aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendom har gleden av å presentere Jernbanegata 29 - en attraktiv 3-roms midt i hjertet av Årnes sentrum.

Stor, attraktiv 3-roms fra 2020 med fin beliggenhet. Solrik terrasse, garasjeplass og tilgang på flott takterrasse.

 • 4 790 000
 • BRA 90 m²
 • 2 soverom
 • PRISANTYDNING4 790 000
 • OMKOSTNINGER131 892
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER4 921 892
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR2 020
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 85 m²
 • FELLESKOST./MND3 476
 • TOMT2 889 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 4 790 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  119 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 790 000,-))
  --------------------------------------------------------
  131 892,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 921 892,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Jernbanegata 29 er en stor, attraktiv og moderne 3-roms leilighet fra 2020 med god planløsning, plassert i tredje etasje med heisadkomst. Eiendommen har perfekt beliggenhet i Årnes sentrum, med kort gangavstand til alt man trenger i hverdagen. Fra stuen er det utgang til en romslig terrasse med gode solforhold, og det er også tilgang på en stor og flott takterrasse med vidstrakt utsikt. Det medfølger parkering i felles garasjeanlegg.

Innvendig har leiligheten enstavs parkettgulv i de fleste rom, samt et lyst og tidsmessig fargevalg. Det er en stor stue med gode vindusflater, i åpen løsning til et moderne kjøkken med integrerte hvitevarer. Videre har leiligheten et pent bad med dusjhjørne, to fine soverom med garderobeskap på ett og også gode lagringsmuligheter - i innvendig bod ved entré.

Planløsning:
3. etasje: Entré, stue/kjøkken, bad, 2 soverom og bod.
Entréen er tiltalende og romslig med plass til garderobeløsning.

Jernbanegata 29, Viken

 • Kort fortalt
  - Stor og attraktiv 3-roms fra 2020.
  - Tredje etasje med heisadkomst.
  - Næring i første- og andre etasje.
  - Perfekt plassert i Årnes sentrum.
  - Det er kort gangavstand til "alt".
  - Parkering i felles garasjeanlegg.
  - En romslig og solrik terrasse.
  - Tilgang på flott, felles takterrasse.
  - Åpen stue- og kjøkkenløsning.
  - Moderne kjøkken m/hvitevarer.
  - Stor stue og gode vindusflater.
  - Pent bad som har dusjhjørne.
  - To fine soverom.
  - Lagringsmuligheter i inneboden.
  - Fyring via vannbåren gulvvarme.
  - Enstavs parkett i de fleste rom.
  - Balansert ventilasjonsanlegg.

  Entré
  Det er heisadkomst opp til leilighetsplan, hvor du blir ønsket velkommen inn av en innbydende entré. Rommet er holdt i en smakfull, lys farge som harmonerer godt med øvrige rom, og på gulvet er det enstavs parkett. Fra entreen er det direkte adkomst til innvendig bod.

  Stue
  Leiligheten har en stor og elegant stue som ligger i åpen løsning til kjøkkenet. Rommet har store vindusflater i form av bred skyvedør til terrasse, som sammen med downlights i nedfelt ramme supplerer rikelig med lys. Stuen har også enstavs parkett på gulv, hvitmalte vegger og grå kontrastvegg. I rommet er det god plass til både spisebord og sofaløsning.

  Kjøkken
  I det ene hjørnet av stuen er det et moderne og bruksvennlig kjøkken med integrerte hvitevarer. Innredningen er oppforet og har hvite, glatte fronter, lys under overskap, laminert benkeplate og kum av metall. Hvitevarer består av induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøl/frys. Over kokesone er det ventilator.

  Bad/wc/vaskerom
  Av våtrom har leiligheten et pent bad med dusjhjørne, opplegg for vaskemaskin og god plass til tørketrommel. Rommet har downlights i himling, grå fliser på gulv med vannbåren varme og hvite fliser på vegg. Videre er det servant, hvit skuffeseksjon, speilskap med lys, veggmontert toalett, innfellbare glassdører til dusjhjørne og balansert ventilasjon.

  Soverom og garderobe
  Leiligheten har to lyse og fine soverom som begge har gode vindusflater. På det store hovedsoverommet er det downlights i nedfelt ramme, og rommet har også garderobeskap med hvite fronter. Soverommene er holdt i lyse og behagelige farger, og på gulvene er det enstavs parkett. Videre har leiligheten gode lagringsmuligheter, med innvendig bod ved entreen.
 • Det nye Årneskvartalet har sentral beliggenhet på Årnes i Nes kommune. Det er tøffelavstand til alt av servicetilbud, og for folk som liker friluftsliv er Årnes midt i blinken med Glomma som nærmeste nabo. Her finnes mange flotte fritidsmuligheter som tilrettelagte turstier, fiskemuligheter og båttliv. Fra Årneskvartalet er det også kort vei til relativt ny lysløype for fotturer og ski, ny svømmehall og utendørs bademuligheter, samt ridesenter og idrettsanlegg.

  Hele området kjennetegnes av at det er vektlagt å skape god kontakt med Glomma. Her er det gode turmuligheter, både langs Glomma og i skog og mark, enten du benytter sykkel eller spaserer. Videre kan Nes kommune by på to golfbaner. Har du, eller drømmer du om båt, er det egen båthavn på Årnes.

  I gangavstand ligger skoler for alle alderstrinn, barnehage, togstasjon, kjøpesenter og spisesteder. I sentrum ligger også Nes Kulturhus, et moderne flerbrukshus med tre kinosaler og forskjellige kulturaktiviteter. Området har ellers en rik kulturhistorie som blant annet kan oppleves på Gamle Hvam eller Nes Kirkeruiner.

  Raumnes og Årnes IL byr på et godt og variert tilbud med flere, flotte anlegg. Nes rideklubb har et aktivt og profesjonelt hestemiljø, hvor de blant annet arrangeres knøttekurs, rideleir, stevner og juleshow.

  Servicetilbud
  Dagligvarehandelen kan gjøres blant annet på Bunnpris, Kiwi, Coop Mega og Rema 1000. Amfi Årnes har også et stort utvalg av servicetilbud. I Årnes finner man forskjellige butikker, hyggelige spisesteder og koselige puber. I tillegg ligger Jessheim Storsenter, Lillestrøm og Oslo sentrum godt innen rekkevidde.

  Årnes har offentlig kommunikasjon med buss og tog. Nærmeste holdeplass er Årnes buss- og togstasjon som ligger ca. 85 meter fra boligen. Stasjonen betjener alle togene på Kongsvingerbanen, med blant annet jevnlige avganger til Oslo. Toget tar deg til Lillestrøm på ca. 40 min og til Oslo på ca. 50 min. Med bil tar det ca. 19 min til Jessheim, ca. 27 min til Oslo Lufthavn, ca. 34 min til Lillestrøm og ca. 40 min til Oslo S.

  Fra eiendommen er det gangavstand til skoler for alle alderstrinn, både Årnes barneskole, Runni ungdomsskole og Nes videregående skole. Kommunen har også flere barnehager, hvor blant annet Årnes barnehage ligger i gangavstand.
 • Området består hovedsakelig av leiligheter, villa og småhusbebyggelse.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • Grunn og fundamenter: Grunnmur av betong med støpt såle mot grunnforhold.
  Takkonstruksjon/taktekking: Flatt tak tekket med papp eller lignende
  Veggkonstruksjon: Utvendige fasader med teglstein, plater og malt/pusset overflater.
  Etasjeskiller: Etasjeskiller er av betongdekke.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik:
  Iht. tilstandsrapporten er det ingen anmerkninger under dette punktet.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:
  Innvendig > Overflater: Overflater med parkett på gulv. Malte flater på vegger. Malte flater på innvendige tak.
  Vurdering av avvik:Det er avvik: Noe stedvis slitasje på overflater på vegger.
  Tiltak: Sparkle/male.

  Innvendig > Innvendige dører: Boligen har malte glatte innvendige dører.
  Vurdering av avvik: Det er avvik: Løs terskel på bad. Hull i dør på barnesoverom.
  Tiltak: Feste terskel, skifte dørblad.

  Innvendig > Andre innvendige forhold: Skade på garderobeskap.
  Vurdering av avvik: Det er avvik: Skade på garderobeskap
  Tiltak: Utbedre skade.

  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Badet har plastsluk. Badet har smøremembran med dokumentert utførelse.
  Vurdering av avvik: Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll". Det foreligger ikke ferdigattest på bygget og derfor ikke avklart vedrørende dokumentasjon for nevnte krav.
  Tiltak: Innhent dokumentasjon, om mulig.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
  Iht. tilstandsrapporten er det ingen anmerkninger under dette punktet.

  For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 03.05.22 av Øyvind Nåmo Rønning. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning.

  Kommentar hentet fra selgers egenerklæring: Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan derfor være skader og andre forhold ved eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig undersøkelse av eiendommen, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

  Diverse:
  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2001, uten pålegg om forbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster.

  For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.
 • 3.et.: 90 kvm Bra
  Av dette utgjør 5 kvm sekundærareal - bod.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Entré, stue/kjøkken, bad, 2 soverom.

  Iht. tilstandsrapporten foreligger det godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.
 • Sikringsskapet har automatsikringer og jordfeilbryter. Videre har boligen varmtvann fra fellesanlegg, sprinkleranlegg, felles brannvarslingsanlegg, utelys og utestrøm.

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Leiligheten er oppvarmet vannbåren gulvvarme tilknyttet fjernvarme. Det er balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning.
 • Fra stuen er det utgang til en romslig terrasse på ca. 13 kvm, som kan by på gode solforhold i hyggelige omgivelser. Uteplassen er godt skjermet av husvegger og overbygg, og har god plass til hagemøbler på terrassebord. Terrassen har også glass i rekkverk, utelys og strømstikk. Videre er det tilgang på en stor og flott, felles takterrasse - med vidstrakt utsikt, sittebenk og lekeapparat.

  Iht. kommuneplankartet er deler av eiendommen innenfor et område som ligger i en faresone for ras- og skredfare.
 • Det medfølger parkeringsplass i felles garasjeanlegg. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.
 • Vann: Privat. Vann fra Årnes vannverk.
  Avløp: Tilkoblet offentlig avløp.
  Vei: Tilkoblet offentlig vei.
 • Forretningsfører: OBOS Eiendomsforvaltning, tlf.: 22 86 59 99
 • Eierseksjonen hører til Årneskvartalet Sameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i evt. vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.
 • Iht. vedtektene § 2-1 kreves det ikke styrets godkjennelse ved salg eller utleie, men styret skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold.
 • Iht. husordensreglene §10 er dyrehold tillatt så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse eller ulempe for de øvrige beboerne.
 • Sameiet har bygningsforsikring, men den enkelte seksjonseier må selv tegne innbo- og løsøreforsikring.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 921 463 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 3 317 268 per 31.12.21
 • 3 476,- pr. mnd. Følgende inngår i fellesutgiftene iht. opplysninger fra forretningsfører:
  Kommunale avgifter, bygningsforsikring, parkering, fjernvarme bolig, tv/bredbånd.
 • Ingen fellesgjeld eller formue pt.
 • Ingen felles lån pt.
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • Kommunale avgifter er inkludert i de månedlige felleskostnadene.

  Eiendomsskatten tilkommer fra 2022/2023 og vil utgjøre 3 promille av eiendommens skattegrunnlag, hvor grunnlaget fastsettes ved enkel taksering. Det gjøres oppmerksom på at det kan komme endringer i regelverket knyttet til eiendomsskatt. Beregning av eiendomsskatt vil kunne avhenge av om boligen er primær- eller sekundærbolig.
 • Felleskostnader, strøm, forsikring, tv/internett mm.
  Eiendomsskatt tilkommer fra 2022/2023.
 • Det er ikke utstedt ferdigattest på eiendommen, men det foreligger midlertidig brukstillatelse.
 • Utleie er tillatt iht. vedtekter. Styret skal underrettes skriftlig om alle leieforhold.

  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.
 • Ikke aktuelt.
 • Ikke aktuelt.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
  Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner § 31. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.

  1910/900132-1/9 Bestemmelse om vannledn.
  21.01.1910
  Overført fra: 3034-168/36
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1912/900197-2/9 Bestemmelse om veg
  15.03.1912
  rettighetshaver:Knr:3034 Gnr:169 Bnr:11
  Med flere bestemmelser
  Endret fra personlig servitutt til realservitutt
  Rettet etter tingl. §18
  16.07.2019 Arkivref. 19/07690-4
  Overført fra: 3034-168/36
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1935/900263-1/9 Bestemmelse om kloakkledn
  11.05.1935
  rettighetshaver:Knr:3034 Gnr:169 Bnr:34
  Overført fra: 3034-168/36
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1936/92-2/9 Bestemmelse iflg. skjøte
  20.01.1936
  rettighetshaver:Knr:3034 Gnr:169 Bnr:35
  Rett til tørkeplass.
  Overført fra: 3034-168/36
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1981/7719-1/9 Bestemmelse om veg
  29.10.1981
  rettighetshaver:Knr:3034 Gnr:168 Bnr:59
  rettighetshaver:Knr:3034 Gnr:169 Bnr:9
  Rettighetshaver:Gnr.168/47.
  Overført fra: 3034-168/36
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1981/8629-1/9 Best. om vann/kloakkledn.
  03.12.1981
  Rettighetshaver:Nes kommune.
  Bestemmelse om adkomstrett
  Med flere bestemmelser
  Overført fra: 3034-168/36
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1981/8630-1/9 Erklæring/avtale
  03.12.1981
  Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
  Knytte seg til kommunens ledningssystem.
  Med flere bestemmelser
  Overført fra: 3034-168/36
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1981/8632-1/9 Best. om vann/kloakkledn.
  03.12.1981
  Rettighetshaver:Nes kommune.
  Overført fra: 3034-168/36
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1981/8633-1/9 Erklæring/avtale
  03.12.1981
  Bestemmelse om kloakkledning
  Med flere bestemmelser
  Overført fra: 3034-168/36
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1985/295-1/9 Bestemmelse om veg
  15.01.1985
  Bestemmelse om garasje/parkering
  Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
  Overført fra: 3034-168/36
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1985/296-1/9 Erklæring/avtale
  15.01.1985
  Bestemmelse om benyttelse
  Med flere bestemmelser
  Rettighetshaver:Nes kommune
  Overført fra: 3034-168/36
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2017/504044-1/200 Jordskifte
  12.05.2017 21:00
  Sak nr. 16-180002RFA-JLST Aarnes skole
  Akerhus og Oslo jordskifterett
  Overført fra: 3034-168/36
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2018/1550921-1/200 Erklæring/avtale
  14.11.2018 21:00
  Avtale mellom denne med flere eiendommer, i forbindelse med realisering og tilrettelegging av "Årneskvartalet".
  Bestemmelser om bebyggelse
  Bestemmelser om adkomstrett
  Bestemmelser om parkering og parkeringskjeller og fordeling av kostnader
  Bestemmelser om bruk av parkeringshus
  Bestemmelser vedrørende tilrettelegging for varemottak
  Overført fra: 3034-168/36
  Gjelder denne registerenheten med flere

  2020/2002322-1/200 Bestemmelse om nettstasjon
  20.01.2020 21:00
  Rettighetshaver:ELVIA AS
  Org.nr: 980489698
  Stedsevarig rett til bygging, drift, vedlikehold og fornyelse
  Bestemmesle om bebyggelse og beplantning
  Bestemmelse om adkomstrett
  Overført fra: 3034-168/36
  Gjelder denne registerenheten med flere
 • Eiendommen er regulert til bolig- og næringsformål.
 • Gnr. 168 Bnr. 36 Snr. 8 i Nes kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt fast pris pålydende kr. 40 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 16 900,-. Visninger pr. stk. kr. 2 500,- er inkludert fra meglers side. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr. 27 500,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon, fotograf, markedsføring og sikringsobligasjon. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle direkte utlegg, samt et vederlag begrenset oppad til kr. 16 900,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Flemming Harald Hansen
Wenche Aaserud Roterud

Megler

Wenche Aaserud Roterud

99 01 81 95

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev