aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Strømsbuåsem 13A! Sentralt beliggende leilighet i veldrevet og hyggelig borettslag. Kort vei til diverse matbutikker, forretninger, til bussforbindelser og til sentrum.
Velkommen til Strømsbuåsem 13A! Sentralt beliggende leilighet i veldrevet og hyggelig borettslag. Kort vei til diverse matbutikker, forretninger, til bussforbindelser og til sentrum.

ARENDAL Strømsbuåsen 13A H0102

Strømsbu - Lys og trivelig 3-roms andelsleilighet i høy 1. etasje med balkong og oppusset bad.

 • kr 1 650 000
 • BRA 67 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 1 650 000
 • Omkostningerkr 17 600
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 235 176
 • EierformAndel
 • Byggeår1 958
 • Soverom2
 • ArealP-rom 67 m²
 • Andel fellesgjeldkr 567 576
 • Felleskostnaderkr 5 500
 • Tomt2 038 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 1 650 000 (Prisantydning) 567 576 (Andel av fellesgjeld)   2 217 576 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 768 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 600 (Omkostninger totalt)   2 235 176 (Totalpris inkl. omkostninger)
Plantegning
Praktisk og hyggelig leilighet beliggende i veldrevet borettslag, sentralt beliggende med kort vei til matbutikker, diverse forretninger, bussforbindelser og en spasertur unna byen. Leiligheten ligger en halv etasje opp fra bakkeplan og inneholder gang, to soverom, nyoppusset flislagt bad, stue og kjøkken. I tillegg tre boder, to i kjeller og en på loftet. Fra stue er det utgang til balkong. Vedovn i stue. Parkeringsplasser like utenfor leilighetsbyggene. Velkommen til visning!
Stuen er nylig malt.

Strømsbuåsen 13A H0102, Agder

 • Tomt
  2038m²

  Beskrivelse av tomt
  Felles eiertomt for borettslaget. Fellesarealer er ryddig og pent opparbeidet med diverse beplantning og asfalterte internveier og parkeringsarealer.

  Beliggenhet
  Leiligheten har en sentral beliggenhet på Strømsbu. Like i nærheten finner man barnehage, skole og matbutikk og diverse andre butikker. Arendal sentrum ligger en kort gåtur unna. Kort vei til bussforbindelser. Solrik og usjenert overbygd veranda, med kveldssol fra tidlig vår til sen høst. Fra verandaen er det vid utsikt til områdene rundt. Strømsbuåsen er et veletablert borettslag.

  Adkomst
  Fra Arendal følg Vesterveien/RV420 til Dampen og ta til høyre i rundkjøringen. Ta deretter første til venstre, følg veien forbi de gamle skolebygningene og ta så opp til venstre ved Strømsbu bedehus. Følg så denne veien opp til blokkene på Strømsbuåsen. Gateparkering langs veien. Leiligheten vil være merket med AKTIV til salgs plakat. Velkommen til visning!

  Bebyggelse
  Det er primært leiligheter og eneboliger i området.

  Barnehage/skole/fritid
  Kort vei til Stinta skole.

  Skolekrets
  Stinta skolekrets.

  Offentlig kommunikasjon
  Kort vei til bussforbindelser.

  Byggemåte
  Se vedlagte tilstandsrapport avholdt 23.03.2023 av Takstmann Erik Sørensen for teknisk beskrivelse av eiendommen. 

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Eiendommen selges som et dødsbo og selger har iht vilkår ikke fylt ut egenerklæringsskjema.

  Innhold
  Leiligheten ligger i høy 1. etasje, kun en halv etasje opp fra bakkeplan. Leiligheten inneholder gang, to soverom, bad, kjøkken og stue med utgang til balkong. I tillegg boder på loft og i kjeller.

  Standard
  Leiligheten har normalt god standard med oppusset bad i 2021/2022. Alle badene ble pusset opp i regi av borettslaget. Badet er flislagt med varmekabler i gulv, vegghengt wc, dusjnisje og baderomsinnredning. Opplegg til vaskemaskin. Gang, kjøkken og stue er nylig malt. På kjøkkenet er det malt kjøkkeninnredning. På kjøkken er det plass til et lite kjøkkenbord. Hvitevarene medfølger. Romslig stueløsning med god plass til spisestue. I spisestuedelen var det opprinnelig et tredje soverom. Vedovn i stue. Utgang til balkong. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Membran, tettesjikt og sluk (i gulv eller vegger) Må ut i fra alder på rommet forvente membran montert på alt av våtsoner. Anbefalt tiltak: For å kunne oppnå TG 1 må full dokumentasjon fremlegges på membran med feks. bilder og kontrollerklæring.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. Se også beskrivelser under punktet om standard. Løsøre/tilbehør som gardinstenger/oppheng, frittstående hvitevarer samt dekodere og modem følger i utgangspunktet ikke med i handelen. Dekodere og modem kan være borettslagets/aksjelagets/sameiets eiendom og skal da følge med. Det gis ingen garantier i forhold til medfølgende løsøre/tilbehør.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Badet ble renovert i 2021/2022 i regi av borettslaget.

  TV/Internett/bredbånd
  Tv og internett er inkludert i fellesutgiftene.

  Parkering
  Parkering utenfor leilighetsbygget, Her er det som regel alltid ledig parkering.

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  1 650 000 (Prisantydning) 567 576 (Andel av fellesgjeld)   2 217 576 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 768 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 600 (Omkostninger totalt)   2 235 176 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Elektrisk og vedovn.

  Energiklasse
  G

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Se vedlagte energiattest.

 • Formuesverdi primær
  428151

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  1541342

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Andelsnummer
  33

  Part.obl.nr.
  980395448

  Felleskostnader pr. mnd.
  5500

  Andel fellesgjeld
  567576

  Andel fellesgjeld per dato
  2023-03-19T23:00:00Z

  Avdrag fellesgjeld
  959

  Rentekostnad fellesgjeld
  1924

  Kommentar kommunale avgifter
  Kommunale avgifter betales gjennom fellesutgiftene.

  Borettslaget
  Strømsbuåsen Borettslag

  Borettslagets org.nr
  980395448

  Om borettslaget
  Veldrevet og etablert borettslag.

  Gebyr forkjøpsrett
  7768

  Forkjøpsrett
  Andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Avklaring av forkjøpsrett skjer i etterkant av salget. Andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har 20 dagers frist til å melde sin forkjøpsrett etter at borettslaget har mottatt melding om salget fra meglerforetaket.

  Styregodkjennelse
  Kjøper skal godkjennes av styret. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.    Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper.  Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2).   Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Generalforsamlingen gir styret fullmakt til å gå videre med planene og mulighet til å øke lånet med kr. 500.000,- hvis det er behov for det. Dette vil utgjøre ca. 10 000,- i økning i fellesgjeld pr. leilighet. Dette er i planleggingsfasen og borettslaget har pr. nå vært noe avventende mtp renteøkninger osv.

  Avdragsfrie år
  0

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Spesifikasjon av lån: Lånenummer: 63118132035, Nordea Bank Norge ASA Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 20.03.2023: 4.35% pa. Antall terminer til innfrielse: 109.5 Saldo per 20.03.2023: 27 243 664 Andel av saldo: 567 576 Første termin/første avdrag: 30.12.2020 ( siste termin 30.04.2050 )

  Sikringsordning fellesgjeld
  Borettslaget er ikke tilknyttet en sikringsordning mot tap av felleskostnader. 

  Borettslagets forsikringsselskap
  IF

  Polisenummer felles forsikring
  SP0002034615

  Vedtekter/husordensregler
  Ligger vedlagt salgsoppgaven.

  Beboernes forpliktelser og dugnader
  Iht. ordensregler skal beboere delta i snørydding foran inngangene og søppelholdere.

  Dyrehold
  Det er forbudt å holde dyr i borettslaget. Se mer informasjon i pkt. 6 i ordensreglene.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Iflg. kommunen foreligger det ikke ferdigattest på denne boligblokken. Det ble ved lovendring 1.juli 2015 vedtatt at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1.januar 1998. Kjøper oppfordres til å ta kontakt med kommunen for ytterligere informasjon om ev. konsekvenser av dette.

  Vei, vann og avløp
  Offentlig vei, vann og avløp.

  Regulerings- og arealplanner
  Leiligheten ligger i område regulert til boligbebyggelse, blokkbebyggelse, reguleringsplan Strømsbusletta edtatt 26.03.2015 med arealplanid 1914r8. Hensynssone; detaljeringssone bebyggelsesplan Beskrivelse: Gjeldende reguleringsplan styrer arealbruksformålene for området (grå skravur). Avvikssone støy (H290) Arendal sentrum og sentrene Saltrød, His og Nedenes er angitt som avvikssone for støy. I avvikssonene kan boligbebyggelse, barnehager og pleieinstitusjoner etableres i gul og rød sone dersom følgende tiltak er ivaretatt: Boliger skal ha minimum en fasade som vender mot stille side, jfr. tabell 3 i T-1442/16 Se kartutsnitt i figur 1.1 under. Arendal kommune opplyser at det er planer under arbeid i område. Myrene-Høgedal-Solberg - Arendal kommune Opplysningene er gitt etter de dokumenter som finnes i vårt arkiv med direkte betydning for eiendommen og gir ingen garanti med hensyn til fremtidige planer.

  Adgang til utleie
  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  1 650 000 (Prisantydning) 567 576 (Andel av fellesgjeld)   2 217 576 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 768 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 600 (Omkostninger totalt)   2 235 176 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  17600

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Dødsbo
  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Arvingene (selgerne) har ikke bebodd eiendommen og har ingen kunnskap vedrørende eiendommen og eiendommens beskaffenhet utover det som her fremgår av salgsoppgaven. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand fra teknisk sakkyndig.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,2% av kjøpesum og fellesgjeld, for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 10 900,- oppgjørshonorar kr. 4 250,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 45 000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale dersom handel ikke kommer i stand.  Alle beløp er inkl. mva. 

Martine Strand

Megler

Martine Strand

93 61 57 88

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev