilgang til konstruksjonen pga. leiligheten i etasjen over. Tekking er med betongtakstein, undertak er med bord. Tekkingen er i fra ca. 2008. Tekking lar seg kun delvis besiktige pga. snø. Pipe er helbeslått over tak. Renner og nedløp er i plastbelagt stål. Nedløp blir ledet i rør. Fallforhold er ikke sjekket. Beslag over tak er ikke inspisert pga. snø.

  Innhold
  Felles inngang i 1.etasje med innvendig trappeadkomst til 2.etasje. Leilighet - 2.Etasje: Entre, 2 soverom, bad/wc/vaskerom, stue, kjøkken.

  Standard
  Bygård opprinnelig oppført i ca. 1850 ble oppusset, ombygd og seksjonert i 2008. Gulv: Laminat, fliser på bad. Vegger: Malte flater, fliser på bad. Himling: Malt. Leiligheten er malt i lyse tidsriktige farger med en brytningsvegg i stuen. Baderommet er fliselagt på gulv og vegger. Det er mindre sprekker i enkelte fliser. Varmekabler i gulvet. Hvit baderomsinnredning med profilerte dører, dusjhjørne med buede skyvedører, klosett, opplegg for vaskemaskin, 200 l. varmtvannsberder og rør i rør skap. Vaskemaskin medfølger ikke i handelen. Kjøkken med hvit innredning med profilerte dører, Bosch oppvaskmaskin og Siemens ventilator. Komfyr og kombiskap medfølger ikke i handelen. Det er montert panelovner i stue og på kjøkken. Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3. Forhold som har fått TG2: Bad: Samlet vurdering - Pga. alder til rommet og kommentarer til gulvet bør her ikke dusjes rett på fliser. Utlufting må også ordnes. Kjøkken: Avtrekk - Kjøkkenventilator montert, har litt ulyd i fra vifte. Etasjeskiller og gulv på grunn: Etasjeskiller - Litt svikt i gulv til enkelte rom. Høydeavvik i stue er 20mm. Høydeavvik i kjøkken er 25mm. TG er ut i fra standard. Tekniske anlegg, VVS-anlegg: Vannrør (stoppekran) - Vannrør er i plast og kobber. Stoppekran er ikke lokalisert. Det mangler mansjetter på rørende under kum på kjøkkenet og under vask på badet. VVS er med rør i rør system. Fordeler skap montert i badet, mangler avrenning. Anbefalt tiltak: Manglende mansjetter må monteres. Ventilasjon (gjelder også ventilasjonsanlegg) - Ingen ventiler montert for utlufting av leiligheten, må utbedres. Elektrisk anlegg: Helhetsvurdering av det elektriske anlegget - Ved anbefaling av nærmere sjekk på EL anlegget av fagkyndige gir standarden automatisk TG 2. Forhold som har fått TG3: Ingen

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte. Komfyr og kombiskap medfølger ikke i handelen.

  TV/Internett/bredbånd
  Inkludert i fellesutgift

  Parkering
  Sameiet disponerer 4 biloppstillingsplasser like ved inngangsparti. Her stiller man seg på liste, vederlag f.t. kr. 600,- pr. mnd. Se vedtekter pkt. 14. For øvrig vanlig gateparkering eller i ett av byens parkeringshus.

  Diverse
  Etter eierseksjonsloven § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  1 490 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  37 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 490 000))

  53 392 (Omkostninger totalt)

  1 543 392 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Strøm: Panelovner og varmekabler. Felles fastavtale på strøm, innbetales a-konto i fellesutgift.

  Energiklasse
  G

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  9180

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Renovasjon utgjør kr. 4 589,- pr. år.

  Formuesverdi primær
  414439

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  1491980

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Sameiebrøk
  6/72

  Felleskostnader pr. mnd
  3260

  Felleskostnader inkluderer
  Inkluderer a-konto strøm kr. 1 100,- og tv/internett kr. 849,-

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Sameiets forsikringsselskap
  Gjensidige Forsikring

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Beboernes forpliktelser og dugnader
  Avtale om renhold og trappevask etter rulleringsskjema. Holde utearealer ryddige for snø vinterstid og ugress o.l. sommerstid.

  Dyrehold
  Det foreligger ingen restriksjoner i Vedtekter eller Ordensregler.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4203/501/610/8: 16.05.1949 - Dokumentnr: 589 - Skjønn Ekspropriasjonsoverskjønn og fravikelseskjennelse vedr.
  innkjøringsvei.
  Overført fra: Knr:4203 Gnr:501 Bnr:610
  Gjelder denne registerenheten med flere
  16.01.2023 - Dokumentnr: 50667 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver Rettighetshaver: De Presno & Partnere AS
  Org.nr: 991 843 566
  12.06.2008 - Dokumentnr: 476226 - Seksjonering Opprettet seksjoner:
  Snr: 8
  Formål: Bolig
  Sameiebrøk: 6/72


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er foretatt undersøkelser hos kommunen, men kommunen kan ikke bekrefte hvorvidt ferdigattest foreligger. Kun ferdigattest for takterrasse datert 19.10.2010

  Vei, vann og avløp
  Offentlig. 

  Regulerings- og arealplanner
  Kommuneplan: Gjeldende kommuneplan: Planperiode 2019- 2029. Formål: Sentrumsformål. Hensynssone 570; bevaringsverdig bebyggelse. Huset er registrert i Sefrak-registeret. Avvikssone støy (H290) Arendal sentrum og sentrene Saltrød, His og Nedenes er angitt som avvikssone for støy. I avvikssonene kan boligbebyggelse, barnehager og pleieinstitusjoner etableres i gul og rød sone dersom følgende tiltak er ivaretatt: Boliger skal ha minimum en fasade som vender mot stille side, jfr. tabell 3 i T-1442/16. Reguleringsplan: Uregulert. Planer under arbeid: Ja. Merknader: Nedgravde avfallsanlegg i Arendal sentrum - Arendal kommune Østregate 12 - Arendal kommune Vestregate, Klevgaten og Høyveien - Arendal kommune Kanal Pollen-Kittelsbukt - Arendal kommune Se vedlagte Arealplanstatus fra Arendal kommune.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Det følger av eierseksjonsloven § 24 at korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig ikke er tillatt. Bestemmelsen gjelder ikke for fritidsboliger. Med korttidsutleie menes utleie inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Ta kontakt med megler dersom du ønsker kopi av vedtektene for nærmere informasjon om hvilke vedtak som er fattet i dette sameiet om korttidsleie.

  Verneklasse/sefrak
  Det gjøres oppmerksom på at  er SEFRAK-registrert. SEFRAK-registeret er et landsdekkende register over eldre bygninger og andre kulturminner i Norge. Bygget kan ha vernestatus, men i mange tilfeller er de kun ført i registeret på grunn av alder. Kommunen har ikke opplyst om at bygget har noen vernestatus, men det kan likevel foreligge spesielle restriksjoner i forhold til om-/påbygging og generell utnyttelse av eiendommen.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  1 490 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  37 250 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 490 000))

  53 392 (Omkostninger totalt)

  1 543 392 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 3,1% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 10 900,- og oppgjørshonorar kr. 3 950,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 45 000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr. 24 093,-. Utleggene omfatter: Grunnpakke markedsføring, internettannonsering, grunnbok, utleggsgebyr, innhenting av opplysninger og tinglysing av urådighet. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket kr. 34 993,- + evt. senere avtalte utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Bjørn Gundersen

Megler

Bjørn Gundersen

47 20 12 76

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev