aktiv-eiendomsmegling
Eiendom med 2 boliger. Fleksibel bruk.

Eiendom med to boliger og garasjeuthus på 128 kvm. Stor tomt.

 • 2 500 000
 • BRA 495 m²
 • PRISANTYDNING2 500 000
 • OMKOSTNINGER78 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 578 642
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 955
 • AREALP-rom 280 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 878 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 2 500 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  62 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 500 000,-))
  --------------------------------------------------------
  78 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 578 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Her kan vi presentere en eiendom med god boltreplass, som består av en hel, vertikaltdelt tomannsbolig og et stort garasjeuthus. Eiendommen er omgitt av landlig idyll. Boligdel 1 har tre etasjer med blant annet gode lagringsmuligheter i kjeller, bad med separat vaskerom og 4 soverom. Boligdel 2 har blant annet bad i hver etasje, 4 soverom og et romslig kjøkken. Eiendommen ligger på Arneberg med kort avstand til fine friområder i skog og utmark, samt til småsjøer og Glomma. Ca. 9 km til sentrum av Flisa hvor Kaffegata har et variert utvalg av forretninger, kjøpesenter, cafeer og diverse servicetilbud.

Merk deg dette:
Eiendom med 2 boliger:
Bo selv og lei ut, eller
leie ut hele boligen, eller benytt som
generasjonsbolig
Garasjeuthus på ca. 130 kvm
Stor tomt

Boligen inneholder:
Boligdel 1:
1.etg: Trapperom/gang, stue, kjøkken, vaskerom uten sluk, soverom og bad.
2.etg: Trapperom/gang, 3 soverom.

Boligdel 2:
1.etg: Stue/kjøkken, gang, bad, 2 soverom.
Kjeller: Vindfang, bad/vaskerom, gang, 2 soverom.

Garasjeuthus på ca. 128 kvm med garasje/vedskjul, 2 boder, garasje og lagerbod.
Hvit kjøkkeninnredning med laminat benkeplate.

Solørvegen 1431, Innlandet

 • VELKOMMEN
  Eiendommen har asfaltert innkjøring og parkering. Vertikaldelt tomannsbolig med hvert sitt inngangsparti.

  BOLIGDEL 1
  Romslig gang med god plass til oppbevaring av sko og jakker. Gangen har vinylbelegg på gulv og lysmalte vegger. Herfra er det trapp opp til 2. etasje, samt adkomst til stue.

  Bad i 1. etasje med våtromsbelegg på gulv og vegger med våtromsplater. Installasjoner med servant, speil og belysning, toalett og dusjkabinett.

  Stua har laminatgulv og lysmalte panelvegger, samt store vindusflater som gir godt med innlys. Rommet er i dag innredet med sofakrok, godstoler og spisegruppe. Vedovnen gir fra seg ekstra varme når det trengs. Det er utgang til en solrik terrasse med plass for utemøbler.

  Kjøkkeninnredning med speil fronter på over og underskap, laminert benkeplate og fliser i benkerygg. Del av underskap fra IKEA. Nisje for hvitevarer i form av oppvaskmaskin, komfyr og plass til kjøleskap.

  Ett soverom i 1. etasje og tre i 2. etasje.

  BOLIGDEL 2
  Gang med flislagt gulv. Herfra er det trapp opp til 1. etasje, samt adkomst til ett soverom, bad og bod.

  Bad med flislagt gulv og malt strietapet på vegger. Baderomsinnredning med nedfelt servant, dusjkabinett og toalett. Bad i underetasjen med flislagt gulv og malte veggplater. Badet har servant, toalett, skyllekar, vegghengt dusj og opplegg for vaskemaskin.

  Kjøkkeninnredning med speil fronter på over og underskap, laminert benkeplate og fliser i benkerygg. Nisje for hvitevarer. Delvis åpen løsning mot stue med god plass til å innrede etter eget ønske og behov.

  Det er to soverom i 1. etasje og to soverom i underetasjen.
 • Eiendommen ligger i landlige omgivelser på Arneberg med kort avstand til fine friområder i skog og utmark, samt til småsjøer og Glomma.
  Tomten ligger i et lite og spredt nabolag som er omgitt av jordbrukseiendommer med åker og eng. Dette gir en hyggelig og landlig følelse, samtidig som det kun er ca. 9 km til sentrum av Flisa hvor Kaffegata har et variert utvalg av forretninger, kjøpesenter, cafeer og diverse servicetilbud. I sentrum på Flisa finner du barne- og ungdomsskolen, samt Åsneshallen med ulike kulturaktiviteter, klatrevegg og treningssenter for den treningsglade. Her ligger også svømmehallen og et populært idrettsanlegg med bl.a. kunstgressbane for fotballglade barn og unge. Ca. 5 km unna eiendommen ligger Solør Montessori skole og barnehage.

  Området eiendommen ligger i har flotte turområder i skogsarealene rundt. Den populære FYSAK løypa er ikke lange turen fra boligen og går opp til Gjersåsen med fin utsikt over nærområdene. Er du glad i friluftsliv og uteaktiviteter så er det gode muligheter for dette i kort radius fra boligen. Foruten nærområder med fine turområder, så er det er kort veg til fine bade- og fiskeforhold både i Knapptjernet og ved Glomma.
 • Boligdel 1:
  Byggegrunn antatt med bresjø -/innsjøavsetning. Antatt at boligen er fundamentert med støpte såler til fast byggegrunn. Kjelleryttervegger av sparesteinsbetong. Støpt dekke i etasjeskille over kjeller, påforet med tilfarergulv i treverk. Trebjelkelag i etasjeskillere over 1. etg, isolert med flis.
  Støpt gulv i kjeller. Gulvflater med vinylbelegg og laminatgulv. Boligyttervegger i bindingsverk, isolert med flis. Yttervegg kledd med liggende panel. Overflater med malt tapet, malt strietapet, malt panel og malte MDF-veggplater. Himlinger med folierte takessplater og malte plater. Saltakkonstruksjon. Fabrikkerte w-takstoler. Takflatene er tekket med takpanner.

  Boligdel 2:
  Antatt at boligen er fundamentert med støpte såler til fast byggegrunn. Kjelleryttervegger av murte lettklinkerblokker. Trebjelkelag i etasjeskiller, isolert med mineralull. Gulvflater med vinylbelegg og laminatgulv. Boligyttervegger i bindingsverk, isolert med mineralull. Yttervegg kledd med tømmermannpanel. Overflater med malte MDF-veggplater, strie og tapet. Himling med folierte takessplater. Saltakkonstruksjon. Fabrikkerte w-takstoler.Takflatene er tekket med pappshingel.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Sørlie Takst AS.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverk er ikke barnesikkert i henhold til dagens krav for avstand mellom spiler. Skjevheter i gulv.
  Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på ca. 25 mm i 1.etasje.
  Rom under terreng: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Det er foretatt fuktsøk med fuktindikator i kjeller. Ved bruk av fuktindikator ble det målt fuktvariasjoner. Avskalinger i gulv. Del med jordgulv.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan krevet tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Mosegroing på taktekking. Løse lepper på taktekking.
  Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Tilbygget del: Åpning mellom taktekking og fotbeslag på pipe. Fotbeslag er dårlig tilpasset. Anbefaler ytterligere undersøkelser. Rust på fotbeslag.
  Veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen.
  Takkonstruksjon/loft: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er påvist fuktskjolder i undertak og takkonstruksjon. Ved bruk av fuktmåler ble det ikke registrert unormale verdier. Påvist vepsebol på loft.
  Takkonstruksjon/loft: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er påvist fuktmerker i undertak. Spiker i undertak. Muselort på loft.
  Vinduer: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Enkelte punkterte isolerglass.
  Dører: Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke.
  Dører: Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke.
  Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Terrasser, balkonger og plattinger med terrenghøyde 50 cm eller mer, skal sikres med rekkverk med en høyde på minst 90 cm. Målt rekkverkshøyde (balkong i 2.etasje) : Ca. 84 cm.
  Overflater: Glipper i laminatgulv. Knirk i gulv på stue. Fuktskjolder i himling over ett soverom. Ved bruk av fuktmåler ble det ikke registrert unormale verdier.
  Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radonmålinger er ikke foretatt, heller ikke andre tiltak mot radon, eiendommen ligger i et område som i NVE Radon aktsomhetskart er definert med "moderat til lav"" aktsomhetsgrad.
  Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Avstanden mellom ildstedet og brennbart materiale er for liten. Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe. Avskalinger i flisfuger under vedovn. Rust på sotluke.
  Rom under terreng: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Steder med saltutslag på kjelleryttervegger, etter fuktgjennomgang i veggene. Saltutslag dannes når fuktighet trenger gjennom murkonstruksjoner og transporterer saltmineraler ut til overflaten. Når vannet fordamper blir det krystalliserte saltet liggende igjen på overflaten av murverket eller betongen.
  Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.
  Overflater og innredning på kjøkken: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninredning utover normal slitasjegrad. Riss i flisfuger over benkeplate.
  Vannledninger: Det er irr på rør. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Rust på stoppekran.
  Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjelende forskrift.
  Elektrisk anlegg: El-skap med skrusikringer (porselensikringer) + enkelte ettermonterte automatsikringer. Montert på vegg i gang/trapperom. Kursene er merket. Montert strømmåler. Tilbygget del: El-skap med skrusikringer (porselensikringer) + enkelte ettermonterte automatsikringer. Montert på vegg i underetasje. Hovedsikring 63 A. Kursene er merket. Montert strømmåler.
  Drenering: Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Deler av grunnmursplast er ikke festet i topplist.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Trapp til kjeller har store skader. Råteskader i trelem over utvendig trapp. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
  Generelt på bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Deler av baderomsgulvet er flatt. Bom i fliser. Ujevne flisfuger. Ikke fuktsikre overflater. Vindu i våtsonen. Fuktsvelling på baderominnredning.
  Generelt på bad/vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Bom i fliser. Ikke fuktsikre overflater i våtsonen. Mangler tilluftspalte under dør. Rust på skruer i sluk.
  Fukt i tilliggende konstruksjoner på bad/vaskerom: Hulltaking er ikke foretatt da det allerede er påvist andre avvik i våtsonen. Ved andre fuktundersøkelser enn hulltaking, er det påvist indikasjoner på fuktskader.
  Generell på bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
  Kjøkken: Det er registrert avvik med avtrekk.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • Boligdel 1:
  1.etg: Bra 75/P-rom 75 kvm
  2.etg: Bra 53/P-rom 49 kvm
  Kjeller: Bra 72 kvm

  Boligdel 2:
  1.etg: Bra 85/P-rom 85 kvm
  Kjeller: Bra 82/P-rom 71 kvm

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Boligdel 1:
  1.etg: Trapperom/gang, stue, kjøkken, vaskerom uten sluk, soverom og bad.
  2.etg: Trapperom/gang, 3 soverom.

  Boligdel 2:
  1.etg: Stue/kjøkken, gang, bad, 2 soverom.
  Kjeller: Vindfang, bad/vaskerom, gang, 2 soverom.

  Garasjeuthus på ca. 128 kvm med garasje/vedskjul, 2 boder, garasje og lagerbod.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • -Fiber i eldste del.
  -Komfyr og oppvaskmaskin i begge boenheter som medfølger.

  Se løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Boligen varmes opp med vedfyring og elvarme. Varmekabler på bad i eldre del og tilbygget del.
 • Eiertomt på ca. 1 878 m². Tomten har asfaltert innkjøring og parkering. Hage med plen og variert beplantning, delvis inngjerdet.

  Tomtestørrelse/-areal er hentet fra matrikkelutskrift (basert på oppmåling i digitalt kart). Det gjøres oppmerksom på at denne type arealangivelse (med tilhørende kart) kan være upresis og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • I garasjeuthus eller på biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.
 • Eiendommen har adkomst fra offentlig vei og er tilknyttet privat vann- og avløpsnett. Vannforsyning fra egen brønn på eiendommen. Avløp via septiktank med overløp til grøft.

  Det vil på generelt grunnlag kunne hefte usikkerhet ved private vann- og avløpsanlegg over tid. For eksempel kan spredegrøfter tettes, nye offentlige krav kan gjøre eksisterende avløpsanlegg utilfredsstillende og grunnvannstand og øvrige forhold medføre endring i kvalitet og mengde på vann fra borehull og brønner. Det er ikke kjent med at det har blitt tatt vannprøver de senere årene. Det gjøres oppmerksom på at kommunene driver fortløpende kartleggingsarbeid av private anlegg. Dette kan innebære framtidige krav om utbedring av eiendommens avløpsanlegg.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 575 285 per 31.12.2020.
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 2 071 025 per 31.12.2020.
 • Kommunale avgifter utgjør totalt ca. kr 21 031,- for 2021. I disse inngår eiendomsskatt, feiing, renovasjon og slamtømming. Feie- og tilsynsgebyr utgjør kr 1 300,- og faktureres direkte fra Midt-Hedmark brann- og redningsvesen. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Elektrisitet, ved, forsikringer, tv/internett etc. Utgiftene på dette vil variere ut fra hvilke abonnement og avtale man har.
 • Bolig og tilbygg til bod er byggemeldt. Ellers foreligger det ikke midlertidige brukstillatelse eller ferdigattest for noen av bygningene, da dette ikke var normalt på den tiden boligen ble bygd.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.

  Det er mottatt byggetegninger av opprinnelig bygg (boligdel 1) fra kommunen. Innholdet i disse er i samsvar med dagens bruk.

  Det er ikke mottatt byggetegninger på øvrige byggningsmasser. Man har derfor ikke kunnet kontrollere hvor vidt dagens bygninger og planløsning (herunder formål/bruk) er godkjent eller er i samsvar med eventuelle godkjente tegninger og tiltak. Dette betyr videre at det kan være rom som er inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport, men som ikke er godkjent for varig opphold.

  Ovennevnte medfører at man ikke vet hvor vidt eiendommen har lovlighetsmangler eller ikke. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med to bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2016.
  Ved kontroll ble det gitt følgende pålegg om utbedringer på enebolig:
  Kjeller bad/vaskerom: Utjevningsforbindelse til hovedvannledning manglet. Jf. FEL § 19. Vi kunne ikke finne utjevningen.
  Garasje lagerrom: Utstyr/anleggsdel var ikke betryggende festet. Jf. FEL § 28. Gjelder PR-kabel.
  Uarmert kabel var ikke forskriftsmessig beskyttet over terrenget. Jf. FEL § 28. Gjelder utvendig jordledning, som ikke var festet eller beskyttet.
  Bevegelig ledning var ikke tilkoblet i samme rom som tilhørende bruksgjenstand. Jf. FEL § 38. Gjelder opplegg til utvendig lyskaster.

  Enebolig/verksted:
  Kjeller: Jordelektroden manglet. Jf. FEL § 19. Vi kunne ikke finne jordelektroden.
  Utstyr/anleggsdel var ikke betryggende festet. Jf. FEL § 28. Gjelder opplegg til bryter i tak.
  Utstyr/anleggsdel var brukt/montert feil. Jf. FEL § 36. Gjelder opplegg med bevegelig ledning fast tilkoblet til pumpeanlegg, skrivebordslampe, o.l. montert provisorisk på en treplanke som var løsnet. Dette opplegget kan føre til både varmgamg og berøringsfare, p.g.a. manglende jordforbindelse, derfor må dette utbedres snarest.
  Jordet og ujordet elektrisk utstyr kunne berøres samtidig. Jf. FEL § 21. Det var en blanding av stikkontakter i jordet og ujordet utførelse i samme rom..

  Neste kontroll kan forventes i 2036.

  Det er ukjent når feiing og tilsyn sist gang ble utført. Det tas forbehold om feil/mangler ved eventuelle nye installasjoner og/eller forskriftskrav trådt i kraft etter siste tilsyn.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eiendommen:
  Dagboknr. 1453-2/14, tinglyst den 18.06.2002. Gjelder "Bestemmelse om veg".
  Dagboknr. 1453-3/14, tinglyst den 18.06.2002. Gjelder "Bestemmelse om vann/kloakkledn".

  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av reguleringsplan for rv.2 Grue grense - Kløfta bru, fra 2018. Reguleringsformål for eiendommen er annen veggrunn - grøntareaal. Eiendommen omfattes også av kommuneplan for Åsnes kommune, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til Landbruks-, natur- og friluftsområde samt reindrift (LNFR). Det gjøres oppmerksom på at oppføring av nye tiltak vil falle utenfor LNFR-formålet, og kan ikke skje uten etter dispensasjon eller reguleringsplan.
 • Gnr. 208 Bnr. 150 i Åsnes kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:
  -Lekkasje i kran til vaskemaskin. Skaden er rehabilitert gjennom forsikringsselskap.
  -Nytt dusjkabinett, kontroll og bytte av trykktank og pumpe.
  -Tilbakeslag av avløpsvann. Arbeid utført av tidligere huseier.
  -Utett ved pipe. Lagt nytt tak og undertak av montering og utleie AS- maskinutleie- Flisa.
  -Sopp skade 2015 i kald kjeller, skade utbedret av forsikringsselskap. Avtale med Pelias skadedyrkontroll for kontroll av mus.
  -El kontroll, skifte av sikringer, montering utekontakt.
  -Nytt undertak og takplater, takrenner og nedløpsrør.
  -Statens vegvesen har vært i dialog med huseier om utvidelse av riksvei, og eller gang og sykkelbane.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 3 % av salgssummen, minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 16.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 9.900,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Monica Flismyren Helland
Line M. Strøm

Megler

Line M. Strøm

97 09 41 47

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev