aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendom har gleden av å presentere Hvamsvegen 235.
Aktiv Eiendom har gleden av å presentere Hvamsvegen 235.

ÅRNES Hvamsvegen 235

Trivelig enebolig, dobbelgarasje og stabbur rundt et koselig tun. Stor hage og overbygd veranda. Landlig beliggenhet.

 • kr 3 500 000
 • BRA 203 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 3 500 000
 • Omkostningerkr 104 542
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 604 542
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1920
 • Soverom3
 • ArealP-rom 131 m²
 • Tomt1 806 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 500 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  87 500 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 500 000))

  104 542 (Omkostninger totalt)

  3 604 542 (Totalpris inkl. omkostninger)
Plantegning 1. etasje.
Hvamsvegen 235 er en trivelig enebolig med landlig beliggenhet mellom Årnes og Hvam, ca. 5 minutters kjøring fra Årnes sentrum. Eiendommen har enebolig, dobbelgarasje og et sjarmerende stabbur som ligger plassert rundt et koselig tun. Tomten har lettstelt hage med stor plen og gruslagt gårdsplass, og solrike dager kan nytes på en vinklet, overbygd veranda på 30 kvm utenfor den ene stuen. Eneboligen har familievennlig planløsning over tre etasjer og lyse fargevalg. Boligen er opprinnelig fra 1920, ble påbygd rundt 2000 og er pusset opp gjennom årene, men har noe behov for oppgraderinger. Likevel er dette et meget trivelig hjem med kjøkken fra 2017 og tre store stuer, hvorav en har peis. Videre har boligen to entreer, tre lyse soverom, bad, toalettrom, samt lagring i bod og flere kott.
Eneboligen har to innganger, og parkering kan gjøres i den store dobbelgarasjen.

Hvamsvegen 235, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Bolig
  Bruksareal
  Kjeller: 28 kvm
  1. etasje: 84 kvm
  2. etasje: 50 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 83 kvm 2 entréer, trapperom, kjøkken, spistestue, 2 stuer, toalettrom.
  2. etasje: 48 kvm Trapperom, bad, 3 soverom.
  Sekundærrom
  Kjeller: 28 kvm Bod.
  1. etasje: 1 kvm Kott.
  2. etasje: 2 kvm

  Garasje
  Bruksareal
  1. etasje: 33 kvm

  Stabbur
  Bruksareal
  1. etasje: 0 kvm 1 etasje er ikke målbar da høyden er under 1,90m . Gulvareal ca 12 m2.
  2. etasje: 8 kvm Bod.  Tomt
  1806m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiendommen har en romslig, flat tomt med lettstelt hage og gruslagt gårdsplass. Hagen har gode plenareal, trær, busker og diverse beplantning. På tomten står også et sjarmerende stabbur i tradisjonell stil. Stabburet har tømmervegger og gir rikelig med bodplass med et gulvareal på ca. 12 kvm. Grensene rundt eiendommen er nylig målt opp. Det gjøres oppmerksom på at grensen går helt inntil stabburveggen i bakkant mot jordet. Fra den ene stuen er det utgang via tofløyet terrassedør til en romslig, vinklet veranda på 30 kvm med gode solforhold. Verandaen er overbygd og har trespaltegulv, hvitmalt rekkverk og trapp ned til hagen i den ene enden. Det tas forbehold om tomtens eksakte størrelse. Det er under behandling hos Nes kommune fradeling av ca 185 kvm som skal overføres naboeiendommen, gnr 227 bnr 9. Det er satt opp bånd som viser hvor grensen skal være.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i et landlig og rolig område ca. 3 km vest for sentrum på Årnes i Nes kommune. På Årnes ligger skoler for alle alderstrinn, barnehage, togstasjon, kjøpesenter og spisesteder. I sentrum ligger også Nes Kulturhus, et moderne flerbrukshus med tre kinosaler og forskjellige kulturaktiviteter. Årnes har lekeplass, fotballbane, skøytebane, lysløype, skiløyper, treningssenter og badeplass. Raumnes og Årnes IL byr på et godt og variert tilbud med flere, flotte anlegg, og i tilknytning til Nes videregående er det nyere svømmehall. Nes rideklubb har et aktivt og profesjonelt hestemiljø, hvor de blant annet arrangeres knøttekurs, rideleir, stevner og juleshow. Nærområdet byr på gode turmuligheter, og det er sykkelavstand til Veslesjøen, Sagstusjøen, Aulihøgda og området rundt Dragsjøen. I tillegg er det idylliske parker og stier langs Glomma. Golfentusiasten kan legge turen til Nes Golfklubb som holder til på Rommen Golfpark ved Vormsund. Det er også kort vei til golfanlegg på Hvam, som ligger i vakre omgivelser. Området har ellers en rik kulturhistorie som blant annet kan oppleves på Gamle Hvam eller Nes Kirkeruiner. Servicetilbud Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Spar, Kiwi og Coop Mega. På Årnes ligger kjøpesenteret Amfi Årnes, butikker, hyggelige spisesteder og koselige puber. Jessheim Storsenter, Lillestrøm og Oslo ligger også godt innen rekkevidde. Årnes har offentlig kommunikasjon med buss og tog. Nærmeste bussholdeplass er Korsmo som ligger ca. 260 meter fra boligen. Fra boligen er det ellers ca. 3,3 km til Årnes stasjon, som betjener alle togene på Kongsvingerbanen, med blant annet jevnlige avganger til Oslo. En utvidet E16 gir området god tilgjengelighet til både Oslo- og Gardermoregionen. Med bil fra Årnes sentrum tar det ca. 25 min til Jessheim, 30 min til Oslo Lufthavn og 38 min til Lillestrøm.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Området består hovedsakelig av spredt boligbebyggelse og gårdsbruk.

  Barnehage/skole/fritid
  Fra eiendommen er det ca. 4,5 km til Årnes barneskole, ca. 5 km til Runni ungdomsskole og ca. 4,5 km til Nes videregående skole. Kommunen har også flere barnehager.

  Offentlig kommunikasjon
  Årnes har offentlig kommunikasjon med buss og tog. Nærmeste bussholdeplass er Korsmo som ligger ca. 300 meter fra boligen.

  Byggemåte
  Grunn og fundamenter: Det er byggegrunn av leirholdige masser. Bygningen har betonggrunnmur. Det er stripefundamenter av betong under grunnmur. Takkonstruksjon/taktekking: Undertak med lekter og sløyfer. Su-plater og bordet undertak med papp. Taktekkingen er av betongtakstein. Veggkonstruksjon: Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående bordkledning. Etasjeskiller: Etasjeskiller er av trebjelkelag. Det er gjort tiltak i underliggende bjelkelag mot krypkjeller.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Halvorseni 2.etage, Kindgren i første etasje. Arbeid utført av Gunnar Halvorsen, Geir Kindgren. 2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Beskrivelse: Nytt bad ble laget da huset ble renovert rundt 1990. 2.2. Er arbeidet byggemeldt? Ja. Beskrivelse: Byggemeldt til Nes kommune. 4. Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Drenerte rundt huset og la ny drenering rundt 1990. Arbeid utført av Hans Stumberg. 5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja. Beskrivelse: Se rapport fra takstmann. 7. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende? Ja. Beskrivelse: Viser til takstmannens rapport. 8. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Beskrivelse: Noe skjevheter i gulv i begge etasjene. 9. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Beskrivelse: Har vært noe aktivitet av mus på loftet vinterstid. 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Mangdahls Elektriske da huset ble renovert. El kontroll og utbedringer etter denne ble utført av Årnes Elektro. (2023) Arbeid utført av Mangdahls Elektriske da huset ble renovert. Årnes Elektro. 11.1. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Nei. 12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Beskrivelse: Kontroll av elektrisk anlegg utført vinteren 22/23. 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Kindgren utførte oppsett. Spigseth senere vedlikehold. Arbeid utført av Geir Kindgren og Øystein Spigseth. 19. Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller av dens omgivelser? Ja. Beskrivelse: Påkobling til offentlig kloakk senest 2024. 23. Kjenner du til om det foreligger skaderapporter/ tilstandsvurderinger eller utførte målinger? Ja. Beskrivelse: Tilstandsrapport utført av Nåma Takst og rådgivning.

  Innhold
  Hvamsvegen 235 er en trivelig enebolig med landlig beliggenhet mellom Årnes og Hvam, ca. 57 minutters kjøring fra Årnes sentrum. Eiendommen har enebolig, dobbelgarasje og et sjarmerende stabbur som ligger plassert rundt et koselig tun. Tomten har lettstelt hage med stor plen og gruslagt gårdsplass, og solrike dager kan nytes på en vinklet, overbygd veranda på 30 kvm utenfor den ene stuen. Eneboligen har familievennlig planløsning over tre etasjer og lyse fargevalg. Boligen er opprinnelig fra 1920, ble påbygd rundt 2000 og er pusset opp gjennom årene, men har noe behov for oppgraderinger. Likevel er dette et meget trivelig hjem med kjøkken fra 2017 og tre store stuer, hvorav en har peis. Videre har boligen to entreer, tre lyse soverom, bad, toalettrom, samt lagring i bod og flere kott. Kort fortalt - Enebolig over tre plan. - Landlig beliggenhet. - Dobbelgarasje. - Sjarmerende stabbur. - Bygg ligger rundt tun. - Stor, lettstelt hage. - Overbygd veranda. - To inngangspartier. - To entreer. - Kjøkken har spiseplass. - Innredning fra 2017. - Tre romslige stuer. - Peis med innsats. - Eldre bad har dusjkabinett. - Opplegg for vaskemaskin. - Ekstra toalettrom i første. - Tre soverom i andre. - Lagring i bod og kott. - To varmepumper. - Elkontroll i mars 2022. Planløsning 1. etasje: Entré, entré 2, trapperom, kjøkken, spisestue, 2 stuer, toalettrom og kott. 2. etasje: Trapperom, 3 soverom, bad og kott. Kjelleretasje: Trapperom og bod. Entré Eneboligen har to fine inngangspartier. Det ene har trapp med rekkverk på begge sider og dør med innfelt glassparti. Det andre inngangspartiet er overbygd og har et lite adkomstrepos med rekkverk på ene siden. Begge entreene er lyse, trivelige rom med god plass til garderobeløsninger. Kjøkken Kjøkkenet ligger i eget rom med innredning fra 2017 og plass til spisebord. Den takhøye innredningen er i en klassisk stil som kler boligen godt med grå, profilerte fronter, vitrineskap og laminatbenkeplate med dobbel oppvaskkum i stål. Over benken er det lagt plater for enkelt renhold og over kokesonen er det montert ventilator med luftutkast. Kjøkkenet har også nisje for kjøl/fryseskap og opplegg for oppvaskmaskin. Stuer og spisestue I første etasje ligger tre koselige stuer på rekke med åpen gjennomgang mellom rommene. Den innerste stuen har adkomst til kjøkkenet og er en pen spisestue med hvitmalt veggpanel. Den midterste stuen har peis, trapp til etasjen over og behagelig gjennomlys med vinduer på begge sider. Den ytterste stuen er et nydelig rom med varmepumpe, gode vindusflater og doble terrassedører ut til den solrike terrassen. Bad/wc/vaskerom Eneboligen har et eldre bad i andre etasje og et separat toalettrom tilknyttet den ene entreen i første etasje. Badet er stort og er utstyrt med toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Den hvite innredningen har profilerte fronter, servant nedfelt i hvit laminatbenkeplate og speil er montert mellom to veggskap. Toalettrommet har toalett, moderne innredning med heldekkende servant og et speilskap med to fronter. Soverom og garderobe Eneboligen har tre lyse, store soverom i andre etasje med hvitmalte veggflater. Det innerste soverommet har inngang via et annet soverom. Det ene soverommet har plassbygd garderobeskap og det er adkomst til kott på et annet. Ekstra lagringsmuligheter er i et kott i første etasje og i en romslig bod i kjelleretasjen.

  Standard
  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik: Våtrom > Generell > Bad: Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon. Etablert toalett. Innredning med nedfelt servant. Dusjkabinett med herdet glass. Opplegg vaskemaskin. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Konsekvens/tiltak: Andre tiltak: Rommet anses å ikke være tilfredsstillende ut fra alder. Det er avgjørende at det dusjes i kabinett på nåværende løsning. Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold: Det er etablert røykvarsler og brannslukningsapparat. 1. Er det mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? Nei. 2. Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år? Ja. 3. Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? Nei. 4. Er det skader på røykvarslere? Nei. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Taktekking: Taktekkingen er av betongtakstein. Taket er besiktiget fra taknivå. Undertak med lekter og sløyfer. Su-plater og bordet undertak med papp. Taktekking på gammel del fra 1988. Vurdering av avvik: Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde. Gjelder taktekking fra 1988. Konsekvens/tiltak: Lokal utbedring må utføres. Tiltak for takfornying og spyling av stein nærmer seg. Utvendig > Nedløp og beslag: Nedløp og beslag av metall. Vurdering av avvik: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Konsekvens/tiltak: Snøfangere må monteres for å tilfredsstille byggeårets krav. Snøfangere var med krav for utbygget del. Utvendig > Veggkonstruksjon: Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående bordkledning. Det opplyses om at kledning er skiftet i 1988 og etterisolert. Vurdering av avvik: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Konsekvens/tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Noen synlige værslitte bord og noen med enderåte. Utvendig > Vinduer - 3: Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Vurdering av avvik: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Konsekvens/tiltak: Det må foretas lokal utbedring. Utvendig > Dører: Bygningen har teak hovedytterdør. Vurdering av avvik: Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Konsekvens/tiltak: Det må foretas lokal utbedring. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Etablert delvis overbygget veranda utgang fra stue. Trekonstruksjon. Etablert på punkfundament, bjelker og trespaltegulv. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Konsekvens/tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Etasjeskiller er av trebjelkelag. Det er gjort tiltak i underliggende bjelkelag mot krypkjeller. Se øvrig avvik for krypkjeller for videre vurdering. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Stedvis noe knirk i gulv. Noe skjevhet i gulv i 2 etasje. Konsekvens/tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radon er ikke undersøkt eller dokumentert etter teknisk forskrift for denne typen bygg. Informasjon om radon kan fås ved å gå inn på geo.kart i området. http://geo.ngu.no/kart/radon. Området anses som moderat/lav. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Konsekvens/tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendig > Pipe og ildsted: Boligen har mursteinspipe. Etablert parafin/innsatspeis. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Pipevanger er ikke synlige. Det er ikke 4 synlige sider på pipe og kjøkkeninnredning er for nærme pipen. Konsekvens/tiltak: Pipevanger må gjøres tilgjengelig. Alder på pipen kan gjøre at det må foretas reonevering over tid. Innvendig > Rom Under Terreng: Gulvet er av betong. Veggene har betong/mur. Hulltaking er ikke foretatt. Rommet har en konstruksjon som gjør hulltaking unødvendig. Vurdering av avvik: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Stedvis noe synlig fuktutslag i nedre del av grunnmur, hovedsakelig overgang til krypkjeller på gammel del. Konsekvens/tiltak: Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnligfor å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. Innvendig > Krypkjeller: Bygningen har krypkjeller under trebjelkelag og stubbegulv. Vurdering av avvik: Det er stedvis påvist fuktnivå som tilsier at konstruksjonen kan ha fuktskader. Det er ikke tilfredsstillende ventilering av krypkjeller. Det ble målt 21 vektprosent i tresvill ved ventil i opprinnelig krypkjeller. Betonggrunnmur er fuktig. Konsekvens/tiltak: Andre tiltak: Overvåk konstruksjonen jevnlig. Avviket kan medføre behov for tiltak, men bør observeres over tid. Bedre ventilering må etableres. Gammel del bør graves ut og legge drensmasser med plast på toppen. Etablere flere ventiler på begge krypkjellere. Innvendig > Innvendige trapper: Enkel kjeller tretrapp. Vurdering av avvik: Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Konsekvens/tiltak: Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav. Innvendig > Innvendige trapper - 2: Boligen har malt tretrapp. Vurdering av avvik: Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Konsekvens/tiltak: Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. Innvendig > Innvendige dører: Innvendig har boligen malte glatte dører. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Konsekvens/tiltak: Enkelte dører må justeres. Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom: Toalettrom med nyere servant og underskap. Toalett. Speilskap. Vurdering av avvik: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Varmtvannstanken er på ca 200 liter. Vurdering av avvik: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Tomteforhold > Drenering: Dreneringen er fra 1988. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ut ifra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt. Konsekvens/tiltak: Det må foretas nærmere undersøkelser, det kan ikke utelukkes behov for tiltak. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Ingen anmerkninger. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad IU ? ikke undersøkt: Tomteforhold > Septiktank: Septiktanken er av ukjent type. Lovlighet - bolig: Iht. tilstandsrapporten foreligger det ikke tegninger. For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport datert 30.05.23 av Øyvind Nåmo Rønning. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Diverse: Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2020, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. Iht. opplysninger fra Øvre Romerike Brann- og Redningsvesen (ØRBR) ble det ved forrige tilsyn funnet følgende avvik: 24.03.2022 Avvik: Eier har ikke sørget for at fyringsanlegget virker som forutsatt: Under tilsynet oppdaget vi at teglskorsteinen er innkledd. Kjøkkenskap er plassert helt inntil skorsteinen. Du må sørge for at alle fire sidene er tilgjengelige for inspeksjon med hensyn til eventuelle sprekker i skorsteinen. 24.03.2022 Avvik: Eier har ikke sørget for at feieren har tilfredsstillende atkomst til hele fyringsanlegget: Det er langt mellom trinnene. For at vi skal kunne jobbe sikkert og ikke forårsake skade på ditt tak, må det monteres takstige. Takstiger skal festes i henhold til monteringsanvisningen. ØRBR opplyser om at avvikene kan være utbedret, men det har ikke blitt verifisert på nytt tilsyn av ØRBR. For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Det er parkering i frittstående dobbelgarasje og på gruslagt gårdsplass. Garasjen har støpt dekke og dobbel leddport i aluminium med elektrisk portåpner. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Det tas forbehold om tomtens eksakte størrelse. Det er under behandling hos Nes kommune fradeling av ca 185 kvm som skal overføres naboeiendommen, gnr 227 bnr 9. Det er satt opp bånd som viser hvor grensen skal være. Grunnkartet som følger vedlagt i salgsoppgaven vil bli korrigert når fradelingen er ferdig behandlet hos Nes kommune. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 500 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  87 500 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 500 000))

  104 542 (Omkostninger totalt)

  3 604 542 (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Eneboligen er elektrisk oppvarmet med to varmepumper montert i første etasje. I tillegg er det etablert parafin/innsats peis i stuen i første etasje.

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Kommunale avgifter
  7285

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Av dette utgjør kr 1 457 eiendomsskatten inneværende år. Tallene er mottatt fra Nes kommune og er prognose for 2023.

  Info formuesverdi
  Opplysninger hentet fra skatteetatens boligkalkulator: Formuesverdi primærbolig 2022: kr. 835 493. Formuesverdi sekundærbolig 2022: kr. 3 174 872.

  Andre utgifter
  Strøm, forsikring, tv/internett mm.

  Info vannavgift
  I tillegg kommer vannavgift fra Årnes Vannverk. Minsteavgiften er på ca kr 2 500,- pr år med to i husstanden.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3034/227/5: 09.06.1938 - Dokumentnr: 901485 - Elektriske kraftlinjer Overført fra: Knr:3034 Gnr:229 Bnr:10 Gjelder denne registerenheten med flere 03.07.1997 - Dokumentnr: 4160 - Livsvarig borett Rettighetshaver Marit Arnesen f. l3.ll.l940 og Roar Arnesen f. 25.07.l936 Gjelder denne registerenheten med flere 04.08.1934 - Dokumentnr: 900071 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3034 Gnr:227 Bnr:1 18.10.1962 - Dokumentnr: 3473 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3034 Gnr:227 Bnr:9 01.01.2020 - Dokumentnr: 1609998 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0236 Gnr:227 Bnr:5 03.11.2021 - Dokumentnr: 1380075 - Sammenslåing Sammenslått med denne matrikkelenhet: Knr:3034 Gnr:229 Bnr:10 Sammenslått med denne matrikkelenhet: Knr:3034 Gnr:229 Bnr:18 Elektronisk innsendt

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Etter søk i kommunens tilgjengelige arkiver har de ikke funnet at det foreligger noen dokumentasjon om når boligen var oppført. Det forekommer ofte at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for oppførte bygninger på eiendommer bestående av eldre bygg. Det kan være ulike årsaker til dette, som det i ettertid er vanskelig å gi noe konkret svar på. Ved endringen av plan- og bygningsloven, pbl., 1. juli 2015 ble det innført en bestemmelse som gjør at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak omsøkt før 1. januar 1998. Se pbl. § 21-10, femte ledd. Dette betyr med andre ord at det ikke vil være mulig å få ordnet med ferdigattest for slike bygninger i ettertid.

  Vei, vann og avløp
  Adkomstvei: Eiendommen har adkomst via offentlig veg eller gate. Tilknytning vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig vannforsyning via private stikkledninger. Tilknytning avløp: Eiendommen har avløp via septiktank, med overløp til grøft e.l. Det gjøres oppmerksom på at det foreligger pålegg om påkobling til offentlig avløp innen 2025. Kostnader forbundet med dette tilfaller ny eier.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område avsatt til LNF-område i kommuneplanen (landbruk, natur, fritid).

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 500 000 (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 900 (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800 (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172 (Pantattest kjøper - lagt ut av megler)
  585 (Tingl.gebyr pantedokument)
  585 (Tingl.gebyr skjøte)
  87 500 (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 500 000))

  104 542 (Omkostninger totalt)

  3 604 542 (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  104542

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,28% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørshonorar kr 22 400,- samt visninger pr. stk. kr  2 500,- med repr. fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 45 000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr 33 900,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon, fotograf, markedsføring og sikringsobligasjon. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle påløpte utlegg, samt et vederlag begrenset oppad til kr. 16 450,-. Alle beløp er inkl. mva. 

Wenche Roterud

Megler

Wenche Roterud

99 01 81 95

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev