aktiv-eiendomsmegling
Velkomen til Nedre Hagaveg 133 - Boligen har en stor og flat hage med gode muligheter for lek og moro.
Velkomen til Nedre Hagaveg 133 - Boligen har en stor og flat hage med gode muligheter for lek og moro.

ÅRNES Nedre Hagaveg 133

Sentrumsnær enebolig med landlig beliggenhet | Dobbel garasje | Flere uteplasser | 4 store soverom og 2 moderne bad

 • kr 3 980 000
 • BRA-i 309 m²
 • 4 soverom
 • Prisantydningkr 3 980 000
 • Omkostningerkr 118 640
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 098 640
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1985
 • Soverom4
 • Tomt1 041 m²
 • Eierform tomtEiet
 • 3 980 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 99 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 980 000,00))   118 640,- (Omkostninger totalt)   4 098 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning 1. etasje
Velkommen til Nedre Hagaveg 133 - En landlig men sentral enebolig like ved Årnes sentrum! Boligen: -Dobbel garasje og ellers god biloppstillingsplass på gårdsplass -Flere gode uteplasser med stor hage, to terrasser og en balkong -2 moderne bad som begge er pusset opp i nyere tid -Separat vaskerom og ekstra toalettrom -2. etasje ble pusset opp i 2020 -4 store soverom med gode innredningsmuligheter -Stor stue med både peisovn og varmepumpe -Lite innsyn og fritt utsyn mot Glomma som renner forbi -Kjelleretasje med stue og 4 boder Området: -1,3 km til Årnes sentrum med alle sine fasiliteter og servicetilbud -Kort vei til både skoler og barnehager -Rikelig med tur- og aktivitetsmuligheter i og rundt Årnes Velkommen til en hyggelig visning!
Stor og deilig stue i vinkel som skaper en naturlig inndeling av soner. En flott og deilig peisovn hører godt med på kjølige vinterkvelder.

Nedre Hagaveg 133, Akershus

 • Tomt
  1041m²

  Beskrivelse av tomt
  Opparbeidet tomt med plenarealer, prydbusker, beplantninger, gruset gårdsplass m.m. Det er påregnelig med støy fra toglinje og vei.

  Beliggenhet
  Nedre Hagaveg 133 har en landlig men sentrumsnær beliggenhet med flott utsikt over Glomma. Fra boligen har du gangavstand til alt du måtte trenge av nødvendige fasiliteter og servicetilbud. Boligen ligger ca. 20 min gange fra Årnes sentrum som byr på et godt utvalg butikker innenfor mote, interiør, helse, sport, elektronikk samt frisører, legesenter, apotek etc. Her er flere spisesteder en kan nyte både store og små måltider. Du kan velge mellom å gå i hyggelige handlegater eller ta turen til Amfi Årnes. I Årnes sentrum finner du også Nes kulturhus med blant annet 3 kinosaler og scene for konsert og teater. Liker du å kunne ta deg en tur til storbyen for et større og bredere utvalg av fasiliteter og servicetilbud er det ca. 45 minutter med bil til Oslo sentrum. Er du en som reiser mye er det ca. 30 minutter med bil til Gardermoen. Fra Årnes stasjon kan du ta toget i retning Oslo og Kongsvinger. Togturen fra Årnes til Oslo S tar ca. 50 minutter. Årnes kan videre by på et bredt utvalg av sport og fritidsaktiviteter og huser blant annet fotballbane, ishall, lysløype, skiløyper, treningssenter og badeplass. Raumnes og Årnes IL byr på et godt og variert tilbud med flere flotte anlegg, og i tilknytning Nes videregående skole er det en nyere svømmehall. Nes rideklubb har et aktivt og profesjonelt hestemiljø hvor det blant annet arrangeres knøttekurs, rideleir, stevner og juleshow. I Fenstad ligger det flotte anlegget til Nes Ski, et FIS godkjent skianlegg hvor de blant annet arrangerer nasjonale ski-arrangementer samt at det er et flott anlegg for sykkel på sommerstid. Trives du likevel best innendørs har du gangavstand til treningssentrene Spenst Årnes og Atletico Neshallen som ligger henholdsvis 8 min og 21 min gange fra leiligheten. Glomma renner fint forbi Årnes og her finnes idylliske turområder i både parker og på stier. Veslesjøen, Dragsjøen og Sagstusjøen ligger ellers kun en kort kjøretur unna. Golfentusiasten kan legge turen til Nes Golfklubb som holder til på Rommen Golfpark ved Vormsund. Det er også kort vei til golfanlegget på Hvam, som ligger i svært vakre omgivelser. Området har ellers en rik kulturhistorie som blant annet kan oppleves på Gamle Hvam og Nes kirkeruiner. Offentlig transport i nærheten: -Årnes stasjon, 21 min å gå Dagligvare i nærheten: -Spar Årnes, 18 min å gå/2 min med bil -Kiwi Årnes, 25 min å gå/3 min med bil Skoler i nærheten: -Årnes skole, 5 min med bil -Fjellfoten skole, 6 min med bil -Runni ungdomsskole, 5 min med bil -Nes videregående skole, 5 min med bil -Hvam videregående skole, 9 min med bil Barnehager i nærheten: -Espira Kløverenga barnehage, 3 min med bil -Espira Evangtunet barnehage, 4 min med bil -Årnes barnehage, 4 min med bil

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Bebyggelse
  Området består hovedsakelig av spredt boligbebyggelse, jorder, bilvei og togskinne.

  Byggemåte
  Saltak tekket med takstein. Takrenner og nedløp i stål/blekk. Bindingsvegger over grunnmur med stående panel som værhud. Fabrikkproduserte takstoler. Vinduer med 3 og 2 lags isolerglass. Terrassedør med 3 lags isolerglass. Brun, profilert ytterdør. Støttemur i betong til utvendig tretrapp. Ukjent byggegrunn, trolig blandede jordmasser i grunnen. Opplysninger om grunn er antagelser. Ukjent drenering. Trolig drenering med plastrør og knottplast som fuktsikring på mur. Støpt dekke på grunn og murte kjellervegger.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Svar: Ja. Beskrivelse: Sprekk i membran på bad i 1. etg, men er reparert av bademiljø under garanti perioden. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Svar: Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Tilbud å kontrakt på 2 bad med 10 års garanti. Arbeid utført av: Bademiljø Årnes. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Svar: Ja, Beskrivelse: Bygget helt nytt bad både i 1 og 2 etg. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Svar: Ja. Beskrivelse: Oppdaget litt fukt i kjeller yttervegg pga. fuktsperre på innsiden. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildstein/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende? Svar: Ja. Beskrivelse: Vært en liten sprekk i pipehette som er tettet. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Svar: Ja. Beskrivelse: Små sprekker i murpuss rundt noen kjellervinduer og sprekk i støttemur utvendig ved kjeller trapp ute. Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller av dens omgivelser? Svar: Ja. Beskrivelse: Mulig tilkobling til offentlig kloakk. Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? Svar: Ja. Beskrivelse: Avtale om tillatelse for å føre overflate vann over jordet ned til elva. Signert 20 sep 1985.

  Innhold
  1. etg: Vindfang, toalettrom, vaskerom, bod, gang, bad, stue, spisestue, kjøkken og 2 soverom. 2. etg: Stue, bad og 2 soverom. Kjeller: Kjellerstue, gang og 4 boder. Eiendommen har også en garasje som måler ca. 42 kvm.

  Standard
  Overflater: Gulv er lagt med laminat, tepper, belegg og parkett. Vegger er lagt med panel, mdf plater og malte flater. Himling er lagt med panel og mdf panel. Etasjeskiller i treverk og støpt dekke på grunn. Det er hvite, profilerte innedører og lakkert tretrapp. 2. etasje ble pusset opp i 2020 iflg. rekvirent. Våtrom: Vaskerom: Belegg på gulv og våtromstapet på vegger. Rommet er innredet med utslagsvask og har opplegg for vaskemaskin. Bad i 1.etg: Helfliset baderom med gulvvarme og mdf panel i tak. Badet er innredet med vegghengt servantinnredning med skuffer og ovenpåliggende servant, vegghengt skap, vegghengt speilskap med lys, vegghengt toalett og dusjhjørne med glassdører og vegghengt dusjarmatur. I tillegg er det både plass og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Bad i 2. etg: Helfliset baderom med gulvvarme og mdf panel i tak. Badet er innredet med vegghengt servantinnredning med skuffer og ovenpåliggende servant, vegghengt speilskap med lys, vegghengt toalett og badekar med glassvegg og vegghengt dusjarmatur. Toalettrom: Ved entréen er det et praktisk toalettrom som er utstyrt med toalett og servant. Kjøkken: Stort kjøkken med profilerte fronter og laminat benkeplate. Det er lagt fliser mellom overskap og benkeplate samt lys under overskap for ekstra benkebelysning. Kjøkkenventilator med avtrekk ført ut. Det er nisjer til både kjøleskap, oppvaskmaskin og stekeovn med platetopp. Rikelig med skap og benkeplass gjør dette til et svært funksjonelt og arbeidsvennlig kjøkken. Her er også god plass til å innrede en mindre spisegruppe om ønskelig. Tekniske installasjoner: Boligen har kobberrør og rør-i-rør system samt avløpsrør av plast. Det er mekanisk avtrekk og enheten er i 2. etg bak knevegger. I stuen er det montert en luft-til-luft varmepumpe. Det er ellers elektrisk oppvarming som gjelder i boligen. Varmtvannsbereder på ca. 300 liter er plassert i kjeller og det er sluk i gulv hvor den er plassert. Sikringsskap med automatsikringer er plassert i kjeller. Tomteforhold: Trolig drenering med plastrør og knottplast som fuktsikring på mur. Støpt dekke på grunn og murte kjellervegger. Flat tomt som er opparbeidet rundt boligen. Utvendig privat septiktank fra byggeår. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Utvendig > Taktekking Vurdering av avvik: -Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak og takstein. Konsekvens/tiltak -Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. -Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg. Oppussing/rehabiliteringer må påregnes. Utvendig > Nedløp og beslag Vurdering av avvik: -Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. -Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Konsekvens/tiltak -Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. -Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav. Utvendig > Veggkonstruksjon Vurdering av avvik: -Det er påvist andre avvik: -Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Eldre stamme, ved åpning av konstruksjoner kan det avdekkes avvik. Stedvis værslitasje på panel, vindskier etc. Konsekvens/tiltak -Det må foretas tiltak for å lukke avviket. -Det bør foretas tiltak for å bedre lufting av kledningen. -Lokal utbedring må utføres. Eldre stamme samt bordkledning, ved åpning av konstruksjoner kan det registreres ytterligere avvik. Oppussing/rehbiliteringer må påregnes. Utvendig > Takkonstruksjon/Loft Vurdering av avvik: -Det er påvist andre avvik: Ingen loftsluke, kun mulig med inspeksjon via dører i knevegger, hele arealet er ikke inspisert, ikke gulv. Konsekvens/tiltak -Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Nærmere undersøkelser anbefales. Utvendig > Vinduer Vurdering av avvik: -Det er påvist andre avvik: Punkterte vinduer er vanskelig å oppdage i enkelte tilfeller/værtyper, eventuell punktering kan ikke oppdages før ved eks. et væromslag etc. Eldre vinduer. Konsekvens/tiltak -Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Eldre vinduer, utskiftninger og oppussing må påregnes på sikt. Utvendig > Dører Vurdering av avvik: -Det er påvist andre avvik: Eldre/slitte dører. Konsekvens/tiltak -Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Eldre dører, utskiftninger og oppussing må påregnes. Utvendig > Utvendige trapper Vurdering av avvik: -Det er påvist andre avvik: Det mangler håndløper samt værslitt trapp. Konsekvens/tiltak -Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Utbedringer må påregnes pga. sikkerhet, skader kan oppstå. Innvendig > Overflater Vurdering av avvik: -Det er påvist andre avvik: Stedvis slitte overflater samt uferdig listverk i 2 etg. Konsekvens/tiltak -Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Oppussing/rehabiliteringer må påregnes. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn Vurdering av avvik: -Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Konsekvens/tiltak -For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Innvendig > Radon Vurdering av avvik: -Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Konsekvens/tiltak -Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendig > Pipe og ildsted Vurdering av avvik: -Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Konsekvens/tiltak -Det bør foretas nærmere undersøkelser av pipeløp. Innvendig > Innvendige trapper Vurdering av avvik: -Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. -Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. -Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Konsekvens/tiltak -Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. -Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. -Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. Våtrom > 1 Etasje > Bad > Overflater Gulv Vurdering av avvik: -Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Konsekvens/tiltak -Våtrommet fungerer med dette avviket. -Det må foretas utbedring av fallforhold. Våtrom > 1 Etasje > Bad > Sanitærutstyr og innredning Vurdering av avvik: -Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Konsekvens/tiltak -Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. -Ved implementering av innebygget sisterne var det ikke krav om lekkasjesikring, konstruksjonen bør jevnlig observeres. Våtrom > 2 Etasje > Bad > Overflater Gulv Vurdering av avvik: -Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Konsekvens/tiltak -Det må foretas utbedring av fallforhold. Våtrom > 2 Etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt Vurdering av avvik: -Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Konsekvens/tiltak -Tilgang til sluk må bedres både for inspeksjon og rengjøring. Kjøkken > 1 Etasje > Kjøkken > Overflater og innredning Vurdering av avvik: -Det er påvist andre avvik: Eldre/stedvis slitt innredning. Konsekvens/tiltak -Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Oppussing/rehabiliteringer må påregnes på sikt. Spesialrom > 1 Etasje > Toalettrom > Overflater og konstruksjon Vurdering av avvik: -Det er påvist andre avvik: Eldre toalettrom og installasjoner. Konsekvens/tiltak -Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Oppussing/rehabiliteringer kan påregnes. Tekniske installasjoner > Vannledninger Vurdering av avvik: -Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak -Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg. -Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. -Anlegget må sjekkes av fagperson, som må utføre eventuelle tiltak på anlegget. -I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tekniske installasjoner > Avløpsrør Vurdering av avvik: -Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Konsekvens/tiltak -Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. -I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. -Tidspunkt for utskiftning av avløpsrør nærmer seg. Tekniske installasjoner > Ventilasjon Vurdering av avvik: -Det er påvist andre avvik: Ikke dagens krav til ventilasjon etc. Konsekvens/tiltak -Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Boligen tilfredsstiller ikke dagens krav til ventilasjon samt inneklima, det må foretas nærmere undersøkelser samt utbedringer for å oppnå dagens krav til ventilasjon. Ved dagens bruk vurderes ikke ventilasjonen til å fungere optimalt eller være tilstrekkelig. Dårlig inneklima kan oppstå samt kondensskader om oppussing/rehabiliteringer ikke foretas. Tekniske installasjoner > Varmesentral Vurdering av avvik: -Mer enn halvparten av forventet brukstid på varmesentral er oppbrukt. -Det har ikke vært avholdt service på anlegget senere år. Konsekvens/tiltak -Det er ikke behov for utbedringstiltak siden varmesentralen fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. -Anlegget må sjekkes av fagperson, som må utføre eventuelle tiltak på anlegget. Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter Vurdering av avvik: -Innsiden av grunnmuren har misfarging. -Grunnmuren har sprekkdannelser. Konsekvens/tiltak -Påviste skader må utbedres. -Lokal utbedring må utføres. Oppussing/rehabiliteringer må påregnes. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger Vurdering av avvik: -Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Konsekvens/tiltak -Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. -Avløpsanlegget må sjekkes. Forhold som har fått TG3: Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Vurdering av avvik: -Det er påvist andre avvik: -Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Værslitte terrassebord, løse rekkverksbord etc. Konsekvens/tiltak -Det må foretas tiltak for å lukke avviket. -Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Oppussing/rehabiliteringer må påregnes. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000 Utvendig > Andre utvendige forhold Vurdering av avvik: -Det er påvist andre avvik: Mangler rekkverk, samt skjevheter i muren. Konsekvens/tiltak -Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000 Innvendig > Rom Under Terreng Vurdering av avvik: -Det er påvist synlige fukt/råteskader i treverk i underetg./kjeller, hulltaking er derfor ikke nødvendig -Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er registrert plast bak panel. Konsekvens/tiltak -Det må foretas tiltak for å utbedre årsak til fukt-/råteskadene samt utbedre råteskadene -Det anbefales at alt treverk i kjeller fjernes og at kjelleren har mest mulig åpne murkonstruksjoner med god utlufting. -Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. Oppussing/rehabiliteringer samt nærmere undersøkelser må påregnes. Om man ikke utbedrer dette kan skaden kunne utvikle seg til større omfang. Plast bak panel og utv. drenspapp gir kondens inne i veggen. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000 Våtrom > 1 Etasje > Vaskerom > Generell Vurdering av avvik: -Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Eldre våtrom, tilfredsstiller ikke dagens krav/bruk. Kan oppstå fuktskader. Konsekvens/tiltak -Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Bygningsdeler på bad og vaskerom må i tillegg til å få tilstandsgrad opp mot kravene som gjaldt da de ble bygget, også kontrolleres mot dagens krav, på bakgrunn av at bruken av slike rom har endret seg vesentlig opp gjennom årene. Et baderom uten membran på gulv og del av vegg kan blant annet ikke brukes til dusjing direkte på gulv, men må ha dusjkabinett som fører dusjvannet direkte til sluket selv om dette ikke gir en garanti for fuktskader. Det vurderes ikke uvanlig at et eldre bad på dette grunnlagt kan få en høy tilstandsgrad, selv om det ikke er observert fukt eller svikt i bygningsdelene. Det vil da være opp til kjøper å oppgradere badet eller annet våtrom. Oppussing/rehabiliteringer må påregnes. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000 Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg MERK; Det er eiers plikt å sørge for at det elektriske anlegget til en hver tid er godkjent. Takstmannen er ikke el. fagkyndig. Det anbefales nærmere kontroll av el. anlegget av godkjent el. installatør pga. alder og ikke synlige installasjoner. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000 Tomteforhold > Drenering Vurdering av avvik: -Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. -Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for dreneringen er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Saltutslag og misfarging er registrert, drenering har svært begrenset effekt. Konsekvens/tiltak -Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. -Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. Ny drenering må påregnes. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000 Tomteforhold > Septiktank Vurdering av avvik: -Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på septiktank. -Kombinasjonen av anleggets alder og materiale tilsier at en må påregne umiddelbare tiltak. Konsekvens/tiltak -Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. -Det må påregnes etablering av annen avløpsløsning. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Moderninseringer og påkostninger
  I følge eier ble 2. etasje pusset opp i 2020. Bad i 1. og 2. etasje er også pusset opp etter byggeår.

  Parkering
  Parkering på egen tomt i garasje eller gårdsplass.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet fra tilstandsrapporten. Boligens areal oppgis i BRA (bruksareal), som deles i underkategoriene BRA-i (arealet innenfor boenheten), BRA-e (arealet utenfor boenheten(e) og som tilhører denne, slik som for eksempel boder hvor adkomsten er utenfor boenheten), og BRA-b (arealet av innglasset balkong, veranda eller altan når denne er tilknyttet boenheten). TBA er arealet av terrasser, åpne balkonger og åpen altan tilknyttet boenheten. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 980 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 99 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 980 000,00))   118 640,- (Omkostninger totalt)   4 098 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Varmepumpe og peisovn i stue, gulvvarme på begge bad og ellers elektrisk oppvarming.

  Energiklasse
  E

 • Kommunale avgifter
  7173

  Kommunale avgifter år
  2024

  Info kommunale avgifter
  Beløpet for kommunale avgifter en prognose for år 2024. Fakturert beløp i 2023 var kr. 7 159,23,-. Inkludert i kommunale avgifter er renovasjon, feiegebyr og slam.

  Info om eiendomsskatt
  Beløpet for eiendomsskatt er en prognose for år 2024. Fakturert beløp i 2023 var kr. 5 704,24,-.

  Formuesverdi primær
  1075776

  Formuesverdi primær år
  2022

  Formuesverdi sekundær
  4087947

  Formuesverdi sekundær år
  2022

  Andre utgifter
  Utover det som er nevnt under punktet «kommunale avgifter» og vannavgift, påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.

  Info vannavgift
  Eiendommen er tilkoblet privat vann fra Årnes vannverk. Årnes vannverk er ca. kr. 4500,- i året. Dersom det ikke er montert vannmåler i boligen, så varierer avgiften ut i fra hvor mange som bor i boligen.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3228/172/74: 15.12.1981 - Dokumentnr: 8899 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3228 Gnr:172 Bnr:45 01.01.2020 - Dokumentnr: 493659 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0236 Gnr:172 Bnr:74 01.01.2024 - Dokumentnr: 265982 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:3034 Gnr:172 Bnr:74 20.09.1985 - Dokumentnr: 7348 - Erklæring/avtale Rettighet hefter i: Knr:3228 Gnr:172 Bnr:1 Bestemmelse om spillvann/drensvann/overvann/stikkrenner m.m.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  I følge opplysninger fra kommunen foreligger det ikke verken midlertidig bruktilllatelse eller ferdigattest på eiendommen, og plan- og bygningslovens formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen kan derfor ikke dokumenteres. Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke overens med dagens bruk. -Boligens rominndeling stemmer ikke med fremviste tegninger. Ovennevnte medfører at man ikke vet hvor vidt eiendommen har lovlighetsmangler eller ikke. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper påtar seg risikoen både for fremtidig bruk og eventuelle pålegg relatert til dette, herunder risikoen for om bruken ikke lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.

  Vei, vann og avløp
  Eiendommen har offentlig adkomst. Eiendommen er tilknyttet Årnes vannverk for vannforsyning. Privat septiktank i hagen for avløp. Det er dog mulig å koble seg på offentlig kloakknett, iflg. selgers egenerklæringsskjema.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til LNFR - areal - nåværende i følge kommuneplankart. Kommuneplaner: Id: 0236KPLAN-2013 Navn: Kommuneplan-2019-2023 Plantype: Kommuneplanens arealdel Status: Endelig vedtatt arealplan Ikrafttredelse: 03.09.2019 Delarealer: -Delareal: 1 041m2 -Arealbruk: LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag, Nåværende.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 980 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 99 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 980 000,00))   118 640,- (Omkostninger totalt)   4 098 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  118640

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 500/5 100/5 700 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

Rolf Wegar Gundersen

Megler

Rolf Wegar Gundersen

98 25 93 03

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev