aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendom har gleden av å presentere Glomma Terrasse 3 A.

Lys, pen og velholdt 3-roms fra 2009 i sentralt og attraktivt område. Solrik balkong, garasjeplass og rett ved Glomma.

 • BRA 86 m²
 • 2 soverom
 • OMKOSTNINGER107 292
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 904 005
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR2 009
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 86 m²
 • ANDEL FELLESGJELD6 713
 • FELLESKOST./MND4 282
 • TOMT8 831 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 3 790 000,- (Prisantydning)
  6 713,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  3 796 713,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  95 150,- (Dokumentavgift)
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  107 292,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 904 005,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Glomma Terrasse 3 A er en lys, pen og velholdt 3-roms leilighet fra 2009 med god planløsning, plassert i andre etasje av leilighetsbygg over tre plan. Eiendommen ligger i et sentralt og attraktivt område ved Glomma, med umiddelbar nærhet til matbutikk og flotte turområder. Fra stuen er det utgang til sørvestvendt balkong på ca. 9 kvm med gode solforhold store deler av dagen. Det medfølger også garasjeplass i parkeringskjeller.

Inne har leiligheten et lyst og tidsmessig fargevalg, samt gode vindusflater som gir bra lysforhold. Det er en romslig stue med hyggelig gasspeis og store vinduer, som ligger i åpen løsning til tidsmessig kjøkken med god skapplass. Videre er det pent bad med dusjhjørne, to fine soverom av god størrelse og også lagringsmuligheter - med disponibel bod i felles kjeller.

Planløsning:
2. etasje: Entré, stue/kjøkken, bad og 2 soverom.
Annet: Kjellerbod på ca. 5 kvm.
Det medfølger garasjeplass i felles parkeringskjeller.

Glomma Terrasse 3a, Viken

 • Kort fortalt
  - Pen, velholdt 3-roms fra 2009.
  - Sentralt og attraktivt område.
  - Årnes stasjon 400 meter unna.
  - Under 100 meter til Glomma.
  - Garasjeplass i parkeringskjeller.
  - Solrik balkong på ca. 9 kvm.
  - Lyse, tidsmessige farger inne.
  - Trivelig kjøkken, god skapplass.
  - Romslig stue med store vinduer.
  - Pent bad hvor det er dusjhjørne.
  - To fine soverom med garderobe.
  - Lagringsmuligheter i kjellerbod.
  - Det er varmtvann fra fellesanlegg.
  - Jordfeilautomater i sikringsskap.

  Entré
  Leiligheten ligger i andre etasje, og har adkomst via en hyggelig entré som gir et godt førsteinntrykk. Rommet har blant annet downlights i himling, hvite garderobeskap, åpen garderobeløsning, hvitmalte vegger og parkett på gulv.

  Stue
  Leiligheten har en romslig og tiltalende stue med åpen løsning til kjøkkenet. Rommet har store vindusflater, deriblant skyvedør til både fransk balkong og balkong, som sammen med hvitmalte vegger gjør det ekstra lyst og hyggelig. I veggen ved balkongen er det montert en moderne gasspeis, og stuen har også parkett på gulv.

  Kjøkken
  I nisje ved stuen er det et tidsmessig og trivelig kjøkken med god skapplass. Innredningen er oppforet og har hvite, profilerte fronter, hvite fliser over benk, laminert benkeplate og halvannen oppvaskkum av stål. Kjøkkenet har også ventilator over kokesone, opplegg for oppvaskmaskin og nisjer til hvitevarer.

  Bad/wc/vaskerom
  Av våtrom har leiligheten et pent bad med downlights i himling, grå fliser på gulv med varme og hvite fliser på vegg. Innredningen består av servant nedfelt i bred benkeplate, hvitt underskap, to matchende veggskap og speil med lys. Rommet har også veggmontert toalett, dusjhjørne med skyvedør, opplegg for vaskemaskin og mekanisk avtrekk.

  Soverom og garderobe
  Leiligheten har to lyse og fine soverom. Rommene har gode vindusflater som gjør det lett å holde det svalt, samt hvitmalte vegger og parkett på gulv. Det er også montert hvite garderobeskap på begge rom. Videre har leiligheten gode lagringsmuligheter, med disponibel bod på ca. 5 kvm i kjeller.
 • Leiligheten ligger i et attraktivt og sentralt boligområde på Årnes i Nes kommune. Området har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud. Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, lysløype, idrettshall og treningssenter m.m., og strandpromenaden langs Glomma er rett utenfor døra.

  Nærområdet har utallige turmuligheter, samt sykkelavstand til Veslesjøen, Sagstusjøen, Aulihøgda og området rundt Dragsjøen. I tillegg er det idylliske rekreasjonsarealer i omkringliggende parker og langs Glomma. I sentrum finner du blant annet Nes Kulturhus, et moderne flerbrukshus med to kinosaler og forskjellige kulturaktiviteter. Av severdigheter kan Gamle Hvam og Nes Kirkeruiner anbefales.

  Raumnes og Årnes IL har et godt og variert idrettstilbud med flere flotte anlegg. Nes Golfklubb holder til på Rommen Golfpark ved Vormsund, og tilbyr et komplett, helårs golfanlegg med vakker beliggenhet.

  Servicetilbud
  Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Coop Prix, Kiwi og Coop Mega. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Amfi Årnes et variert utvalg. I Årnes finner man forskjellige butikker, hyggelige spisesteder og koselige puber. I tillegg ligger Jessheim Storsenter, Lillestrøm og Oslo sentrum godt innen rekkevidde.

  Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog, hvorav nærmeste holdeplass er Årnes stasjon og ligger ca. 400 m fra boligen. Årnes stasjon betjener alle togene på Kongsvingerbanen. Med bil fra Årnes sentrum tar det ca. 19 min til Jessheim, 27 min til Oslo Lufthavn, 30 min til Lillestrøm og 39 min til Oslo S.

  Eiendommen har gangavstand til Årnes barneskole og Runni ungdomsskole. Nes kommune har to videregående skoler, Nes videregående og Hvam videregående skole, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.
 • Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • Grunn og fundamenter: Ukjent.
  Takkonstruksjon/taktekking: Flatt tak med papp.
  Veggkonstruksjon: Yttervegger av betong og stenderverk i tre.
  Etasjeskiller: Etasjeskiller av betong.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik:
  Iht. tilstandsrapporten er det ingen anmerkninger under dette punktet.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:
  Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Etablert fransk balkong og balkong med fliser på gulv utgang stue på ca 9 m2.
  Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
  Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Rekkverkshøyde til fransk balkong er ikke etter dagens forskrift med tanke på høyde.

  Innvendig > Overflater: Overflater er det parkett på gulv. Malte veggflater og malte flater i taket.
  Vurdering av avvik: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Skade på parkett etter tidligere fukt fra kjøleskap. Stedvis noe slitasje
  på vegger og gulv.
  Tiltak: Overflater må utbedres eller skiftes. Det er ikke behov for tiltak.

  Innvendig > Innvendige dører: Innvendig har boligen malte fyllingsdører.
  Vurdering av avvik: Enkelte av innvendige dører har en del slitasje.
  Tiltak: Lokal utbedring må påregnes.

  Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad: Etablert innredning med nedfelt servant. Speil og belysning,
  Vegghengt toalett med innebygget siterne. Dusjhjørne med herdet glass. opplegg for vaskemaskin.
  Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
  Tiltak: Det må gjøres tiltak for å lukke avviket.

  Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbryter. Skap plassert i gang. Tg er gitt på grunnlag av besvarte kontrollspørsmål i samsvar med selger og må ikke forveksles med en el-kontroll. Det elektriske anlegget er ikke vurdert utover en generell visuell kontroll der elkontroll må utføres for faktisk tilstand på anlegget. Antatt normal levetid for el-anlegg 20 - 40 år.
  1. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert? 2009.
  2. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ja.
  3. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? I såfall etterspør samsvarserklæring.
  Ja. Samsvarserklæring foreligger ikke.
  4. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet - Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Ukjent.
  5. Forekommer det at sikringene løses ut? Ukjent.
  6. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Ukjent.
  7. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank Nei.
  8. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei.
  9. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei.
  10. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Nei.
  11. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Nei.
  Det mangler kursfortegnelse.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
  Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Gulv er flislagt og har elektriske varmekabler.
  Vurdering av avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
  Tiltak: Våtrommet fungerer med dette avviket.

  Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken: Kjøkkeninnredning med profilerte fronter. Laminat benkeplate med fliser over benk. Stål benkebeslag. Oppvaskmaskin. Komfyr. Hvitevarer har ikke vurdert tilstand.
  Vurdering av avvik: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninredning utover normal slitasjegrad.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak.

  For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 22.06.22 av Øyvind Nåmoo Rønning. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning.

  Diverse:
  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2009, uten pålegg om forbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster.

  For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.
 • 2.et.: 86 kvm Bra

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Entré, stue/kjøkken, bad, 2 soverom.

  Iht. tilstandsrapporten foreligger det godkjente og byggemeldte tegninger, disse stemmer med dagens bruk.
 • Det er mekanisk ventilasjon med avtrekk fra bad og kjøkken. Sikringsskapet har automatsikringer og jordfeilbryter. Videre har leiligheten varmtvann fra fellesanlegg, motorisert markise, utelys og utestrøm.

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Leiligheten er elektrisk oppvarmet med panelovner, supplert med varmekabler på bad og gasspeis i stue.
 • Fra stuen er det utgang til en sørvestvendt balkong på ca. 9 kvm, hvor det er gode solforhold store deler av dagen. Du har også utsikt til Glomma mellom to nabobygninger. Balkongen er delvis overbygd og god skjermet av vegg, og kan også skjermes med motorisert markise ved behov. I stuen er det i tillegg skyvedør til fransk balkong. Videre har du tilgang på en pent opparbeidet fellestomt med plener, beplantning, lekeplass og asfalterte internveier.
 • Det medfølger garasjeplass i felles parkeringskjeller. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.
 • Eiendommen er tilknyttet Årnes Vannverk AL (privat)
  Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp.
  Eiendommen er tilknyttet offentlig veg.
 • Forretningsfører: Økonomistyring Ålesund
  2150 Årnes
 • Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.
 • Det kreves ikke styrets godkjennelse ved overtakelse.
 • Dyrehold er tillatt iht. borettslagets vedtekter, såfremt det ikke er til sjenanse for andre saemeiere. Det er ikke tillatt å lufte dyrene på fellesarealene.
 • Veno Forsikringsmegling AS
  Polisenummer: 16310-101850
 • Formuesverdi som primærbolig kr 857 299 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3 086 276 per 31.12.21
 • 4 282 pr. mnd. Fellesutgiftene inkluderer følgende: Vann, renovasjon, tv/bredbånd, forsikring mm.
 • Andel fellesgjeld kr 6 713,- pr. 31.12.21.
  Andel fellesformue kr ,- pr. 31.12.21.
 • Ingen felles lån pt.
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Kommunale avgifter er inkludert i fellesutgiftene.
  Eiendomsskatten i 2021 var pålydende kr. 5 010.
 • Fellesutgifter, eiendomsskatt, forsikring, strøm, tv/internett, forbruk gass mm
  Kommunale avgifter er inkl. i fellesutgiftene. Eiendomssskatt tilkommer.
 • Det er utstedt ferdigattest på eiendommen.
 • Utleie er tillatt iht. vedtekter. Utleie av seksjon må meldes skriftlig til sameiets styre.

  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.
 • Ikke aktuelt.
 • Ikke aktuelt.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
  Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner § 31. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.

  1952/2247-1/9 Bestemmelse om veg
  01.09.1952
  Vegvesenets betingelser vedtatt
  Overført fra: 3034-169/256
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2000/10365-1/9 Bestemmelse om veg
  22.11.2000
  rettighetshaver:Knr:0236 Gnr:169 Bnr:1 Fnr:9
  Med flere bestemmelser
  Overført fra: 3034-169/256
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2003/9950-1/9 Erklæring/avtale
  07.11.2003
  rettighetshaver:Knr:0236 Gnr:169 Bnr:219 Fnr:1
  rettighetshaver:Knr:3034 Gnr:169 Bnr:250
  rettighetshaver:Knr:3034 Gnr:240 Bnr:28
  Bestemmelse om veg
  Med flere bestemmelser
  Overført fra: 3034-169/256
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2007/588825-1/200 Erklæring/avtale
  20.07.2007
  Rettighetshaver:ELVIA AS
  Org.nr: 980489698
  Rettigheter og plikter ved oppføring, drift og vedlikehold av frittliggende nettstasjon.
  Overført fra: 3034-169/256
  Gjelder denne registerenheten med flere
 • Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.
  Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler.
 • Gnr. 169 Bnr. 256 Snr. 52 i Nes kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst..

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand og det som er beskrevet i tilstandsrapporten. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9 første ledd 2. pkt. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,10% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 17 500,- og visninger pr. stk. kr. 2 500,- med representant fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 40 000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr. 26 100,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon, fotograf, markedsføring og sikringsobligasjon. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle direkte utlegg, samt et vederlag begrenset oppad til kr. 17 500,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Målfrid Elisabeth Skår
  Signe Skår
Wenche Aaserud Roterud

Megler

Wenche Aaserud Roterud

99 01 81 95

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev