aktiv-eiendomsmegling
Fasade
Fasade

ARENDAL Nyli ringvei 21O

Arendal - Nyli Senteret - 3-roms selveierleilighet - Toppleilighet med balkong og garasje

 • kr 2 150 000
 • BRA 63 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 2 150 000
 • Omkostningerkr 66 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 216 792
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår2010
 • Soverom2
 • ArealP-rom 60 m²
 • Felleskostnaderkr 2 370
 • Tomt2 962.2 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 150 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 53 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 150 000,00))   66 792,- (Omkostninger totalt)   2 216 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning .jpg
Leilighet i toppetasjen på Nyli senter med umiddelbar nærhet til matbutikk og bussforbindelser. Leiligheten er fra 2010 og har heis, garasje og balkong. Leiligheten inneholder vindfang, mellomgang, innvendig bod, to soverom, stue og kjøkken. Fra stue er det utgang til balkong. Ved inngangsparti er det svalgang med plass til bord og stoler for ettermiddags - og kveldssol . Garasje med automatisk portåpner. I tillegg utvendig bod og egen terrasse. Svært sentralt med nærhet til flotte turområder, sentrum, skoler, buss, butikk m.m. Velkommen til visning!
Kjøkken

Nyli ringvei 21O, Agder

 • Arealbeskrivelse

  Bruksareal
  1. etasje: 63 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 60 kvm Vindfang, gang, bad, 2 soverom, stue/kjøkken.
  Sekundærrom
  1. etasje: 3 kvm Bod.  Tomt
  2962.2m²

  Beskrivelse av tomt
  Felles eiertomt for eierseksjonssameiet. Hovedsakelig bestående av adkomstveier, parkering , svaleganger og felles terrasse samt boder.

  Beliggenhet
  Sjarmerende ende - og toppleilighet beliggende sentralt til over Kiwi Nyli med post i butikk. Fra leiligheten er det kort vei til lysløypa rundt Ribbervann, her er det satt ut flere treningsapparater til allmenn bruk. Det er gode bussforbindelser i område med busstopp rett utenfor bygget. For barn er det kort vei til Moltemyr skole og det er lekeplasser i nærheten.

  Adkomst
  Fra Arendal kjører man Engkjærbakken opp mot Nyli. I Waglegårdsveien tar man til høyre og så til høyre igjen i første kryss. Inngangen ligger i etasjen over Kiwi og er på baksiden av bygget. Leilighten ligger i 2. etasje fra baksiden.

  Bebyggelse
  Området består hovedsakelig av etablert villa og småhusbebyggelse, samt leilighetsbygg. Dagligvarebutikk i 1.etg.

  Byggemåte
  For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport avholdt 21.06.2023 av bygningssakkyndig Erik Sørensen for teknisk beskrivelse av eiendommen. 

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedr. eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld? Svar: Ja. Generalforsamling var det forslag om å øke felleskostnadene med 10% fra 1.08.23. Det ble vedtatt.

  Innhold
  Vindfang, bod, gang, to soverom. Utgang til veranda fra stue. I tillegg utvendig bod.

  Standard
  Lys og fin leilighet med heis, ballkong og garasje. Fliser på gulv i gang, parkett på kjøkken og i stue. Vinylbelegg på gulv på begge soverommene. Flislagt gulv og dusjnisje på bad. Våtromsbelegg/tapet på veggene, badet er innredet med WC, dusjnisje, baderomsinnredning og speil, samt opplegg til vaskemaskin. Lyst og pent kjøkken, godt med skap- og benkplass. Fra stue er det utgang til ballkong med frostet glass for å hindre innsyn. Ved inngangspartiet er det plass til bord og stoler for ettermiddags- og kveldssol. Takstmannens konklusjon: Leilighet beliggende på en sentral tomt. Den generelle tilstanden utvendig virker god og her går vedlikehold på sameiet. Innvendig er det vanlig grad av bruksslitasje. Her må deler av fuger på badet i overgang gulv mot vegger utbedres. Viser forøvrig til rapportens enkelte punkter. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Bad/våtrom: Mangelfullt fall i.h.t. dagens krav, deler av fuger krever utbedring. Mangler dokumentasjon på membran.   Forhold som har fått TG3: Ingen TG3. TG IU (ikke undersøkt) Terrasser og plattinger på terreng: Platting, heller, støpte dekker (på terreng og på spikerslag) som ligger inntil boligen. Ingen tilgang til bæring og undertekking på terrasse side øst. Takkonstruksjon: Taket er av type flatt. Ingen tilgang til konstruksjonen, er kledd inne. Yttertak: Tekking (undertak, lekter og yttertekking) Tekking er med papp/duk, er ikke inspisert.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  TV/internett er inkludert i felleskostnader.

  Parkering
  Garasje medfølger. Ellers er det gjesteparkering.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges som dødsbo. Fullmaktshaver (selger) har ikke bebodd eiendommen og har ingen kunnskap vedrørende eiendommen og eiendommens beskaffenhet utover det som her fremgår av salgsoppgaven. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand fra teknisk sakkyndig.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 150 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 53 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 150 000,00))   66 792,- (Omkostninger totalt)   2 216 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Elektrisk oppvarming.

  Energiklasse
  D

 • Kommunale avgifter
  8294

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Vann og avløp: Kr.4590,84,- Eiendomskatt: Kr.2303,- Renovasjon: Kr.1399,69,-

  Formuesverdi primær
  476985

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  1717146

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Sameiebrøk
  68/1963

  Felleskostnader pr. mnd
  2370

  Felleskostnader inkluderer
  Tv/internett, abonnement vann/avløp, forsikring, snømåking, avsetting til vedlikehold, strøm i fellesareal. Det er planlagt økning av fellesutgifter grunnet installering av opplegg til el-bil ladere til kr.2607,- som trer i kraft fra 01.08.2023.

  Andel fellesformue
  6400

  Andel fellesformue per dato
  2023-06-20T22:00:00Z

  Om sameiet
  Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

  Forkjøpsrett
  Ingen

  Styregodkjennelse
  Det kreves ikke styrets godkjennelse ved overtakelse.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Sameiets forsikringsselskap
  KLP

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Dyrehold er iflg. styreleder tillatt. .

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4203/507/1267/15: 04.09.1969 - Dokumentnr: 4262 - Bestemmelse om bebyggelse Bestemmelse om veg
  Bestemmelse om vann/kloakkledning
  Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
  Overført fra: Knr:4203 Gnr:507 Bnr:1267 Snr:1 m.fl.
  Gjelder denne registerenheten med flere
  15.09.1970 - Dokumentnr: 4575 - Best. om vann/kloakkledn. Overført fra: Knr:4203 Gnr:507 Bnr:1267 Snr:1 m.fl.
  Gjelder denne registerenheten med flere
  17.04.1986 - Dokumentnr: 4136 - Bestemmelse om veg Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
  Bestemmelser om overdragelse
  Overført fra: Knr:4203 Gnr:507 Bnr:1267 Snr:1 m.fl.
  Gjelder denne registerenheten med flere
  02.10.1989 - Dokumentnr: 9896 - Rettigheter iflg. skjøte Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
  Overført fra: Knr:4203 Gnr:507 Bnr:1267 Snr:1 m.fl.
  Gjelder denne registerenheten med flere
  09.04.2010 - Dokumentnr: 252532 - Resek/tilleggssek Ny seksjon:
  Snr: 15
  Formål: Bolig
  Sameiebrøk: 68/1963
  13.09.2013 - Dokumentnr: 775947 - Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel Endret seksjon:
  Snr: 15
  Formål: Bolig
  Tilleggsdel: Bygning
  Sameiebrøk: 68/1963


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest for nytt forretnings-/boligbygg datert 13.04.2010. Det er utstedt ferdigattest for felles garasjer, 7 stk, datert 18.02.2013.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig vei, vann og avløp.  Det betales kun abonnement VA av eier, forbruk betales til Sameiet Nyli senteret. Det er vannmåler, og forbruket på vann og avløp avregnet på første termin (januar). Forbruket vil variere ut fra antall personer i boligen. Ved eierskifte bør vannmåler leses av. Det må også sjekkes når forrige avlesning ble gjort. Ta kontakt med kommunen hvis forbruket for vann og avløp endres.

  Regulerings- og arealplanner
  Leilighetsbygget ligger i område regulert til bolig, forretning og kontor i reguleringsplan Nyli senter, vedtatt 25.09.2008. Arealplanid: 2116r7. Reguleringsbestemmelser ligger vedlagt.   Plankart med tilhørende reguleringsbestemmelser følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med disse. 

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er konsesjonsfri.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 150 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 53 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 150 000,00))   66 792,- (Omkostninger totalt)   2 216 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  66792

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Dødsbo
  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Arvingene (selgerne) har ikke bebodd eiendommen og har ingen kunnskap vedrørende eiendommen og eiendommens beskaffenhet utover det som her fremgår av salgsoppgaven. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand fra teknisk sakkyndig.

Leif Christian de Presno

Megler

Leif Christian de Presno

47 20 12 74

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev