aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendom har gleden av å presentere Husmovegen 36.
Aktiv Eiendom har gleden av å presentere Husmovegen 36.

ÅRNES Husmovegen 36

Romslig 4-roms i 4-mannsbolig, med 3 plan, garasje og fine uteplasser. Barnevennlig område nært skoler for alle trinn.

 • kr 2 700 000
 • BRA 144 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 2 700 000
 • Omkostningerkr 17 601
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 222 658
 • EierformAndel
 • Byggeår1964
 • Soverom3
 • ArealP-rom 96 m²
 • Andel fellesgjeldkr 505 057
 • Felleskostnaderkr 5 621
 • Tomt5 331 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 2 700 000 (Prisantydning) 505 057 (Andel av fellesgjeld)   3 205 057 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   3 222 658 (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning.
Husmovegen 36 er en romslig 4-roms andelsleilighet i 4-mannsbolig, med boflate over to plan pluss uinnredet kjeller. Kjelleren har vaskerom og god lagringsplass i fire boder. Beliggenheten er landlig og barnevennlig, med gangavstand til flotte turmuligheter og skoler for alle trinn. Varme dager nyte til fulle på tre herlige terrasser, hvor den ene ble oppført i 2016 med et areal på ca. 31 kvm. Til barnas store glede er det fotballmål på fellesarealet, og leiligheten disponerer halvparten av en dobbelgarasje. Leiligheten har noe behov for modernisering, men potensialet er stort og her kan man virkelig skape drømmehjemmet. Stuen er hyggelig med vedovn og flere soner, mens kjøkkenet har spiseplass og en varmepumpe fra 2020. Videre er det et bad med dusjkabinett og tre soverom med skap.
Inngangspartiet er overbygget og har god plass til utemøblement.

Husmovegen 36, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Leilighet
  Bruksareal
  Kjeller: 48 kvm
  1. etasje: 51 kvm
  2. etasje: 45 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 51 kvm Entré, gang, kjøkken, stue.
  2. etasje: 45 kvm Gang, bad, 3 soverom.
  Sekundærrom
  Kjeller: 48 kvm Gang, vaskekjeller, boder.  Tomt
  5331m²

  Beskrivelse av tomt
  Omgivelsene er landlige og barnevennlige, med nærhet til flotte turmuligheter både i skogen og langs Glomma. Leiligheten er en del av en 4-mannsbolig, og fellesområdet er pent opparbeidet med store grøntarealer, trær, prydbusker og fotballmål. Dreneringen er fra 2016, og kledningen ble skiftet i 2015 og 2020. Fra stuen er det utgang til en solrik terrasse på ca. 31 kvm ? oppført i 2016. Mot naboene er det montert levegger, og terrassen innredes enkelt i ulike soner. Herfra er det port ut til en markterrasse med et areal på 17 kvm, og begge uteplassene innbyr til både stille stunder og lange, sosiale kvelder. Sommerdagene nytes også på en terrasse utenfor gangen i andre etasje. Terrassen måler ca. 18 kvm og har levegger mot naboene. Her får man god og vid utsikt over landskapet.

  Beliggenhet
  Leiligheten ligger i et etablert og barnevennlig boligområde på Runni, ca. 1,5 nordøst for Årnes i Nes kommune. I gangavstand ligger barnehage og skoler for alle alderstrinn. I og rundt sentrum av Årnes finner du togstasjon, kjøpesenter og spisesteder. I sentrum ligger også Nes Kulturhus, et moderne flerbrukshus med tre kinosaler og forskjellige kulturaktiviteter. Årnes har lekeplass, fotballbane, skøytebane, lysløype, skiløyper, treningssenter og badeplass. Raumnes og Årnes IL byr på et godt og variert tilbud med flere, flotte anlegg, og i tilknytning til Nes videregående er det nyere svømmehall. Nes rideklubb har et aktivt og profesjonelt hestemiljø, hvor det blant annet arrangeres knøttekurs, rideleir, stevner og juleshow. Nærområdet byr på gode turmuligheter, og det er sykkelavstand til Veslesjøen, Dragsjøen og Sagstusjøen. I tillegg er det idylliske parker og stier langs Glomma. Golfentusiasten kan legge turen til Nes Golfklubb som holder til på Rommen Golfpark ved Vormsund. Det er også kort vei til golfanlegg på Hvam, som ligger i vakre omgivelser. Området har ellers en rik kulturhistorie som blant annet kan oppleves på Gamle Hvam eller Nes Kirkeruiner. Servicetilbud Dagligvarehandelen kan gjøres på bl.a. Rema 1000, Kiwi, Spar, Bunnpris og Coop Mega, og alle ligger i Årnes sentrum. På kjøpesenteret Amfi Årnes er det flere butikker, samt hyggelige spisesteder og koselige puber. Jessheim Storsenter, Lillestrøm og Oslo ligger også godt innen rekkevidde. Kollektivtilbudet i området er buss og tog. Nærmeste bussholdeplass er Runniteiet og ligger under 500 meter unna boligen. Det er ca. 2,2 km til Årnes stasjon, med blant annet jevnlige avganger til Oslo. En utvidet E16 gir området god tilgjengelighet til både Oslo- og Gardermoregionen. Med bil fra Runni tar det ca. 3 min til Årnes, 25 min til Jessheim, 30 min til Oslo Lufthavn og 35 min til Lillestrøm.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.

  Barnehage/skole/fritid
  Det er 1,5 km til Årnes barneskole som ligger samlokalisert med Runni ungdomsskole. Nes videregående skole ligger ca. 2,2 km unna eiendommen, og det er gang-/sykkelvei hele strekningen. Kommunen har også flere barnehager, hvor Læringsverkstedet Runni Idrettsbarnehage ligger nærmest.

  Offentlig kommunikasjon
  Kollektivtilbudet i området er buss og tog. Nærmeste bussholdeplass er Runniteiet og ligger under 500 meter unna boligen.

  Byggemåte
  Grunn og fundamenter: Støpt dekke på grunn og murte kjellervegger. Takkonstruksjon/taktekking: Fabrikkproduserte takstoler. Saltak tekket med takstein. Veggkonstruksjon: Bindingsverksvegger over grunnmur med liggende panel som værhud. Panel foran fra ca. 2020 og bakside fra ca. 2015 iflg. rekvirent. Etasjeskiller: Etg. skiller i treverk og støpt dekke på grunn.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: I forbindelse med drenering i 2016 utført av Brødrene Søgård, gjorde rørleggerne en jobb i vaskerommet, men jeg vet ikke nøyaktig hva. Arbeid utført av Husker ikke. 2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Nei. 2.2. Er arbeidet byggemeldt? Nei. 4. Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Drenering utført 2016. Arbeid utført av Brødrene Søgård. 5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja. Beskrivelse: Har sett fuktmerke på betonggulv i et av kjellerrommene på seinsommeren. 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Byttet sikringsskap. Arbeid utført av Årnes elektro. 11.1. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Nei. 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Byttet vegg, vindu, terrassedør, terrassegulv m membran og hele terrassen i annen etasje. Vinduer kjeller byttet på inngangssiden. Byttet begge vinduer 1. etasje inngangssiden. ( På hagesiden av huset ble alle vinduer, verandadør og panel skiftet ca 2015. Det ble bygd ny terrasse og skilleveger. Husker ikke navnet på det firmaet, men Borettslaget styrte dette) Arbeid utført av Ringstadbygg.

  Innhold
  Husmovegen 36 er en romslig 4-roms andelsleilighet i 4-mannsbolig, med boflate over to plan pluss uinnredet kjeller. Kjelleren har vaskerom og god lagringsplass i fire boder. Beliggenheten er landlig og barnevennlig, med gangavstand til flotte turmuligheter og skoler for alle trinn. Varme dager nyte til fulle på tre herlige terrasser, hvor den ene ble oppført i 2016 med et areal på ca. 31 kvm. Til barnas store glede er det fotballmål på fellesarealet, og leiligheten disponerer halvparten av en dobbelgarasje. Leiligheten har noe behov for modernisering, men potensialet er stort og her kan man virkelig skape drømmehjemmet. Stuen er hyggelig med vedovn og flere soner, mens kjøkkenet har spiseplass og en varmepumpe fra 2020. Videre er det et bad med dusjkabinett og tre soverom med skap. Kort fortalt - Eldre 4-roms i 4-mannsbolig. - Leiligheten går over tre plan. - Rolig og barnevennlig område. - Disponerer halvpart av garasje. - Nyere terrasse på ca. 31 kvm. - Markterrasse på ca. 17 kvm. - Terrasse på ca. 18 kvm oppe. - Vid utsikt over nærområdene. - Store grøntarealer i borettslaget. - Kjøkken med liten spiseplass. - Montert varmepumpe i 2020. - Godt med skap- og skuffeplass. - Romslig stue med vedovn. - Bad utstyrt med dusjkabinett. - Enkelt vaskerom i kjelleren. - Tre soverom med skap. - Skyvedørsgarderobe i entreen. - Lagring i fire kjellerboder. Planløsning 1. etasje: Entré, gang, stue og kjøkken. 2. etasje: Gang, bad og 3 soverom. Kjeller: Gang, vaskekjeller og 4 boder. Annet: Kaldloft. Entré Leiligheten har et overbygget inngangsparti med god plass til benker eller kafésett. Inne møtes man av en entré med gulvbelegg og lysmalte panelvegger. Yttertøyet ryddes enkelt bort i en stor skyvedørsgarderobe med overskap og dels speilfronter. Om ønskelig er det rom for ytterligere garderobeløsninger i entreen. Kjøkken Kjøkkenet har åpen løsning mot stuen, men ligger likevel noe skjermet til. I 2020 ble det installert en ny varmepumpe, og under vinduet er det rom for en koselig, liten spiseplass. Innredningen har hvite, glatte fronter, god skapplass og dobbel oppvaskkum. Benkeplaten er både laminert og av heltre. Over benken er det belysning og hvite fliser med noe dekor, og over kokesonen er det montert en ventilator. Kjøkkenet har opplegg for oppvaskmaskin og avsatt plass til komfyr. Stue Stuen er et romslig oppholdsrom for både store og små, med godt lysinnslipp, men ingen innsyn, via et stort vindu i front. En glassdør fører ut til den herlige terrassen, og sommerstid er det hyggelig å trekke ut for både avslapning og middager i varmen. På stuegulvet er det lagt parkett, mens veggene er kledd med liggende trepanel og strietapet malt i en varm gulnyanse. Lune kvelder sikres av en vedovn. Stuen er naturlig inndelt i ulike brukssoner, og det passer fint å innrede med spiseplass utenfor kjøkkenet. Her er det plass til å samle venner og familie rundt et langbord. Bad/wc/vaskerom Planløsningen byr på en enkel vaskekjeller og et bad utenfor soverommene. Badet er innredet med lyst gulvbelegg og blåmalt tapet på veggene. På badet er det toalett, dusjkabinett og varmekabler. Den øvrige innredningen består av servant med hvite underskap, et veggskap og et speilskap med belysning. Vaskekjelleren har betonggulv, en enkel servant og opplegg for vaskemaskin. Soverom og garderobe Leiligheten har tre soverom beliggende sammen i andre etasje, meget praktisk hvis man har små barn. På hovedsoverommet er det plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord, og rommet har en stor og plassbygget skyvedørsgarderobe med hvite fronter. De øvrige soverommene er innredet med integrerte skap, og entreen har en stor skyvedørsgarderobe. Leiligheten har ellers rikelig med ekstra lagringsplass i fire kjellerboder.

  Standard
  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik: Våtrom > Generell > Bad: Bad med belegg på gulv og tapet på vegger. Hvit profilert innredning med servant, dusjkabinett og toalett. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Eldre våtrom, tilfredsstiller ikke dagens krav/bruk. Kan oppstå fuktskader. Konsekvens/tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Bygningsdeler på bad og vaskerom må i tillegg til å få tilstandsgrad opp mot kravene som gjaldt da de ble bygget, også kontrolleres mot dagens krav, på bakgrunn av at bruken av slike rom har endret seg vesentlig opp gjennom årene. Et baderom uten membran på gulv og del av vegg kan blant annet ikke brukes til dusjing direkte på gulv, men må ha dusjkabinett som fører dusjvannet direkte til sluket selv om dette ikke gir en garanti for fuktskader. Det vurderes ikke uvanlig at et eldre bad på dette grunnlagt kan få en høy tilstandsgrad, selv om det ikke er observert fukt eller svikt i bygningsdelene. Det vil da være opp til kjøper å oppgradere badet eller annet våtrom. Om badet ikke rehabiliteres/pusses opp kan det oppstå ytterligere skader. Oppussing/rehabiliteringer må påregnes. Våtrom > Generell > Vaskekjeller: Vaskekjeller med betonggulv og murte vegger. Servant, VVB og opplegg for vaskemaskin. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Eldre våtrom, tilfredsstiller ikke dagens krav/bruk. Kan oppstå fuktskader. Konsekvens/tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Bygningsdeler på bad og vaskerom må i tillegg til å få tilstandsgrad opp mot kravene som gjaldt da de ble bygget, også kontrolleres mot dagens krav, på bakgrunn av at bruken av slike rom har endret seg vesentlig opp gjennom årene. Et baderom uten membran på gulv og del av vegg kan blant annet ikke brukes til dusjing direkte på gulv, men må ha dusjkabinett som fører dusjvannet direkte til sluket selv om dette ikke gir en garanti for fuktskader. Det vurderes ikke uvanlig at et eldre bad på dette grunnlagt kan få en høy tilstandsgrad, selv om det ikke er observert fukt eller svikt i bygningsdelene. Det vil da være opp til kjøper å oppgradere badet eller annet våtrom. Oppussing/rehabiliteringer må påregnes. Om vaskerommet ikke rehabiliteres/pusses opp kan det oppstå ytterligere skader. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Taktekking: Saltak tekket med takstein. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Konsekvens/tiltak: Tidspunkt for utskiftning av undertak nærmer seg. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Lokal utbedring må utføres. Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg. Om oppussing ikke utføres kan ytterligere skader oppstå. Oppussing/rehabiliteringer må påregnes. Utvendig > Veggkonstruksjon: Bindingsversvegger over grunnmur med liggende panel som værhud. Panel foran fra ca. 2020 og bakside fra ca. 2015 iflg. rekvirent. Vurdering av avvik: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Konsekvens/tiltak: Det bør foretas tiltak for å bedre lufting av kledningen. Lokal utbedring må utføres. Om oppussing ikke utføres kan ytterligere skader oppstå. Oppussing/rehabiliteringer må påregnes. Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Ikke gulv, hele arealet er derfor ikke inspisert. Fabrikkproduserte takstoler. Vurdering av avvik: Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Konsekvens/tiltak: Det må gjøres nærmere undersøkelser. Tilgang til hele loftet bør etableres. Eldre konstruksjon, ved åpning av konstruksjoner kan det avdekkes ytterligere avvik. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Bakside. Terrasse på ca. 31 m² med adkomst fra stue fra 2016. Platting på ca. 17 m². Fremside. Terrasse på ca. 13 m² fra 1995. 2 etg. Terrasse på ca. 18 m² med adkomst fra gang i 2 etg. Vurdering av avvik: Balkong/terrasse ligger over innredede boligrom, usikker konstruksjon. Konstruksjonsutforming gir økt fare for skader. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Innvendig > Overflater: Gulv med parkett og belegg. Vegger med malt strie og malt panel. Tak med takess og malt panel. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Stedvis slitte overflater samt knirk i gulv. Konsekvens/tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Oppussing/rehabiliteringer må påregnes. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Etg. skiller i treverk og støpt dekke på grunn. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Konsekvens/tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Konsekvens/tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendig > Rom Under Terreng: Hulltakning er ikke utført, åpne murvegger. Vurdering av avvik: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Konsekvens/tiltak: Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. Om man ikke utbedrer dette kan skaden kunne utvikle seg til større omfang. Oppussing/rehabiliteringer samt nærmere undersøkelser må påregnes. Innvendig > Innvendige trapper: Lakkert innvendig tretrapp. Vurdering av avvik: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.Løs håndløper til kjeller. Konsekvens/tiltak: Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Oppussing pga. sikkerhet må påregnes. Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken: Kjøkkenventilator med avtrekk ført ut. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Mangler knapp til lys. Konsekvens/tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Det er ikke påvist feil ved anlegget, men merk at takstingeniør ikke er VVS fagmann og kontrollen er begrenset til det visuelle. Egen kontroll med vvs fagkyndig anbefales. Vurdering av avvik: Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. ? Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må røranlegget skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Ved renovering, påse at røranlegget dokumenteres av fagperson. Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Anlegget må sjekkes av fagperson, som må utføre eventuelle tiltak på anlegget. I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Avløpsrør av støpejern. Det er ikke påvist feil ved anlegget, men merk at takstingeniør ikke er VVS fagmann og kontrollen er begrenset til det visuelle. Egen kontroll med vvs fagkyndig anbefales. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tidspunkt for utskiftning av avløpsrør nærmer seg. I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tekniske installasjoner > Ventilasjon: Ventilator på kjøkken. Generelt eldre avlufting. Det anbefales bedre avlufting. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Ikke dagens krav til ventilasjon etc. Konsekvens/tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: VVB på ca. 200 l. plassert i vaskekjeller. Vurdering av avvik: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18 inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet. Automatsikringer, skap plassert i kjeller. Spørsmål til eier 1. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ja. 2. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Ja. Eksisterer det samsvarserklæring? Ja. 3. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet ? Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei. 4. Forekommer det at sikringene løses ut? Nei. 5. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei. 6. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank. Nei. Generelt om anlegget 7. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei. 8. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei. Inntak og sikringsskap 9. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja. 10. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja. MERK; Det er eiers plikt å sørge for at det elektriske anlegget til en hver tid er godkjent. Takstmannen er ikke el. fagkyndig. Det anbefales nærmere kontroll av el. anlegget av godkjent el. installatør. Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Støpt dekke på grunn og murte kjellervegger. Vurdering av avvik: Det er registrert løs puss på muroverflater. Det er registrert horisontalriss som er symptom på jordtrykk. Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er registrert fritt eksponert isopor e.l. Antatt eternittkanal bak isopor. Konsekvens/tiltak: Lokal utbedring må utføres. Synlig isolasjon må tildekkes på forsvarlig måte. Påviste skader må utbedres. Utbedringer må påregnes, ytterligere skader kan oppstå. Oppussing/rehabiliteringer må påregnes. Eternitt er spesialavfall. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Avløpsanlegget må sjekkes. Brudd på avløp kan oppstå og lekkasjer kan forekomme. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Ingen anmerkninger. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad IU ? ikke undersøkt: Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Vaskekjeller: Hulltakning er ikke utført, ikke fysisk mulig, murvegger. Vurdering av avvik: Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone Konsekvens/tiltak: TGIU gitt ut ifra manglende mulighet for hulltaking. Lovlighet : Iht. tilstandsrapporten foreligger det ikke tegninger. Kommentar: Det bør innhentes tegninger. Krav for rom til varig opphold: Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Ja. Kommentar: Lav takhøyde samt ikke godkjent for varig opphold i kjeller. For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport datert 13.09.23 av Gunnar Mårdalen. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Diverse: Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2006, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.

  Innbo og løsøre
  Det er mekanisk avtrekk fra kjøkkenet, ellers naturlig tilluft. En ca. 200 liters varmtvannsbereder er plassert i vaskekjelleren. Sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer, og er montert i kjelleren. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Leiligheten disponerer halvparten av en dobbelgarasje. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  2 700 000 (Prisantydning) 505 057 (Andel av fellesgjeld)   3 205 057 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   3 222 658 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Leiligheten oppvarmes elektrisk med gulvvarme på badet og en varmepumpe fra 2020 på kjøkkenet, supplert av en vedovn i stuen.

  Energiklasse
  unknown

 • Andre utgifter
  Strøm, forsikring, tv/internett, mm.

  Tilbud på finansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Andelsnummer
  3

  Part.obl.nr.
  957722822

  Felleskostnader pr. mnd.
  5621

  Andel fellesgjeld
  505057

  Andel fellesgjeld per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Andel fellesformue
  3448

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Kommentar kommunale avgifter
  Kommunale avgifter og eiendomskatt er inkl. i de månedlige fellesutgiftene. I tillegg kommer vannavgift fra Årnes Vannverk. Minsteavgiften er på ca. kr 3 500 pr. år med to i husstanden.

  Borettslaget
  Nordre Runni Borettslag 1

  Borettslagets org.nr
  957722822

  Gebyr forkjøpsrett
  7769

  Forkjøpsrett
  Andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Avklaring av forkjøpsrett skjer i etterkant av salget. Andelseiere i borettslaget og medlemmer av boligbyggelaget har 20 dagers frist til å melde sin forkjøpsrett etter at borettslaget har mottatt melding om salget fra meglerforetaket.

  Styregodkjennelse
  Andelseier(e) kan kun eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan eie andelen. Kjøper skal godkjennes av borettslagets styre for at ervervet skal bli gyldig. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Risikoen for å bli godkjent som ny andelseier påhviler kjøper. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper dog ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Kjøper kan gå til søksmål mot borettslaget dersom kjøper mener manglende godkjennelse ikke er saklig begrunnet.   Dersom borettslaget er tilknyttet et boligbyggelag, er det ofte et krav fra boligbyggelagets side at kjøper må melde seg inn i boligbyggelaget før kjøper kan bli godkjent som ny andelseier i det aktuelle borettslaget. Det gjøres oppmerksom på at det vil kunne påløpe et innmeldingsgebyr til boligbyggelaget, og de fleste boligbyggelagene krever at innmeldingsavgiften skal være innbetalt før godkjenningen blir gitt. Innmeldingsgebyret faktureres kjøper direkte.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Bank: BOLIGBANKEN ASA - 4.000% Type: Annuitetslån Info pr: 30.06.2023 Restgjeld: 6 333 170 Andel saldo: 488 670 Terminer/år: 4 Løpetid: 10.02.23 - 31.03.52 Bank: BOLIGBANKEN ASA - 4.000% Type: Annuitetslån Info pr: 30.06.2023 Restgjeld: 271 683 Andel saldo: 33 935 Terminer/år: 2 Løpetid: 21.02.22 - 30.06.32

  Sikringsordning fellesgjeld
  Selskapet er medlem av sikringsordningen.

  Borettslagets forsikringsselskap
  Gjensidige Skadeforsikring

  Polisenummer felles forsikring
  84971358

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Evt. dokumenter følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Selv om det er vedtatt forbud mot dyrehold iht. borettslagets vedtekter, kan styret samtykke i at brukeren av boligen holder dyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3034/167/211: 07.04.1965 - Dokumentnr: 1341 - Erklæring/avtale FORBUD MOT NÆRINGSVIRKS. BESTEMMELSER OM GJERDEPLIKT 02.08.1963 - Dokumentnr: 2708 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:0236 Gnr:167 Bnr:99 10.10.1966 - Dokumentnr: 3962 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3034 Gnr:167 Bnr:266 01.01.2020 - Dokumentnr: 1361162 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0236 Gnr:167 Bnr:211

  Vei, vann og avløp
  Adkomstvei: Privat via offentlig adkomst. Tilknytning vann: Privat vann. Årnes vannverk. Tilknytning avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp iflg. rekvirent via private stikk- og fellesledninger. Private ledninger vedlikeholdes for eiers (Borettslagets/sameiets) regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen omfattes ikke av godkjent reguleringsplan. Kommunedelplan for Årnes 2009-2021 planen vedtatt 16.06.2009. I kommunedelplan for Årnes avsatt som nåværende byggeområde for bolig. Ingen kjente endringer i avsatt formål/nye planer i tilknytning til denne eiendommen. Ett av planforslagene vedr ny E16 (C alternativet) har ett trasevalg ca 500 meter fra eiendommen. Konferer megler ved spørsmål om dette.

  Adgang til utleie
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.

  Legalpant
  Borettslaget har legalpant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  2 700 000 (Prisantydning) 505 057 (Andel av fellesgjeld)   3 205 057 (Pris inkl. fellesgjeld)   Omkostninger 5 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt)) 2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg)) 172 (Panteattest kjøper) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument) 480 (Tinglysingsgebyr BRL - skjøte) 7 769 (Gebyr utlysing forkjøpsrett)   17 601 (Omkostninger totalt)   3 222 658 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  17601

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt fastpris pålydende kr 45 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørshonorar kr 22 500,- samt visninger pr. stk. kr 2 500,- med repr. fra Aktiv tilstede.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr 36 600,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon, fotograf, markedsføring, sikringsobligasjon, mm. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket alle påløpte utlegg, samt et vederlag begrenset oppad til kr 22 500,-. Alle beløp er inkl. mva. 

Wenche Roterud

Megler

Wenche Roterud

99 01 81 95

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev