aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Utkikken 12 - En innholdsrik familiebolig over 2 etasjer beliggende i et veletablert boligområde
Velkommen til Utkikken 12 - En innholdsrik familiebolig over 2 etasjer beliggende i et veletablert boligområde

ARENDAL Utkikken 12

Store Solåsen, Arendal - Enebolig - Høyt, fritt og solrikt - Vid utsikt - Nær skoler, tur- og friområder

 • kr 3 490 000
 • BRA 224 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 3 490 000
 • Omkostningerkr 104 292
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 594 292
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1979
 • Soverom3
 • ArealP-rom 161 m²
 • Tomt1 033 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 490 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 490 000,00))   104 292,- (Omkostninger totalt)   3 594 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)  
Plan 1
Velkommen til Utkikken 12 - En innholdsrik familiebolig over 2 etasjer beliggende i et veletablert boligområde. Eiendommen har en attraktiv beliggenhet, særdeles høyt og fritt på et av Arendals høyeste punkt. Eiendommen har en sydvendt hage med syd- og vestvendt terrasse og vidt utsyn mot nær sagt alle himmelretninger samt havgløtt. Det er meget gode solforhold med sol fra tidlig morgen til sen kveld. Utkikken er en rolig sidegate på toppen av Store Solåsen som ligger til blindvei. Området er veletablert, rolig og attraktivt med nærhet til det meste. Boligen fremstår som godt vedlikeholdt, har normalt god standard og inneholder bl.a. Stor stue, romslig familiekjøkken, 3 soverom, bad/wc, separat vaskerom. Stor kjellerstue og rikelig med boder. Tomten har fin hage og opparbeidelse.
I hovedetasjen kommer man direkte inn i den store, lyse og gjennomgående stuen med direkte utgang til hage og terrasse.

Utkikken 12, Agder

 • Arealbeskrivelse
  Enebolig
  Bruksareal
  1. etasje: 115 kvm
  2. etasje: 109 kvm boder
  Primærrom
  1. etasje: 54 kvm Vindfang, gang, stue, wc.
  2. etasje: 107 kvm Stue, kjøkken, gang, bad, 3 soverom.
  Sekundærrom
  1. etasje: 61 kvm Garasje, fyrrom, 3 boder.
  2. etasje: 2 kvm Bod.  Tomt
  1033m²

  Beskrivelse av tomt
  Enebolig på stor og solrik tomt. Tomten er fint opparbeidet rundt bebyggelsen med hage og terrasse mot syd og vest, opparbeidet med plen, hekk, murer, noe prydbusker og beplantning. Romslig gårdstun med biloppstillingsplasser ved inngangsparti. Ubebygget tilleggsareal mot øst, ned mot Store Solåsen, tidligere benyttet til f.eks. båtopplag.

  Beliggenhet
  Eiendommen har en attraktiv beliggenhet, særdeles høyt og fritt på et av Arendals høyeste punkt. Eiendommen har en sydvendt hage med syd- og vestvendt terrasse og vidt utsyn mot nær sagt alle himmelretninger samt havgløtt. Det er meget gode solforhold med sol fra tidlig morgen til sen kveld. Utkikken er en rolig sidegate på toppen av Store Solåsen som ligger til blindvei. Området er veletablert, rolig og attraktivt med nærhet til det meste. Det er kort vei til barnehager, dagligvarebutikk og Birkenlund barne- og ungdomsskole med idrettshall. Det er god offentlig kommunikasjon med jevnlig bussforbindelse til Arendal sentrum. Flotte turområder i umiddelbar nærhet med lysløypa og "Bjørnebo" som er et populært turmål. Det er også flotte skiløyper som kjøres opp vinterstid.

  Adkomst
  Følg veien fra Arendal mot Tromøy. Etter tunnelen på Havstad tar man til venstre mot Nordbødalen/Birkenlund. Følg veien rett frem, kjør forbi dagligvareforretningen, og ta inn til venstre mot Store Solåsen. Følg veien opp bakken og ta til høyre når man er nesten på toppen (Utkikken) og følg veien nesten til endes, hvor eiendommen ligger på høyre hånd.

  Bebyggelse
  Frittliggende enebolig med garasje.

  Skolekrets
  Birkenlund barne- og ungdomsskole.

  Offentlig kommunikasjon
  Boligen ligger nær offentlig kommunikasjon med bussforbindelser. Se også www.akt.no for nærmeste rute og tider.

  Byggemåte
  Enebolig over 2 etasjer oppført på slutten av 70 tallet, senere tilbygget med garasje. Oppført på grunnmur av Leca på byggegrunn av fjell og fyllmasse. Konstruksjon over grunnmur av isolert bindingsverk med stående utvendig kledning. Vinduer og dører i tre med isolerglass. Tak av typen saltak, tekket med betongtakstein. 198 l vvs bereder fra 1997. El-tavle med automatsikringer. Se tilstandsrapport ved Pro Verk AS / Erik Sørensen datert 02.05.2023 for ytterligere detaljer og tilstandsvurderinger.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  - Det er påvist fukt i grunnmur. Ny utvendig drenering er utført. - Har vært mindre lekkasje i takshingel. Taket er senere fornyet. - Har vært stokkmaur. Utbedret i 1998. - Nedgravd oljetank. Det henvises til egenerklæringen i sin helhet.

  Innhold
  Utkikken 12 - En innholdsrik familiebolig over 2 etasjer beliggende i et veletablert boligområde. Undetetasje: Vindfang, hall, stor kjellerstue. Vaskerom, matbod, fyrrom og 2 romslige boder hvorav en av dem har utgang til carport. Hovedetasje: Stor stue med utgang hage og tomt, romslig kjøkken med god spiseplass. Soveromsavdeling med gang, 3 soverom, bod og bad/wc.

  Standard
  Innholdsrik familiebolig over 2 plan, fremstår som godt vedlikeholdt og med normalt god standard, lyse og nøytrale farger og store vindusflater med mye naturlig lys. Boligen er dels oppgradert på 90 og 2000 tallet, men har forøvrig endel standard fra husets byggeår. Fra hovedinngangen kommer man via et praktisk vindfang til en stor hall. Videre til en stor kjellerstue med peisovn. Det er eget vaskerom med toalett samt flere romslige boder med god lagringsplass og direkte utgang til garasje. Innvendige overflater har tepper og belegg på gulv, furupanel og malte falter på vegg samt malte plater i tak. Boder har dels ubehandlede flater. I hovedetasjen kommer man direkte inn i den store, lyse og gjennomgående stuen med direkte utgang til hage og terrasse. Videre har man en stort familiekjøkken med plass til langbord og romslig innredning med god skap- og benkeplass. Soveromsavdelingen har 3 soverom, en praktisk bod og husets hovedbad. Innvendige overflater har parkettgulv i stue og soveromsgang, belegg på kjøkken og laminat på soverommene. Kjøkkenet har stor innredning i eik utførelse, god spiseplass, opplegg for oppvaskmaskin og fliser over kjøkkenbenk. Hovedbadet er fliselagt på gulv og dels på vegg med varmekabler i gulv. Badet har dusjhjørne, wc og innredning med profilerte fronter, under- og sideskap. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: - Terrenget er flatt rundt boligen. Mangler fall ut i fra mur. - Vann og avløp er fra byggeår, halve levetiden på rør er passert. - Utvendig oljetank er ikke tømt/sanert. - Halve levetiden på drenering er passert. - Kledning trenger stedvis noe maling. - Terrasse mot syd har liten dimensjon på bærebjelker. - Pipebeslag og luftehatt er mangelfullt tilpasset mot stein. - Noe fukt i grunnen i krypkjeller side syd, risikokonstruksjon som må holdes under oppsikt. - Kantbjelke med fuktmerker vegg syd i krypkjeller. - Høydeavvik i etasjeskiller. - Radonmåling er ikke utført.   Forhold som har fått TG3: - Hovedbad i hovedetasje: Rommet er pga. alder modent for renovering. - Fuktmerke i tak i kjellertstuen.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  Kjøkken. El-tavle. Overflater.

  Parkering
  Garasje i tilknytning til boligen. I tillegg er det biloppstillingsplasser på egen grunn.

  Forsikringsselskap
  If

  Polisenummer
  8508517

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Alt1: Selger har foretatt radonmåling og målinger viser en verdi på .... Bg/m3. Alt2: Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 490 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 490 000,00))   104 292,- (Omkostninger totalt)   3 594 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Peisovn i kjellerstue. Peis i stue. Varmekabler på bad. Ellers elektrisk oppvarming.

  Energiklasse
  F

 • Kommunale avgifter
  13496

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Det er innstallert vannmåler og eiendommen betaler vann i.h.t. forbruk.

  Formuesverdi primær
  803173

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  289142

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Strøm i.h.t. forbruk. Forsikringspremie. Tv/internett.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4203/508/532: 27.01.1978 - Dokumentnr: 835 - Bestemmelse om veg Bestemmelser omn/kloakkledning
  Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
  27.01.1978 - Dokumentnr: 834 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
  Knr:4203 Gnr:508 Bnr:519
  01.01.2020 - Dokumentnr: 287774 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0906 Gnr:508 Bnr:532


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest på eiendommen datert 29.01.1979. Det er ikke utferdiget ferdigattest for garasje (1987). Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk. 

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

  Regulerings- og arealplanner
  Regulert område. Plan for Solåsen vedtatt i kraft 24.11.1976. Formål: Boligbebyggelse og friluftsområde. Eksisterende boligområde i.h.t. gjeldende kommuneplan.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Tomten er ubebygd, mindre enn 2 dekar og er godkjent fradelt etter plan- og bygningsloven og jordloven. Kjøper er kjent med at dette bekreftes overfor plan- og bygningsmyndigheten ved utfylling av egenerklæring om konsesjonsfrihet.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 490 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 87 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 490 000,00))   104 292,- (Omkostninger totalt)   3 594 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  104292

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Leif Christian de Presno

Megler

Leif Christian de Presno

47 20 12 74

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev