aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til Eikhaugen 43!
Velkommen til Eikhaugen 43!

ARNATVEIT Eikhaugen 43

Flott enebolig med 5 soverom, 2 stuer og 2 bad | Meget gode parkeringsmuligheter | Rett ved Ådnamarka barneskole.

 • kr 4 990 000
 • BRA 226 m²
 • 5 soverom
 • Prisantydningkr 4 990 000
 • Omkostningerkr 141 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 5 131 792
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1973
 • Soverom5
 • ArealP-rom 201 m²
 • Tomt1 192.5 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 4 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 124 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 990 000,00))   141 792,- (Omkostninger totalt)   5 131 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  
Plantegning 2. etasje.
Aktiv Eiendomsmegling v/ Nika Nasibi har gleden av å presentere Eikhaugen 43. Dette er en innholdsrik familiebolig med en sentral beliggenhet på Arnatveit. Boligen går over 2 plan og inneholder blant annet 5 soverom, 2 stuer og 2 bad. Skjermet beliggenhet med store, solrike uteplasser. Her kan også trekkes frem en flott utsikt over nærområdet. Beliggenheten er også meget barnevennlig med kort gangavstand til skole, barnehage, buss og butikk. Kort oppsummert: - Umiddelbar nærhet til barneskole (Ådnmarka). - Meget gode parkeringsmuligheter på egen eiendom. Plass til bobil. - Montert to varmepumper i 2019. - Nytt kjøkken i 2019. - Laminatgulv i enkelte rom fra 2019. - Utvidet terrasse i 2020. - To uteplasser på 36 m² og 11 m². Velkommen på visning. Husk påmelding!
Her kan man også nyte en flott utsikt over nærområdet.

Eikhaugen 43, Vestland

 • Arealbeskrivelse
  Enebolig
  Bruksareal
  1. etasje: 88 kvm Vindfang 3,4 m² Hall m/trapp 24 m² Bad 3,5 m² Kjellerstue 24,4 m² Gang 3,7 m² Soverommene er 6,7 m² og 7,1 m² 2 boder
  1. etasje: 20 kvm Garasje.
  2. etasje: 118 kvm Stue/kjøkken ca 67 m² Vaskerom 4,6 m² Bad 5,1 m² Soverommene er 8,3 m², 8,8 m² og 13,9 m²
  Primærrom
  1. etasje: 83 kvm Vindfang 3,4 m² Hall m/trapp 24 m² Bad 3,5 m² Kjellerstue 24,4 m² Gang 3,7 m² Soverommene er 6,7 m² og 7,1 m²
  2. etasje: 118 kvm Stue/kjøkken ca 67 m² Vaskerom 4,6 m² Bad 5,1 m² Soverommene er 8,3 m², 8,8 m² og 13,9 m²  Tomt
  1192.5m²

  Beskrivelse av tomt
  Pent opparbeidet og beplantet hage. Gruset innkjørsel og gårdsplass. Parkering for flere biler på egen eiendom.

  Beliggenhet
  Eiendommen har en sentral og solrik beliggenhet i Eikhaugen. Fra boligen er det gangavstand til jernbanen og Øyrane Torg med et rikt servicetilbud. Her finner du alt fra klesbutikker, spisesteder, vinmonopol, legekontor, tannlege, apotek m.m. Ellers er det gangavstand fra boligen til Kiwi Arnatveit og bussholdeplass både retning Øyrane Torg og Nesttun. Arna Treningssenter er også en kort spasertur unna. Fra Arna jernbanestasjon kan du enkelt kan ta toget til Bergen sentrum på bare 8 minutter. For den turglade er det flere gode turmuligheter i nærområdet med bl.a. Åndanipa og Reppadalen. Idrettsanlegg med fotballbane og friidrettsanlegg, samt idrettshall ligger i nærområdet. Skoler og barnehager i nærområdet: - Arnatveit barnehage - Ådnanipa barnehage - Indre Arna barnehage - Ådnamarka barneskole - Garnes ungdomsskole - Arna videregående skole - Åsane videregående skole

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Boligbebyggelse.

  Byggemåte
  Tak: Takstoler me sutaksbord. Kalt loft. Taket er tekket med betongstein. Veggkonstruksjon: Ytterveggene er oppført i 100 mm bindingsverk. Liggende og stående trekledning. Vinduer: Vinduer med isolerglass og koblete glass i trekarmer. Dører: Profilert teak gatedør. Terrassedør og altandør med isolerglass i trekarmer. Glatte finerte dører. To fyllingsdører i heltre eik. Etasjeskille: Trebjelkelag i etasjeskille. Betonggulv mot grunnen. Byggegrunn: Bygget er fundamentert på sprengsteinsfylling/fjell. Drenering: Utvendig drenering er ikke kjent. Mest sannsynlig er det selvdrenerende masser, kultet med steinmasser. Grunnmur og fundamenter: Grunnmur i betong, med siporeks innvendig. Utforet og platet mot grunnmur i boligrommene.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Sprekk ved sluk i belegg på vaskerommet. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Bad nede er pusset opp med egeninnsats. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Kontrollert EL anlegg og lagt nye kurser til varmepumpene (1. og 2. etasje). Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Oljetanken er forskriftsmessig sanert høst 2019. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Utvidelse av terrasse i 2020. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/ tilstandsvurderinger eller utførte målinger? Det er laget tilstandsrapport av takstmann 21.07.2023.

  Innhold
  Aktiv Eiendomsmegling v/ Nika Nasibi har gleden av å presentere Eikhaugen 43. Dette er en innholdsrik familiebolig med en sentral beliggenhet på Arnatveit. Boligen går over 2 plan og inneholder blant annet 5 soverom, 2 stuer og 2 bad. Skjermet beliggenhet med store, solrike uteplasser. Her kan også trekkes frem en flott utsikt over nærområdet. Beliggenheten er også meget barnevennlig med kort gangavstand til skole, barnehage, buss og butikk. Velkommen på visning! Stue / kjøkken: Boligen har en åpen stue- og kjøkkenløsning med et romslig areal på ca. 67 m². Her er gode innredningsmuligheter for både sofaseksjon og spisebord. Stuen har store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i arealet, samt rammer inn en naturskjønn utsikt. Fra stue er det utgang til en stor terrasse på 36 m². Terrassen kan møbleres med diverse sittegrupper og annet terrassemøblement. Deler av uteplassen er overbygget, noe som skaper en lun plass utvendig også. Stilrent kjøkken fra 2019. Kjøkkenet er innredet med glatte sorte fronter, laminat benkeplate, integrerte hvitevarer. Av hvitevarer er det stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin og kjøl- og fryseskap. Det er god plass til spisebord på kjøkkenet. I tillegg er rommet innredet med en halvøy som skaper en sosial atmosfære. Halvøyen bidrar også til mye arbeids- og lagringsplass. Kjellerstue: I boligens 1.etasje er det en romslig og innbydende kjellerstue. Rommet har et areal på 24,4 m² og kan enkelt innredes med sofaseksjon og mediemøblement, samt kontorpult og lekekrok om ønskelig. Det ekstra oppholdsrommet egner seg godt for barnefamilien eller om man har ungdommer i hus. Dette rommet er i følge opprinnelige byggetegninger tegnet inn som disponibelt rom, og det foreligger ikke noe søknad om bruksendring av rommet til varig opphold. Utenfor kjellerstuen er en romslig hall på 24 m² som enten kan brukes som en forlengelse på oppholdsrommet eller innredes med oppbevaringsmøblement. Soverom: Boligen har hele 5 soverom på 13,9 m², 8,3 m², 8,8 m², 6,7 m² og 7,1 m². De første 3 soverommene befinner seg i boligens 2. etasje, mens de resterende 2 er i boligens 1. etasje. Soverom 1 er av god størrelse og blir derfor naturlig benyttet som boligens hovedsoverom. Hovedsoverommet kan innredes med dobbeltseng, romslig garderobe og annet ønskelig soveromsmøblement. Resterende soverom har plass til standard soveromsinnredning og egner seg som barnerom, gjesterom og/eller kontor. Bad 1. etasje: Stilrent bad i første etasje fra 2020, utført av eier på egeninnsats. Det er innredet med dusjnisje, servant med møblement og veggmontert wc. Bad 2. etasje: Badet i andre etasje er helfliset, og innredet med badekar, servant med møblement og wc. Elektriske varmekabler i gulv. Dette badet er malt og modernisert på overflatenivå med nytt møblement og maling. Vaskerom: Vaskerommet er innredet med stålkum og opplegg for vaskemaskin. Utgang fra vaskerom til altan på 11 m². Boder: God lagringsplass i boder.

  Standard
  Innvendige overflater: Parkett, laminat, belegg og fliser på gulver. Panel, platet og malte vegger. Malte himlingsplater. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Utvendig > Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav, men det anbefales å montere snøfanger på taket. Utvendig > Vinduer: Eldre og opprinnelige vinduer. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Det ble ikke registrert vinduer som må skiftes umiddelbart, men tidspunkt for utskifting nærmer seg. Utvendig > Dører: Opprinnelige dører. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Det er ikke behov for umiddelbare tiltak. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverkene er ca 90 cm høyt. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Det er ikke behov for tiltak. Dagens krav til høyde på rekkverk er 1 meter. Da bygget ble oppført var kravet 90 cm. Innvendig > Innvendige trapper: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er ikke montert håndløper på vegg, åpninger mellom trinn og i rekkverk er større en 10 cm. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav. Håndløper bør monteres og åpninger mellom trappetrinn bør reduseres. Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Opprinnelige avløpsrør. Tiltak: I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tidspunkt for utskiftning av avløpsrør nærmer seg. Det er ikke registrert lekkasjer, eller opplyst om problemer relatert til avløpsrør. Avløpsrørene er over 25 år. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt. Tekniske installasjoner > Ventilasjon: Luftekanalene er av eternitt og inneholder mest sannsynlig asbest. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Det er ikke behov for tiltak. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Varmtvannsberederen er ca 32 år gammel. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Tilstandsgrad 2 er valgt da over halvparten av normal levetid er oppbrukt. Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Utforet og platet mor grunnmur er en risiko konstruksjon, med hensyn til fukt- og kondensproblemer. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Det er ikke behov for umiddelbare tiltak. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Opprinnelige utvendige vann- og avløpsrør. (over 25 år= TG2 på grunn av alder). Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tilstandsgrad 2 er gitt på grunn av at mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vann- og avløpsledninger. Avvik som kan kreve tiltak: Tekniske installasjoner > Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Opprinnelige vannrør. Tiltak: I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Det er ikke registrert lekkasjer. Vannrørene er av kobber og er over 25 år. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt. Tomteforhold > Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Opprinnelig drenering. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. På grunn av alder må en regne med at utvendig drenering er svekket, og dette kan medføre fuktproblemer innvendig. Det er saltutslag på nedre del av innvendig grunnmur i garasje og i bodene. Forhold som har fått TG3: Våtrom > Generell > Vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Vaskerom er fra byggeår. Skadet belegg rundt sluk. Gulvet er tilnærmet flatt. Tiltak: TG3 på grunn av at det er utført etter krav fra før 1997. Vaskerommet fungerer, men har eldre innredninger, overflater og det er utett rundt sluk. Rommet må pusses opp for å tilfredsstille dagens krav til våtrom. Våtrom > Generell > Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Eldre bad. Sluken under badekar er ikke sett. Laveste punkt på badegulv er ved dør. Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Badet er modent for oppussing.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Parkering i garasje.

  Diverse
  Kommentar fra takstmann: Vindu i det ene soverommet er for lite i forhold til dagslysflate. Det er 0,65 m² og rommet er 7,1 m². Kravet er at vindusflaten skal dekke ca 10% av gulvarealet.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 124 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 990 000,00))   141 792,- (Omkostninger totalt)   5 131 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Oppvarming med luft-til-luft varmepumpe i hall og i stue/kjøkken. Peisovn med kleberstein i stue. Vedovn i hall.

  Energiklasse
  unknown

 • Kommunale avgifter
  20676

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter inkluderer vann, avløp, renovasjon og eiendomsskatt.

  Formuesverdi primær
  972439

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  3500780

  Formuesverdi sekundær år
  2021

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 4601/287/561: 20.04.1972 - Dokumentnr: 503158 - Best. om vann/kloakkledn. Bestemmelse om veg Bestemmelse om benyttelse Med flere bestemmelser - Opparbeidelse av ledninger for øvrig og adkomst inn til det enkelte hus opparbeides av den enkelte eier, med pliktig vedlikehold. - Berettiget til å legge og vedlikeholde stikkledninger over nærliggende tomter og frem til hovedledning. Dersom det går offentlige ledninger over eiendommen, har kommunen rett til tilgang for vedlikehold og inspeksjon. Kommunen har rett til å legge ledninger med senere tilkomst til disse. - Bergen kommune og Telegraf- og Elektrisitetsverket har rett til å legge ledninger og stolpefeste over eiendommen, samt tilgang til disse. - Krav til å delta i vedlikehold og snørydding av vei. - Det er ikke tillatt å drive næringsvirksomhet på tomten uten bygningsrådets tillatelse. 08.08.1991 - Dokumentnr: 20446 - Erklæring/avtale BEST. OM VEDLIKEHOLD AV LEDNINGER, KABLER, STOLPEFESTER M.V. GJERDEPLIKT. A 484 - Vedlikehold av stikkledninger og stikkveier samt snøbrøyting m.v. påhviler de tomteeierne som er tilkoblet/gjør bruk av disse. - Bergen kommune og Telegraf- og Elektrisitetsverket har rett til å legge ledninger og stolpefeste over eiendommen, samt tilgang til disse. 20.10.1971 - Dokumentnr: 508294 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:4601 Gnr:287 Bnr:470 01.01.2020 - Dokumentnr: 836323 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:1201 Gnr:287 Bnr:561

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger midlertidig brukstillatelse for nybygg datert 29.05.1973. Det foreligger godkjente bygningstegninger, og i de er kjellerstue tegnet inn som disponibelt rom. Det foreligger ikke noe søknad om bruksendring av rommet for varig opphold. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig fortsatt bruk og eventuelle pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader relatert til dette. Vindu i det ene soverommet er for lite i forhold til dagslysflate. Det er 0,65 m² og rommet er 7,1 m². Kravet er at vindusflaten skal dekke ca 10% av gulvarealet. Andre dokumenter mottatt fra kommunen: - Tegninger stemplet med godkjenning 16.02.1971. - Søknad om byggetillatelse, nybygg bolig datert 15.11.1971. - Byggetillatelse datert 30.12.1971. - Svar på klage, ikke tatt til følge - datert 17.01.1972. - Oversiktskart stemplet 24.03.1972.

  Vei, vann og avløp
  Vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig vann via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt. Vei: Tilkomst via offentlig til privat vei. Privat vei er del av realsameie hvorav eiendommen eier 1/15.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er uregulert, men er avsatt til bebyggelse og anlegg (ytre fortettingssone) i kommuneplanen. Kommuneplan: Planid: 65270000 Plannavn: KOMMUNEPLANENS AREALDEL 2018 Ikrafttrådt: 19.06.2019 Dekningsgrad: 100,0 % - Arealet er avsatt til bebyggelse og anlegg (ytre fortettingssone) i kommuneplanen. Hensynssoner i kommuneplanen: Gul støy: Vei støy - Gul sone. Dekningsgrad 65,7 %. Planer i nærheten av eiendommen: Panid: 15860000 Plannavn: ARNA. GNR 287 BNR 232, EIKHAUGEN Saksnr: 199708345 - Byggeområde for 6 eneboliger med tilhørende lekeplass. Felles adkomstveg med tilhørende arealer. Gjelder Eikhaugen 67. Planid: 20060000 Plannavn: ARNA. INDRE ARNA, ÅDNAMARKA B - Eldre reguleringsplan for Ådnamarka B - område rundt Stølsvegen og Nylendet. Planid: 9940000 Plannavn: ARNA. KDP INDRE ARNA Saksnr: 200000921 Målsetting for planarbeidet: Hovedmålet med kommunedelplanen for Indre Arna er å skape et miljøvennlig og vekstkraftig bydelssentrum. Planen følger opp Bergen kommunes overordnede strategi for knutepunktsutvikling, med sentrumsområder med høy utnyttelse, nye boligområder i nær tilknytning til sentrum og trygge gang- og sykkelvegforbindelser. Det foreslås tiltak for å redusere jernbaneanleggets barrierevirkning og for å sikre tilgjengelighet til strandsonen. En byggeforbudsone skal sikre visuell forbindelse mellom kirken og fjorden. Samtidig sikres arealer for industrimessig næringsutvikling og utvidelse av gravplassen. Planid: 64530000 Plannavn: ARNA. GNR 287 BNR 8, 638, LAKSLIA Saksnr: 202220478 - ABO Plan & Arkitektur fremmer på vegne av Arna Attraktiv AS og Familien Otterlei et privat planforslag for et område i Indre Arna bydel. Hovedformål er boligbebyggelse. - Planområdet er på ca. 65 daa og omfatter to hovedeiendommer, gnr/bnr 287/8 og 287/638. Planområdet ligger sør for Indre Arna sentrum, vis a vis Torofabrikken og Mjeldheim kirkegård, på østsiden av Storelva. Vegen Lakslia og jernbanesporet for Gamle Vossebanen (fredet) går gjennom planområdet. Indre Arna-vegen inngår i planområdet, fra krysset med Stølsvegen på Arnatveit i sør til krysset med Gotevollen i nord. - Gjennom planforslaget legges det til rette for ny boligbebyggelse i form av blokkbebyggelse i 4-6 etasjer og konsentrert småhusbebyggelse (kjedehus) i to etasjer og underetasje. Planid: 20070000 Plannavn: ARNA. GNR 287 BNR 25 MFL., STRUTHAUGEN - Eldre reguleringsplan for utbygging i Struthaugen. Godkjente tiltak i nærheten av eiendommen: Eiendom: 287/890 Bygningsnr: 20791330-1 Endring: Påbygg Bygningstype: Enebolig m/hybel/sokkelleil. Status: Igangsettingstillatelse Dato: 22.09.2020 Saksnr: 202019440 - Gjelder Eikhaugen 67C. Eiendom: 287/521 Bygningsnr: 139355725-2 Endring: Tilbygg Bygningstype: Tomannsbolig, vertikaldelt Status: Rammetillatelse Dato: 30.01.2019 Saksnr: 201823314 - Gjelder Eikhaugen 29 A/B. Eiendom: 287/521 Bygningsnr: 300727659 Bygningstype: Garasjeuthus anneks til bolig Status: Rammetillatelse Dato: 30.01.2019 Saksnr: 201823314 - Gjelder Eikhaugen 29 A/B. Andre opplysninger: Hele eller deler av eiendommen antas å være berørt av støy fra veitrafikk over grenseverdier gitt av statlige myndigheter og i kommuneplanens bestemmelser. Antakelsen er basert på overordnede støyberegninger. Dette vil kunne få betydning for behandlingen av plan- og byggesaker som omfatter den aktuelle eiendommen, blant annet medføre utredningsplikt for tiltakshaver/forslagstiller og eventuelt krav om avbøtende tiltak.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er ikke bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 124 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 990 000,00))   141 792,- (Omkostninger totalt)   5 131 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  141792

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,25 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke kommunale opplysninger kr 5 900,-, markedspakke kr 15 900,-, salgsoppgave kr 1 500,-, saldoforespørsel kr 1 000,-, tilretteleggingsgebyr kr 14 900,- oppgjørshonorar kr 6 500,-, tinglysingsgebyr kr 585,- og visninger kr 2 500, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 49 900,-. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket utlegg og et rimelig vederlag på kr 10 000,- for utført arbeid.  Alle beløp er inkl. mva. 

Nika Nasibi

Megler

Nika Nasibi

95 44 57 91

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev