aktiv-eiendomsmegling

Arneberg Vestre Solørveg 687

Koselig og solid enebolig på solrik og opparbeidet tomt i rolige omgivelser på Kvisler - Garasje og uthus.

 • 1 700 000
 • BRA 164 m²
 • PRISANTYDNING1 700 000
 • OMKOSTNINGER58 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER1 758 642
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 936
 • AREALP-rom 149 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 434 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 1 700 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  42 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 700 000,-))
  --------------------------------------------------------
  58 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  1 758 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Boligen innholder:
1.etasje: Gang, stue, kjøkken, kontor og bad.
2.etasje: Gang, toalettrom, stue og tre soverom.
Kjeller: Bod.

Vestre Solørveg 687, Innlandet

 • Vestre Solørveg 687 på Kvisler er en hyggelig eiendom som er jevnlig oppgradert over tid og med landlig beliggenhet på Kvisler, kun 15 km fra Flisa sentrum. Det er landlig beliggenhet på Kvisler og på Mosogn er det barnehage for barnehagebarna. I senere tid er det blitt bygget et nytt, stort bad, ett soverom/kontor er pusset opp og det er satt opp terrasseplatting på baksiden av boligen hvor du kan nyte sola til sent på kvelden sommerstid. Tomten er barnevennlig med inngjerding til tross for veien like ved. Boligen strekker seg over 1 1/2 etasje pluss kjeller og i tillegg er det dobbel garasje og uthus med vedskåle og en flott terrasseplatting.

  Velkommen
  Her møtes du til en gruslagt gårdsplass og parkering. Inngangspartiet er innbydende og det er stor hall med garderobeplass. Herfra er det adkomst til bad og kjøkken.

  Stue
  Stuen er lys og luftig med både nyere varmepumpe og vedovn. Fra stuen er det utgang til terrasseplatting hvor du kan sitte i fred og mak. Også i 2. etasje er det stue - perfekt for barna eller tenåringen.

  Kjøkken
  Kjøkkeninnredning i vinkel som består av over- og underskap med malte, profilerte fronter. Laminert benkeplate med nedfelt rustfri servant med sidefelt. Plass for frittstående hvitevarer som kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin. Midt i rommet er det plass til kjøkkenbord.

  Bad og toalettrom
  Flislagt bad 1.etasje med elektriske varmekabler i gulvet. Baderomsinnredning med nedfelt servant, speil og skuffer. Veggmontert toalett, dusjkabinett, badekar og opplegg for vaskemaskin. Toalettrom i 2.etasje med gulvbelegg og flislagte vegger. Rommet er utstyrt med toalett, servant og vegghengt varmeovn.

  Soverom og kontor
  Det er til samen tre soverom i boligen i tillegg til kontor i hovedplanet som også kan benyttes som soverom.

  De innvendige overflatene består av laminat, flislagt gulv og furugulv. Vegger og himlinger kledd med trepanel og malte plater.

  I tillegg står det et uthus og en dobbeltgarasje på tomta.
 • Landlig beliggende boligeiendom på Kvisler. Området er et typisk jordbruksområde med innslag av spredt boligbebyggelse. Det er ca. 7 km til Flisa som er kommunesentrum i Åsnes kommune, og som kan tilby de fleste servicetilbud. Avstand til i dag Jara barneskole (vedtatt nedlagt og det skal bygges storskole på Flisa) og barnehage er ca. 2,9 km. Til dagligvarebutikk i Hof er det ca. 4 km. Kort veg til Glåmma med muligheter for bading og fiske.
 • Se kartskisse.
 • Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Jan Martin Rønning ved Øystein Opås Takstforretning AS.

  Enebolig oppført i 1936 og tilbygd med gang, bad og soverom i 2000. Det er ukjent byggegrunn. Boligen har ringmur og grunnmur av betong på opprinnelig del og ringmur av lettklinkerblokker på tilbygget del. Vegger av bindingsverkskonstruksjon og utvendig kledning med liggende og stående bordkledning. Takkonstruksjon av stedsbygget sperretak med undertak av sutaksplater. Taktekking av betongtakstein. Trevinduer med 2-lags isolerglass, produsert i 1990.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak.
  - Vinduer: Vinduene er vedlikeholdt over år, men vinduene er av en alder der punktering av glass plutselig kan forekomme.
  - Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
  - Andre VVS-installasjoner: Mer enn halvparten av forventet brukstid på VVSinstallasjoner er oppbrukt.
  - Septiktank: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på septiktank.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan kreve tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Nedløp og beslag: Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket,
  men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
  - Veggkonstruksjon: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er påvist værslitt og oppsprukket bordkledning. Det er påvist råteskadet mønekryss.
  - Takkonstruksjon/Loft: Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Det er begrenset ventilering av takkonstruksjonen, både på loftet og i kneloft. Det er påvist noe misfarging på veggplate i kneloft, mest sannsynlig som følge av kondens. Det er påvist råteskadet vindskibord.
  - Utvendige dører: Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå.
  - Innvendig overflater: Boligen har i hovedsak velholdte overflater, men enkelte overflater er uferdige eller har en del slitasje, som for eksempel:
  Uferdige arbeider med skiferplater og lettklinkerblokker ved pipe i stue. Bølger i tapet. Slitasje på gulv. Sprekker mellom gulvbord.
  - Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Det anbefales på generelt grunnlag at det utføres
  radonmålinger i samtlige boliger i Norge.
  - Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe. Det er rennemerker etter sotvann på pipe. Hull i pipe etter røykrør fra ildsted i andre etasje er ikke tettet igjen med annet enn mineralullisolasjon.
  - Rom under terreng: Kjeller har begrenset ventilering/luftgjennomstrømning. Det er påvist forhøyet fuktinnhold og sverting i panelhimling i kjeller som følge av for høy luftfuktighet. Forhøyet fuktinnhold i treverk vil si over 20 vektprosent som er en grense for når fuktskader kan oppstå og utvikle seg. Det kondenserer fra vannrør på befaringsdagen som følge av høy luftfuktighet i kjelleren.
  - Innvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Trappen har slitasje.
  - Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.
  - Andre innvendige forhold: Selger opplyste at det har vært mus på kneloft mot vest, men at de ikke har merket mus andre steder i boligen.
  - Sluk, membran og tettesjikt - Bad: Det er ikke et dokumentert tettesjikt på badet, men det er opplyst utført av forrige eier, som er murer.
  - Sanitærutstyr og innredning - Bad: Det er påvist krakelering av porselen i servant som følge av hardt vann.
  - Overflater og innredning - Kjøkken: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninredning utover normal slitasjegrad.
  - Vannledninger: Det er påvist at eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system ikke ledes til sluk eller annen kompenserende løsning. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Aldersavvik gjelder de eldste kobberrørene, og det er påvist irr på disse. Lekkasjevann fra rør i rør ledes til kjeller, og derfra til grunnen via hull i gulv, men hvis grunnen er mettet med fukt grunnet mye nedbør så vil ikke disse hullene ta unna lekkasjevann.
  - Avløpsrør: Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg.
  - Andre VVS-installasjoner: Det er opplyst at renseanlegget er defekt.
  - Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Overflater og konstruksjon - Toalettrom: Toalettrom har ingen ventilering fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Gulvbelegg er løst og bølger seg. Det mangler karmlist på en side av døren.
  - Elektrisk anlegg: Boligen har både skjult og åpent elektrisk anlegg med både jordede og ujordede stikkontakter. Det er et sikringsskap i andre etasje med overbelastningsvern, automatsikringer, jordfeilautomater og digital strømmåler, og et sikringsskap i først etasje med automatsikringer og
  jordfeilautomater. Det er elektriske varmekabler i begge gangene og på badet.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.
 • Total: Bra / P-rom - 164 m² / 149 m².
  1.etasje: Bra / P-rom - 91 m² / 91 m².
  2.etasje: Bra / P-rom - 58 m² / 58 m².

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1.etasje: Gang, stue, kjøkken, kontor og bad.
  2.etasje: Gang, toalettrom, stue og tre soverom.

  Eiendommen består også av garasje og uthus.

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Elektrisitet:
  Varmekabler på bad.
  Vegghengt varmeovn på toalettrom.
  Luft-til-luft varmepumpe i stuen.

  Vedfyring:
  Ildsted i stuen i 1.etasje.
 • Eiertomt. Tomten er tilnærmet flat og opparbeidet med plen og diverse beplantning. Det er gruset adkomstvei og flettverksgjerde rundt tomten.

  I følge matrikkelutskrift er eiendommen registrert med et beregnet areal på 1 434,9 m² og et oppgitt areal på 1 435,6 m². Beregnet areal er basert på en oppmåling i digitalt kart, mens oppgitt areal gjerne er hentet fra skylddelingsforretning eller annet historisk delingsdokument. De to sistnevnte er ikke hensyntatt eventuelle senere fradelinger, grensejusteringer, sammenføyninger eller lignende. Det gjøres oppmerksom på at slike type arealangivelser (med eventuelle tilhørende kart) kan være upresise og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • I garasje eller på biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.
 • Eiendommen er tilknyttet offentlig vei.

  Det er privat avløpsanlegg med septiktank. Kommunen opplyser at avløpsanlegget antageligvis er gammelt og bør utbedres på sikt.

  Eiendommen er tilknyttet privat vann med sandspiss.
 • Formuesverdi som primærbolig: Kr 400.192,- per 31.12.2020.
  Formuesverdi som sekundærbolig: Kr 1.440.691,- per 31.12.2020.
 • Kommunale avgifter utgjør totalt ca. kr 11.200,- for 2021. I disse inngår eiendomsskatt, samt slamtømming. Renovasjon utgjør kr 5.280,- og faktureres direkte fra det interkommunale renovasjonsselskapet SØIR. Feie- og tilsynsgebyr utgjør kr 650,- og faktureres direkte fra Midt-Hedmark brann- og redningsvesen. Størrelse på renovasjonsavgift avhenger av størrelse på dunke(er). Feie- og tilsynsgebyr avhenger av hvor mange pipeløp som må feies/inspiseres. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter", påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det er ikke utstedt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for noe av bygningsmassen, kun for tilbygget bolig, i 2000. Garasje er byggemeldt.

  Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 01.01.1998. Man kan dermed ikke søke om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk.

  Det er ikke mottatt byggetegninger for hoveddelen, kun for tilbygget bolig som stemmer med dagens bruk. Man har derfor ikke kunnet kontrollere hvor vidt dagens bygninger og planløsning (herunder formål/bruk) er godkjent eller er i samsvar med eventuelle godkjente tegninger og tiltak. Dette betyr videre at det kan være rom som er inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport, men som ikke er godkjent for varig opphold.

  Ovennevnte medfører at man ikke vet hvor vidt eiendommen har lovlighetsmangler eller ikke. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.

  Avvik beskrevet ovenfor er å anse som lovlighetsmangler. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen bolig eller del av egen bolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Eiendommen står i matrikkelen registrert med 1 bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 1992, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Neste kontroll kan forventes snarlig

  Det er innlagt fiber til eiendommen.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Det er ellers ingen kjente, tinglyste heftelser (dokument) som skal følge med eiendommen.
 • Eiendommen omfattes av kommuneplan for Åsnes kommune 20191-2030, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til Landbruks-, natur- og friluftsområde samt reindrift (LNFR). Det gjøres oppmerksom på at oppføring av nye tiltak vil falle utenfor LNFR-formålet, og kan ikke skje uten etter dispensasjon eller reguleringsplan og gul sone ihht T-1442 (støy), rød sone (støy) og flomfare.
 • Gnr. 172 Bnr. 58 i Åsnes kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr 10.000.000,-. Det er boligdelen av eiendommen som dekkes av forsikringen.

  Selger har utarbeidet en egenerklæring (vedlagt salgsoppgaven) som kjøper må gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende:
  Helrenovering av bad av faglært/egeninnsats/dugnad Tore Wik med Litexplater og smøremembran.
  Hadde ekte hussopp i en krypkjeller under soverom 1 .etasje. Skaden ble utbedret av recover og Våler bygg. Ikke krypkjeller der nå, ble helstøpt gulv med leca kuler og plast i bunnen. Utført av fagfolk.
  Lagt opp strøm på bad av Arneberg elektro.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 3,5 % av salgssummen, minimum kr 45.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 15.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 8.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Christer Opås Nilsson
  Malin Fjeldstad Wik
Marielle Skoglund Skybakmoen

Megler

Marielle Skoglund Skybakmoen

95 43 47 87

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev