aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Torsbuåsen 13

Arendal Torsbuåsen 13

Horisontaldelt tomannsbolig som har vært benyttet som enebolig. Renoveringsobjekt.

 • 1 990 000
 • BRA 186 m²
 • 5 soverom
 • PRISANTYDNING1 990 000
 • OMKOSTNINGER65 892
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 055 892
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 981
 • SOVEROM5
 • AREALP-rom 180 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT852 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 1 990 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  49 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 990 000,-))
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  65 892,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 055 892,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
1.Etasje (boenhet 1) : Vindfang, gang, mellomgang, 2 soverom, vaskerom, bod, bad/wc, stue, kjøkken, gang. Utvendig bod.
2.Etasje (boenhet 2) : Entre, gang, bad/wc, stue, kjøkken, 3 soverom.
Vaskerom 1.etasje

Torsbuåsen 13, Agder

 • Boligen må betegnes som et renoveringsobjekt og må totaloppusses/oppgraderes.
  Gulv med variable overflater av parkett, vinylbelegg og lakkerte tregulv, flere av gulvene har stor grad av slitasje. Malte gulv på baderom og perginol på vaskerom.
  Vegger med malte flater av strie, plater og panel. Tapet i noen rom. Våtromstapet på baderom, våtromsplater på vaskerom.
  Himling med malte plater, ruteplater og panel.
  Innredninger og installasjoner:
  1.Etasje:
  Vindfang: Sikringsskap med skrusikringer.
  Mellomgang: Garderobeskap.
  Vaskerom: Opplegg for vaskemaskin, innredning med utslagsvask av plast, 200l. bereder.
  Bod: 2 doble garderobeskap.
  Bad/wc: Buet dusjkabinett, veggservant, klosett. Varmekabler.
  Stue: Natursteinspeis med innsats.
  Kjøkken: Kjøkkeninnredning av hvit laminat, ventilator.
  Gang: Trapp til 2.etasje.
  2.Etasje:
  Entre: Luke til loft, trapp fra 1.etasje, sikringsskap med skrusikringer. Egen inngang fra boligens bakside.
  Bad/wc: Badekar, innredning med lyse fronter, klosett.
  Stue: Utgang til veranda, Jøtul vedovn, Panasonic varmepumpe.
  Kjøkken: Kjøkkeninnredning med fronter av furu, ventilator, AEG oppvaskmaskin.
  Soverom 1: 2 doble garderobeskap.
  Soverom 2: Utgang til veranda, dobbelt garderobeskap.
  Soverom 3: Tidligere trapp til 1.etasje.
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3.
  Forhold som har fått TG2:
  Mur, terreng, stikkledninger og tanker: Terrengforhold - Terrenget er flatt rundt boligen, mangler fall ut i fra mur side øst. Anbefalt tiltak: Det må etableres fall ut i fra mur side øst / Vann og Avløp (stikkledninger, offentlig eller privat) - Vann og avløp er i plast fra byggeår. Vann og kloakk er offentlig tilkoblet. Halve levetiden på rør er nå passert.
  Grunnmur og fundamenter: Grunnmur - Grunnmur består av Leca, noen gjennomgående sprekker på vegg syd. Må være obs på muligheter for
  fuktvandring inn i mur fra utvendig trapp side øst. Anbefalt tiltak: Sprekker på vegg side syd bør limes.
  Drenering: Drenering og fuktsikring - Grunnmursplate montert på tilbakefylte vegg side øst. Halve levetiden på dreneringen er nå passert.
  Anbefalt tiltak: Drenering trenger utbedringer for å kunne oppnå tørr U- etasje side øst.
  Yttervegg: Kledning - Kledning er av type stående, er lektet ut i fra vindsperre og har vanlig elde mht. alder. Råte i en del kledningsbord på flere av veggene. Råte er hovedsakelig i bunnen av bordene. Anbefalt tiltak: Kledning med råteskader må utbedres.
  Vinduer og ytterdører: Vinduer og ytterdører - Vinduene og ytterdører er i tre med isolerglas, har vanlig elde mht. alder. Flere punkterte glass, antall lar seg ikke bekrefte pga. vinduer er ikke vasket. Anbefalt tiltak: Det er nå behov for en god del vedlikehold/oppgradering.
  Terrasser og plattinger på terreng: Terrasser på terreng (understøttet av bjelker eller pilarer)
  Yttertak: Tekking (undertak, lekter og yttertekking) - Tekking er med betongtakstein, undertak er med sutaksplater, er montert med innsiden ut. Tekkingen er i fra byggeår og har vanlig elde mht. alder. Mangelfull undertekking ved pipe og luftehatt. Halve levetiden på tekkingen er nå passert. Anbefalt tiltak: TG er pga. alder og kommentarer.
  Renner, nedløp og beslag: Renner og nedløp - Renner og nedløp er i plast. Nedløp blir ledet i rør. Fallforhold er ikke sjekket. Halve levetiden er nå passert / Beslag - Pipebeslag er mangelfullt tilpasset mot stein. Beslag mangler i bunnen av ytterdører i U- etasjen. Belegg flasser noe på pipebeslaget. Anbefalt tiltak: Manglende beslag må monteres og utbedre pipebeslaget.
  Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje): Konstruksjoner (tilfarergulv, himling og vegger) - Betongsåle som er påforet, gjelder også deler av vegg øst som er tilbakefylt. Himling er med plater/panel. Fukt er målt i bunnen av murvegg side øst. Fukt er relatert til utvendig drenering. Her må en være obs på at utforende vegger og påforede gulv under utvendig terreng er en risikokonstruksjon.
  Kjøkken - U- etasjen: Samlet vurdering - Rommet er nå modent for oppgradering.
  Innvendige trapper: Innvendige trapper - Trapp mellom U- og 1. etasje er av type sving. Håndløpere mangler på vegger. Anbefalt tiltak: Håndløpere bør monteres.
  Tekniske anlegg, VVS-anlegg: Vannrør (stoppekran) - Vannrør er i plast og kobber. Stoppekran i utvendig bod nord-øst, er ikke funksjonstestet.
  Halve levetiden på rør er nå passert. / Avløpsrør (sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) - Avløpsrør er i plast. Halve levetiden på rør er nå passert.
  Elektrisk anlegg: Helhetsvurdering av det elektriske anlegget - Ved anbefaling av nærmere sjekk på EL anlegget av fagkyndige gir standarden automatisk TG 2.

  Forhold som har fått TG3:
  Bad - U- etasjen: Samlet vurdering -Slik rommet fremstår nå trenger det en vesentlig grad av oppgradering. Anbefalt tiltak: Renovering.
  Estimert kostnad: 120 000,-
  Vaskerom - U- etasjen: Samlet vurdering - Slik rommet fremstår pr. i dag trenger det oppgradering for å kunne være vanntett på gulvet.
  Anbefalt tiltak: Renovering.
  Estimert kostnad: 75 000,-
  Bad - 1. etasje: Samlet vurdering - Rommet trenger nå oppgradering for videre bruk. Anbefalt tiltak: Renovering.
  Estimert kostnad: 100 000,-

  Takstmanns kommentar: En romslig bolig som går over 2. etasjer beliggende på en solrik og sentral tomt. Slik boligen fremstår pr. i dag mht. teknisk tilstand blir den å regne for et renoveringsobjekt. Viser forøvrig til rapportens enkelte punkter.
 • Beliggende på Torsbuåsen ca. 3 km. nord for Arendal sentrum. Boligen ligger vestvendt med gode solforhold ettermiddag og kveld. Kort avstand til Steinerskolen, Moltemyr skole, barnehage og aktivitetsanlegg. Dagligvarebutikk ved innkjørsel til boligfeltet. Kort avstand til Harebakken senter med et rikelig utvalg av butikker. God bussforbindelse til sentrum. I nærområdet finner man i tillegg fine turområder.
 • Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og rekkehus.
 • Fra Arendal kjør til Langsækrysset. Følg Molandsveien gjennom Torsbudalen. Ta til venstre ved Rema 1000 butikk inn på Torsbuåsen boligfelt. Følg hovedveien Torsuåsen helt til endes: Eiendommen ligger inn avkjørsel til venstre.
 • Byggegrunn består av fjell og fyllmasse. Grunnmur består av Leca, noen gjennomgående sprekker på vegg syd. Må være obs på muligheter for
  fuktvandring inn i mur fra utvendig trapp side øst. Grunnmursplate montert på tilbakefylte vegg side øst.
  Konstruksjon består av isolert bindingsverk. Vassheller er felt inn bak kledning. Kledning er av type stående, er lektet ut i fra vindsperre og har vanlig elde mht. alder. Råte i en del kledningsbord på flere av veggene. Råte er hovedsakelig i bunnen av bordene.
  Vinduene og ytterdører er i tre med isolerglas, har vanlig elde mht. alder. Flere punkterte glass, antall lar seg ikke bekrefte pga. vinduer er ikke vasket.
  Taket er av type valmtak. Konstruksjonen består av plassbygde sperrer med dim. 2"x7" uten kryssavstivning. Isolasjon lagt ut. Er som forventet ut i fra byggeår. Tekking er med betongtakstein, undertak er med sutaksplater, er montert med innsiden ut. Tekkingen er fra byggeår og har vanlig elde mht. alder. Mangelfull undertekking ved pipe og luftehatt. Renner og nedløp er i plast. Nedløp blir ledet i rør. Fallforhold er ikke sjekket. Pipebeslag er mangelfullt tilpasset mot stein. Beslag mangler i bunnen av ytterdører i U- etasjen. Belegg flasser noe på pipebeslaget.
 • 1.Etasje: P-rom: 84 kvm / Bra: 90 kvm / Bta: 102 kvm / S-rom: 6 kvm
  2.Etasje: P-rom: 96 kvm / Bra: 96 kvm / Bta: 104 kvm / S-rom: 0 kvm
  Følgende rom inngår i primærareal: Alle rom bortsett fra bod i 1.etasje.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
  Panasonic varmepumpe
  Innlagt fiber fra Telenor
 • Ved: Natursteinspeis med innsats i 1.etasje og Jøtul vedovn i 2.etasje.
  Strøm: Varmekabler på bad i 1.etasje, varmepumpe i 2.etasje.
 • Gruset innkjørsel og biloppstillingsplass. Naboeiendommen Torsbuåsen 15 benytter samme innkjørsel. Plenareal med gjerde rundt, noe tilgrodd og gjerde er umalt. Forstøtningsmurer av naturstein mot innkjørselen. Natursteinsmurer og murtrapp opp til inngang i 2.etasje. Betongheller frem til inngang.
 • Oppstillingsplass på egen tomt.
 • Offentlig
 • Formuesverdi som primærbolig kr 669 021 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 2 408 475 per 31.12.20
 • Kr. 25 043 pr. år
  herav renovasjon kr. 5 765,- og eiendomsskatt kr. 3 595,-
 • Kommunale eiendomsgebyrer
  Strømforbruk
  Forsikring av bygninger
 • Midlertidig brukstillatelse datert 21.01.1982
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
  Dok.nr.: 7082 Registrert 10.09.1981 Bestemmelse om bebyggelse. Hjemmel til eiendomsrett.
 • Kommuneplan: Gjeldende kommuneplan: Planperiode 2019- 2029. Formål: Bebyggelse- og anlegg; eksisterende boligbebyggelse
  Avvikssone støy (H290) Arendal sentrum og sentrene Saltrød, His og Nedenes er angitt som avvikssone for støy. I avvikssonene kan boligbebyggelse, barnehager og pleieinstitusjoner etableres i gul og rød sone dersom følgende tiltak er ivaretatt: Boliger skal ha minimum en fasade som vender mot stille side, jfr. tabell 3 i T-1442/16.
  Reguleringsplan: Arealplanid: 1917r5. Plannavn: Torsbuåsen. Vedtatt i kraft: 30.01.1979. Reguleringsbestemmelser; se eget vedlegg.
  Planer under arbeid: Nei / Ja. Merknader: Del av Torsbuåsen - Arendal kommune.
 • Gnr. 506 Bnr. 194 i Arendal kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Etter avtale
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 2,3% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 10 900,- og oppgjørshonorar kr. 3950,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 45 000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr. 22 793,-. Utleggene omfatter: Internett, grunnpakke markedsføring, utleggsgebyr, grunnbok/servitutter og tinglysing av urådighet. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket kr. 33 693,- + eventuelt senere avtalte utlegg. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Are Heen
Bjørn Gundersen

Megler

Bjørn Gundersen

47 20 12 76

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev