aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Vestre Strømsbuvei 46
Velkommen til Vestre Strømsbuvei 46

ARENDAL Vestre Strømsbuvei 46

Enebolig med frittliggende garasje og uthus/hagebod. Romslig og pent opparbeidet tomt med gode solforhold.

 • kr 2 590 000
 • BRA 129 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 2 590 000
 • Omkostningerkr 81 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 671 792
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1 967
 • Soverom3
 • ArealP-rom 85 m²
 • Tomt1 451 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 590 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 64 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 590 000,00))   81 792,- (Omkostninger totalt)   2 671 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  
1. Etasje - plantegning
Eiendommen har en solrik beliggenhet i et attraktivt og rolig boligområde på Vestre Strømsbu. Stor usjenert tomt som er pent opparbeidet med plen, bed, prydbusker, bærbusker m.m. Treterrasse med tilgang fra stuen. Asfaltert innkjørsel og biloppstillingsplass. Integrert garasje i boligen, samt en frittliggende enkelgarasje. Frittliggende uthus/hagebod Eiendommen ligger på Vestre Strømsbu, ca 3 km vest for Arendal sentrum. Strømmen oppvekstsenter med barnehage og skole (1-7) ligger i tilknytning til boligfeltet. Flott turterreng i Åsbieskogen. Kun få minutters gangvei til Maxis kjøpesenter og til bussholdeplass med god forbindelse til både Arendal og Grimstad/Kristiansand.
Stue med utgang til terrasse/hage

Vestre Strømsbuvei 46, Agder

 • Tomt
  1451m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiendommen består av 3 parseller og er bebygd med enebolig, frittliggende garasje og uthus/bod. Tomten er pent opparbeidet med asfaltert adkomstvei, forstøtningsmurer og gjerder. Flott hage med plen, bed, prydbusker, frukttrær og bærbusker. Treplatting med utgang fra stue i hovedetasjen. Støpt platting med smijernsgjerde og skifertrapp opp til boligens hovedinngang. Noe utsyn fra terrassen, meget usjenert tomt og uteplasser. Barnevennlig, uten gjennomgangstrafikk.

  Beliggenhet
  Flott eiendom med solrik beliggenhet i et barnevennlig og attraktivt boligfelt på Vestre Strømsbu. Stor tomt som er pent opparbeidet med flere solrike og lune uteplasser. Strømmen oppvekstsenter med barneskole trinn 1-7 og barnehage ligger i tilknytning til boligfeltet. Maxis kjøpesenter ligger kun få minutters gangvei unna. I Åsbieskogen finner man et populært turterreng med kilometervis av løyper. God bussforbindelse til både Arendal og Grimstad/Kristiansand fra Vesterveien/FV420.

  Adkomst
  Fra Arendal sentrum følg Vesterveien/FV420 til Strømmen. Hold til høyre i rundkjøringen i retning Bjorbekk, ta deretter umiddelbart til høyre inn til Vestre Strømsbu. Følg Vestre Strømsbuvei opp bakken forbi Strømmen oppvekstsenter, deretter 4 avkjørsel til venstre. Eiendommen ligger i enden av veien.

  Bebyggelse
  I hovedsak eneboligbebyggelse og noen rekkehus. Strømmen oppvekstsenter ligger i tilknytning til boligfeltet.

  Barnehage/skole/fritid
  Barnehager: Lille-Strømsbu barnehage (1-5 år) 0.3 km Strømmen barnehage (1-5 år) 0.5 km Portveien His (1-5 år) Skoler: Strømmen oppvekstsenter (1-7 kl.) 0.4 km Arendal International School (Ais) (1-10 kl.) 3 km Stinta skole (1-10 kl.) 3.3 km Fritid: Aktiviteter ved Strømmen oppvekstsenter Balløkke Turområde i Åsbieskogen

  Skolekrets
  Strømmen skole

  Offentlig kommunikasjon
  Vesterveien / FV420

  Byggemåte
  Enebolig: Byggegrunn består av fjell og fyllmasse. Grunnmur består av betong og noe sementblokker side vest. Noen sprekker i utvendig puss, virker stabile. Deler av mur står ann rett på fjell. Må være obs på muligheter for fuktvandring inn i mur fra utvendig trapp side nord som har noe rust i underkant på armeringsjern. Grunnmursplate montert på tilbakefylte vegger side syd og øst, sistnevnte kun på deler av veggen. Grunnmursplate mangler topplist. Konstruksjon består av isolert bindingsverk. Vassheller er felt inn bak kledningen. Kledning er av type liggende, er lektet ut i fra vindsperre og har vanlig elde mht. alder. Kledning er ikke lektet ut. Kledning har på vegger syd og øst en del soltørke på flere av bordene. Det er nå behov for en del vedlikehold på deler av kledning ved vegger syd og øst. Vinduene og ytterdører er i tre med isolerglass og 1 stk. med koblet glass på bad i 1. etasje. Flere av vinduene og terrassedører er av nyere dato. Knekt glass på bad 1. etasje må byttes. Takkonstruksjon: Taket er av type saltak. Konstruksjonen består av plassbygde sperrer med dim. 2"x7" i impregnert virke, har c/c avstand 0,8, vanlig er 0,6 er også uten kryssavstivning. Isolasjon lagt ut hvor det er noe muselort. Tekking er med betongtakstein, undertak er med bord. Tekkingen er i fra ca 2008. Stigetrinn og snøfangere montert. Pipe er helbeslått over tak. Renner og nedløp er i plastbelagt stål av nyere dato. Nedløp blir ledet i rør. Fallforhold er ikke sjekket. Beslag over tak av nyere dato, 2004, virker ok på utforming. Garasje (Type Island): Grunnflate 25m2. Byggeår 2003. Grunnmur: Mur og gulvet er med betong. Yttervegger: Yttervegger er i tre med liggende kledning i impregnert virke. Takkonstruksjon: Taket er av type saltak. Konstruksjonen består av prefabrikerte takstoler. Taktekking: Taket er tekket med betongtakstein. Undertak består av sutaksplater. Bygningen har vanlig elde mht. alder Uthus/hagebod: Grunnflate ca. 15m2 (iht. tegning). Byggeår 1995. Grunnmur: Mur er i betong. Gulvet er i betong på del nord og med jord på del syd. Yttervegger: Yttervegger er i tre med stående kledning. Takkonstruksjon: Taket er av type valmtak. Konstruksjonen består av plassbygd takstoler. Taktekking: Taket er tekket betongtakstein. Undertak består av sutaksplater. Bygningen har vanlig elde mht. alder.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Eiendommen selges av fullmektig, egenerklæring er ikke utfylt. Det vises til vedlagte tilstandsrapport.

  Innhold
  Kjeller: Integrert garasje, verksted, gang, bod, blindkjeller. 1.Etasje: Vindfang, gang, 3 soverom, bad/wc/vaskerom, kjøkken, stue. Bod under trapp til inngang. Frittliggende uthus/hagebod. Frittliggende enkelgarasje.

  Standard
  Gulv: Parkett, tepper og vinylbelegg. Murgulv i kjeller. Vegger: Tapet og malt tapet, våtromstapet på bad. Panel og mur i kjeller. Himling: Ruteplater i hovedetasje, malt panel i kjeller. Innredninger og installasjoner: Kjeller: Garasje: Vippeport. Varmekabler i gulv. Verksted: Egen inngang, benk, hyller og gammel kjøkkeninnredning. Bod: Hyller, dør til blindkjeller. Gang: Trapp til hovedetasjen, 200 l. Altech bereder, vannmåler er montert. Dør til blindkjeller. Panelovn. Hovedetasje: Vindfang: Plassbygd skap. Trapp til kjeller, sikringsskap med automatsikringer i trappegangen. Gang: Plassbygde skap. Soverom 1: Plassbygd skap. Panelovn. Soverom 2: Plassbygd skap. Soverom 3: Ingen innredning. Bad/wc/vaskerom: Servantskap, speil, belysning, dusjkabinett, klosett, opplegg for vaskemaskin. Adax reflektorovn. Kjøkken: Plassbygd kjøkkeninnredning, ventilator. Nye rør. Stue: Trolla 525 vedovn. Varmepumpe av type General. Utgang til terrasse/hage. Terrassemarkise er montert, samt markise på vindu. Uthus/bod: Oppført ca. 1995. 2 rom. Vippeport og dør i front. Garasje: Vippeport. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Mur, terreng, stikkledninger og tanker: Terrengforhold Grunnmur og fundamenter: Grunnmur Drenering: Drenering og fuktsikring Yttervegg: Kledning Vinduer og ytterdører: Vinduer og ytterdører Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje): Konstruksjoner (tilfarergulv, himling og vegger) Krypkjeller: Innvendig inspeksjon er mulig Etasjeskiller og gulv på grunn: Etasjeskiller Innvendige trapper: Innvendige trapper Ildsteder og skorsteiner: Skorsteiner inne i huset Radon: Radon Tekniske anlegg, VVS-anlegg: Vannrør (stoppekran) - Avløpsrør (sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom) Elektrisk anlegg: Helhetsvurdering av det elektriske anlegget   Forhold som har fått TG3: Bad - 1. etasje: Slik rommet fremstår pr. i dag og hvor belegg er i fra byggeår, trenger det nå renovering før videre/utvidet bruk. Konsekvens: Renovering. Estimert kostnad: 85 000,-

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Ikke innlagt fiberkabel - Parabolantenne (tuner medfølger ikke)

  Parkering
  Enkel frittliggende garasje, integrert en-bils garasje i boligen og i asfaltert innkjørsel.

  Forsikringsselskap
  Eika forsikring

  Radonmåling
  Radonmåling er ikke utført

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges ved fullmektig. Fullmaktshaver(e) (selger(e)) har ikke bebodd eiendommen og har ingen kunnskap vedrørende eiendommen og eiendommens beskaffenhet utover det som her fremgår av salgsoppgaven. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand fra teknisk sakkyndig.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 590 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 64 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 590 000,00))   81 792,- (Omkostninger totalt)   2 671 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Ved: Trolla 325 vedovn i stuen. Strøm: Varmepumpe (General) montert i stue, pasnelovner i enkelte rom, reflektorovn på bad. Varmekabler i garasje (kjeller) Nedgravd parafintank er sanert.

  Energiklasse
  E

 • Kommunale avgifter
  9267

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter vann/avøp/feiing kr. 6 385,- (vannmåler er montert) + renovasjon k. 2 882,- (dette er et miniabonnement, og høyere avgift må påregnes ved standardabonnement + ca. kr. 2 000,-)

  Formuesverdi primær
  558834

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  2011801

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4203/432/296: 28.05.1966 - Dokumentnr: 1539 - Forkjøpsrett RETTIGHETSHAVER: ØYESTAD KOMMUNE Avklaring av forkjøpsrett skjer i etterkant av salget. ELEKTRISKE KRAFTLEDNINGER 28.05.1966 - Dokumentnr: 1539 - Bestemmelse om vannrett 28.05.1966 - Dokumentnr: 1593 - Best. om vann/kloakkledn. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Rettighetshaver: Televerket Bestemmelser om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter m.v. 05.07.1965 - Dokumentnr: 2327 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:4203 Gnr:432 Bnr:1 01.01.2020 - Dokumentnr: 1049831 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0906 Gnr:432 Bnr:296

  Ferdigattest/brukstillatelse
  I følge opplysninger fra kommunen foreligger det ikke verken midlertidig bruktilllatelse eller ferdigattest på eiendommen, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett. Privat adkomstvei fra avkjørsel Vestre Strømsbuvei.

  Regulerings- og arealplanner
  Kommuneplan: Gjeldende kommuneplan: Planperiode 2019-2029. Formål: Bebyggelse- og anlegg, boligbebyggelse. Reguleringsplan: Uregulert. Planer under arbeid: Nei.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 590 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 64 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 590 000,00))   81 792,- (Omkostninger totalt)   2 671 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  81792

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende1,8 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 10 900,- og oppgjørshonorar kr. 4 250,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 45 000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr. 23 613,-. Utleggene omfatter: Internett, grunnpakke markedsføring, grunnbok og servitutter, utleggsgebyr og tinglysing av urådighet. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket kr. 34 513,- + evt. senere avtalte utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Bjørn Gundersen

Megler

Bjørn Gundersen

47 20 12 76

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev