aktiv-eiendomsmegling
Fasade
Fasade

ÅRNES Dragsjøvegen 72

Årnes - Enebolig i barnevennlig og rolig område med stor tomt og garasje | Noe oppgraderingsbehov med stort potensiale!

 • kr 2 950 000
 • BRA 225 m²
 • 4 soverom
 • Prisantydningkr 2 950 000
 • Omkostningerkr 90 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 040 792
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1982
 • Soverom4
 • ArealP-rom 98 m²
 • Tomt878.8 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 950 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 73 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 950 000,00))   90 792,- (Omkostninger totalt)   3 040 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegninger
Velkommen til Dragsjøvegen 72 - En innholdsrik enebolig med et stort potensiale - Skap ditt drømmehjem her! Boligen: -4 soverom -Separat vaskerom -Påbygd garasje -Stor tomt med mye biloppstillingsplass og hage -2 terrasser -God planløsning -Godkjent tiltak for bruksendring av kjelleretasjen fra tilleggsdel til hoveddel datert 28.04.2020 (Utgått). Tegninger foreligger. Området: -Trygt og barnevennlig område -Nærhet til skog og mark -Kort vei til skoler, barnehager, dagligvare og Årnes sentrum -Gangavstand til offentlig transport -Ca. 50 min til Oslo -Ca. 30 min til Gardermoen Velkommen til visning!
Gang

Dragsjøvegen 72, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Enebolig
  Bruksareal
  -1. underetasje: 92 kvm
  1. etasje: 98 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 98 kvm Vindfang, vaskerom, gang, kjøkken, stue, toalettrom, bad og 4 soverom.
  Sekundærrom
  -1. underetasje: 92 kvm Boder.

  Garasje
  Bruksareal
  1. etasje: 35 kvm
  Sekundærrom
  1. etasje: 35 kvm  Tomt
  878.8m²

  Beskrivelse av tomt
  Opparbeidet tomt med plenareal, prydbusker, beplantninger, trær, m.m.

  Beliggenhet
  Dragsjøvegen 72 ligger i et barnevennlig og rolig område ca. 3,8 km fra kommunesenteret Årnes. Området oppleves som trygt med lavt støynivå og nærhet til skog og mark og boligen byr på en usjenert beliggenhet i bakre rekke av nabolaget som grenser mot skog. Det tar ca. 7 min med bil til Årnes sentrum hvor du finner flere fasiliteter og servicetilbud, herunder diverse butikker og dagligvare, caféer og restauranter, legesenter, idrettsstadion, svømmehall, kulturhus med kino osv. Årnes byr på flere aktivitetstilbud. Blant annet finner du fotballbane, skøytebane, treningssenter og badeplasser. Lekeplasser finnes for de minste og flotte lysløyper finnes for de som trives best med trening i naturen. Av flotte turer kan det anbefales å gå Dragsjøen rundt. Dette er en populær tur for lokalbefolkningen i Årnes. Dette er en enkel fottur på ca. 7 km og tar ca. 1 time og 30 minutter. Her går du på skogsvei og stier, og langs løypen finner du flere mosjonsaktiviteter man kan utføre underveis. Turen er godt merket med turskilt. Trives du best innendørs er det kort kjørevei til treningssentrene Atletico Neshallen og Spenst Årnes. For de aller minste er det ballspill og friidrett på Årnes stadion og en nyere svømmehall på Nes Videregående skole. Det er også mulighet for ridning ved Nes rideklubb som har et aktivt profesjonelt hestemiljø. Er du glad i golf kan det anbefales å ta turen til Nes golfklubb som holder til på Rommen Golfpark ved Vormsund. Ettersom Årnes ligger langs Glomma kan det også anbefales turer til idylliske parker og stier her. Er du glad i storbylivet og ønsker å gå gatelangs blant kjente og ukjente butikker tar det ca. 50 minutter med bil til Oslo sentrum. Reiser du mye er det greit å vite at Gardermoen ligger ca. 36 minutter unna med bil. Offentlig transport i nærheten: -Dragsjøvegen, 11 min å gå -Årnes stasjon, 7 min med bil Dagligvare i nærheten: -Spar Årnes, 6 min med bil -Kiwi Årnes, 6 min med bil Skoler i nærheten: -Årnes skole (1-7 kl.), 8 min med bil -Østgård skole (1-7 kl.), 8 min med bil -Fjellfoten skole (1-7 kl.), 11 min med bil -Runni ungdomsskole, 8 min med bil -Nes VGs, 8 min med bil -Hvam VGs, 14 min med bil Barnehager i nærheten: -Espira Kløverenga barnehage (0-5 år), 5 min med bil -Årnes barnehage, (1-5 år), 7 min med bil -Espira Evangtunet barnehage (1-5 år), 8 min med bil

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.

  Byggemåte
  Bygningen antas fundamentert etter prinsippet "kompensert" fundamentering med støpt plate på deler og ringmur på utgravde masser. Grunnmur av lettklinker/betong. Etasjeskillere av trebjelkelag. Yttervegger oppført med isolert treverk, utvendig kledd med stående kledning. Normal brukslitasje er en tilstand i seg selv, men beskrives ikke. Valmtak i trekonstruksjoner, antatt plassbygget konstruksjoner med prefabrikerte takstoler, tekket med shingel. Bygget er antatt fundamentert med lettklinker/betong, og støpte kjellergulv til fast masse eller stabile masser og eventuell fungerende drenering antas fra angjeldende byggeår.

  Innhold
  1. etasje: Vindfang, vaskerom, gang, kjøkken, stue, toalettrom, bad og 4 soverom. Kjeller: Boder.

  Standard
  Dragsjøvegen 72 er en enebolig med stort potensiale og god planløsning. Boligens inngangsparti har en stor veranda med god plass ønsket innredning. Her har du fri sikt mot gårdsplassen og lite innsyn da boligen ligger i bakerste rekke i nabolaget mot skog. Når du entrer boligen kommer du inn i entré med plass til oppheng av ytterklær og sko. Vaskerommet er praktisk plassert med direkte adkomst fra entréen så her kan skitten yttertøy eller svette treningsklær stues bort med en gang. Her er god plass til både vaskemaskin og tørketrommel samt møblering for ekstra oppbevaring. Videre inn i gangen har du adkomst til 3 av 4 soverom, bad, toalettrom, trappegang og stue. Soverommene er av god størrelse der med god plass til å innrede med seng, garderobeløsning og annet ønsket møblement. Badet har flisbelagt gulv og våtromstapet på vegger. Rommet er utstyrt med vegghengt servantinnredning med skap og ovenpåliggende servant, vegghengt skapmøbel med lys, vegghengt speil og dusjkabinett. Toalettrommet er innredet med servant og gulvstående toalett. Videre inn i stuen er det plass til å innrede med både sofagruppe og spisegruppe samt annet ønsket møblement. Her har du adkomst til boligens andre terrasse som strekkes seg i vinkel rundt 2 av hussidene. Her er det også meget god plass til å plassere ønsket møblement og skape flere soner. Kjøkkenet er romslig med god skap- og benkeplass. Det har glatte, folierte fronter med laminert benkeplate og ventilator. Frittstående hvitevarer. Boligens soverom 4 har adkomst fra stuen og innehar også god plass til seng, garderobeløsing og ellers ønsket møblement. Kjeller består av boder. Det er eldre/slitte bygningsdeler, oppussing/rehabiliteringer må påregnes i alle faggrupper på hele boligen. Dette gjelder både for utvendige og innvendige forhold samt bygningsstrukturen.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Biloppstillingsplass på tomt samt garasje.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 950 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 73 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 950 000,00))   90 792,- (Omkostninger totalt)   3 040 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Vedovn og elektrisk oppvarming.

  Energiklasse
  unknown

 • Kommunale avgifter
  11777

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  De kommunale avgiftene omfatter avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift.

  Info om eiendomsskatt
  Oppgitt beløp er en årsprognose for 2023.

  Formuesverdi primær
  1375791

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  4952849

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» og Årnes vannverk, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett. En må også påregne kostnader for felles vedlikehold etc. av privat vei inn til eiendommene i grenda.

  Vannavgift
  4000

  Vannavgift år
  2023

  Info vannavgift
  Årnes vannverk er ca. 4000 kr i året. Antall medlemmer i husstanden er avgjørende for den årlige avgiften.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3034/164/60: 16.05.1986 - Dokumentnr: 4171 - Bestemmelse om kloakkledn Rettighetshaver: Knr:3034 Gnr:164 Bnr:65 Bestemmelse om kloakkrenseanlegg Gjelder denne registerenheten med flere 09.03.1990 - Dokumentnr: 2104 - Bestemmelse om kloakkledn Rettighetshaver: Knr:3034 Gnr:164 Bnr:62 Vedr.kloakkpumpestasjon. Gjelder denne registerenheten med flere 20.08.1982 - Dokumentnr: 5578 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:0236 Gnr:164 Bnr:25 01.01.2020 - Dokumentnr: 442312 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0236 Gnr:164 Bnr:60 22.07.1982 - Dokumentnr: 5004 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:3034 Gnr:164 Bnr:1 Bestemmelse om kloakkledning Med flere bestemmelser 22.07.1982 - Dokumentnr: 5007 - Best. om adkomstrett Rettighet hefter i: Knr:3034 Gnr:164 Bnr:20

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger midlertidig brukstillatelse for "Nybygg, boligbygg" datert 08.11.1982 Ansvarshavende pålegges å utføre følgende arbeider: 1. Pipa må ha minst 2 synlige sider. Ildsted kan ikke tas i bruk før pipa er lovlig. 2. Pussarbeid på golv og vegger i kjeller. Kjellervinduer pusset/listet inn. Kjeller inndelt i henhold til tegning. 3. Kjellertrapp ordnet slik at den blir forsvarlig å ferdes i. Kjellertrapp må ha rekkverk. Dør til kjeller holdes forsvarlig lukket til arbeidet er ferdig. 4. Alle trapper mer enn 2 opptrinn må ha rekkverk. 5. Planere terrenget rundt huset med fall 1:50 i avstand 2 meter fra muren. Arbeidet må være utført innen 01.02.1983. Det er ikke gjort megler kjent om disse endringene ble gjennomført. Det foreligger byggetillatelse for "Tilbygg, Garasje" datert 30.10.1989. Godkjente byggetegninger foreligger.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen har adkomst via privat vei fra offentlig vei. Eiendommen er tilknyttet privat vann via Årnes vannverk. Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til boligbebyggelse - nåværende. Kommuneplaner: Id: 0236KPLAN-2013 Navn: Kommuneplan-2019-2030 Plantype: Kommuneplanens arealdel Status: Endelig vedtatt arealplan Ikrafttredelse: 03.09.2019 Delarealer: -Delareal: 879 m -Arealbruk: Boligbebyggelse, Nåværende

  Adgang til utleie
  Det er gitt tillatelse etter plan- og bygningsloven for utleie av selvstendig boenhet. 

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 950 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 73 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 950 000,00))   90 792,- (Omkostninger totalt)   3 040 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  90792

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har ikke kunnet tegne boligselgerforsikring på boligen i henhold til vilkår. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Rolf Wegar Gundersen

Megler

Rolf Wegar Gundersen

98 25 93 03

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev