aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendom har gleden av å presentere Brautergutua 150.

ÅRNES Brautergutua 150

Et koselig, lite hus i landlige omgivelser. Romslig tomt på 789 kvm, gode solforhold og gangavstand til skole/barnehage.

 • kr 2 150 000
 • BRA 52 m²
 • 1 soverom
 • Prisantydningkr 2 150 000
 • Omkostningerkr 70 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 220 792
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1 947
 • Soverom1
 • ArealP-rom 40 m²
 • Tomt788.7 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 150 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  53 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 150 000))

  70 792 (Omkostninger totalt)

  2 220 792 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
I landlige omgivelser utenfor Årnes sentrum, selges det en liten og koselig enebolig med alt på ett plan. Eiendommen har en romslig tomt på ca. 789 kvm hvor du kan nyte gode solforhold hele dagen, og tomten består for det meste av hage med plen. Fra boligen er det gangavstand til både barneskole, barnehage, lekeplass og flotte turmuligheter, og til Årnes sentrum er det ca. 5 km. Det er gode parkeringsmuligheter i gruset innkjørsel. Eneboligen fremstår som jevnlig vedlikeholdt og har et tidsmessig fargevalg, men noe modernisering/oppussing kan påregnes. Du har en hyggelig stue med gode lysforhold, pent kjøkken med integrerte hvitevarer, et praktisk bad hvor det er dusjkabinett og fint soverom av god størrelse. Boligen har også gode lagringsmuligheter i et frittstående uthus på 12 kvm.

Brautergutua 150, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Bolig
  Bruksareal
  1. etasje: 40 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 40 kvm Entré, kjøkken, stue, bad, soverom.

  Uthus
  Bruksareal
  1. etasje: 12 kvm Bod  Tomt
  788.7m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiendommen ligger i landlige omgivelser, og har en flat tomt på ca. 789 kvm med gode solforhold hele dagen. Tomten består for det meste av en romslig hage med plen, hekk, trær og busker. Det er adkomst via gruset innkjørsel med gode parkeringsmuligheter, og i enden av denne ligger det et uthus. Rundt på eiendommen har du god plass til hagemøbler i solrike og hyggelige omgivelser. Det tas forbehold om eiendommens eksakte areal da noen av tomtegrensene er uklare. Uthus ligger litt utenfor grensen.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger landlig til på Fjellfoten ca 5 km utenfor Årnes i Nes kommune. Beliggenheten er trafikkstille og usjenert, med gangavstand til barnehage og Fjellfoten barneskole. Det er kort vei til offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud. Det er også kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, lysløype, skiløyper, idrettshall, treningssenter, ridesenter og badeplass m.m. På Årnes finner du nyere svømmehall og ishall. Nærområdet har utallige turmuligheter, samt sykkelavstand til Veslesjøen, Sagstusjøen, Aulihøgda og området rundt Dragsjøen. I tillegg er det idylliske rekreasjonsarealer i omkringliggende parker og langs Glomma. I sentrum finner du bl.a. Nes Kulturhus, som er et moderne flerbrukshus med tre kinosaler og forskjellige kulturaktiviteter. Av severdigheter kan Gamle Hvam og Nes Kirkeruiner anbefales. Raumnes og Årnes IL har et godt og variert idrettstilbud med flere flotte anlegg. Nes Golfklubb holder til på Rommen Golfpark ved Vormsund, og i tillegg er det kort vei til golfanlegg på Hvam som ligger i vakre omgivelser. Servicetilbud Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Kiwi og Coop Mega. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Amfi Årnes et variert utvalg. I Årnes finner man forskjellige butikker, hyggelige spisesteder og koselige puber. I tillegg ligger Jessheim Storsenter, Lillestrøm og Oslo sentrum godt innen rekkevidde. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Nærmeste bussholdeplass er Østhagen og ligger i overkant av 900 meter unna. Årnes stasjon betjener alle togene på Kongsvingerbanen. Med bil fra Årnes sentrum tar det ca. 20 min til Jessheim, 30 min til Oslo Lufthavn, 30 min til Lillestrøm og 40 min til Oslo S.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Området består hovedsakelig av spredt boligbebyggelse og gårdsbruk.

  Barnehage/skole/fritid
  Eiendommen har gangavstand til Fjellfoten barneskole ( ca 1 km) og til Runni ungdomsskole og Nes vgs er det ca 5 km. Nes kommune har to videregående skoler, Nes videregående og Hvam videregående skole, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager. I tilknytning til Nes videregående ligger svømmehall som ble åpnet høsten 2017.

  Offentlig kommunikasjon
  Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Nærmeste bussholdeplass er Østhagen og ligger i overkant av 900 meter unna. Årnes stasjon betjener alle togene på Kongsvingerbanen.

  Byggemåte
  Grunn og fundamenter: Det er byggegrunn av leirholdige masser. Bygningen har betonggrunnmur. Takkonstruksjon/taktekking: Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon. Taktekkingen er av pappshingel. Valmet takform. Veggkonstruksjon: Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår og 1997. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Etasjeskiller: Etasjeskiller er av trebjelkelag på hoveddel og betongdekke på utbygget del.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja. 2.1. Redegjør for årstallet og hva som ble gjort: Beskrivelse: 2015. Nye baderomsplater, ny himling og innredning. 2.2. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgarder/fornyet? Nei. 2.4. Er arbeidet, eller deler av arbeidet, utført av ufaglært eller ved egeninnsats/dugnad? Ja. 2.5. Er forholdet byggemeldt? Nei. 4. Kjenner du til om det er feil ved/utført arbeid/eller vært kontroll på vann/avløp? Nei. 4.1. Er arbeidet utført av ufaglært eller ved egeninnsats/dugnad? Ja. Beskrivelse: Egen innsats. 5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fukmerkser i underetasjen/kjellere? Nei. Beskrivels: Krypkjeller. 6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbude eller lignende? Nei. Beskrivelse: Pipa er sperret. 22. Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler) Ja. Beskrivelse: Det er felles løsning på kloakkavløp.

  Innhold
  I landlige omgivelser utenfor Årnes sentrum, selges det en liten og koselig enebolig med alt på ett plan. Eiendommen har en romslig tomt på ca. 789 kvm hvor du kan nyte gode solforhold hele dagen, og tomten består for det meste av hage med plen. Fra boligen er det gangavstand til både barneskole, barnehage, lekeplass og flotte turmuligheter, og til Årnes sentrum er det ca. 5 km. Det er gode parkeringsmuligheter i gruset innkjørsel. Eneboligen fremstår som jevnlig vedlikeholdt og har et tidsmessig fargevalg, men noe modernisering/oppussing kan påregnes. Du har en hyggelig stue med gode lysforhold, pent kjøkken med integrerte hvitevarer, et praktisk bad hvor det er dusjkabinett og fint soverom av god størrelse. Boligen har også gode lagringsmuligheter i et frittstående uthus på 12 kvm. Kort fortalt - Liten og koselig enebolig fra 1947. - Praktisk planløsning, alt på ett plan. - Noe modernisering kan påregnes. - Landlige omgivelser utenfor Årnes. - Gangavstand til skole/barnehage. - Det er parkering i gruset innkjørsel. - Romslig, flat tomt på ca. 789 kvm. - Med gode solforhold hele dagen. - Dels åpen stue- og kjøkkenløsning. - Pent kjøkken, velholdt innredning. - Hyggelig stue med gode lysforhold. - Et praktisk bad med dusjkabinett - Fint soverom av god størrelse. - Gode lagringsmuligheter i uthus. Planløsning 1. etasje: Entré, stue, kjøkken, bad og soverom. Annet: Uthus på 12 kvm. Entré Fra gårdsplassen går det en liten trapp opp til en hvit ytterdør fra 2017, og innvendig har boligen en koselig entré som ønsker velkommen. Rommet har lysmalte veggflater, noe som også gjelder for de fleste øvrige rom, og på gulvet er det flismønstret belegg. Stue Fra entreen kommer du inn i en lys og hyggelig stue med delvis åpen løsning til kjøkkenet. Rommet har sprossevinduer i to retninger som supplerer bra med naturlig lys, og veggene er malt i en tidsmessig hvitfarge. Videre har stuen laminat på gulvet, samt plass til spisebord og sofaløsning. Kjøkken Ved stuen har du et pent og velholdt Ikea-kjøkken med integrerte hvitevarer. Innredningen har glatte, grå fronter, sprutplater over benk, laminert benkeplate og oppvaskkum av stål. Av hvitevarer har du platetopp, stekeovn og oppvaskmaskin, og over kokesone er det ventilator med avtrekk ut. Bad/wc/vaskerom Boligen har et praktisk bad med hvite baderomsplater på veggene og lyst belegg på gulv. Rommet er oppgradert med nyere servant på finert skuffeseksjon, samt speilskap med belysning. Badet har ellers toalett, dusjkabinett med herdet glass, mekanisk avtrekk og stråleovn. Soverom og garderobe Eneboligen har et lyst og fint soverom med god plass til seng, nattbord og annet møblement. Rommet er holdt i en klassisk hvitfarge, har laminat på gulv og sprossevindu av god størrelse. Videre er det gode lagringsmuligheter i frittstående uthus på 12 kvm.

  Standard
  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik: Innvendig > Pipe og ildsted: Boligen har mursteinspipe. Det er ikke etablert ildsted. Pipe er kledd på 1 side og derfor ikke godkjent. Vurdering av avvik: Det foreligger fyringsforbud på pipe fra brann/feiertilsyn. Tiltak: Pipe kan ikke brukes før den er utbedret forskriftsmessig. Våtrom > Generell > Bad: Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon. Det er ikke etablert sluk i gulv. Etablert mekanisk vifte. Det er etablert nyere servant med underskap, speilskap med belysning. Dusjkabinett med herdet glass. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Det er en god og avgjørende løsning at det dusjes i kabinett. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Taktekking: Taktekkingen er av pappshingel. Taket er besiktiget fra taknivå. Vurdering av avvik: Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Utvendig > Nedløp og beslag: Plast takrenner og nedløp. Øvrig metall som beslag. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Utvendig > Veggkonstruksjon: Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår og 1997. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Boligen er etterisolert i 1997. Vurdering av avvik: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Noe maling på utsatt værvegg må påregnes. Tiltak: Lokal utbedring/utskiftning bør utføres. Male kledning. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Etasjeskiller er av trebjelkelag på hoveddel og betongdekke på utbygget del. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er noe høydeforskjell mellom utbygget del og hoveddel. Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendig > Krypkjeller: Krypkjeller Bygningen har krypkjeller under trebjelkelag og stubbegulv. Vurdering av avvik: Det er begrenset tilgang til hele krypkjelleren. Tiltak: Andre tiltak: Det var ikke tilgang gjennom vindu, da denne satt fast grunnet fukt i rammeverk for årstiden. Nærmere undersøkelser på vår eller sommer anbefales. Det gjøres oppmerksom på at krypkjellere anses som risikokontruskjon og noe avvik i bjelkelag og lignende kan forekomme med tanke på fukt og råte. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Innvendige vannledninger er av kobber med plastkappe. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Tiltak: Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Varmtvannstanken er på ca 120 liter. Vurdering av avvik: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller lekkasjesikring ved varmtvannstank. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Tomteforhold > Drenering: Det er synlig drensplater på utbygget del. Det er øvrig ikke synlig fuktsikring utvendig på opprinnelig del. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det mangler eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler utvendig fuktsikring av grunnmuren - ved kjeller/underetasje. Tiltak: Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Ingen anmerkninger. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad IU ? ikke undersøkt: Tomteforhold > Terrengforhold: Flat tomt Vurdering av avvik: Tomten er snødekt og derfor ikke nærmere vurdert. Tiltak: Det bør foretas nærmere undersøkelser av tomta når den er snøfri. Lovlighet: Iht. tilstandsrapporten foreligger det godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport datert 27.03.23 av Øyvind Nåmo Rønning. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Diverse: Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2020, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.

  Innbo og løsøre
  Ventilasjonen er hovedsakelig naturlig, mens badet har mekanisk avtrekk. Sikringsskapet har automat- og skrusikringer. Boligen har også en ca. 120 liters varmtvannsbereder, utelys og utestrøm. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Det er gode parkeringsmuligheter i gruset innkjørsel.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 150 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  53 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 150 000))

  70 792 (Omkostninger totalt)

  2 220 792 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Boligen er elektrisk oppvarmet med panelovner.

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  10226

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Av dette utgjør kr. 1 701 eiendomsskatten i 2023.

  Info formuesverdi
  Formuesverdi primærbolig 2022: kr. 393 153. Formuesverdi sekundærbolig 2022: kr. 1 493 980.

  Andre utgifter
  Strøm, forsikring, tv/internett mm.

  Info vannavgift
  Det tilkommer vannavgift fra Årnes Vannverk. Minsteavgiften er på ca kr 2 500,- pr år med to i husstanden.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3034/174/23: 20.12.1983 - Dokumentnr: 9969 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Knr:3034 Gnr:174 Bnr:25 Byggetillatelse gitt etter dispensasjon i henhold til Bygningsloven Gjelder denne registerenheten med flere 27.01.2005 - Dokumentnr: 696 - Bestemmelse iflg. skjøte Forkjøpsrett Rettighetshaver Jan A Sæterholen f. 09.03.1948 Med flere bestemmelser 06.06.1946 - Dokumentnr: 686 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3034 Gnr:174 Bnr:7 19.04.2004 - Dokumentnr: 3263 - Grensejustering Gjelder denne registerenheten med flere 01.01.2020 - Dokumentnr: 484846 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0236 Gnr:174 Bnr:23

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Nes kommune har ingen dokumentasjon om når boligen er oppført. Det forekommer ofte at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for oppførte bygninger på eiendommer bestående av eldre bygg. Det kan være ulike årsaker til dette, som det i ettertid er vanskelig å gi noe konkret svar på. Ved endringen av plan- og bygningsloven, pbl., 1. juli 2015 ble det innført en bestemmelse som gjør at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak omsøkt før 1. januar 1998. Se pbl. § 21-10, femte ledd. Dette betyr med andre ord at det ikke vil være mulig å få ordnet med ferdigattest for slike bygninger i ettertid.

  Vei, vann og avløp
  Adkomstvei: Eiendommen har adkomst via privat veg. Noe utgifter til veg må påregnes. Det er etablert eget veglag. Tilknytning vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig vannforsyning via private stikkledninger. Tilknytning avløp: Avløp med felles pumpe.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område avsatt til LNF-område i kommuneplanen (landbruk, natur, fritid).

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 150 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  53 750 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 150 000))

  70 792 (Omkostninger totalt)

  2 220 792 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  70792

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,8% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørshonorar kr 23 450,- samt visninger pr. stk. kr 2 500,- med repr. fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 40 000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr  32 100,-. Utleggene omfatter innhenting av informajson, fotograf, markedsføring og sikringsobligasjon. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle påløpte utlegg, samt et vederlag begrenset oppad til kr. 17 500,-. Alle beløp er inkl. mva. 

Wenche Roterud

Megler

Wenche Roterud

99 01 81 95

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev