aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendomsmegling v/ Jørn Tage Hereide har gleden av å presentere Eikhaugen 19A, Flott halvpart av tomannsbolig med meget barnevennlig og usjenert beliggenhet.

Arnatveit Eikhaugen 19A

Stor og flott 1/2 tomannsbolig fra 2006 med gode kvaliteter og fin standard. Barnevennlig område og gangavstand til tog.

 • BRA 171 m²
 • 5 soverom
 • OMKOSTNINGER131 142
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 821 142
 • EIENDOMSTYPETomannsbolig
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR2 006
 • SOVEROM5
 • AREALP-rom 171 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT955 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • 4 690 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  115 000,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  131 142,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 821 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Aktiv Eiendomsmegling v/Jørn Tage Hereide har gleden av å presentere Eikhaugen 19A - En flott halvpart av tomannsbolig med sentral beliggenhet i Arna. Boligen er meget innholdsrik og er perfekt egnet for barnefamilien, med blant annet 5 soverom, 2 kjøkken, 2 stuer og 2 bad samt vaskerom/wc. Deler av u.etasje er i dag utleid for kr. 10 000 inkl. strøm. Boligen holder en gjennomgående flott standard og kan skilte med blant annet nytt kjøkken fra 2021. Gang, kjøkken og stue er nyoppusset og fremstår som lekker og nymoderne. Boligen har to solrike uteplasser på henholdsvis 10 m² og 19 m², med god boltreplass.

Det er gangavstand til skole, barnehage, butikker og busstopp, samt Øyrane torg, Arna stasjon og kollektivt knutepunkt ved Arna terminal.

Velkommen på visning!

Stue / kjøkken:
Boligen har en åpen stue og kjøkkenløsning med et rommelig areal på 42,3 m². Her er det god plass til å innrede med både sofagruppe og spisebord. Rommet er malt i tidsriktige og lune grønntoner som gir rommet er meget moderne preg. Store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i rommet. God oppvarming i rommet med luft-til-luft varmepumpe og en herlig peisovn. Fra stue er det utgang til delvis overbygget og solrik altan på 10 m², hvor man kan innrede med terrassemøblement og grill.

Lekkert og innbydende kjøkken fra 2021. Kjøkkeninnredning med glatte malte fronter, laminert benkeplate og takhøye overskap. Det er praktisk innredet med kjøkkenøy med barkrakker - som både gir rommet ekstra spiseplass og arbeidsplass, men også bidrar til en sosial atmosfære i rommet. Innredningen har god lagringsplass i skuffer og skap, samt god arbeidsplass på kjøkkenbenk. Kjøkkenet er ellers utstyrt med integrerte hvitevarer herunder platetopp, stekeovn, microbølgeovn, oppvaskmaskin og kjøl- og fryseskap.

Soverom:
Hoveddelen har totalt 4 soverom på henholdsvis 12,9 m², 12,9 m², 10,1 m og 7,5 m². De tre største soverommene befinner seg i boligens andre etasje. De er av god størrelse og kan innredes med dobbeltseng, garderobe og annet standard soveromsmøblement. Soverom 4 er i boligens underetasje og gir plass for standard soveromsmøblement. Med totalt 4 soverom kan man benytte rommene som hovedsoverom, barnerom, gjesterom og/eller kontor. 5 soverommet er den delen av u.etasje som i dag blir leid ut.

Bad og vaskerom/wc:
Helfliset bad fra 2006. Badet har et areal på 4,8 m² og er utstyrt med dusjkabinett, servant, møbler og veggmontert wc. Det er gulvvarme på badet.

Kombinert vaskerom/bad i 1. etasje. Rommet er helfliset og utstyrt med servant, møbler, opplegg for vaskemaskin og veggmontert wc.

Entré / gang:
Romslig og innbydende inngangsparti på 12,9 m². Her kan man innrede med garderobeløsning for yttertøy og sko.

Leilighet:
Deler av underetasjen er i dag innredet som utleieleilighet. Leiligheten er ikke byggemeldt og derfor ikke godkjent for utleie.

Altan på 19 m² utenfor underetasje. Denne har blitt brukt av beboerne av leiligheten.

Stue / kjøkken:
Det er åpen løsning mellom stue og kjøkken, og rommet har et areal på 24,2 m². Her kan man innrede med sofagruppe og spisebord. Kjøkkenet er utstyrt med kjøkkenøy som gir rommet spiseplasser.

Kjøkkenet ble modernisert i 2016 og er innredet med hvite profilerte fronter, laminert benkeplate, integrert oppvaskmaskin og kjøl/fryseskap.

Soverom:
Soverommet har et areal på 6,7 m². Rommet gir plass for standard soveromsmøblement.

Bad:
Helfliset bad/vaskerom på 4,5 m². Badet er fra 2006 og er innredet med dusjkabinett, servant, møbler, veggmontert wc og opplegg for vaskemaskin. Det er varme i gulv på badet.
gulvvarme

Kort fortalt er dette en pen og innholdsrik halvpart av tomannsbolig med en sentral beliggenhet i Arna. Boligen har en barnevennlig beliggenhet og egner seg godt for barnefamilien.

Eikhaugen 19A, Vestland

 • Boligen går over 3 plan og inneholder:
  1. etasje:
  Gang 12,9 m²
  Vaskerom 4,7 m²
  Stue/kjøkken 42,3 m²

  2. etasje:
  Gang 6 m²
  Bad 4,8 m²
  Soverommene er 12,9 m², 12,9 m² og 10,1 m²

  Underetasje til hoveddel:
  Trapperom 4,3 m²
  Gang 2,7 m²
  Soverom 7,5 m²

  Leilighet:
  Gang 4,5 m²
  Stue/kjøkken 24,2 m²
  Soverom 6,7 m²
  Bad 4,5 m²

  Innvendige overflater:
  Laminat og fliser på gulver.
  Malt tapet, platet og malte vegger.
  Platet og malte himlinger.

  Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven og er en del av kjøpekontrakten. Nedenfor følger informasjon om forhold som er vurdert til TG 2 og TG 3.

  Takstmann har gitt tilstandsgrad 2 på følgende punkter i sin rapport:
  Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
  Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under) Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Badegulv er tilnærmet flatt utenfor dusjkabinett. Lokalt fall til sluk er ikke kontrollert. Det er bom i de fleste gulvflisene.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Våtrommet fungerer med dette avviket. Det er ikke behov for tiltak. Badet fungerer med dette avviket, så lenge det brukes dusjkabinett.

  Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Gulvet er tilnærmet flatt. Det er målt ca 0 mm
  høydeforskjell på gulv fra ved dørterskel til topp slukrist.
  Tiltak: Det er ikke behov for tiltak. Vaskerommet fungerer med dette avviket.

  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom: Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet
  brukstid for membran/tettesjikt er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Vaskerommet er ca 16 år gammelt.
  Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Ved renovering, påse at alle forhold med tettesjiktet, våtsone, sluk, røranlegg mv. dokumenteres. Tilstandsgrad 2 er valgt, da mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt for membranen.

  Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under) Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist at flisfuger har riss/sprekker. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist sprekker i fliser. Det er bom i flere- og flere sprukne gulvfliser. Det er kun 10 mm fall på gulv fra dør og mot sluk.
  Tiltak: Det er ikke behov for umiddelbare tiltak. Badet fungerer med dette avviket, men tid for oppussing nærmer seg.

  Avvik som kan kreve tiltak:
  Utvendig > Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Det er ikke snøfangere på hele taket.
  Tiltak: Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav. Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav, men det anbefales å montere snøfanger på taket.

  Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverket er ca 90 cm høyt.
  Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Det er ikke behov for tiltak. Dagens krav til høyde på rekkverk er 1
  meter. Da bygget ble oppført var kravet 90 cm.

  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
  Badet er ca 16 år gammelt.
  Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Ved renovering, påse at alle forhold med tettesjiktet, våtsone, sluk, røranlegg mv. dokumenteres. Tilstandsgrad 2 er valgt, da mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt for membranen.

  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom: Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Badet er ca 16 år gammelt.
  Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Ved renovering, påse at alle forhold med tettesjiktet, våtsone, sluk, røranlegg mv. dokumenteres. Tilstandsgrad 2 er valgt, da mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt for membranen. Badet nærmer seg tid for oppussing.

  Tekniske installasjoner > Vannledninger: Det er irr på rør. Det er irr på en rørkoblig og en drypplekkasje i rørfordelerskapet.
  Tiltak: Eier rekvirerer rørlegger til å utbedre lekkasjen. Dette er nå utbedret i regi av eier.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Eiendommen har en sentral og solrik beliggenhet i Eikhaugen. Fra boligen er det gangavstand til jernbanen og Øyrane Torg med et rikt servicetilbud. Her finner du alt fra klesbutikker, spisesteder, vinmonopol, legekontor, tannlege, apotek m.m. Ellers er det gangavstand fra boligen til Kiwi Arnatveit og bussholdeplass både retning Øyrane Torg og Nesttun. Arna Treningssenter er også en kort spasertur unna.

  Fra Arna jernbanestasjon kan du enkelt kan ta toget til Bergen sentrum på bare 8 minutter.

  For den turglade er det flere gode turmuligheter i nærområdet med bl.a. Åndanipa og Reppadalen.
  Idrettsanlegg med fotballbane og friidrettsanlegg, samt idrettshall ligger i nærområdet.

  Skoler og barnehager i nærområdet:
  - Ådnanipa barnehage
  - Arnatveit barnehage
  - Indre Arna barnehage
  - Ådnamarka barneskole
  - Garnes ungdomsskole
  - Arna videregående skole
  - Åsane videregående skole
 • Området består av boligbebyggelse.
 • Det vil bli satt opp AKTIV visningsskilt under visning.
 • Tak:
  Takstoler med sutak. Kaldt loft. Taket er tekket med betongstein.

  Yttervegger:
  Ytterveggene er oppført i 150 mm isolert bindingsverk. Liggende trekledning.

  Vinduer:
  Vinduer med isolerglass i malte trekarmer.

  Dører:
  Hvite profilerte gatedører, med isolerglassfelt.
  Altandør med isolerglass i malte trekarmer.
  Formpressede fyllingsdører.

  Etasjeskillere:
  Trebjelkelag i etasjeskille.

  Drenering:
  Antatt selvdrenerende masser, kultet med steinmasser.

  Grunn og fundamenter:
  Grunnmur i betong.
 • Totalt primærrom: 171m²
  Totalt bruksareal: 171m²

  Følgende rom inngår i primærareal:


  Areal er hentet fra tilstandsrapport. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Megler har ikke kontrollmålt arealet.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer kjøkken følger med i salget.
 • Oppvarming med gulvvarme i badene, soverom og gang i underetasje, og i stue/kjøkken i leilighet.
  Luft-til-luft varmepumpe i 1. etasje. Peisovn i stie/kjøkken i 1. etasje.
 • Deler av tomten er skrånende og naturtomt,. Det er asfaltert innkjørsel og gårdsplass.
 • Parkering for flere biler på eiendommen. Elbillader montert i 2021. Easee ladeboks.
 • Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløpnett via private stikk- og fellesledninger.
  Tilkomst via offentlig til privat vei.

  Privat vei er eiet av realsameie, hvorav eiendommen har andel 1/15. Varmekabler i felles vei, bortsett fra nedre del. Kostnad fordeles etter forbruk og etter sameiebrøk.
 • Det er kun to seksjoner i boligsameiet og derfor ingen fellesplikter eller kostnader.
 • Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.
 • Ikke behov for styregodkjennelse
 • Tillatt med dyrehold
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 076 277 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3 874 598 per 31.12.20
 • Andel fellesgjeld kr ,- pr. .
  Andel fellesformue kr ,- pr. .
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Kr. 20 815,58 pr. år
  Kommunale avgifter inkluderer renovasjon, vann, avløp, feiing/tilsyn og eiendomsskatt.
 • De faste løpende kostnadene fordeles seg mellom kommunale avgifter og eiendomsskatt.
  Merk at utgifter knyttet til strøm og forsikring ikke er hensyntatt.
 • Det foreligger ferdigattest for nybygg to-mannsbolig datert 27.02.2007.

  Dokumenter mottatt fra Bergen kommune:
  - Bilde som vedlegg.
  - Søknad om igangsettingstillatelse (deler av tiltaket, entrepenørarbeider/betong) datert 08.12.2004.
  - Igangsettingstillatelse for nybygg bolig datert 17.12.2004.
  - Oversiktskart datert 11.08.2005.
  - Melding om tiltak, mindre bygningarbeid; garasje datert 03.10.2005, samt følgebrev med beskrivelse om bygning datert 03.10.2005 og vedlegg til nabovarsel 14.08.2005.
  - Tegning hus og garasje datert 27.09.2005.
  - Retur av melding, tilbygg bolig som garasje og endring av tillatelse. Meldingen returneres da den ikke kommer inn under kriteriene for utførelse av tiltak etter plan- og bygningsloven §86a ,jf forskrift om saksbehandling og kontroll i byggesaker § 9. Brev datert 13.10.2005.
  - Tegninger av garasje datert 16.10.2005.
  - Melding om tiltak for frittliggende garasje datert 20.10.2005 samt følgebrev datert 20.10.2005.
  - Retur av melding, Garasjen framstår som tilbygg til eksisterende bolig. Tilbygget overstiger 50m2. Brev datert 27.10.2005.
  - Plantegninger datert 01.11.2005.
  - Basiskart datert 03.11.2005.
  - Tegninger fra Arna Maskin-entreprenør datert 06.11.2005.
  - Søknad om endring av tillatelse (forstøtningsmur, takark, fasadendring, utvedig bod og husets bredde) datert 12.04.2006.
  - Tillatelse til endring (forstøtningsmur, takark, fasadendring, utvedig bod og husets bredde) datert 10.05.2006.
  - Basiskart datert 13.12.2007.
  - Tegninger terrasse.
  - Melding om tiltak, mindre byggearbeid - terrasse mot vest datert 14.02.2008.
  - Basiskart datert 08.03.2018.
  - Søknad om tillatelse til tiltak uten ansvarsrett - bruksendre fra bodareal til 2 soverom og oppholdsrom/kjellerstue datert 08.03.2018.
  - Samtykke til mindre tiltak, utvidelse av altan datert 11.03.2008. Altan på 40 m² godkjennes.
  - Tegninger ifm. bruksendring bolig.
  - Tillatelse til tiltak (bruksendring bolig) - Bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel. To eksisterende boder i kjeller skal endres til to soverom og kjellerstue. Totalt skal 39,2 m2 brusendres. Tilltatelse datert 20.03.2018.
  - E-post ifm. tillatelse til tiltak datert 20.03.2018.
  - Tillatelse til endring (bruksendring bolig) - bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel for 39,2 m2 i kjeller på eksisterende bolig datert 21.03.2018.
  - Ferdigattest bruksendring bolig (etter tillatelse datert 20.03.2018 og 21.03.2018) datert 27.04.2018.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Deler av u.etasje er utleid for kr. 10 000 inkl. strøm. Leietager har leieforhold ut februar. Er positiv til å bo videre hvis ny eier ønsker dette.

  Leiligheten er ikke byggemeldt/godkjent som egen enhet.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Kommentarer i tilstandsrapporten:
  Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk
  Kommentar: Innredning i underetasje stemmer ikke med tegningene. Leiligheten er ikke byggemeldt.

  Avvik fra tegninger:
  Kjellerstue/oppholdsrom er i dag innredet med kjøkken.
  Bad i underetasje er opprinnelig tegnet inn som vaskerom.
  Det er lukket av mellom hoveddel og leilighet.
  Det er åpnet opp mellom stue og kjøkken i første etasje.
  Bad er opprinnelig WC etter tegningene.

  Utdrag fra selgers egenerklæring:
  - Kjent med at forrige eier oppdaget sprekk i et fugehjørne på bad 3 etg, i tillegg sprekk i noen gulvfliser i baderom u.etg.
  - Reparert sprekk i fugehjørne på bad 3 etg. med ny fugemasse, arbeid utført av tidligere eier.
  - Ved montering av kjøkkeninnredning i kjelleretasjen, år 2010 - ble vann og avløp tilkoblet.
  - M.Thunestvedt AS har innstallert nye termostater på bad i hovedetasje og underetasje, samt gjennomført arbeid ved nytt kjøkken 2021.
  - Januar 2012. El-kontroll av hele boligen. Utført av BKK.
  - Selges eiendommen med utleiedel, leilighet, hybel eller tilsvarende? Kjellerleilighet.
  - Innredet kjellerstue/kjøkken og 2 soverom i kjelleretg. Bygget utebod ved inngang 1. etg.
  - Søkt om bruksendring i 2018. Godkjenning fra Bergen Kommune.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
  Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.
 • Andel i realsameie:
  2016/170217-1/200 Opprettelse av realsameie 26.02.2016
  Denne matrikkelenhet har andel i:
  Knr:4601 Gnr:287 Bnr:470 1/15

  Heftelser:
  1971/501265-2/106 Best. om vann/kloakkledn. 15.02.1971
  Bestemmelse om veg
  Bestemmelse om benyttelse
  Med flere bestemmelser
  Overført fra: 4601-287/516
  Gjelder denne registerenheten med flere
  - En hver fester/eier av byggefelter er berettiget til å legge og vedlikeholde stikkledninger for vann, kloakk og overvann over nærliggende tomter frem til hovedledning etter godkjent plan.
  - I tilfeller hvor det går offentlige ledninger over tomten gir festeren kommunen rett til å ha ledningene ligge, samt adgang for inspeksjon og vedlikehold.
  - Kommunen har rett til i fremtiden vederlagsfritt å legge og ha liggende ledninger over tomten, med adgang til vedlikehold av samme. Likeledes har Telegraf- og elektrisitetsverket rett til stolpefest og legging av kabler og/eller ledninger over tomten.
  - Dersom en bakenforliggende tomt iht. reguleringsplan har felles vei eller ledninger med foranliggende tomter, kan festeren av den bakre tomt ved igangsettelse av arbeidet kreve at festerne av de foranliggende tomter straks bidrar med sin del av anleggsomkostningene.
  - Felles ansvar for vedlikehold og snørydding av vei.
  - Eiendommen kan kun benyttes til boligbygg.

  2001/11179-4/106 Bestemmelse om gjerde 06.04.2001
  Med flere bestemmelser
  Overført fra: 4601-287/516
  Gjelder denne registerenheten med flere
  - Vedlikehold av stikkledninger og stikkveier samt snøbrøyting påhviler de tomteiere som er tilkoblet/gjør bruk av disse.
  - Den enkelte eier berettiget til å legge og vedlikeholde stikkledninger for vann, kloakk og overvann over nærliggende tomter frem til hovedledning etter godkjent plan.
  - I tilfeller hvor det går offentlige ledninger over tomten gir eieren kommunen rett til å ha ledningene ligge, samt adgang for inspeksjon og vedlikehold.
  - Kommunen har rett til i fremtiden vederlagsfritt å legge og ha liggende ledninger over tomten, med adgang til vedlikehold av samme. Likeledes har Telegraf- og elektrisitetsverket rett til stolpefest og legging av kabler og/eller ledninger over tomten.
  - Gjerdeplikt.

  Grunndata:
  2020/415634-1/200 Omnummerering ved kommuneendring 01.01.2020 00:00

  2006/643933-1/200 Seksjonering 21.12.2006
  opprettet seksjoner:
  snr: 1
  formål: Bolig
  tillegsdel: Grunn
  sameiebrøk: 134/268
  For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner § 31. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
 • Eiendommen er ikke regulert. Den er avsatt til bebyggelse og anlegg etter kommuneplanen.

  Reguleringsplaner under arbeid:
  Planid: 64530000
  Plannavn: ARNA. GNR 287 BNR 8, 638, LAKSLIA
  Saksnr: 202220478
  Dekningsgrad: 0,6 %
  - Hovedformålet med planforslaget er boligbebyggelse.
  - Planområdet er på ca. 65 daa og omfatter to hovedeiendommer, gnr/bnr 287/8 og 287/638. Planområdet ligger sør for Indre Arna sentrum, vis a vis Torofabrikken og Mjeldheim kirkegård, på østsiden av Storelva. Vegen Lakslia og jernbanesporet for Gamle Vossebanen (fredet) går gjennom planområdet. Indre Arna-vegen inngår i planområdet, fra krysset med Stølsvegen på Arnatveit i sør til krysset med Gotevollen i nord.
  - Gjennom planforslaget legges det til rette for ny boligbebyggelse i form av blokkbebyggelse i 4-6 etasjer og konsentrert småhusbebyggelse (kjedehus) i to etasjer og underetasje. Utnyttelsesgraden innenfor utbyggingsfeltene spenner fra %-BRA = 55 -150 %. Samlet utnyttelse for hele området er oppgitt å være 61 %- BRA. Totalt er dette oppgitt til å gi rom for om lag 108 boenheter.
  - Planforslaget berører deler av eiendommen.

  Kommuneplan:
  Planid: 65270000
  Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018
  Ikrafttrådt: 19.06.2019
  Dekningsgrad: 100,0 %
  - Arealet er avsatt til bebyggelse og anlegg etter kommuneplanen.

  Hensynssoner i kommuneplanen:
  Gul støy: Vei støy - gul sone. Dekningsgrad 61,1 %.
  Rød støy: Vei støy - rød sone. Dekningsgrad 38,5 %.

  Planer i nærheten av eiendommen:
  Planid: 20060000
  Plannavn: ARNA. INDRE ARNA, ÅDNAMARKA B
  - Planen gjelder deler av Ådnamarka. Eldre reguleringsplan for utbygging av boligbebyggelse med tilhørende infrastruktur.

  Planid: 20040000
  Plannavn: ARNA. GNR 302 BNR 5, ÅDNAMARKA, BOLIGOMRÅDE A
  Saksnr: 190510753
  - Planen gjelder deler av Ådnamarka. Eldre reguleringsplan for utbygging av boligbebyggelse med tilhørende infrastruktur.

  Planid: 9940000
  Plannavn: ARNA. KDP INDRE ARNA
  Saksnr: 200000921
  Planforslaget inneholder i liten grad nye funksjoner, men setter ytre rammer for enkelttiltakene, dvs. påpeker fysiske og funksjonelle kvaliteter i området. Hovedtrekkene i planforslaget er:
  - Arnavågen vest, legges ut som LNF-område, småbåthavn og friområde, med mulighet for gjenetablering av naustmiljø.
  - Tilrettelegging for 7 nye boligområder; B-09 Seimsstrand/Arnavågen øst, B-13 Lakslia nord, B-10 tomten til gamle Arna handelslag, B-11 Arnatveit, B-06 Presttun-tunet, B-12 Struthaugen vest og B-02 på eiendommene til familien Otterlei og Jægergruppen AS øst for Storelva og Toro. Alle gir mulighet for bygging av mindre, sentralt beliggende leiligheter.
  - Sentrumsområdet ved Øyrane og stasjonsområdet foreslås fortettet, inkludert de deler av stasjonsområdet som ikke lenger trengs som en del av stasjonsvirksomheten. Virksomheter med mange besøkende eller mange arbeidsplasser prioriteres.
  - Ny bebyggelse skal fortrinnsvis ha en viss boligandel. Parkering bør i fremtiden i stor grad skje i bygningsanlegg. En ny gangforbindelse under stasjonsområdet/Ådnavegen bør etableres. Det er lagt til rette for å opparbeide en strandpromenade langs fjorden og mulighet for å etablere for gjestebrygge. Arealene langs Storelvas utløp bør få parkmessig karakter.
  - De betydelige samfunns- og næringsverdier som dette sentrale området representerer må få sin avklaring ved gjennomføring i en detaljplanprosess.
  - Sentrumsområdet ved den gamle stasjonen utvikles som en del av det nye Indre Arna sentrum. Identiteten bevares ved at den linære strukturen og skalaen i bebyggelsen foreslåes opprettholdt. Tiltak som berører kulturminneverdier utløser plankrav.
  - Næringsområdene Algaard og Toro/Liland sikres for næring.
  - Mjeldheim gravplass utvides mot nord. Gravplass og område for allmennnyttig formål beholdes som en buffersone i næringsbeltet.
  - Storelva sikres i stor grad som LNF-område, med ny turveg på vestsiden av elven og ny gang- og sykkelvegbro over elven.
  - Lakslia holdes åpen for bitrafikk og blir liggende som i dag.
  - Strandsonen i Arnavågen øst åpnes opp for allmennheten med turveg i bakkant av naustene.
  - Tverrgående gang- og sykkelveger eller turveger beholdes, nye etableres.

  Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen:
  Eiendom: 287/521
  Bygningsnr: 139355725-2
  Endring: Tilbygg
  Bygningstype: Tomannsbolig, vertikaldelt
  Status: Rammetillatelse
  Dato: 30.01.2019
  Saksnr: 201823314
  - Gjelder Eikhaugen 29A og B.

  Eiendom: 287/521
  Bygningsnr: 300727659
  Bygningsnr: Garasjeuthus anneks til bolig
  Status: Rammetillatelse
  Dato: 30.01.2019
  Saksnr: 201823314
  - Gjelder Eikhaugen 29A og B.

  Andre opplysninger:
  Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk, flytrafikk, jernbanetrafikk, motorsportsaktivitet, bruk av skytebane etc. over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for
  tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.
 • Gnr. 287 Bnr. 516 Snr. 1 i Bergen kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,1 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 12 990,-, markedsføringspakke kr 15 900,-, oppgjørshonorar kr 6 500,-, grunnpakke innhenting opplysninger kr 6 900,-, salgsoppgave kr 1 500,-, visninger kr 2 500, - og tinglysingsgebyr kr. 585 ,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49 900,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon og tinglysing av pantesperre. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket utlegg og rimelig vederlag kr 9 900,-. Alle beløp er inkl. mva
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Audun Grytdal
  Julie Borge
Jørn Tage Hereide

Megler

Jørn Tage Hereide

99 25 14 65

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev