aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendom v/Wenche Roterud har gleden av å presentere Hvamsvegen 463 og 465.
Aktiv Eiendom v/Wenche Roterud har gleden av å presentere Hvamsvegen 463 og 465.

ÅRNES Hvamsvegen 463 og 465

Idyllisk småbruk egnet for dyrehold. 2 bolighus, trippelgarasje og 2 uthus m/flere bruksområder. Solrikt og fin utsikt.

 • kr 7 700 000
 • BRA 620 m²
 • 5 soverom
 • Prisantydningkr 7 700 000
 • Omkostningerkr 209 542
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 7 909 542
 • ObjektstypeLandbruk
 • EierformSelveier
 • Byggeår1968
 • Soverom5
 • ArealP-rom 299 m²
 • Tomt9 928.2 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 7 700 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 192 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 700 000,00))   209 542,- (Omkostninger totalt)   7 909 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning 1. etasje.
Drømmer du om småbruk, mulighet for dyrehold, landlig idyll og ro? Da er dette et sted du bør se nærmere på. Småbruket ligger flott til med grense til Hvam vgs, og har gode solforhold og fin utsikt over kulturlandskapet. Gårdstunet er velstelt og pent med to bolighus, nyere trippelgarasje, stort uthus/vognskjul og et hønsehus/stall. Eiendommen er 9,9 mål og i tilknytning til boligene er det en nydelig hage. Hovedhuset har i tillegg både vinterhage og innglasset terrasse, så her kan man nyte alle årstider «utendørs». Eneboligen er over to plan og har fem stuer, flere med ildsted. Videre er det kjøkken, to bad, vaskerom, to soverom og kontor. Pluss mye lagringsplass. Annekset har alt på en flate, med tre soverom, stue, kjøkken og bad. Boligene må påregnes oppgradering. Velkommen til visn
Hovedhuset har en innglasset veranda.

Hvamsvegen 463 og 465, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Enebolig
  Bruksareal
  Kjeller: 72 kvm
  1. etasje: 155 kvm
  Primærrom
  Kjeller: 55 kvm Trapperom, kjellerstue, bad, vaskerom.
  1. etasje: 140 kvm Entré, gang, trapperom, kjøkken, stue, peisstue, bad, hobbyrom, 2 soverom.
  Sekundærrom
  Kjeller: 17 kvm Boder, kott.
  1. etasje: 15 kvm Vinterhage.

  Anneks
  Bruksareal
  1. etasje: 104 kvm Annekset ble omdisponert fra stall til anneks i 1986. Bygget er øvrig registrert som (Garasjeuthus anneks til bolig) i eiendomsregisteret.
  Primærrom
  1. etasje: 104 kvm Entré, kjøkken, stue, bad/vaskerom, 3 soverom.

  Uthus/vognskjul
  Bruksareal
  1. etasje: 155 kvm Garasje, entré, bod, kontor, toalettrom.

  Garasje
  Bruksareal
  1. etasje: 92 kvm Garasje.

  Hønsehus/stall
  Bruksareal
  1. etasje: 38 kvm Båser.

  Lekestue
  Bruksareal
  1. etasje: 4 kvm Bod.  Tomt
  9928.2m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiendommen har et areal på 9 928 kvm og består av dyrkbar mark og flott gårdstun med flere bygg. Tunet ligger på en liten høyde, som gir god utsikt utover det naturskjønne kulturlandskapet. Solforholdene er gode fra morgen til kveld. På tunet er det oppført enebolig, anneks/kårbolig, uthus/vognskjul, garasje, hønsehus/stall og en liten lekestue. Her finnes det mange muligheter for bruk og dyrehold. Både rundt og inne på tunet er det gode kjøreveier og parkeringsmuligheter, for alt fra biler, hengere, redskaper og traktor. Hagen er en idyll i seg selv, opparbeidet gjennom år med plen, prydbusker, vintergrønt og blomster av ulike slag. Beplantningen er med å skape fine soner i hagen. For de minste er det ekstra stas med lekehuset som har egen platting og gjerde. Det er en rekke fine uteplasser utenfor både hovedhuset og annekset. Hovedhuset har både innglasset terrasse og vinterhage, samt en større hellelagt uteplass langs husets sørvegg. Annekset har en dels innglasset veranda, med trapp ned til hagen. Uthus/vognskjul: Vognskjulet ble oppført i 1998 og har et bruksareal på 155 kvm. Bygget er inndelt med garasje, kontor/oppholdsrom, toalettrom, bod og entré. Kontoret er etablert med hybelkjøkken, og rommet er kledd med panel og har belegg på gulvet. Garasjedelen er gjennomgående med leddporter på begge sider, med elektrisk portåpner. På den ene siden er det to porter. Hønsehus/stall: Uthuset ble bygd i 1998 og har et areal på 38 kvm som er innredet med båser for høner. I tilknytning til bygget er det et inngjerdet uteområde.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i et naturskjønt og landlig område på Hvam i Nes kommune, ca. 6 km sørvest for Årnes og med grense til Hvam videregående skole. Barnehager, kollektivtilbud og matbutikker finner du også innen fin avstand. Hvam ligger omgitt av store rekreasjonsarealer med fine tur- og sykkelstier, badeplasser og skiløyper i nærliggende områder. På agendaen til Hvam idrettslag står friidrett, håndball, fotball, bordtennis, klatring, barneidrett, samt mosjon og folkehelse, så her er noe for enhver. Hvam idrettspark er et flott anlegg med tur- og joggeløyper. Her ligger også en flerbrukshall der Nes Arena treningssenter holder hus. Hallen har dessuten klasserom og lokaler for private arrangementer. For golfentusiaster anbefales nærområdets golfanlegg som ligger i vakre omgivelser, under 2 km fra eiendommen. Nes Golfklubb holder til på Rommen Golfpark ved Vormsund. På Årnes ligger en svømmehall i tilknytning til Nes videregående skole og Nes Kulturhus, som er et flerbrukshus med tre kinosaler og forskjellige kulturaktiviteter. Nes rideklubb ligger rett utenfor Årnes. Servicetilbud Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Rema 1000 og Extra Neskollen. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Amfi Eurosenteret på Vormsund og Amfi Årnes et variert utvalg av butikker. Jessheim, Lillestrøm, Strømmen og Oslo ligger for øvrig godt innenfor rekkevidde. Nærmeste bussholdeplass er Gamle Hvam som ligger ca. 500 meter fra tunet. Det er togstasjon på Årnes som betjener alle togene på Kongsvingerbanen. Med bil fra Hvam tar det ca. 10 min til Årnes, 10 min til Vormsund, 20 min til Jessheim, 25 min til Oslo Lufthavn, 30 min til Lillestrøm og 45 min til Oslo S.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Området består hovedsakelig av spredt boligbebyggelse og gårdsbruk.

  Barnehage/skole/fritid
  Fra eiendommen er det bussordning til Neskollen barneskole og Vormsund ungdomsskole. Det finnes også et godt utvalg av barnehager i området. Hvam videregående skole ligger ca. 10 minutters gange fra eiendommen. Skolen har lange tradisjoner innenfor studieretning for naturbruk, med moderne avdelinger blant annet for husdyr. Studieretninger som medier og kommunikasjon og idrettsfag skaper ytterligere bredde.

  Offentlig kommunikasjon
  Nærmeste bussholdeplass er Gamle Hvam som ligger ca. 500 meter fra tunet. Det er togstasjon på Årnes som betjener alle togene på Kongsvingerbanen.

  Byggemåte
  Enebolig: Grunn og fundamenter: Det er byggegrunn av leirholdige masser. Bygningen har betonggrunnmur. Støpt dekke mot grunnforhold. Etablert ytongelementer på innsiden. Del med stue og soverom er etablert på punktfundament. Takkonstruksjon/taktekking: Takkonstruksjonen har W-takstoler i tre og plassbygget takstoler. Bordet undertak. Taktekkingen er av betongtakstein. Veggkonstruksjon: Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Etasjeskiller: Etasjeskiller er av betongdekke. Anneks: Grunn og fundamenter: Det er byggegrunn av leirholdige masser. Bygningen har betong ringmur. Støpt dekke og punktfundament. Takkonstruksjon/taktekking: Takkonstruksjonen har W-takstoler i tre. Taktekkingen er av steinbelagte stålplater. Veggkonstruksjon: Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående bordkledning. Etasjeskiller: Etasjeskiller er av støpt dekke med punktfundament og støpt dekke mot grunnforhold.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Ingen anmerkninger. Fullmektig har ikke bebodd eiendommen, og har derfor ikke kunnskap om denne.

  Innhold
  Drømmer du om småbruk, mulighet for dyrehold, landlig idyll og ro? Da er dette et sted du bør se nærmere på. Småbruket ligger flott til med grense til Hvam vgs, og har gode solforhold og fin utsikt over kulturlandskapet. Gårdstunet er velstelt og pent med to bolighus, nyere trippelgarasje, stort uthus/vognskjul og et hønsehus/stall. Eiendommen er 9,9 mål og i tilknytning til boligene er det en nydelig hage. Hovedhuset har i tillegg både vinterhage og innglasset terrasse, så her kan man nyte alle årstider «utendørs». Eneboligen er over to plan og har fem stuer, flere med ildsted. Videre er det kjøkken, to bad, vaskerom, to soverom og kontor. Pluss mye lagringsplass. Annekset har alt på en flate, med tre soverom, stue, kjøkken og bad. Boligene må påregnes oppgradering. Velkommen til visning! Kort fortalt - Idyllisk småbrukseiendom. - Tomt på 9 928 kvm. - Grenser til Hvam vgs. - To boliger og flere uthus. - Mange bruksmuligheter. - Nydelig hage og uteplasser. - Flott vinterhage. - Innglasset terrasse. - Trippelgarasje fra 2019. - Gode sol- og utsiktsforhold. - Hovedhus har fem stuer. - Oppussing må påregnes. Hovedbolig/våningshus: 1. etasje: Vindfang, gang, bad/wc/vaskerom, 2 soverom, peisestue, kjøkken, stue/spisestue, tv-stue, kontor og vinterhage. Kjeller: Trappegang, bad/wc, vaskerom, kjellerstue og 2 boder. Entré: Boligen har trapp opp til et inntrukket inngangsparti med en liten terrasse. Vindfanget har gulvbelegg og lysmalte overflater, samt dør til en romslig gang. I gangen er det flere garderobeskap og utgang til den innglassede terrassen. Kjøkken: Kjøkkenet ligger i eget rom, med adkomst fra både stuen og spisestuen. Rommet har innredning fra 1986 langs to vegger, med gode arbeidsflater og mye skapplass. Skap og skuffer har hvite, profilerte fronter og benkeplatene er i laminat. Kjøkkenet er utstyrt med dobbel oppvaskkum i stål med avrenningsfelt, benkebelysning og opplegg for oppvaskmaskin. Kjøkkenventilatoren har avtrekk ut. Fem stuer: I første etasje har boligen fire stuer; stue, spisestue, tv-stue og peisestue. I tillegg er det kjellerstue. Stuen og spisestuen ligger i åpen løsning, men i klart definerte soner. Rommet har parkett og lysmalte overflater, samt innsatspeis med parafinbrenner. Fra stuen er det utgang til den innglassede terrassen. I tv-stuen er det en varmepumpe, tre vinduer ut mot hagen og balkongdør til vinterhagen. Vinterhagen har ekstra takhøyde, mønevinduer og skyvedør ut til en hellelagt uteplass. Peisestuen ligger adskilt fra de andre stuene og har en teglsteinspeis med åpent ildsted. Rommet har dagslys inn fra tre retninger og god plass til flere sittegrupper. Bad/wc/vaskerom: Boligen har to bad og et romslig vaskerom i kjelleren. Badet i første etasje ble pusset opp i 2003, med fliser og varmekabler. Rommet er inndelt i to soner, hvor den ene har toalett, dusjkabinett og flere høyskap. Den andre sonen har hjørnebadekar, baderomsinnredning med servant og opplegg for vaskemaskin. Fra badet er det mekanisk avtrekk. Bad 2: Badet i kjelleren har eldre standard og er modent for renovering. Badet har belegg på gulvet og våtromstapet på veggene. Sanitærutstyr er farget og består av toalett, servant og badekar. Over servanten er det speil og belysning. Soverom og garderobe: Boligen har to soverom og et kontor i første etasje. Soverommene har plassbygde, originale skap. Overflatene består av parkett og tapet. Boligen har flere skap i gangen og mye lagringsplass i vaskerommet og to boder i kjelleren. Anneks: Annekset er fra 1977 men ble omdisponert fra stall til anneks i 1986. Bruksarealet er på 104 kvm over ett plan. Romfordelingen består av entré/gang, kjøkken, bad, 3 soverom og stue. Innvendig er det belegg på gulv og malt panel på veggene. Kjøkkenet har plass til spisebord og har innredning med hvite glatte fronter og benkeplater i laminat. I et benkeskap er det nedfelt heldekkende beslag med oppvaskkum og utslagsvask. Kjøkkenventilator har avtrekk ut. Badet er kombinert vaskerom, med skyllekum i stål og opplegg for vaskemaskin. Badet er ellers utstyrt med hjørnebadekar, dusjkabinett, gulvstående toalett og vegghengt baderomsinnredning. Innredningen består av et hvitt skapmøblement med servant, veggskap, to høyskap og speil med belysning.

  Standard
  Enebolig: Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik: Utvendig > Nedløp og beslag: Nedløp og beslag av metall Vurdering av avvik: Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Konsekvens/tiltak: Det må monteres snøfangere for å oppfylle byggeårets krav. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Plattform for feier må monteres. Plattform for feier må monteres for piper som er høyere enn 1.5 m. Utvendig > Vinduer: Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass av eldre alder og 2001. Vurdering av avvik: Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Konsekvens/tiltak: Vinduer med råteskader må erstattes med nye. Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Utvendig > Vinduer - 4: Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass i vinterhage. Vurdering av avvik: Det er påvist et betydelig antall vinduer med punkterte eller sprukne glassruter. Vindu i vinterhage har punktert. Konsekvens/tiltak: Andre tiltak: Skifte glass. Utvendig > Vinduer - 2: Bygningen har trevinduer med koblet glass. Vurdering av avvik: Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. Konsekvens/tiltak: Vinduer med råteskader må erstattes med nye. Innvendig > Innvendige trapper: Boligen har lakkert tretrapp. Vurdering av avvik: Det er ikke montert rekkverk. Konsekvens/tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Våtrom > Generell > Vaskerom: Vaskerom med belegg på gulv og pusset vegger. Plast utslagskum og opplegg for vaskemaskin. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. En må forvente generell oppgradering av våtrommets tettesjikt/membran for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav (tett våtsone). En samlet TG 3 for rommet er satt med bakgrunn i alder og manglende tetthet i våtsonen på rommet. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav. Konsekvens/tiltak: Andre tiltak: Vaskerommet anses å fungere som tiltenkt ut fra datidens krav. Tg er gitt med tanke på dagens forskrift og krav til vurdering for våtrom. Rommet må renoveres ut fra dagens krav for å lukke avviket. Våtrom > Generell > Bad: Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon. Etablert servant, toalett og badekar. Våtromstapet på vegger og belegg på gulv. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. En må forvente generell oppgradering av våtrommets tettesjikt/membran for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav (tett våtsone). En samlet TG 3 for rommet er satt med bakgrunn i alder og manglende tetthet i våtsonen på rommet. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav Konsekvens/tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18 inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet. Sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbryter. Skap plassert i gang. Tg er gitt på grunnlag av besvarte kontrollspørsmål i samsvar med selger og må ikke forveksles med en el-kontroll. Det elektriske anlegget er ikke vurdert utover en generell visuell kontroll der elkontroll må utføres for faktisk tilstand på anlegget. Antatt normal levetid for el-anlegg 20 - 40 år. 1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei. 2. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert? 2012. I 2012 ble innmat på sikringsskap etablert og el, kontroll på anlegget. Noe små arbeide med nyere stikk kontakter i ettertid. 3. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ja. 4. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Ja. Det er ikke kjemt om det foreligger samsvarserklæringer på arbeide etter 2012. Eksisterer det samsvarserklæring? Ukjent. 5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet ? Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei. 6. Forekommer det at sikringene løses ut? Nei. 7. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei. 8. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Ja. 9. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei. 10. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja. 11. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja. Stikkontakt til kjøleskap er løs. Det anbefales alltid en gjennomgang av anlegget med tanke på at det ikke foreligger kunnskap om anlegget. Med bakgrunn i NS3600 kreves det utført el-kontroll av fagperson for å få TG1 på anlegget. TG2 gis som følge av manglende dokumentasjon/manglende el-kontroll. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Taktekking: Taktekkingen er av betongtakstein. Taket er besiktiget fra takfot i stige. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Konsekvens/tiltak: Lokal utbedring må utføres. Utvendig > Veggkonstruksjon: Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Vurdering av avvik: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det er stedvis liten lufting. Stedvis noe slitasje av kledning og noe maling og rengjøring må regnes med. Det er synlig at deler av kledningen er skiftet i nyere tid. Konsekvens/tiltak: Det bør foretas tiltak for å bedre lufting av kledningen. Lokal utbedring må utføres. Lokal utbedring for bord som er slitt og der det er liten avstand med mindre lufting. Utvendig > Dører - 3: Bygningen har skyvebalkongdør i malt tre. Vurdering av avvik: Det er påvist dører som er vanskelig å åpne eller lukke. Noe treghet i dør. Konsekvens/tiltak: Andre tiltak: Justere dør. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Innglasset terrasse med aluminiumvinduer og dører. Lufting via rekkverk. Terrassen er utgang fra stue. Vurdering av avvik: Konstruksjonene har skjevheter. Noe slitasje av utvendig kledning og noe råte i vindskier. Konsekvens/tiltak: Andre tiltak: Terrassen må regnes med noe oppgraderinger og vedlikehold. Utvendig > Utvendige trapper: Etablert trapp ved inngangsparti og repo. Etablert ståltrapp og rekkverk. Vurdering av avvik: Det er avvik: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Noe synlig rust og slitasje på stålkonstruksjon. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Pusse og male opp. Innvendig > Overflater: Innvendig er det gulv av parkett og belegg. Veggene har trepanel og malte flater. Innvendige tak har malte flater og himlingsplater. Vurdering av avvik: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Noe synlig slitasje av parkett og belegg er synlig. Konsekvens/tiltak: Andre tiltak: Overflater vurderes å ha tiltenkt funksjon utover nenvte slitasje. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Etasjeskiller er av betongdekke. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Avvik i stue med innsatspeis. Konsekvens/tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Radon er ikke undersøkt eller dokumentert etter teknisk forskrift for denne typen bygg. Informasjon om radon kan fås ved å gå inn på geo.kart i området. http://geo.ngu.no/kart/radon. Området anses som moderat/lav. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Konsekvens/tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendig > Pipe og ildsted: Boligen har elementpipe. Etablert kombinert ved og parafinovn i tvstue og innsatspeis med parafinbrenner i stue. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Det er i utgangspunktet krav til etablering av plattform for pipe pågavelvegg med tanke på pipens høyde. Noe riss og løs puss utvendig på Lecapipe. Innhente informasjon av stedlig brann og feievesen. Pusse pipe. Innvendig > Rom Under Terreng: Gulvet har teppe og har belegg. Veggene har panel og betong/mur. Vurdering av avvik: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er gjennom målinger påvist høyt fuktnivå i trevegger i underetg./kjeller, det er derfor ikke foretatt hulltaking Synlig saltutslag på mur inne på vaskerom. Konsekvens/tiltak: Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt tilstanden og omfanget på eventuelle skader. Det er etablert plast bak panel. Dette anses som uheldig, med tanke på kondens skader og at konstruksjonen ikke får «puste» naturlig. Innvendig > Innvendige dører: Innvendig har boligen malte fyllingsdører. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Konsekvens/tiltak: Det bør foretas tiltak på enkelte dører. Enkelte dører må justeres. Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Gulvet er flislagt. Rommet har elektriske varmekabler. Fall mot sluk er målt til 2 mm. Vurdering av avvik: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Synlig hakk i en flis. Konsekvens/tiltak: Det må foretas utbedring av fallforhold. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Konsekvens/tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken: Kjøkkenet har innredning med profilerte fronter. Benkeplaten er av laminat. Det er kjøleskap, oppvaskmaskin og komfyr. Vurdering av avvik: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Konsekvens/tiltak: Det må påregnes lokal utbedring/utskiftning. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Innvendige vannledninger er av kobber. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak: I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer. Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Det er avløpsrør av støpejern. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tekniske installasjoner > Ventilasjon: Boligen har naturlig ventilasjon. Vurdering av avvik: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Det vør etableres mekanisk avtrekk på våtrom. Konsekvens/tiltak: Det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom som ikke har det. Utbedre ventilasjon på våtrom i kjeller. Tomteforhold > Drenering: Dreneringen er fra 1968. Etablert påsmurt Gudrong eller lignende. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Konsekvens/tiltak: Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Med tanke på at det er noe fukt inne i utforet vegg og noe synlig saltutslag på puss, anbefales det at dreneringen skiftets ut. Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Bygningen har betonggrunnmur. Støpt dekke mot grunnforhold. Etablert ytongelementer på innsiden. Del med stue og soverom er etablert på punktfundament. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er ikke etablert tilgang under bygget, grunnet plater på utsiden. Det er noe skjevhet i etasjeskille på denne delen. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Nærmere undersøkelse av bjelkelag og punktfundament anbefales. Tomteforhold > Terrengforhold: Delvis skrående tomt. Vurdering av avvik: Det er påvist dårlig eller flatt fall inn mot grunnmur og muligheter for større vannansamlinger. Mulighet for sammenhengende forekomster marin leire Konsekvens/tiltak: Det bør foretas terrengjusteringer. Det kan foretas terrengjusteringer ved etablering av ny drenering. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Utvendige avløpsrør er av ukjent type Det er offentlig avløp via private stikkledninger og utvendige vannledninger er av ukjent type, og offentlig vannforsyning via private stikkledninger. Brødrene Søgård som gravde fra eiendommen til påkobling til det kommunale nettet i sin tid og når dette ble gjort er ikke kjent. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Da det ikke er mye kunnskap om anlegget, anbefales en nærmere gjennomgang. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Ingen anmerkninger. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad IU ? ikke undersøkt: Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Vaskerom: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Anneks: Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik: Utvendig > Nedløp og beslag: Nedløp og beslag av metall. Vurdering av avvik: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Konsekvens/tiltak: Det må monteres snøfangere for å oppfylle byggeårets krav. Utvendig > Veggkonstruksjon: Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har stående bordkledning. Vurdering av avvik: Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Det er påvist betydelige råteskader i bordkledningen. Konsekvens/tiltak: Lokal utbedring/utskiftning bør utføres. Råteskadet trekledning må skiftes ut. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Etasjeskiller er av støpt dekke med punktfundament og støpt dekke mot grunnforhold. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Nærmere undersøkelser anbefales med tanke nevnte skjevhet. Konsekvens/tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt omfanget for utbedring. Det er ikke tilgang under etasjeskille for inspeksjon. Det er betydelig skjevhet i gulv og nærmere undersøkelse anbefales. Noe utbedring av etasjeskille må regnes med. Våtrom > Generell > Bad/vaskerom: Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon. Etablert hjørnebadekar, dusjkabinett, toalett, innredningm,ed nedfelt servant og stål utslagskum. Opplegg for vaskemaskin. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Det er en god løsning at det dusjes i kabinett. Sveiseskjøt i belegg er ikke tett. En må forvente generell oppgradering av våtrommets tettesjikt/membran for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav (tett våtsone). En samlet TG 3 for rommet er satt med bakgrunn i alder og manglende tetthet i våtsonen på rommet. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav. Konsekvens/tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Tg er gitt med tanke på dagens forskrift og krav til vurdering for våtrom. Rommet må renoveres ut fra dagens krav for å lukke avviket. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Takkonstruksjonen har W-takstoler i tre. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er ikke etablert undertak. Plater er festet rett på takstoler. Undertak for vindsperre bør etableres. Konsekvens/tiltak Tiltak: Etablere duk eller lignende i undertak. Utvendig > Vinduer: Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Vurdering av avvik: Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Konsekvens/tiltak: Det må foretas lokal utbedring. Vinduer må justeres. Utvendig > Dører: Bygningen har malt hovedytterdør. Vurdering av avvik: Det er avvik: Noe slitasje av utvendig maling. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Male dør. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Etablert delvis innglasset veranda. Etablert på punktfundament ked søyler og trebjelkelag. Trespaltegulv. Vurdering av avvik: Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Noe skjevhet i konstruksjonen ble registrert. Konsekvens/tiltak Lokal utbedring/utskiftning bør utføres. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Innvendig > Overflater: Innvendig er det gulv av belegg. Veggene har trepanel. Innvendige tak har trepanel og himlingsplater. Vurdering av avvik: Det er avvik: Noe slitasje av belegg er synlig. Belegget anses å ha tiltenkt funskjon og må ikke skiftes. Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Innvendig > Innvendige dører - 2: Innvendig har boligen finèrdører. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Kjøkkendør og baderomsdør subber. Konsekvens/tiltak: Enkelte dører må justeres. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Innvendige vannledninger er av kobber. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak: I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Det er avløpsrør av plast. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tekniske installasjoner > Ventilasjon: Boligen har naturlig ventilasjon. Vurdering av avvik: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Det er kun naturlig ventilasjon på bad. Konsekvens/tiltak: Ventilasjonsløsningen må utbedres. Badet bør ha mekanisk avtrekk of vurderes som avvik iht NS 3600. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Varmtvannstanken er på ca 120 liter. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Konsekvens/tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18 inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet. Sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbryter fra 2012. Skap plassert i gang. Tg er gitt på grunnlag av besvarte kontrollspørsmål i samsvar med selger og må ikke forveksles med en el-kontroll. Det elektriske anlegget er ikke vurdert utover en generell visuell kontroll der el-kontroll må utføres for faktisk tilstand på anlegget. Eltilsyn på anlegget i 2012. Antatt normal levetid for el-anlegg 20 - 40 år. 1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei. 2. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert? 2012. Oppgraderte sikringer. 3. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ja. 4. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Ja. Eksisterer det samsvarserklæring? Ukjent. 5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet ? Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei. 6. Forekommer det at sikringene løses ut? Ukjent. 7. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei. 8. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank. Nei. 9. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei. 10. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei. 11. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja. 12. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja. Det anbefales alltid en gjennomgang av elektrisk da det ikke er fullstendig kunnskap om hva som er gjort med anlegget. Tomteforhold > Drenering: Dreneringen er fra 1977. Vurdering av avvik: Det er ukjent type/alder/løsning på drenering og tettesjikt på grunnmur. Konsekvens/tiltak: Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Bygningen har betong ringmur. Støpt dekke og punktfundament. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Det er synlig skjevhet i bjelkelag inne i bygget. Konsekvens/tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Få tilgang til under huset for nærmere undersøkelser. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Utvendige avløpsrør er av plast og utvendige vannledninger er av plast (PEL). Det er offentlig avløp via private stikkledninger og offentlig vannforsyning via private stikkledninger. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Ingen anmerkninger. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad IU ? ikke undersøkt: Ingen anmerkninger. Lovlighet - enebolig: Iht. tilstandarapporten foreligger det godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Kommentar: Kjeller stemmer ikke med tegningenes rominndeling og vinterhage er ikke registrert. Det er ferdigattest på tilbygget stue og soverom. Bad i kjeller er ikke bruksendret i kommunen. Krav for rom til varig opphold: Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Nei. Kommentar: Takhøyde i kjeller under 2.20 m. Ved endring fra tilleggsdel til hoveddel for bygg oppført før 2011 kan takhøyde ned til 2m godkjennes. Lovlighet - anneks: Iht. tilstandsrapporten foreligger det ikke tegninger. Kommentar: Annekset ble omdisponert fra stall til anneks i 1986. Det foreligger ikke tegninger eller godkjenning av omdisponering i kommunen. Bygget er øvrig registrert som ( Garasjeuthus anneks til bolig) i eiendomsregisteret. Lovlighet - uthus/vognskjul: Iht. tilstandsrapporten foreligger det godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Kommentar: Det er ferdigattest på bygget. Lovlighet - garasje: Iht. tilstandsrapporten foreligger det godkjente og byggemeldte tegninger, , som stemmer med dagens bruk. Kommentar: Det er ferdigattest på bygget. Garasjen er et nybygg oppført 2019, som en erstatning etter brann i den gamle garasjen 2018. Lovlighet - hønsehus/stall: Iht. tilstandsrapporten foreligger det godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Lovlighet - lekestue: Iht. tilstandsrapporten foreligger det ikke tegninger. Kommentar: Lekestue er ikke registrert på situasjonskart på tomten. For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport datert 15.08.23 av Øyvind Nåmo Rønning. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Diverse: Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2012, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.

  Innbo og løsøre
  Hovedhus/våningshus: Varmtvannstanken er på ca. 200 liter og sikringsskapet har automatsikringer og jordfeilbryter. Eiendommen er tilknyttet offentlig vannforsyning og avløpsnett via private stikkledninger. Det er felles kloakkpumpe med naboen, som leses av en gang pr. år for deling av utgiftene. Anneks: Varmtvannstank er på ca. 120 liter og sikringsskapet har automatsikringer og jordfeilbryter fra 2012. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Garasjen er et nybygg oppført 2019, som en erstatning etter brann i den gamle garasjen i 2018. Garasjen er 92 kvm og har tre porter med elektrisk portåpner. Det er for øvrig gode parkeringsmuligheter rundt på tunet.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Alt1: Selger har foretatt radonmåling og målinger viser en verdi på .... Bg/m3. Alt2: Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Det er gravd fiberkabel inntil tomtegrensen. Deler av tomten er dyrkbar mark, ca 4 dekar, og dette areal disponeres idag av naboeiendommen, vederlagsfritt. Det er driveplikt på dyrkbar mark. Uthus vil ikke bli ytterligere rengjort før overtagelse. Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  7 700 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 192 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 700 000,00))   209 542,- (Omkostninger totalt)   7 909 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Hovedhus/våningshus: Oppvarming - Teknisk: Boligen har elektrisk oppvarming med panelovner og varmekabler på bad i første etasje. I tillegg er det etablert kombinert ved og parafinovn i tv-stuen, og innsatspeis med parafinbrenner i stuen. Anneks: Boligen har elektrisk oppvarming og naturlig ventilasjon.

  Energiklasse
  unknown

 • Kommunale avgifter
  44781

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Beløpet er mottatt fra Nes kommune og er en prognose for inneværende år.  I tillegg kommer eiendomsskatt som for 2023 er pålydende kr 3 837.

  Info formuesverdi
  Opplysninger hentet fra skatteetatens boligkalkulator og gjelder Hvamsvegen 463 og 465: Formuesverdi primærbolig 2022: kr. 1 411 500 Formuesverdi sekundærbolig 2022: kr. 5 363 700.

  Andre utgifter
  Strøm, forsikring, tv/internett mm. I tillegg kommer vannavgift fra Årnes Vannverk. Minsteavgiften er på ca kr 4 000 pr år med to i husstanden, pr bolig.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3034/221/20: 02.07.1921 - Dokumentnr: 900223 - Bestemmelse om veg 09.11.1935 - Dokumentnr: 900227 - Bestemmelse om veg Rettighetshaver: Knr:3034 Gnr:211 Bnr:20 02.07.1921 - Dokumentnr: 900079 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3034 Gnr:221 Bnr:1 09.11.1935 - Dokumentnr: 900141 - Registrering av grunn Utskilt fra denne matrikkelenhet: Knr:3034 Gnr:221 Bnr:41 10.08.1998 - Dokumentnr: 5585 - Grensejustering Gjelder denne registerenheten med flere 10.08.1998 - Dokumentnr: 5585 - Målebrev 01.01.2020 - Dokumentnr: 306590 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0236 Gnr:221 Bnr:20 02.07.1921 - Dokumentnr: 900221 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:3034 Gnr:221 Bnr:1 09.11.1935 - Dokumentnr: 900229 - Bestemmelse om veg Rettighet hefter i: Knr:3034 Gnr:221 Bnr:41

  Vei, vann og avløp
  Adkomstvei: Eiendommen har adkomst via privat veg. Kostnader til vegvedlikehold må påregnes. Tilknytning vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig vannforsyning via private stikkledninger. Vann fra Årnes Vannverk, privat vannverk. Tilknytning avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikkledninger. Det er felles kloakkpumpe med naboen som leses av en gang pr. år, for deling av utgiftene.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område avsatt til LNF-område i kommuneplanen (landbruk, natur, fritid) . Deler av eiendommen er oppgitt å være bevaring kulturmiljø (Hvam vgs).

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er bebygd, tomten er større enn 2 dekar, men mindre enn 100 dekar totalt og har ikke mer enn 35 dekar fulldyrket og/eller overflatedyrka jord.  Kjøper er klar over at konsesjonsfriheten er betinget av at man ikke foretar bruksendring i strid med plan og at dette bekreftes overfor plan- og bygningsmyndigheten ved utfylling av egenerklæring om konsesjonsfrihet.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  7 700 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 192 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 700 000,00))   209 542,- (Omkostninger totalt)   7 909 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  209542

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning. Ved salg av landbrukseiendom og småbruk er det kun våningshus og/eller kårbolig med evt. direkte tilhørende garasje og tomt som omfattes av forsikringen. Ved salg av kombinasjonseiendom der boligdelen utgjør 50 % eller mer, svarer selskapet for skader på den delen av boligen som er regulert og/eller benyttet til boligformål

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,25% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørshonorar kr 25 000,- samt visninger pr. stk. kr 2 500,- med repr. fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 59 000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr 39 600,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon, fotograf, markedsføring, sikringsobligasjon, mm. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket alle påløpte utlegg, samt et vederlag begrenset oppad til kr 45 000,-. Alle beløp er inkl. mva. 

Wenche Roterud

Megler

Wenche Roterud

99 01 81 95

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev