aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Skauveiåsen 11

ARENDAL Skauveiåsen 11

Bynær enebolig med fantastisk utsikt mot byfjorden, Tyholmen og Tromøysund. Frittliggende garasje.

 • kr 3 790 000
 • BRA 153 m²
 • 4 soverom
 • Prisantydningkr 3 790 000
 • Omkostningerkr 111 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 901 792
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1 959
 • Soverom4
 • ArealP-rom 135 m²
 • Tomt758.9 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 790 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  94 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 790 000))

  111 792 (Omkostninger totalt)

  3 901 792 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Enebolig opprinnelig oppført i 1959, senere tilbygd i 1978. Frittliggende garasje oppført i 1973. Boligen har behov for oppussing og oppgradering, men med en flott beliggenhet som man sjelden ser. Tomten har et stort potensiale for ytteligere utnyttelse, spesielt med tanke på opparbeidelse av uteplass, som vil ha en nydelig sjøutsikt. Gangvei til Arendal sentrum langs det flotte strandpromenaden. Det er også god bussforbindelse fra Ormetjenn, både til Arendal og Grimstad/Kristiansand.

Skauveiåsen 11, Agder

 • Tomt
  758.9m²

  Beskrivelse av tomt
  Meget sentral beliggenhet med fantastisk utsikt mot byfjorden og Tromøysund. Asfaltert adkomstvei med steinbelagt tun. Hage avgrenset med flettverksgjerde, mulighet for å opparbeide en flott uteplass med nydelig utsikt. Tomten skal ved innkjørselen grensejusteres mot naboeiendommen, kostnad for justeringen skal dekkes av selger, se vedlagt kart.

  Beliggenhet
  Beliggende på Skauveiåsen med innkjørsel vis a vis Maxis senter. Gangvei til Arendal sentrum langs den flotte strandpromenaden. Kort avstand til Stinta skole, idretts- og svømmehall, samt til flere barnehager i nærområdet. Dagligvarebutikker og diverse andre butikker og tjenester på Maxis senter. God bussforbindelse fra Vesterveien/FV420.

  Adkomst
  Fra Arendal følg Vesterveien/FV420 til rundkjøringen ved Maixs. Ta til venstre i rundkjøringen, deretter til høyre inn Skauveien så første vei til høyre inn på Skauveiåsen. Eiendommen inn en liten avkjørsel på venstre side.

  Bebyggelse
  Boligfelt med eneboliger

  Barnehage/skole/fritid
  Barnehager: Strømsbuåsen barnehage (0-5 år) / Strømmen barnehage ( 1-5 år) / Lille-Strømsbu barnehage (1-5 år) Skoler: Stinta skole (1-10 kl.) / Strømmen oppvekstsenter (1-7 kl.) / St.Franciskus skole (1-10 kl.) / Arendal vgs. Fritid: Arendal kajakk- og roklubb på Hansnes, Stinta idretts- og svømmehall, Treningssentere - Kick, Aktiv m.fl., Bjønnes - ballspill m.m.

  Skolekrets
  Stinta

  Offentlig kommunikasjon
  Gode bussforbindelser fra Ormetjenn til sentrum og både i vestlig og østlig retning.

  Byggemåte
  Enebolig: Byggegrunn er ukjent. Kryprom under gulv i U- etasjen side nord er uten tilgang, luke for inspeksjon må monteres pga. dette er en risikokonstruksjon. Grunnmur består av betong, sprekker side vest over vindu virker stabile. Ingen fuktsikring utført utvendig på murens tilbakefylte sider ved for eksempel montering av grunnmursplate. Mur er kun tjæret. Drenering trenger utbedringer for å kunne oppnå tørr U- etasje. Konstruksjon består av bindingsverk. Vassheller er felt inn bak kledning. Kledning er av type liggende og noe stående, har vanlig elde mht. alder. Kledning av eldre dato er ikke lektet ut. Kledning på vegg nord og øst er av nyere dato. Råte i enkelte kledningsbord, hovedsakelig i bunnen av vegg vest på hovedboligen. Kledning med råteskader må på sikt byttes. Vinduene og ytterdører er i tre med isolerglass, noen type koblet og med 1 lag glass. Vinduer og ytterdører har vanlig elde mht. alder. Enkelte av vinduene trenger noe vedlikehold mht. maling. Et knekt glass og flere av vinduene i U- etasjen har en del råteskader, hovedsakelig ved vegg nord. Det er nå behov for en del utskiftinger av enkelte vinduer. Terrasse nord-vest er med dekke i betong. Har noen avskallinger i underkant med tilhørende rust på armeringsjern. Taket er av type saltak. Konstruksjonen består av plassbygde sperrer med dim. 2"x6". Isolasjon lagt ut. Tekking er med betongtakstein, undertak er med bord. Tekkingen er i fra byggeår og har høy grad elde mht. alder. Stigetrinn montert. Pipe er helbeslått over tak. Tekkingen har nå høy grad av elde og er på sikt moden for utskifting. Renner er i plastbelagt stål side nord og i plast side syd. Nedløp blir ledet i rør. Fallforhold er ikke sjekket. Renner og nedløp har vanlig elde mht. alder. Beslag over tak virker ok på utforming. Frittliggende garasje: Bruksareal 21m2. Grunnmur: Mur er i betong, har en del sprekker side øst. Gulvet er med grus. Yttervegger: Yttervegger er i tre med liggende kledning, har vanlig elde. Takkonstruksjon: Taket er av type saltak. Ingen tilgang til konstruksjon, er kledd inne. Taktekking: Taket er tekket med shingel, enkelte tunger må etterlimes side øst. Undertak består av bord. Bygningen er i enkel utførelse og har vanlig elde mht. alder. Det er montert brannhemmende plater inne i garasjen mot boligen. For ytterligere informasjon vises det til vedlagte tilstandsrapport.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Eiendommen selges for dødsbo etter fullmakt fra arvingene. De har ikke kjennskap til eiendommen, og har derfor ikke fylt ut Egenerklæringsskjema.

  Innhold
  Hovedetasje: Entre, gang, 2 soverom, kjøkken, stue, bad/wc/vaskerom. Underetasje: Gang, 2 soverom, bad/wc/vaskerom, 2 kjellerrom, matbod. Frittliggende en-bils garasje.

  Standard
  Gulv: Fliser, vinylbelegg, lakkerte tregulv og våtromsbelegg. Murgulv i kjellerrom. Vegger: Panel, tapet, våtromsplater, respatex og malte flater. Himling: Ruteplater og panel. Innredninger og installasjoner: Hovedetasje: Entre: Skyvedørsgarderobe med speil. Trinnstyrte varmekabler i gulv. Gang: Sikringsskap med skrusikringer (1 automatsikring), trapp til underetasje og luke til loft. Soverom 1: Plassbygde garderobeskap. Soverom 2: Kott/garderobe. Panelovn. Kjøkken: Kjøkkeninnredning med fronter av eik, oppvaskmaskin og ventilator. Stue: Jøtul peisovn. Utgang til uteplass. Panelovn. Bad/wc/vaskerom: Oppusset i 2016. Dusjhjørne med våtromsbelegg på vegg i dusjsone, hvit glanset baderomsinnredning, overskap med speil, vegghengt klosett, avtrekk. Varmekabler i gulv. Underetasje: Gang: Utgang til hage. trapp fra hovedetasje, plassbygde skap. Soverom 3: Luftekanal fra krypkjeller. Panelovn Soverom 4: Luftekanal fra krypkjeller, garderobeskap. Panelovn. Bad/wc/vaskerom: Innredning med fronter av eik, dusjkabinett, klosett. Trinnstyrte varmekabler i gulv. Kjellerrom 1: 200 l. OSO bereder (1982) Kjellerrom 2: Åpne rør, PVC på soli. Matbod: Diverse hyller. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3. Forhold som har fått TG2: Mur, terreng, stikkledninger og tanker: Terrengforhold - Vann og Avløp (stikkledninger, offentlig eller privat). Drenering: Drenering og fuktsikring. Yttervegg: Kledning. Terrasser og plattinger på terreng: Platting, heller, støpte dekker (på terreng og på spikerslag) som ligger inntil boligen. Yttertak: Samlet vurdering Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje): Konstruksjoner (tilfarergulv, himling og vegger). Innvendige trapper: Innvendige trapper Ildsteder og skorsteiner: Skorsteiner inne i huset Loft (innredet og uinnredet): Konstruksjonsoppbygging Tekniske anlegg, VVS-anlegg: Vannrør (stoppekran) - Avløpsrør (sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) - Varmtvannsbereder. Elektrisk anlegg: Helhetsvurdering av det elektriske anlegget. Forhold som har fått TG3: Vinduer og ytterdører. Vinduer og ytterdører kr. 65 000,- Bad - U- etasjen: Samlet vurdering: kr. 125 000,- Totale estimerte kostnader på TG3: kr. 190 000,-

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Ikke tilkoblet, men kabel ligger i omnrådet.

  Parkering
  Enkel garasje. Plass til flere biler i tun og foran garasjen.

  Forsikringsselskap
  Tryg forsikring

  Radonmåling
  Ikke utført

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 790 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  94 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 790 000))

  111 792 (Omkostninger totalt)

  3 901 792 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Ved: Peisovn montert i stuen. Strøm: Trinnstyrte varmekabler på baderommene og i entre. Panelovner i flere rom.

  Energiklasse
  G

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  15877

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift. Eiendommen har i dag miniabonnement på renovasjon, avgiften vil øke ved overgang til ordinært abonnement.

  Formuesverdi primær
  656236

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2362448

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Boligforsikring, strømforbruk

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4203/502/829: 26.09.1963 - Dokumentnr: 2947 - Bestemmelse om veg Asfaltering av Skauveiåsen 14.04.1959 - Dokumentnr: 969 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:4203 Gnr:502 Bnr:62 01.01.2020 - Dokumentnr: 1030701 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0906 Gnr:502 Bnr:829

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger ikke tegninger, ferdigattest eller godkjennelse for innredning av underetasje til boligformål.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig vei, vann og avløp. 

  Regulerings- og arealplanner
  Kommuneplan: Gjeldende kommuneplan: Planperiode 2019? 2029. Formål: Bebyggelse- og anlegg; eksisterende boligbebyggelse. Hensynssone 570 kulturmiljø: bevaringsverdig bebyggelse. Avvikssone støy (H290) Arendal sentrum og sentrene Saltrød, His og Nedenes er angitt som avvikssone for støy. I avvikssonene kan boligbebyggelse, barnehager og pleieinstitusjoner etableres i gul og rød sone dersom følgende tiltak er ivaretatt: Boliger skal ha minimum en fasade som vender mot stille side, jfr. tabell 3 i T-1442/16. Se kartutsnitt i figur 1.1 i arealplanstatus. Reguleringsplan: Uregulert. Planer under arbeid: Nei.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 790 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  94 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 790 000))

  111 792 (Omkostninger totalt)

  3 901 792 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  111792

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Dødsbo
  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Arvingene (selgerne) har ikke bebodd eiendommen og har ingen kunnskap vedrørende eiendommen og eiendommens beskaffenhet utover det som her fremgår av salgsoppgaven. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand fra teknisk sakkyndig.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,5 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 8 900,- og oppgjørshonorar kr. 4 250,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 45 000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr. 23 628,-. Utleggene omfatter: Grunnpakke markedsføring, internettannonsering, grunnboksutskring og servitutter, utleggsgebyr og tinglysing av hjemmelserklæring. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket kr. 32 528,- + evt. senere avtalte utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Bjørn Gundersen

Megler

Bjørn Gundersen

47 20 12 76

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev