aktiv-eiendomsmegling
Bekkefaret 7 - Sentrumsnær og innholdsrik enebolig på en usjenert og pent opparbeidet tomt

Årnes Bekkefaret 7

ÅRNES - Velholdt enebolig med 5 soverom - Usjenert, 1 måls tomt med fin hage - Fine uteplasser og parkering - Sentralt!

 • 6 500 000
 • BRA 215 m²
 • 5 soverom
 • PRISANTYDNING6 500 000
 • OMKOSTNINGER178 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER6 678 642
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 972
 • SOVEROM5
 • AREALP-rom 187 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 024 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 6 500 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  162 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 500 000,-))
  --------------------------------------------------------
  178 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  6 678 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Underetasje: Entré, hall/trapperom, bad/wc, 2 soverom (1 soverom alternativt stue), vaskerom, fyrrom/bod og 4 boder.
1. etasje: Trapperom/gang, 3 soverom, bad/wc, kjøkken og spisestue/stue.
Annet: Bod bak garasje.
Hage

Bekkefaret 7, Viken

 • Entré
  Eneboligen har et overbygd inngangsparti med ytterdør fra 2016 og markterrasse. Entreen innenfor består av vindfang og hall. Den romslige hallen har god plass til entrémøblement og er i tillegg direkte tilknyttet vaskerommet. Gulvet i hallen er hensiktsmessig flislagt, mens veggene er tapetsert. Deler av boligen ble pusset opp i 2016, men grunnet alder må noe arbeid påberegnes.

  Kjøkken
  Kjøkkenet ligger i etasjen over og er direkte tilknyttet spisestuen. Kjøkkenet er innholdsrikt og har en klassisk pen innredning fra 2006 med masser av skapplass og fine arbeidsflater. Hvite profilfronter, vitrineskap og vinhyller er kombinert med benkeplater i heltre. Blant annet er det en barløsning med sitteplass til to, samt en avlastningsseksjon nærmest spisestuen.

  Oppvaskkum i stål og koketopp er nedfelt i benken. For øvrig er det integrert stekeovn og oppvaskmaskin, samt plass til to kjøleskap. Over benken er det vindu ut mot verandaen, belysning, hvite metrofliser og en fritthengende ventilatorhette i børstet stål. Rommet har laminatgulv, lysmalte vegger og downlights.

  Spisestue og stue
  Rett utenfor kjøkkenet ligger stue og spisestue i delvis åpen løsning. Rommet har et avlangt og svært godt areal, hvor en peis fungerer som romdeler og skaper en mer skjermet spisestue. Peisen er murt og har sort innsats. Spisestuedelen har utgang til terrassen og god plass til langbord. På den andre siden av peisen er det plass til lenestoler og sofagruppe.

  Stuen oppleves som et gjennomført luftig rom, med gode vindusflater i tre himmelretninger, deriblant en dør ut til verandaen. Spisestuedelen har enstavs laminatgulv og stuedelen har parkett, veggene er lysmalte og tapetsert i grått, samt himling med downlights.

  Bad/wc
  Eneboligen har to bad og eget vaskerom, som alle er modne for oppgraderinger. Badet i 1. etasje er fra 2000 og flislagt i duse toner. Her er det både et dusjhjørne med skyvedører i glass og et innfliset badekar. For øvrig har badet radiator, toalett, speil, samt en søyleservant med en skapseksjon på hver side. Downlights og et vindu sørger for god belysning.

  Bad 2
  Det andre badet ligger i underetasjen og ble overflateoppusset i 2000. Det er flislagt i hvitt, har radiator på vegg, frittstående toalett og et dusjhjørne skjermet av en glassvegg. For øvrig er badet utstyrt med vegghengt servant, veggskap og et innsynsfritt vindu.

  Vaskerom
  Vaskerommet ligger også i underetasjen. Det er av god størrelse, men også direkte tilknyttet en bod. Vaskerommet er praktisk innredet, har støpt gulv og murte vegger - alt holdt i lyse toner. Langs den ene veggen er det montert en benke- og skapinnredning med nedfelt utslagsvask. Under benken er det opplegg og plass til vaskemaskin.

  Soverom og garderobe
  Eneboligen har fem soverom, noe som gir fleksible innredningsmuligheter og god plass til hele familien. Alle fem rom er holdt i pene og lyse farger. Tre av soverommene ligger i 1. etasje og to i underetasjen.

  De to soverommene i underetasjen er tilknyttet hver sin bod. Det største av de to soverommene brukes i dag som kombinert hobbyrom og har et hybelkjøkken fra 2016 med koketopp, oppvaskkum og integrert kjøleskap. I underetasjen er det til sammen fire boder, i tillegg til fyrrom. De har et samlet areal på over 28 kvm og to av bodene har utvendig adkomst. For ekstra lagringsplass er det en bod i bakkant av garasjen.

  Uteområde
  Eiendommen ligger sentralt og barnevennlig til i en gate uten gjennomfartstrafikk, på en svært usjenert tomt. Eiendommen på 1 024,9 kvm er skrånende og pent opparbeidet. En asfaltert innkjørsel leder opp til en gruset gårdsplass, flankert av hage og støttemur. Hagen er beplantet med gressplen, prydvekster og frukttrær. Den går langs tre sider av huset, der delen på baksiden er en ypperlig lekeplass. Her er det både lekestue og flat gressplen.

  På baksiden av huset er det også en terrasse med utgang fra spisestuen. Terrassen har markise og skjermes ytterligere av en høy tujahekk. Arealet på ca. 17 kvm gir god plass til sittegruppe. På motsatt side er det en veranda med utgang fra stuen. Verandaen er overbygd og har et areal på ca. 37 kvm som følger hushjørnet. Her er det markise for solskjerming, men også en plassbygget arbeidsbenk med nisje til grill.

  Eneboligen har i tillegg en overbygd og lun markterrasse ved inngangspartiet. Verandaen utenfor stuen ble etablert i 2016. Samme år ble det satt inn ny dør ut til både veranda og terrasse.

  Kort fortalt
  - Romslig familiebolig.
  - Trivelig og velholdt.
  - Svært usjenert eiendom.
  - Carport og garasje.
  - Pen tomt på ca. 1 mål.
  - Hage og fine uteplasser.
  - Helt usjenert terrasse.
  - Lun veranda fra 2016.
  - Tidløst, praktisk kjøkken.
  - Enkelte hvitevarer integrert.
  - Stor, luftig stue med peis.
  - Et flislagt bad i hver etasje.
  - Vaskerom i underetasjen.
  - Til sammen fem soverom.
  - Nyere hybelkjøkken i ett rom.
  - Mye lagringsplass i fem boder
  - Sikringsskap fra 2017.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Eneboligen ligger ved Svarverud - et barnevennlig og veletablert boligområde litt over 1 km øst for Årnes sentrum, i Nes kommune. Beliggenheten er trafikkstille og usjenert, med kort vei til turområder, idrettstilbud og aktiviteter. Nabolaget ligger også nært butikker, skoler, barnehage og offentlig kommunikasjon.

  Nærområdet har rike turmuligheter i variert terreng. Det er blant annet sykkelavstand til Veslesjøen, Sagstusjøen, Aulihøgda og Dragsjøen. Dragsjøhytta er et populært turmål både sommer og vinter, og her er barnevennlig sti langs vannet og nyere lysløype til Fjuk og Fjellfoten. I tillegg er det idylliske parker og turområder langs Glomma.

  Nes kommune har et godt idrettstilbud med flotte anlegg ved skolene, blant annet en ny svømmehall som ble åpnet høsten 2017. I sentrum finnes det også idrettshall, stadion og ishall. 2,5 km fra boligen finner du et aktivt og profesjonelt hestemiljø ved Nes rideklubb. Klubben arrangerer alt fra knøttekurs og rideleir, til stevner og juleshow. I Årnes sentrum finner du blant annet Nes Kulturhus, med tre kinosaler og forskjellige kulturaktiviteter.

  Servicetilbud
  Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Coop Mega, Bunnpris, Kiwi og Rema 1000 i Årnes sentrum. Her er også Amfi Årnes, flere butikker, og hyggelige spisesteder og puber. Ønsker du et større utvalg er det kort vei til Jessheim Storsenter, Lillestrøm eller Oslo sentrum.

  Det er kun 5 minutter på sykkel til Årnes stasjon, som betjener alle togene på Kongsvingerbanen. Med bil tar det ca. 3 min til Årnes, 25 min til Jessheim, 30 min til Oslo Lufthavn, 40 min til Lillestrøm og 50 min til Oslo S.

  Fra boligen er det litt over 1,5 km til Årnes barneskole og Runni ungdomsskole. Nes kommune har to videregående skoler, Nes videregående og Hvam videregående skole, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. Nærmeste barnehage er Espira Kløverenga.
 • Omkringliggende eiendommer er eneboliger samt at eiendommen grenser inn til en tidligere barnehage. Den eiendommen vil bli omregulert til boligformål, men hvordan type bebyggelse som vil bli bygd der, har utbygger ennå ikke bestemt. Konfere med megler vedr dette.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • Konstruksjon:
  Valmtak tekket med takstein. Bygget om fra flatt tak. Takrenner og nedløp i stål/blekk. Bindingsversvegger over grunnmur med stående panel som værhud. Antatt Fabrikkproduserte takstoler. Vinduer med varerammer. 1+1 lags glass. Hvit glatt ytterdør. Terrasse på ca. 17 m² med adkomst fra spisestue og hage. Markise på vegg. Plassbygget treverkstrapp.

  For fullstendig og utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport datert 19.09.2022 av Boligtaksering Oslo & Akershus AS. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning, samt eventuelt å gjøre egne undersøkelser før eventuell budgivning. Nedenfor følger et utdrag av tilstandsrapporten og selgers egenerklæring.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik:

  Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
  Terrasse på ca. 17 m² med adkomst fra spisestue og hage. Markise på vegg.
  Vurdering av avvik: Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Det er ikke montert rekkverk. Lavt rekkverk samt liggende, rekkverk kan klatres på.
  Tiltak: Åpninger i rekkverk må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Det er ikke krav om utbedring av åpninger i rekkverk til dagens forskriftskrav.

  Utvendig > Utvendige trapper
  Plassbygget treverkstrapp.
  Vurdering av avvik: Det er ikke montert rekkverk.
  Tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket.

  Våtrom > Generell > Bad
  Bad med flisbelagte flater og gulvvarme, toalett, servant og dusj. Badet er overflateoppusset i ca. 2000 iflg. rekvirent.

  Våtrom > Generell > Vaskerom
  Vaskerom med støpt gulv og murte vegger. Hvit glatt innredning med laminert benkeplate. Oppvaskkum og opplegg for oppvaskmaskin.

  Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold
  https://dibk.no/regelverk/byggteknisk-forskrift-tek17/11/i/11-3/
  1. Er det skader på røykvarslere? Nei
  2. Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år? Ja
  3. Er det mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav? Nei
  4. Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav? Ja Manglende røykvaslere.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:

  Utvendig > Taktekking
  Valmtak tekket med takstein. Bygget om fra flatt tak.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak.
  • Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde.
  Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Lokal utbedring må utføres. Tidspunkt for utskiftning av undertak nærmer seg. Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg.

  Utvendig > Nedløp og beslag
  Takrenner og nedløp i stål/blekk.
  Vurdering av avvik: Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
  Tiltak: Stigetrinn og plattform for feier må monteres. Plattform for feier må monteres. Det er ikke behov for utbedringstiltak i nær fremtid. Stigetrinn er montert, mangler plattform.

  Utvendig > Veggkonstruksjon
  Bindingsversvegger over grunnmur med stående panel som værhud.
  Vurdering av avvik: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Sprekker i panel.
  Tiltak: Det bør foretas tiltak for å bedre lufting av kledningen. Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Lokal utbedring må utføres.Det er ikke behov for utbedringstiltak. Oppussing/rehabiliteringer kan påregnes.

  Utvendig > Vinduer
  Vinduer med varerammer. 1+1 lags glass.
  Vurdering av avvik: Eldre vinduer.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Eldre vinduer, utskiftninger og oppussing må påregnes på sikt.

  Innvendig > Overflater
  Gulv med laminat, fliser og parkett. Vegger med mdf plater/panel, tapet og malt panel. Tak med malt panel og mdf panel. Stedvis pusset opp i 2016
  Vurdering av avvik: Ujavnt/svikt i gulv på 1 rom (soverom) i U. etg.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak.

  Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
  Det er målt ca. 30 mm høydeforskjell på gulv i hovedetg.
  Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til
  godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
  Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

  Innvendig > Radon
  Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.

  Innvendig > Innvendige trapper
  Malt innvendig tretrapp.
  Vurdering av avvik: Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav.
  Tiltak: Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet.

  Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad
  Fliser på vegger og takess i tak. Downligts.
  Vurdering av avvik: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet
  Tiltak: Uegnede materialer må fuktbeskyttes/utskiftes. Det må gjøres tiltak for å lukke avviket.

  Våtrom > Overflater Gulv > Bad
  ca. 10 mm fall til sluk fra terskel.
  Vurdering av avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
  Tiltak: Det må foretas utbedring av fallforhold. Våtrommet fungerer med dette avviket.

  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
  Vurdering av avvik: Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen
  Tiltak: Sluket må sjekkes og rengjøres jevnlig. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må slukløsningen skiftes ut og sannsynligvis må også membransjiktet skiftes/utbedres. Det er imidlertid vanskelig å si noe om tidspunktet for når dette er nødvendig. Installering av tett dusjkabinett anbefales.

  Tekniske installasjoner > Vannledninger
  Det er ikke påvist feil ved anlegget, men merk at takstingeniør ikke er VVS fagmann og kontrollen er begrenset til det visuelle. Egen kontroll med vvs fagkyndig anbefales. Kobber og rør i rør til bad i 1 etg.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
  Tiltak: Anlegget må sjekkes av fagperson, som må utføre eventuelle tiltak på anlegget. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Tekniske installasjoner > Avløpsrør
  Antatt i plast.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tidspunkt for utskiftning av avløpsrør nærmer seg. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

  Tekniske installasjoner > Ventilasjon
  Mekanisk avtrekk fra våtrom i 1 etg. Ventilator på kjøkken. Spalteventiler i toppkarm på vinduer. Generelt eldre avlufting med klaffventiler. Det anbefales bedre avlufting.
  Vurdering av avvik: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.
  Tiltak: Ventilasjonsløsningen må utbedres. Det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom som ikke har det. Anlegget må sjekkes av fagperson.

  Tekniske installasjoner > Varmesentral
  Fyrkjele i en bod. Varmtvannsradiatorer i boligen.
  Vurdering av avvik: Det er ikke fremlagt tilfredsstillende dokumentasjon av brannsikring av anlegget. Det foreligger ikke service på anlegget siste 2 år. Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden varmesentralen fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Det bør utføres service på anlegget. Det bør innhentes dokumentasjon på brannsikring av anlegget om dette finnes.

  Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
  VVB på ca. 200 l. plassert i bod i U. etg.
  Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år
  Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker.

  Tomteforhold > Drenering
  Ukjent drenering. Trolig kun naturlig avrenning.
  Vurdering av avvik: Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
  Tiltak: Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Fuktsikring av muren må etableres inkl. klemlist. Det bør gjøres lokale tiltak. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er
  vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende.

  Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger.
  Tiltak: Avløpsanlegget må sjekkes Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  Tomteforhold > Oljetank
  Nedgravet oljetank i hage, tanken er i glassfiber og på ca. 3000 liter.

  Regjeringen har vedtatt å forby bruk av fossil fyringsolje til oppvarming av bygninger fra 2020. En nedgravd oljetank kan være både miljø- og helseskadelig. Som huseier er det du som er ansvarlig ved en eventuell oljelekkasje.

  Forbud fra 2020
  Forbudet innebærer at bruk av mineralolje til oppvarming av bygninger blir forbudt fra 2020, både til hovedoppvarming (grunnlast) og til tilleggsoppvarming (spisslast). Det finnes gode fornybare alternativer til bruk av mineralolje til oppvarming. De som i dag bruker fossil olje til oppvarming, må finne en annen løsning før 2020. Det finnes flere alternativer til fossil olje, blant annet varmepumper, elektrisk oppvarming, fjernvarme, flis- og pelletskjeler.

  Huseieren ansvarlig for oljetanken
  Som huseier er du ansvarlig for oljetanken og dermed en eventuell oljelekkasje. Levetiden til en nedgravd oljetank i stål er cirka 30 år. Med tiden vil den ruste og det kan gå hull på oljetanken. Selv mange år etter at bruken opphørte, kan oljerester sive ut og forårsake store skader på både miljø og bygninger.

  Nedgravde ståltanker utsettes for fuktighet både fra oljen som kondenserer inne i tanken og fra jordsmonnet på utsiden. Overtid vil de ruste. Nedgravde glassfibertanker er sårbare for endringer i trykk, og kan revne. Selv om tanken ikke ruster, gjør oljetankens rør og ledninger det.

  Vurdering av avvik: Kombinasjon av alder og materiale tilsier at denne bør fjernes. Det er opplyst om at oljetank er sanert, men tilfredsstillende dokumentasjon mangler
  Tiltak: Røropplegg og tank utvendig må fjernes/saneres. Innhent dokumentasjon, om mulig. Nærmere undersøkelser anbefales.

  KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT

  Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Vaskerom
  Murvegger, hulltakning fysisk umulig.
  Vurdering av avvik: Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone
  Tiltak: TGIU gitt ut ifra manglende mulighet for hulltaking.

  Info fra egenerklæring:
  - Montert hybelkomfyr i U etg. Utført av Rørlegger Bjørn Tveter AS.
  - Hvis tak sluk på garasje ikke blir vedlikeholdt kan det flomme over å dryppe vann i garasje
  - Skiftet sikringsskap, utført av Caverion AS.
  - Ny veranda på fremside av huset, utført av Tømrermester Lars Petter Monsrud.
  - Nedlagt barnehage på nabotomten er solgt til utbygger for boligbebyggelse
  - Ved spørsmål til kommunen vedrørende adkomst til tomten, ble det opplyst at det var privat vei på kommunal tomt. Det forelå ingen problematikk i dette.
  - I våres eie har det kun blitt foretatt overflate oppussing og utskifting av veranda , bad,kjøkken ble fornyet av forrige eier som var rørlegger.

  Info fra kommune:
  - Eiendommene 168/328 og 168/309 som ligger vest for Bekkefaret 7 var tidligere barnehage. Disse tidligere barnehageeiendommene er gjennom revideringsprosessen for kommuneplanens arealdel foreslått endret til boligformål. Ny kommuneplan er ikke vedtatt. Det vil gjennomføres en reguleringsprosess før utbygging av eiendommene. Gjennom denne vil boligtype og utnyttelse av eiendommene fastsettes. Det er uvisst når utbygging vil finne
  sted.

  Diverse:
  Vedrørende varme i gulv på bad i 1.etg er det feil i taksten, det er ikke gulvvarme på dette badet.
 • 1.etg: 121 kvm bra.
  U.etg: 94 kvm bra.

  Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Bruksendring av rom samt boligen er ombygget/tilbygget.
  Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Ja, Soverom i U. etg. Naturlig lysinnslipp er hindret med terrasse over.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1.etg: Gang, bad, 3 soverom, kjøkken, spisestue og stue.
  U.etg: Vindfang, gang, bad, stue, omkledningsrom, vaskerom og soverom
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Det er oppvarming med gulvvarme på bad i u.etg, radiator på bad i 1.etg, elektriske panelovner, samt vedfyring i stuen. Flere rom har radiatorer med varmtvann, tilknyttet en fyrkjele plassert i den ene boden. I hagen er det en nedgravd oljetank i glassfiber, som rommer ca. 3000 liter. Det gjøres oppmerksom på at fossil brensel ble forbudt i 2020, men her kan man benytte biodiesel (bytte dyser) eller strøm pr idag. Man kan også innstallere luft til vann eller jordvarme til å drifte sentralvarmeanlegget.

  Ventilasjonen i eneboligen er basert på kjøkkenventilator og mekanisk avtrekk fra badet i 1. etasje. Ellers er det naturlig ventilasjon. Sikringsskapet var nytt i 2017. Det er plassert i den ene boden og har automatsikringer. I en av bodene i underetasjen er det også montert en varmtvannsbereder på ca. 200 liter fra 1998.
 • Eiendommen har svært gode parkeringsmuligheter med carport og garasje, i tillegg til en stor, gruset gårdsplass. Garasjen har et samlet areal på ca. 35 kvm, gangdør og en motorisert port.
 • Eiendommen er tilknyttet privat vann og offentlig avløp.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 1 167 721 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 4 203 794 per 31.12.21

  Opplysninger om formuesverdi er basert på skatteetatens boligkalkulator og det tas forbehold om at den beregnede formuesverdien kan avvike fra eiendommens fastsatte formuesverdi
 • Kr. 17 875,27 pr. år
  Kommunale avgifter inkluderer avløp, eiendomsskatt, feiing, renovasjon og vann. Vannavgift til Årnes Vannverk A/L ca kr 5000,- pr år.
 • Eier står selv ansvarlig for kostnader tilknyttet strøm, forsikringer, eiendomsskatt m.m
 • Det ble ved lovendring 1.juli 2015 vedtatt at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1.januar 1998. Kjøper oppfordres til å ta kontakt med kommunen for ytterligere informasjon om ev. konsekvenser av dette. Det er utstedt ferdigattest for tilbygg og garasje.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.


  1911/900296-1/9 Erklæring/avtale
  05.08.1911
  FORBUD MOT NÆRINGSVIRKS.

  1970/3140-2/9 Erklæring/avtale
  25.06.1970
  FORBUD MOT NÆRINGSVIRKS.
  RETTIGHETSHAVER: NES KOMMUNE
  Bestemmelse om kloakkledning
  Med flere bestemmelser

  Grunndata
  1970/2114-1/9 Registrering av grunn
  29.04.1970
  Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:3034 Gnr:168 Bnr:60

  2020/1773747-1/200 Omnummerering ved kommuneendring
  01.01.2020 00:00
 • Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål. På naboeiendommen var det tidligere en barnehage. Den eiendommen vil bli omregulert til boligformål, men hvordan type bebyggelse som vil bli bygd der, har utbygger ennå ikke bestemt. Konfere med megler vedr dette.
 • Gnr. 168 Bnr. 283 i Nes kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0,7% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr.16.900,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr. 11.085,-. Utleggene omfatter kommunale opplysninger, foto og panterett med urådighet. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag for arbeid utført med kr 2.000,- pr time, oppad til kr 20.000,- . Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Irene E Østgaard Monsrud
  Lars Petter Monsrud
Rolf Wegar Gundersen

Megler

Rolf Wegar Gundersen

98 25 93 03

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev