aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Beliggende i rolig del av sentrum med vestvendt, innglasset terrasse
Beliggende i rolig del av sentrum med vestvendt, innglasset terrasse

ARENDAL Østre gate 14

Bud mottatt: Arendal sentrum - 3 roms eierleilighet med romslig innglasset balkong, kveldssol, heis og garasjeplass

 • kr 2 290 000
 • BRA 72 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 2 290 000
 • Omkostningerkr 70 292
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 360 292
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår2 003
 • Soverom2
 • ArealP-rom 59 m²
 • Felleskostnaderkr 2 102
 • Tomt1 208.7 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 290 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 57 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 290 000,00))   70 292,- (Omkostninger totalt)   2 360 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)
Plantegning
Fin og velholdt leilighet med normalt god standard og oppdatert mht. overflatebehandling senere år. Innhold: Vindfang/gang, garderobe/bod, 2 soverom, bad/wc. Stue med kjøkkenløsning, spisestue og utgang til innglasset terrasse med bod. - Bod på terrassen. - Sportsbod på inngangsplan. - Garasjeplass i lukket garasjeanlegg. Leiligheten ligger i øvre del av Østre Gate, en rolig del av Arendal sentrum med nærhet til alle funksjoner men lite biltrafikk til å være midt i sentrum. I tillegg ligger leiligheten i andre etasje nest nærmest Arendal sentrum og med vestvendt terrasse som ligger godt over gateplan. Terrassen vender mot vest, er innglasset og har fin ettermiddags- og kveldssol og noe utsikt nedover mot Arendal sentrum.
Åpen stue og kjøkkenløsning med utgang til romslig terrasse

Østre gate 14, Agder

 • Arealbeskrivelse
  Leilighet
  Bruksareal
  2. etasje: 72 kvm
  Primærrom
  2. etasje: 59 kvm Gang, garderobe, 2 soverom, bad/wc, stue, kjøkken.
  Sekundærrom
  2. etasje: 13 kvm Innglasset terrasse.  Tomt
  1208.7m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten består i hovedsak av bebyggelse.

  Beliggenhet
  Leiligheten ligger i øvre del av Østre Gate, en rolig del av Arendal sentrum med nærhet til alle funksjoner, men lite biltrafikk til å være midt i sentrum. I tillegg ligger leiligheten i andre etasje nest nærmest Arendal sentrum og med vestvendt, innglasset terrasse som ligger godt over gateplan. Terrassen vender vest og har fin ettermiddags- og kveldssol og noe utsikt nedover mot Arendal sentrum. Fra Byterrassen, som prosjektet i sin tid het, har man nærhet til sentrum med alle funksjoner, byliv og offentlig kommunikasjon. Det er gangavstand til Barbu Park, Fløyheia og Sørlandet sykehus m.m. I underetasjen er det lukket garasjeanlegg med heis direkte til leilighetens etasje.

  Adkomst
  Fra Arendal sentrum ved Kulturhuset, kjør opp Østre gate. Leilighetsbygget ligger øverst i gaten på høyre side.

  Bebyggelse
  Leilighetsbygg over 6 etasjer samt garasjekjeller.

  Byggemåte
  Oppført 2003, hovedsakelig i betong med noe treverk og platekledning på fasader. Vinduer av typen isolerglass. Garasjekjeller med heis til alle etasjer. Hovedinngang med svaleganger og fellesrom for bl.a. søppel, sportsboder og trappehus med heis.

  Innhold
  Vindfang/gang, garderobe/bod, 2 soverom, bad/wc. Stue med kjøkkenløsning, spisestue og utgang til innglasset terrasse med bod.

  Standard
  Fin og velholdt leilighet med normalt god standard og oppdatert mht overflatebehandling senere år. Lys, lettstelt og trivelig leilighet med praktisk og god planløsning. Leiligheten har gjennomgående parkett på gulv i alle beboelsesrom med unntak av badet som er fliselagt. Vegger har malte flater, med gjennomgående bruk av lyse og nøytrale farger. Innvendige tak er pusset og malt. Kjøkkenet har en åpen løsning med halvøy mot stuen og tilliggende spiseplass. Innredning i malt, glatt utførelse med fliser over kjøkkenbenk og medfølgende hvitevarer (komfyr, oppvaskmaskin og mikrobølgeovn). Badet er fliselagt til tak og har wc, dusjhjørne, opplegg vaskemaskin og servantinnredning med over- og underskap. Det er varmekabler i gulvet. Hovedsoverom har en romslig skyvedørsgarderobe. Praktisk bod eller garderobe i tilknytning til inngangsparti. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: - Må være obs på at halve levetiden på membran (baderom) er passert. - VVS bereder er fra byggeår, tilstandsgrad pga alder. - Manglede dokumentasjon på el-anlegg.   Forhold som har fått TG3: Ingen forhold. Det henvises til komplett tilstandsrapport ved Erik Sørensen AS datert 16.05.2023 for ytterligere detaljer og tilstandsvurderinger.

  Innbo og løsøre
  Se også beskrivelser under punktet om standard. Løsøre/tilbehør som gardinstenger/oppheng, frittstående hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Dekodere og modem kan være borettslagets/aksjelagets/sameiets eiendom og skal da følge med. Det gis ingen garantier i forhold til medfølgende løsøre/tilbehør. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Innglassing av terrasse.

  TV/Internett/bredbånd
  Innlagt fiber. Tv- og internett er inkludert i felleskostnader.

  Parkering
  Tilhørende garasjeplass i byggets underetasje. Det er heis direkte fra garasjen og til etasjeplan.

  Diverse
  Etter eierseksjonsloven § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 290 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 57 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 290 000,00))   70 292,- (Omkostninger totalt)   2 360 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Varmekabler på bad/vaskerom. .Forøvrig elektrisk oppvarming.

  Energiklasse
  D

 • Kommunale avgifter
  4590

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Renovasjon er inkludert i felleskostnadene.

  Formuesverdi primær
  465633

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  1676278

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Sameiebrøk
  60/2354

  Felleskostnader pr. mnd
  2102

  Felleskostnader inkluderer
  Inkl. felleskostnader (drift), renovasjon, forsikring, tv/internett og garasje/parkering.

  Andel fellesformue
  7355

  Andel fellesformue per dato
  2023-05-09T22:00:00Z

  Forkjøpsrett
  Det er ingen forkjøpsrett i sameiet.

  Styregodkjennelse
  Det kreves ikke styrets godkjennelse ved overtakelse.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Sameiets forsikringsselskap
  If

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Det er ikke tillatt med hunder i sameiet, jfr. ordensregler. Mindre dyr som ikke må luftet kan tillates dersom de ikke er til sjenanse for andre beboere.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4203/501/623/14: 02.08.1947 - Dokumentnr: 613 - Erklæring/avtale Angående vinduer mot Metodistkirken.
  Overført fra: Knr:4203 Gnr:501 Bnr:623
  Gjelder denne registerenheten med flere
  27.05.1981 - Dokumentnr: 4249 - Best om garasje/parkering Rettighetshaver: Knr:4203 Gnr:501 Bnr:176
  Overført fra: Knr:4203 Gnr:501 Bnr:623
  Gjelder denne registerenheten med flere
  03.11.2004 - Dokumentnr: 9524 - Erklæring/avtale Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
  Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
  Rettighetshaver Arendal Energi Nett AS
  Gjelder denne registerenheten med flere
  12.05.2003 - Dokumentnr: 3236 - Seksjonering Opprettet seksjoner:
  Snr: 14
  Formål: Bolig
  Sameiebrøk: 60/2354


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest på eiendommen.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig tilknyttet.

  Regulerings- og arealplanner
  Regulert boligområde. Plan for Blødekjær 12-16, vedtatt 2001. Formål: Boliger. Plan for Østregate 12 (metodistkirken) med formål om bevaring av kirkebygget og oppføring av nytt leilighetsbygg. Plan for Østregate 118 og Munkejordet 2 under arbeid. Formålet med planarbeidet er å legge til rette for fortetting ved etablering av nytt leilighetsbygg med parkering i kjeller. Bygningen blir i flere etasjer, men avtrappes mot småhusbebyggelsen i Munkejordet. Det er planlagt med grønne takterrasser og gangbro over til Fløyheia. Gjeldende kommuneplan: Bebyggelse- og anlegg; sentrumsformål. Hensynssone kulturmiljø; bevaringsverdig bebyggelse. Avvikssone støy (H290) Arendal sentrum og sentrene Saltrød, His og Nedenes er angitt som avvikssone for støy. I avvikssonene kan boligbebyggelse, barnehager og pleieinstitusjoner etableres i gul og rød sone dersom følgende tiltak er ivaretatt: Boliger skal ha minimum en fasade som vender mot stille side, jfr. tabell 3 i T-1442/16

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 290 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 57 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 290 000,00))   70 292,- (Omkostninger totalt)   2 360 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  70292

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,9% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr  7.900,- oppgjørshonorar kr  4.250,- og garantipremie kr. 3.800,-, digital annonsepakke kr. 9.400,-, Grunnpakke kr. 8.950,- og søk eiendomsregister kr. 949,- Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 540,-. Utleggene omfatter tinglysing av sikringsobligasjon. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket påløpte omkostninger.  Alle beløp er inkl. mva. 

Leif Christian de Presno

Megler

Leif Christian de Presno

47 20 12 74

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev