aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendom har gleden av å presentere Nedre Hagaveg 77.
Aktiv Eiendom har gleden av å presentere Nedre Hagaveg 77.

ÅRNES Nedre Hagaveg 77

Stor og sjarmerende enebolig med romslig hybel. Pen tomt på 1,3 mål, fine uteplasser, gode solforhold og dobbelgarasje.

 • kr 4 890 000
 • BRA 295 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 4 890 000
 • Omkostningerkr 139 292
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 5 029 292
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1938
 • Soverom3
 • ArealP-rom 245 m²
 • Tomt1 309.7 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 4 890 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 122 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 890 000,00))   139 292,- (Omkostninger totalt)   5 029 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)  
Plantegning 1. etasje.
I et sentralt og barnevennlig område på Årnes, selges det en stor og sjarmerende enebolig over tre plan i lyse og trivelige farger. Deler av underetasjen og første etasje er innredet til en pen og romslig hybel, som gir mulighet for gode leieinntekter. Eiendommen har en flott tomt på ca 1,3 mål og vestvendt verandaen som byr på gode solforhold. Du har parkering i dobbelt garasje, og på gruset gårdsplass. Fra boligen er det gangavstand til sentrum med togstasjon og skoler, samt utsikt til Glomma. Boligen fremstår som godt ivaretatt, med et eldre kjøkken som kan oppgraderes. I hoveddelen har du en tiltalende stue, elegant spisestue og stort kjøkken. Hoveddelen har bl.a bad, vaskerom og tre gode soverom. Eiendommen byr på landlig idyll, kombinert med gåavstand til sentrum.
Hovedboligen har inngang via utvendig betongtrapp med skifer, som leder opp til en lys entré som gir et godt førsteinntrykk.

Nedre Hagaveg 77, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Enebolig
  Bruksareal
  Kjeller: 69 kvm
  Kjeller: 35 kvm Underetasje utleiedel
  1. etasje: 74 kvm
  1. etasje: 37 kvm 1. etasje utleiedel
  2. etasje: 80 kvm
  Primærrom
  Kjeller: 21 kvm Trapperom, toalettrom, vaskerom.
  Kjeller: 35 kvm Utleiedel: Entré, trapperom, bad/vaskerom, kontor, sovealkove.
  1. etasje: 72 kvm Entré, trapperom, gang, hall m/trapp, kjøkken, stue, spisestue.
  1. etasje: 37 kvm Utleiedel: Stue/kjøkken.
  2. etasje: 80 kvm Trapperom, gang, bad, badstue, 3 soverom.
  Sekundærrom
  Kjeller: 48 kvm Boder.
  1. etasje: 2 kvm Bod/kott  Tomt
  1309.7m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiendommen har en pent opparbeidet tomt på litt over 1,3 mål, som sammen med fine uteplasser kan by på gode solforhold i løpet av dagen. Tomten består for det meste av en koselig hage med frodig beplantning, deriblant velstelt hekk, trær, prydbusker, et stort plenareal og steinlagte gangveier. I den nedre delen av hagen er det drivhus på 13 kvm, og i forkant av garasjen er det gruset gårdsplass. Fra kjøkkenet i første etasje er det utgang til en stor terrasse på ca. 40 kvm, hvor du kan nyte gode solforholdene i selskap av fint utsyn til et tilliggende jorde. Deler av uteplassen er bygd inn til sommerstue, og her er det god plass til hagemøbler i lune omgivelser. Fra ett av soverommene i andre etasje har du adkomst til balkong på ca. 7 kvm, og i forkant av inngangen til hybelen er det steinlagt uteplass flankert av fin beplantning. Deler av drivhuset ligger utenfor tomtegrensen. Det tas forbehold om eiendommens eksakte areal da tomten ikke er oppmålt og grensene er uklare, ref grunnkartet som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i et sentralt og barnevennlig boligområde på Årnes i Nes kommune. I gangavstand finnes skoler på alle alderstrinn, barnehager, togstasjon, kjøpesenter og spisesteder. I sentrum ligger også Nes Kulturhus ? et moderne flerbrukshus med tre kinosaler og forskjellige kulturaktiviteter. Årnes har lekeplass, fotballbane, skøytebane, lysløype, skiløyper, treningssenter og badeplass. Raumnes og Årnes IL byr på et godt og variert tilbud med flere, flotte anlegg, og i tilknytning til Nes videregående er det nyere svømmehall. Nes rideklubb har et aktivt og profesjonelt hestemiljø, hvor det blant annet arrangeres knøttekurs, rideleir, stevner og juleshow. Nærområdet byr på gode turmuligheter og det er sykkelavstand til Veslesjøen, Sagstusjøen, Aulihøgda og området rundt Dragsjøen. I tillegg er det idylliske parker og stier langs Glomma. Golfentusiasten kan legge turen til Nes Golfklubb som holder til på Rommen Golfpark ved Vormsund. Det er også kort vei til golfanlegg på Hvam, som ligger i vakre omgivelser. Området har ellers en rik kulturhistorie som blant annet kan oppleves på Gamle Hvam eller Nes Kirkeruiner.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Området består hovedsakelig av spredt boligbebyggelse og gårdsbruk.

  Byggemåte
  Grunn og fundamenter: Det er byggegrunn av leirholdige masser. Bygningen har betonggrunnmur. Støpt plate. Bygningen har grunnmur i lettklinkerblokker. Takkonstruksjon/taktekking: Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon. Takkonstruksjonen har A-takstoler i tre. Taktekkingen er av betongtakstein. Taket er besiktiget fra takfot i stige. Ny tekking og undertak. Taktekkingen er av betongtakstein. Taket er besiktiget fra taknivå. Veggkonstruksjon: Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Ny kledning, isolasjon og vindsperre på karnapp i 2022. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Etasjeskiller: Etasjeskiller er av betongdekke under vindfang. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Etasjeskiller er av trebjelkelag.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Med assistanse fra faglært. Dansk fliselegger (min sønns svigerfar) Helge Rasmussen. 2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Beskrivelse: Hele baderommet ble renovert... 2.2. Er arbeidet byggemeldt? Nei. 4. Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Yndestad har gravd ny tilknytning til hovedavløp. Lagt nye rør etc. Bjørn Tveter rørlegger sto for arbeidet. Arbeid utført av Firma til Per Yndestad Eidsvoll og Bjørn Tveter Årnes. 5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja. Beskrivelse: Det ble drenert på nytt etter at vi flyttet inn - på 90-tallet. Etter det ingen fuktinnslag. 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Skiftet til nytt sikringsskap bl.a. med jordfeilbrytere. Også koblet til ladepunkt for el-bil på egen kurs 30 Ampere. Arbeid utført av Bekkevold Årnes. 11.1. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Ja. 12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Beskrivelse: I forbindelse med arbeidene utført av firma Bekkevold. Skjedde i 2022/23. 13. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Ja. Beskrivelse: Firma Bekkevold utført dette. 14. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc)? Ja. Beskrivelse: Terrasse bygget av eier. Ny isolasjon og kledning på del av bygningen (karnappet) utført av eier under kyndig ledelse av snekker Arne Kaasa Telemark Trebygg. 15. Er det nedgravd oljetank på eiendommen? Ja. 15.1. Eksisterer det et pålegg fra kommune om å fjerne tanken? Nei. 15.2. Er tanken plombert? Nei. 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Garasje levert av ferdighusfirma fra Biri i 2010. Arbeid utført av Takarbeid firma fra Nord-Odal. Kristoffersen? I 2014. 17. Selges eiendommen med utleiedel, leilighet, hybel eller tilsvarende? Ja. Beskrivelse: Ca. 70 kv.meter i tilbygg. Egen inngang/bad/stue/kjøkken. Friareale benyttes som soverom. 17.1. Er ovenfornevnte godkjent hos bygningsmyndighetene? Nei. 18. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut i kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Ja. Beskrivelse: Nevnt ovenfor. Tilbygg på ca. 70 kvadratmenter. 18.1. Er innredning/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene? Ja. Beskrivelse: Hadde byggetillatelse fra Nes kommune. Arkitekt MNAL Tove Nicolaisen, Oslo.

  Innhold
  I et sentralt og barnevennlig område på Årnes, selges det en stor og sjarmerende enebolig over tre plan i lyse og trivelige farger. Deler av underetasjen og første etasje er innredet til en pen og romslig hybel, som gir mulighet for gode leieinntekter. Eiendommen har en flott opparbeidet tomt på ca 1,3 mål. Den store og vestvendte verandaen byr på gode solforhold. Du har parkering i dobbelt garasje, og på gruset gårdsplass. Fra boligen er det gangavstand til sentrum med togstasjon og skoler, samt utsikt til Glomma. Boligen fremstår som godt ivaretatt, med et eldre kjøkken som kan oppgraderes. I hoveddelen har du en tiltalende stue, elegant spisestue og stort kjøkken. Hoveddelen har bl.a et pent bad, vaskerom, toalettrom og tre gode soverom. Hybelen består av stue/kjøkken, bad/vaskerom, sovealkove og kontor. Denne boligen byr på landlig idyll, kombinert med gåavstand til sentrum. Kort fortalt - Stor, sjarmerende enebolig på tre plan. - Romslig hybel kan gi gode leieinntekter. - Det bør påregnes noe modernisering. - Sentralt og barnevennlig boligområde. - Gangavstand til togstasjon og skoler. - Dobbelgarasje med motoriserte porter. - Pent opparbeidet tomt på ca. 1,3 mål. - Koselig hage med frodig beplantning. - Fine uteplasser med gode solforhold. - Stort kjøkken med egen spiseplass. - Tiltalende stue og elegant spisestue. - Pent bad, vaskerom og toalettrom. - Tre fine soverom samlet i andre etasje. - Gode lagringsmuligheter inne og ute. - 300 liters varmtvannsbereder fra 2022. - Det er installert varmepumpe i 2022. - Boligens elanlegg oppgradert i 2023. - Noe ny kledning og isolasjon i 2022. Planløsning 1. etasje: Entré, hall m/trapp, trapperom, stue, kjøkken, spisestue, gang og bod/kott. 2. etasje: Trapperom, gang, bad, 3 soverom og badstue. Kjeller: Trapperom, toalettrom, vaskerom og 2 boder. 1. etasje (hybel): Stue og kjøkken. Underetasje (hybel): Entré, bad/vaskerom, trapperom, sovealkove og kontor. Annet: Uthus/bod på 8 kvm. Garaseje 35 kvm, loft ikke målbart, gulvareal på ca 25 kvm. Drivhus på 13 kvm. Entré Det er separat adkomst til hovedboligen og hybelen, noe som er svært praktisk hvis det blir aktuelt med utleie. Hovedboligen har inngang via utvendig betongtrapp med skifer, som leder opp til en lys entré som gir et godt førsteinntrykk. Boligen er holdt i en hyggelig kombinasjon av tidsmessige farger og tregulv, hvor gulvet i første etasje er nyslipt og lakkert. Kjøkken Fra hallen er det adkomst til et stort og pent kjøkken med egen spiseplass og integrerte hvitevarer. Her kan du ha frokostbord ved gode vindusflater, og fra rommet er det tofløyet terrassedør til en solrik uteplass. Innredningen har profilerte trefronter, benkebelysning, laminert benkeplate og oppvaskkum av metall. Over deler av benken er det fliser som backsplash, og over kokesone har du ventilator. De integrerte hvitevarene består av platetopp, stekeovn og oppvaskmaskin. Stue og spisestue Hovedboligen har en tiltalende stue i første etasje, og ved stuen ligger det en elegant spisestue med god plass til langbord. Rommene er adskilt av en stor dørkarm, og er begge malt i en smakfull, beige farge ? som står godt til hvite tak og nyslipte furugulv. Begge stuene har også hyggelige ildsteder, og i spisestuen ble det montert varmepumpe i 2022. Ellers er det store sprossevinduer som gir fine lysforhold på dagtid. Bad/wc/vaskerom I hovedboligen er det ett bad, separat toalettrom, vaskerom og badstue (badstuovn er ikke tilkoblet). Det pene badet i andre etasje ble pusset opp i 2005, og er utstyrt med både deilig boblebadekar og dusjkabinett. Innredningen består av en moderne servant, servantskap med hvit front og innfliset speil med lys. Rommet har også toalett, fliser på gulv/vegger, downlights og varmekabler. Vaskerommet ligger i kjelleren, og har vegghengt utslagskum og opplegg for vaskemaskin. Ved vaskerommet har du separat toalettrom med servant og toalett. Soverom og garderobe Hovedboligen har tre lyse og fine soverom som ligger samlet i andre etasje. Rommene har god plass til møblement utover seng, spesielt det romslige hovedsoverommet, og er holdt i behagelige og tidsmessige farger. Soverommene har også gode vindusflater, hvor ett har utgang til balkong. Her er det også en klassisk vedovn for ekstra varme og hygge. For øvrig har boligen gode lagringsmuligheter, både inne og ute. I andre etasje er det skyvedørsgarderobe og kneloft, mens første etasje har bod/kott og kjeller to boder. Ved garasjen har du utebod/uthus på 8 kvm fra 2014, og det er også utvendig trappeløp til garasjeloftet. Hybel Deler av første etasje og underetasje er innredet til en romslig hybel, noe som kan gi mulighet for gode leieinntekter. Utleiedelen har separat adkomst i underetasjen, og består av stue/kjøkken, bad/vaskerom, sovealkove og kontor. Stuen og kjøkkenet til hybelen ligger i første etasje, og har gode lysforhold med fine vindusflater og stedvis downlights. I stuen er det god plass til hjørnesofa med stuebord, og ved kjøkkenet kan det være spisebord i hyggelige omgivelser. Mellom sonene er det en sjarmerende vedovn som varmer godt. Rommene er holdt i lyse og tidsmessige farger, hvor deler av veggene har tapet med naturmotiv. Ved stuen har du et koselig og bruksvennlig kjøkken med god skapplass. Innredningen har hvite, profilerte fronter, vitrineskap, lys under overskap og heltre benkeplate med oppvaskkum av metall. Kjøkkenet har også komfyr, oppvaskmaskin, kjøleskap og ventilator. Hybelen har et pent bad/vaskerom med dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Rommet ble renovert med mørke fliser på gulv med varmekabler i 2012, mens veggene har hvite fliser og taket har downlights. Badet har også servant, hvitt servantskap, speil, toalett og elektrisk vifte. Fra entreen i underetasjen er det adkomst til en hyggelig sovealkove, og ved alkoven har du et praktisk kontor med plass til skrivebord og lignende. I sovealkoven er det montert hvite overskap over plass til dobbeltseng, og langs motsatt vegg har du en romslig skyvedørsgarderobe. Alkoven har også egen vedovn i det ene hjørnet. Ventilasjonen er hovedsakelig naturlig, samt mekanisk avtrekk fra begge kjøkken og ett bad. Sikringsskap har automatsikringer. Videre har boligen to varmtvannsberedere på henholdsvis ca. 300 og 200 liter, utelys og utestrøm.

  Standard
  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik: Utvendig > Nedløp og beslag: Nedløp og beslag av metall. Vurdering av avvik: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, noe som var krav på byggemeldingstidspunktet. Det er delvis snøfangere på tak. Konsekvens/tiltak: Snøfangere må monteres for å tilfredsstille byggeårets krav. For å unngå avvik, bør det etableres snøfangere på hele taket. Utvendig > Dører - 3: Bygningen har 2 malt balkongdør i tre. katteluke i 1 etasje. Vurdering av avvik: Det er påvist dør(er) med fukt/råteskader. Synlig råteskade i nedre del av dør. Konsekvens/tiltak: Døren(e) står foran utskiftning. Dørblad bør skiftes. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger - 2: Etablert balkong over kanrnapp i stue på ca 7 m2. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det er ikke montert rekkverk. Konsekvens/tiltak: Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Rekkverket er under 90 cm og er ikke gokjent etter datiden krav til høyde på rekkverket. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Etasjeskiller er av betongdekke under vindfang. Vurdering av avvik: Det er påvist fuktskader i etasjeskiller. Synlig rusten armering og løs betong rundt armeringen. Konsekvens/tiltak: Andre tiltak: Fjerne løs betong og dekke armering med ny betong. Innvendig > Innvendige trapper - 2: Boligen har malt tretrapp for utleiedel. Vurdering av avvik: Det er ikke montert rekkverk. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Konsekvens/tiltak: Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Våtrom > Generell > Vaskerom: Vaskerom i kjeller er med malt betonggulv og malte pusset vegger. Etablert opplegg for vaskemaskin. Vegghengt utslagskum. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. En må forvente generell oppgradering av våtrommets tettesjikt/membran for at våtrommet skal tåle en normal bruk etter dagens krav (tett våtsone). En samlet TG 3 for rommet er satt med bakgrunn i alder og manglende tetthet i våtsonen på rommet. Det er ikke behov for å gjennomføre en detaljert tilstandsanalyse, etter standardens krav. Konsekvens/tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Andre tiltak: Vaskerommet anses å fungere som tiltenkt ut fra datidens krav. Tg er gitt med tanke på dagens forskrift og krav til vurdering for våtrom. Rommet må renoveres ut fra dagens krav for å lukke avviket. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbryter. Skap plassert i gang. Tg er gitt på grunnlag av besvarte kontrollspørsmål i samsvar med selger og må ikke forveksles med en el-kontroll. Det elektriske anlegget er ikke vurdert utover en generell visuell kontroll der elkontroll må utføres for faktisk tilstand på anlegget. Antatt normal levetid for el-anlegg 20 - 40 år. Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18 inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet. 1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei. 2. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert? 2023 Boligens elektriske anlegg er oppgradert i 2023. 3. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Nei. 4. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Ja. Eksisterer det samsvarserklæring? Ukjent. 5. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet ? Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei. 6. Forekommer det at sikringene løses ut? Nei. 7. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei. 8. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank. Nei. 9. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei. 10. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei. 11. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja. 12. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja. Det anbefales alltid en gjennomgang av anlegget da det ikke foreligger dokumentasjon for noe av arbeider som er gjort. Med bakgrunn i NS3600 kreves det utført el-kontroll av fagperson for å få TG1 på anlegget. TG 3 gis som følge av manglende dokumentasjon. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Taktekking - 2: Taktekkingen er av betongtakstein. Taket er besiktiget fra taknivå. Vurdering av avvik: Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde. Det er synlig at belegg på stein er slitt. Konsekvens/tiltak: Lokal utbedring må utføres. Stein kan males opp for at steinen unngår å trekke vann. Utvendig > Veggkonstruksjon: Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Ny kledning, isolasjon og vindsperre på karnapp i 2022. Vurdering av avvik: Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Noe værslitasje på gavelvegg på opprinnelig del ved inngangsparti. Klatreplante på vegg. Konsekvens/tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Klatreplanke bør fjernes , da denne forkorter levetiden på treverk og tilfører konstruksjonen fukt. Utvendig > Veggkonstruksjon - 2: Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Vurdering av avvik: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Konsekvens/tiltak: Det bør foretas tiltak for å bedre lufting av kledningen. Råteskadet trekledning må skiftes ut. Synlig enderåte på gavelvegg. Skifte råteskadet kledning. Utvendig > Vinduer - 3: Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass fra 1978, 1986 og 1989. Vurdering av avvik: Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Konsekvens/tiltak: Det må foretas lokal utbedring. Utvendig > Vinduer - 2: Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Vurdering av avvik: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Konsekvens/tiltak: Det må foretas lokal utbedring. Utvendig > Vinduer - 4: Bygningen har trevinduer med koblet glass. Vurdering av avvik: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Konsekvens/tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. Utvendig > Dører: Bygningen har malt hovedytterdør til vindfang. Vurdering av avvik: Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Konsekvens/tiltak: Det må foretas lokal utbedring. Utvendig > Utvendige trapper: Etablert betongtrapp med skifer. Vurdering av avvik: Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Konsekvens/tiltak: Det er ikke krav om utbedring av åpninger i rekkverk til dagens forskriftskrav. Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn - 3: Etasjeskiller er av trebjelkelag. Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Konsekvens/tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre for opprinnelig del eller påbygget del. Radon er ikke undersøkt eller dokumentert etter teknisk forskrift for denne typen bygg. Informasjon om radon kan fås ved å gå inn på geo.kart i området. http://geo.ngu.no/kart/radon. Området anses som moderat/lav. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Konsekvens/tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendig > Pipe og ildsted: Boligen har mursteinspipe, vedovn, klebersteinsovn og peis med innsats. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Konsekvens/tiltak: Tidspunkt for piperehabilitering nærmer seg. Innvendig > Pipe og ildsted - 2: Boligen har elementpipe og vedovn i utleiedel. Vurdering av avvik: Det er avvik: Røykerørinntak er kun tettet med isolasjon. Det er ikke 30 cm med ubrennbart materiale foran vedovn. Tett hull forsvarlig med fastmontert lokk. Forlenge fliser foran vedovn. Innvendig > Rom Under Terreng: Gulvet er av betong. Veggene har betong/mur. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Vurdering av avvik: Overflaten har fuktskjolder. Det er noe fuktutslag i nedre del av grunnmuren. Dette er vanlig etter datidens byggeskikk, da det ikke er etablert diffusjonstett plastsperre mot grunnforhold under støpt plate. Konsekvens/tiltak: Andre tiltak: Det er ikke behov for tiltak så lenge kjeller blir brukt som grovkjeller med enkel lagring. Innvendig > Innvendige trapper: Boligen har malt tretrapp. Vurdering av avvik: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Konsekvens/tiltak: Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Innvendig > Innvendige dører: Innvendig har boligen malte fyllingsdører. Vurdering av avvik: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Konsekvens/tiltak: Enkelte dører må justeres. Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Gulvet er flislagt. Rommet har elektriske varmekabler. Vurdering av avvik: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist sprekker i fliser. Det er delvis motfall på gulv. Noen fliser har sprekker. Konsekvens/tiltak: Det må gjøres tiltak for å utbedre avviket. Det er en god løsning ar det dusjes i kabinett og bades i boblekar. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Konsekvens/tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Våtrom > Ventilasjon > Bad: Det er naturlig ventilering. Vurdering av avvik: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Konsekvens/tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l. Mekanisk styrt vifte bør monteres. Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom: Gulvet er flislagt. Rommet har elektriske varmekabler. Fall mot sluk er målt til 28mm underkant terskel. Gulvet ble renovert i 2012 med fliser og varmekabel. Vurdering av avvik: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad/vaskerom: Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Konsekvens/tiltak: Installering av tett dusjkabinett anbefales. Det er en god løsning at det dusjes i kabinett med tanke på at membran på vegger er fra 1995. Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken: Kjøkkenet 1 etg har innredning med profilerte fronter. Benkeplaten er av laminat med fliser over benk. Det er kjøleskap, oppvaskmaskin, platetopp og stekeovn. Vurdering av avvik: Det er avvik: Noen dører henger litt. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Justere dører. Kjøkken > Overflater og innredning > Stue/kjøkken: Kjøkkenet utleiedel har innredning med profilerte fronter. Benkeplaten er av heltre. Det er kjøleskap, oppvaskmaskin og komfyr. Vurdering av avvik: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Noe slitasje på benkeplate. Slipe og lakkere/olje. Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Badstue: Etablert badstue med badstuovn. Ovn er ikke koblet til og har ikke vært i bruk, kun som bo Vurdering av avvik: Det mangler luftespalte mot tilstøtende konstruksjoner, ikke bygd som rom i rom. Konsekvens/tiltak: Andre tiltak: Det anbefales at rommet får en oppgradering før vidre bruk. Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom: Toalettrom med servant og toalett. Vurdering av avvik: Det er påvist riss/sprekker/skader i servant. Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Det er avvik: Det var ikke vann til toalettet befaringsdagen og servant er ødelagt. Konsekvens/tiltak: Tiltak: Renovere rom og sanitærutstyr før videre bruk, samt etablere mekanisk avtrekk. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Innvendige vannledninger er av kobber. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Noe kondens på,vannrør på vaskerom i kjeller. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Isolere rør og bedre ventilasjon. Tekniske installasjoner > Vannledninger - 3: Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør). Det er besiktiget i rørskap. Vurdering av avvik: Det er påvist at eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system ikke ledes til sluk eller annen kompenserende løsning. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket. Konsekvens/tiltak: Det bør foretas tiltak på anlegget som sikrer bedre løsning på eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system. Rørkurser på rør-i-rør system bør merkes. Tekniske installasjoner > Avløpsrør - 2: Det er avløpsrør av støpejern. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Konsekvens/tiltak: Tidspunkt for utskiftning av avløpsrør nærmer seg. Tekniske installasjoner > Ventilasjon: Boligen har naturlig ventilasjon. Vurdering av avvik: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Konsekvens/tiltak: Det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom som ikke har det. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank - 2: Varmtvannstanken er på ca 200 liter. Vurdering av avvik: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg - 2: Dette er en forenklet kontroll begrenset til de spørsmål og undersøkelser som forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel) § 2-18 inneholder. Dette kan ikke sammenlignes med en kontroll utført av offentlig myndighet (Det lokale eltilsyn) eller registrert elektrovirksomhet, og en bygningssakkyndig har verken kompetanse eller lov til å foreta en slik kontroll. Tilstandsgraden er vurdert ut fra den forenklede og begrensede kontrollen som forskriften inneholder. El-anlegget kan ha feil og mangler som en slik forenklet undersøkelse ikke vil avdekke. Vær derfor oppmerksom på denne risikoen, og søk videre veiledning eller få en fullstendig kontroll utført av registrert elektrovirksomhet. Utleiedel: 1. Foreligger det eltilsynsrapport de siste 5 år, og det er ikke foretatt arbeid på anlegget etter denne, utenom retting av eventuelle avvik i eltilsynsrapport (dvs en el-tilsynsrapport uten avvik)? Nei. 2. Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert? 1995. 3. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ja. 4. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Ukjent. 5. Når ble det siste gjennomført kontroll/vedlikehold på det elektriske anlegget (av en kvalifisert elektrofaglig fagperson)? Ukjent. 6. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet ? Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei. 7. Forekommer det at sikringene løses ut? Nei. 8. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei. 9. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank. Nei. 10. Er det er berøringsfare av spenningsførende deler og/eller fast elektrisk utstyr? Nei. 11. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei. 12. Er det noe utstyrsvern, kapslinger eller ledninger som er synlig utilfredsstillende festet i skapet? Nei. 13. Er det tegn på termiske skader, uheldig varmeutvikling eller lukter det svidd eller brent? Nei. 14. Er det mulig å komme i berøring med spenningsførende deler? Nei. 15. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei. 16. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja. 17. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja. Det anbefales alltid en gjennomgang av anlegget med tanke på anleggets alder. Med bakgrunn i NS3600 kreves det utført elkontroll av fagperson for å få TG1 på anlegget. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Utvendige avløpsrør er av plast Utvendige avløpsledninger er fra 1999. Det er offentlig avløp via private stikkledninger og utvendige vannledninger er av jernrør. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Ingen anmerkninger Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad IU ? ikke undersøkt: Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Vaskerom: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Vurdering av avvik: Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone Konsekvens/tiltak: TGIU gitt ut ifra manglende mulighet for hulltaking. Lovlighet - enebolig: Iht. tilstandsrapporten foreligger det godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Kommentar: Det foreligger godkjente tegninger for tilbygg. Tegninger for hovedhus utover fasadetegninger finnes ikke. Nyere håndverkstjenester: Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Ja. Skiftet vinduer, verandadør, deler av kledning. Lovlighet - garasje: Iht. tilstandsrapporten foreligger det godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport datert 22.09.21 av Petter Larsen. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Diverse: Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2012, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte. Integrerte hvitevarer, kjøl/frys på kjøkken og frysere i kjeller i hoveddelen medfølger. Det kan medfølge oppvaskmaskin, komfyr og kjøleskap på hybelen. (Selger vil sette inn egne hvitevarer der til overtagelse, hvitevarer som står i hybelen idag tilhører leietager.)

  TV/Internett/bredbånd
  Boligen har bredbånd.

  Parkering
  Det er parkering i frittstående dobbelgarasje fra 2010 med motoriserte porter, samt flere biloppstillingsplasser på gruset gårdsplass.

  Forsikringsselskap
  Gjensidige forsikring

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Det er installert el-billader i garasjen (32 ampere) Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 890 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 122 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 890 000,00))   139 292,- (Omkostninger totalt)   5 029 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Boligen er oppvarmet med elektrisitet og vedfyring. I første etasje er det varmepumpe og to ildsteder, mens det også er vedovner i andre etasje og hybel.

  Energiklasse
  G

 • Kommunale avgifter
  21145

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Av dette utgjør kr. 7 611 eiendomsskatten inneværende år. Opplysningene er mottatt fra Nes komm. og en prognose for inneværende år.

  Formuesverdi primær
  1434806

  Formuesverdi primær år
  2022

  Formuesverdi sekundær
  5452263

  Formuesverdi sekundær år
  2022

  Info formuesverdi
  Tallene er hentet fra skatteetatens boligkalkulator: Formuesverdi primærbolig 2022: kr. 1 434 806. Formuesverdi sekundærbolig 2022: kr. 5 452 263.

  Andre utgifter
  Strøm, forsikring, tv/internett mm. I tillegg kommer vannavgift fra Årnes Vannverk. Minsteavgiften er på ca kr 2 500,- pr år med to i husstanden.

  Info vannavgift
  Vann leveres fra Årnes vannverk.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3034/170/39: 28.10.1939 - Dokumentnr: 1991 - Bestemmelse om vannledn. Gjelder denne registerenheten med flere 19.12.1939 - Dokumentnr: 2213 - Bestemmelse om kloakkledn Rettighetshaver: Knr:3034 Gnr:170 Bnr:39 Gjelder denne registerenheten med flere 07.11.1931 - Dokumentnr: 900048 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3034 Gnr:170 Bnr:1 01.01.2020 - Dokumentnr: 153578 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0236 Gnr:170 Bnr:39 19.12.1939 - Dokumentnr: 2213 - Bestemmelse om kloakkledn Rettighet hefter i: Knr:3034 Gnr:169 Bnr:38 Rettighet hefter i: Knr:3034 Gnr:170 Bnr:39 Gjelder denne registerenheten med flere

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det finnes ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver. Det foreligger byggetillatelse for tilbygg til bolig, datert 17.08.1994 og byggemelding for garasje datert 19.06.2009.

  Vei, vann og avløp
  Adkomstvei: Eiendommen har adkomst via offentlig veg eller gate. Eiendommen ligger til privat veg. Noe kostnader på veg kan påregnes. Tilknytning vann: Privat vannverk. Tilknytning avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikkledninger.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til boligbebyggelse.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 890 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 122 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 890 000,00))   139 292,- (Omkostninger totalt)   5 029 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  139292

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,25% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørshonorar kr 22 400,- samt visninger pr. stk. kr 2 500,- med repr. fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 45 000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr  32 000,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon, fotograf, markedsføring og sikringsobligasjon. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle påløpte utlegg, samt et vederlag begrenset oppad til kr. 16 450,-. Alle beløp er inkl. mva. 

Wenche Roterud

Megler

Wenche Roterud

99 01 81 95

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev