aktiv-eiendomsmegling

Hjemmekoselig bolig med god planløsning og landlig beliggenhet på Bjerkesmoen kun ca. 2 km fra Flisa sentrum

 • 1 950 000
 • BRA 189 m²
 • 3 soverom
 • PRISANTYDNING1 950 000
 • OMKOSTNINGER64 892
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 014 892
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 982
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 100 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT963 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 1 950 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  48 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 950 000,-))
  --------------------------------------------------------
  64 892,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 014 892,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Boligen inneholder:

1. etasje: Vindfang, gang, stue, kjøkken, bad- toalettrom og tre soverom.

Bjerkesmoen 151, Innlandet

 • Her har vi gleden av å presentere en hyggelig og vedlikeholdt enebolig som ligger fint til i et rolig og landlig nabolag. Her bor du omgitt av åker og eng som gir en god atmosfære og et barnevennlig hjem. Hjemmet fremstår som gjennomført med lyse og romslige oppholdsrom, flislagt bad, lyst kjøkken og en solrik terrasse og hage. Herfra har du kort vei til alt du trenger i hverdagen med barnehager, skoler, sentrumsområder og friområder i marka. Dette er absolutt en ypperlig bolig for en aktiv familie.

  Velkommen
  Når du tråkker over dørstokken blir du møtt av et vindfang med adkomst til kjøkken, toalettrom og boligens lyse og trivelig gang. Gangen har trapp ned til kjelleretasjen og dels åpen løsning inn mot stuedelen. Fra gangen har du også adkomst til bad og boligens tre soverom.

  Stue & spisestue
  Stuen har rikelig med lys fra store vindusflater, og sammen med de lystmalte veggene og det lyse laminatgulvet gjør det rommet til et behagelig rom å oppholde seg i. Stuen går i vinkel og har både varmepumpe og vedovn som gir ekstra varme og en hyggelig atmosfære når den er tent. Fra stuen er det også utgang til terrassen.

  Kjøkken
  Kjøkkenet har en praktisk løsning med takhøye overskap og godt med oppbevaringsplass i skap og skuffer med demping. Det er laminerte benkeplater med god plass for tilbereding av mat. Flisfelt i benkerygg. Den lyse innredningen med rette profiler har integrerte løsninger med induksjonstopp og stekeovn samt opplegg for oppvaskmaskin og kjøl- og fryseskap. Vask i rustfritt stål. Spiseplass i rommet.

  Bad
  Badet har en lun fremtoning og ligger med enkel adkomst fra inngangsparti og boligens soverom. Her er det delikate fliser på vegger og gulv. Lys baderomsinnredning med servant på underskap, skapplass og speil med belysning over. Dusjkabinett. Elektrisk gulvvarme. Det er separat toalettrom med laminat på gulv og vegger med MDF-plater. Rommet har gulvmontert WC og servant på vegg. Panelovn i rommet. I kjelleren er det eget vaskerom med plastvaskekum og opplegg for vaskemaskin.

  Soverom
  Boligen har tre soverom. Et av soverommene har utgang til luftebalkong med utsikt.

  Eksempler på materialvalg:
  Gulv: Laminat og flis.
  Vegger: MDF-plater, tapet.
  Himlinger: Takessplater

  På tomta står også en dobbeltgarasje.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Bjerkesmoen 151 ligger i et meget hyggelig nabolag i landlige og flotte omgivelser på Arneberg. Området er omgitt av jordbrukseiendommer med åker og eng som skaper en god og idyllisk atmosfære. Det er flotte friluftsområder i umiddelbar nærhet, samtidig som det kun er ca. 2 km til Flisa sentrum der Kaffegata har kjøpesenter, cafeer, forretninger og diverse servicetulbud.

  Er du glad i aktivitet og trening ligger Åsneshallen med ulike kulturaktiviteter som klatrevegg, treningssenter og håndballhall midt i sentrum. I nærheten ligger også svømmehallen og et populært idrettsanlegg med blant annet kunstgressbane for fotballglade barn og unge. Her finner du også barnehage og skoler. Fra boligen er det tilrettelagt gang- og sykkelsti med gatelys til Flisa sentrum. Friluftsliv og uteaktiviteter er det et bredt utvalg av her i området med kort avstand til fine bade- og fiskeforhold både i Flisaelva, Baksjøen og Vermundsjøen.

  Nær boligen finner du også Myrmoen friluftsområde som er godt tilrettelagt med både tur- og sykkelstier og i senere tid er det bygget disgolfbane. Her er det også rasteplasser med bord og sittebenker for kos og hygge utendørs, samt trimapparater. I tillegg kan du ta deg opp Kjølaberget hvor det er flott utsikt over nærområdene fra toppen. På vinterstid kan du ta skia på rett utenfor døra og gå i de nyoppgjørte skiløypene til blant annet Lossmyra, Åslia og Herkroken.
 • Enebolig og dobbeltgarasje.
 • Se kartskisse.
 • Enebolig fra 1982 med ukjent byggegrunn. Støpt plate på mark. Kjellervegger av murblokker. Vegger av bindingsverk isolert med mineralull. Fasader er kledd med tømmermannskledning. Vinduer av tre med isolerglass fra byggeår. Entrèdør av tre med sidefelt med glass. Verandadør av tre med isolerglass fra 2009. Balkongdør av tre med isolerglass fra byggeår. Takoverbygget balkong ved entrè. Innfestinger på grunnmurer og bygget i trekonstruksjoner. Veranda fundamentert dels på vange av lettklinker og for øvrig punktfundamenter av tre. bygget i trekonstruksjoner. Hovedsakelig takoverbygget. Utkraget luftebalkong i trekonstruksjoner. Takkonstruksjon av takstoler. Kaldt loft som er isolert med mineralull. Ventilering av loft via gesimser. Taktekking med shingel, Tilsynelatende ett lag shingel og tekking antas dermed å være fra byggeår. Takrenner, nedløp og beslag av metall fra byggeår.

  Garasje med ukjent byggeår med støpt plate på mark og ringmur av lettklinker. Vegger av bindingsverk og takkonstruksjon. Fasader er kledd tømmermannskledning og tak er tekket med shingel. Takrenner, nedløp og beslag av metall. Dør av aluminium før adkomst. Port av aluminium med elektrisk åpner. Vinduer av tre med enkle glass. Innvendig er det åpne konstruksjoner. Innlagt strøm med lys og stikkontakt.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Anders Austad-

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det ikke gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak).

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Utvendig/taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak.
  - Utvendig/nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på renner/nedløp og beslag. Frostspreng på nedløp mellom garasje og entrè. Frostspreng på nedløp på begge sider av veranda.
  - Utvendig/veggkonstruksjon: Det er observert noen punkter med råte. Omramming rundt vinduer er stedvis ført helt ned på vannbrett.
  - Utvendig/vinduer: Vinduer er nær forventet brukstid for vinduer med isolerglass. Enkelte vinduer har slitasje på overflater.
  - Utvendig/dører: Entredør: Dørblad tetter ikke mot karm. Balkongdør: Slitasje på overflater. Dørblad tar kraftig i karm. Det tetter ikke helt mellom dørblad og karm.
  - Utvendig/balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverk er ikke barnesikkert i henhold til dagens krav for avstand mellom spiler. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Balkong ved entre: rekkverk er lavere enn hva dagens krav tillater. Veradan: Slitasje og begynnende oppsprekking på kledningsbord på rekkverk. Rekkverk er lavere enn hva dagesn krav tillater. Skjevhet på rekkverk. Luftebalkong: Slitasje/oppsprekking i maling på rekkverk. Slitasje på gulv. Slitasje på toppbord. Rekkverk er lavere enn hva dagens krav tillater. Åpninger i rekkverk er større enn hva dagens krav tillater.
  - Innvendig/radon: Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  - Innvendig/rom under terreng: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellermur. Stedvis riss og sprekker i gulv og vegger. Stedvis saltutslag på vegger.
  - Innvendig/innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn hva dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav.
  - Innvendig/innvendige dører: Kjeller: Noe slitasje på overflater. Enkelte dører tar i mellomarm og dørblad. 1. etasje: Noe slitasje på overflater. Enkelte dører tar i mellomkarm og dørblad. Skade på dør til bad.
  - Innvendig/andre innvendige forhold: Det er observert tegn etter mus på loft.
  - Våtrom/overflater gulv/bad: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
  - Våtrom/sluk, membran og tettesjikt/bad: Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Utførelse av membran er ukjent og ikke dokumentert.
  - Våtrom/sanitærutstyr og innredning/bad: Innredninger har passert halvparten av forventet brukstid.
  - Våtrom/ventilasjon/bad: Rommet har kun naturlig avtrekk via ventil i vegg eller tak.
  - Kjøkken/overflater og innredning: Noe slitasje og bruksmerker. Noe skjevhet på fronter.
  - Spesialrom/overflater og konstruksjon/wc: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet. NS3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG0/1. Innredninger har passert halvparten av forventet brukstid.
  - Tekniske installasjoner/vannledninger: Mer enn hlavparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
  - Tekniske installasjoner/avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
  - Tekniske installasjoner/andre VVS-installasjoner: Mer enn halvparten av forventet brukstid på VVS-installasjoner er oppbrukt.
  - Tekniske installasjoner/varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år.
  - Tekniske installasjoner/andre installasjoner: Halvparten av forventet brukstid er passert.
  - Tekniske installasjoner/el-anlegg: Boligen har hovedsakelig åpent lagt elektrisk anlegg. Sikringsskap med jordfeilsautomater. Downlights i himling i stue.
  - Tomteforhold/byggegrunn: Det er registrert symptomer på setninger i grunnen i form av sprekker i grunnmur.
  - Tomteforhold/drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ikke klemt avslutning på fuktsperre rundt boligen.
  - Tomteforhold/grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser. Stedvis riss og sprekker.
  - Tomteforhold/terrengforhold: Det er ikke helhetlig fall på terreng fra bygget.
  - Tomteforhold/utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.
  - Tomteforhold/septiktank: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på septiktank.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Tekniske installasjoner/branntekniske forhold.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • 1. etg.: 100 kvm BRA
  Kjeller: 89 kvm BRA

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1. etg.: Entrè, gang, stue, kjøkken, bad og tre soverom.

  Garasje: 34 kvm BRA

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Boligen varmes opp i hovedsak ved hjelp av varmepumpe, varmekabler og vedovn.
 • Eiertomt på ca. 963,8 m². Tomten er opparbeidet med plen, busker og diverse beplantning. Gruset innkjøring og gårdsplass og en hellelagt adkomststi.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • I dobbel garasje eller på biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.
 • Eiendommen har adkomst via privat veg som deles med flere husstander. Det betales avgift ut fra hvor stor andel av veg som benyttes til eiendommen.

  Boligen er tilknyttet privat vann via felles vannverk (Bjerkesmoen vannanlegg). Det betales årsavgift til Bjerkesmoen vannlag på kr 1.000,-. Boligen har ikke vannmåler. Privat avløp med septiktank.

  Det vil på generelt grunnlag kunne hefte usikkerhet ved private vann- og avløpsanlegg over tid. For eksempel kan spredegrøfter tettes, nye offentlige krav kan gjøre eksisterende avløpsanlegg utilfredsstillende og grunnvannstand og øvrige forhold medføre endring i kvalitet og mengde på vann fra borehull og brønner. Det er ikke kjent med at det har blitt tatt vannprøver de senere årene. Det gjøres oppmerksom på at kommunene driver fortløpende kartleggingsarbeid av private anlegg. Dette kan innebære framtidige krav om utbedring av eiendommens avløpsanlegg.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 289 605 per 31.12.20
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 1 042 579 per 31.12.20
 • Kommunale avgifter utgjør totalt ca. kr 9.100,- for 2021. I disse inngår eiendomsskatt, samt slamgebyr. Renovasjon utgjør kr 3.545, og faktureres direkte fra det interkommunale renovasjonsselskapet SØIR. Feie- og tilsynsgebyr utgjør kr 650, og faktureres direkte fra Midt-Hedmark brann- og redningsvesen. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunk(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.

  Eiendomsskatten ved forrige beregning var kr 3.141,-. Det gjøres oppmerksom på at det kan komme endringer i regelverket knyttet til eiendomsskatt. Beregning av eiendomsskatt vil kunne avhenge av om boligen er primær- eller sekundærbolig. Prognosen for 2022 er kr 3.242,-.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter" og "Vei/vann/avløp", påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det ble utstedt midlertidig brukstillatelse på nybygg, boligbygg i 1982. Det er i denne anmerket mangler i forhold til utv. trapper/terrasse, puss av pipe over tak og noe puss og småarbeider i kjeller.

  Det foreligger ikke midlertidig brukstillatelse/ferdigattest for tilbygget garasje, men bygningen er byggemeldt.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.

  Det er mottatt byggetegninger fra kommunen på eneboligen. Innholdet i disse synes å stemme godt overens med dagens bruk.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med én bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.


  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2022, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes i 2022
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
  Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Det er ellers ingen kjente, tinglyste heftelser (dokument) som skal følge med eiendommen.
 • Eiendommen omfattes av kommuneplan for Åsnes kommune 2019-2030, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til Landbruks-, natur- og friluftsområde samt reindrift (LNFR). Det gjøres oppmerksom på at oppføring av nye tiltak vil falle utenfor LNFR-formålet, og kan ikke skje uten etter dispensasjon eller reguleringsplan.
 • Gnr. 197 Bnr. 93 i Åsnes kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:
  Totalrenovert bad, med gulv, vegger, dusj og inventar av tidligere eier i ca. 20910. Av Flissenteret Kongsvinger
  I følge tidligere eier ble det drenert rundt hele huset etter at overvann trengte inn
  Ved forrige museår ble det oppdaget mus på loft. Ble satt åtestasjon og ikke hatt problemer siden.
  Ble lagt nytt tak av solør hus ukjent årstall.
  Elektro 5 skiftet til automatsikringer og samsvarserklæring foreligger.
  Service på varmepumpe i 2021
  Spotter i tak i stue 2018 utført på egeninnsats
  Infiltrasjonsgrøft ligger delvis (ca. 3m) inn på nabotomt. Forholdet er ikke tinglyst.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 3 % av salgssummen, minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 15.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 8.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Ole Henrik Stømner
Marielle Skoglund Skybakmoen

Megler

Marielle Skoglund Skybakmoen

95 43 47 87

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev