aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendom har gleden av å presentere Prestehagen 9B.

ÅRNES Prestehagen 9B

Stor 3-roms selveier med kort vei til det meste. Parkering i garasje og fin veranda. Vedovn i stue. Ny laminat fra 2022.

 • kr 3 390 000
 • BRA 94 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 3 390 000
 • Omkostningerkr 97 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 487 792
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår1 997
 • Soverom2
 • ArealP-rom 90 m²
 • Felleskostnaderkr 2 087
 • Tomt16 659.6 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 390 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 84 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 390 000,00))   97 792,- (Omkostninger totalt)   3 487 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Velkommen til Presthagen 9 B ? en stor 3-roms selveierleilighet med tilhørende rekkegarasje. Leiligheten ligger i andre etasje med god, gjennomgående planløsning og overbygde uteplasser på begge sider. Inngangspartiet har en trivelig adkomstveranda og utenfor stuen er det balkong med levegger på to sider. Beliggenheten legger til rette for en enkel hverdag med buss og tog rett ved, samt gangavstand til bl.a. treningssenter og flere matbutikker. Leiligheten ble oppgradert i 2022 med nytt laminatgulv og nymalte overflater. Kjøkkenet ligger i eget rom med god plass til spisebord ved vinduet. Stuen er romslig og har store vindusflater og vedovn for ekstra hygge. I tillegg har leiligheten et bad med dusjkabinett, to gode soverom med hvite garderobeskap og ekstra lagringsplass i en innvendig b

Prestehagen 9B, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Leilighet
  Bruksareal
  2. etasje: 94 kvm
  Primærrom
  2. etasje: 90 kvm Entré, gang, kjøkken, stue, bad, 2 soverom.
  Sekundærrom
  2. etasje: 4 kvm Bod.  Tomt
  16659.6m²

  Beskrivelse av tomt
  Leiligheten ligger i andre etasje og har gjennomgående planløsning med adkomstveranda ved inngangspartiet og balkong utenfor stuen. Begge uteplassene er overbygd og er i trekonstruksjon med hvitmalt rekkverk. Balkongen har også levegger montert på rekkverket på to sider.

  Beliggenhet
  Eiendom ligger i et hyggelig og veletablert boområde i Årnes sentrum i Nes kommune. Årnes har gode idrettsanlegg, kino og kjøpesenter. Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, lysløype, skiløyper, idrettshall, treningssenter, ridesenter og badeplass m.m. Nærområdet har gode turmuligheter, og det er sykkelavstand til Veslesjøen, Sagstusjøen, Aulihøgda og området rundt Dragsjøen. I tillegg er det idylliske parker og stier langs Glomma. I sentrum finner du bl.a. Nes Kulturhus, som er et moderne flerbrukshus med tre kinosaler og forskjellige kulturaktiviteter. Raumnes og Årnes IL har et godt og variert idrettstilbud med flere flotte anlegg, og i tilknytning til Nes videregående ligger en svømmehall som ble åpnet høsten 2017. Nes Golfklubb holder til på Rommen Golfpark ved Vormsund, og i tillegg er det kort vei til golfanlegg på Hvam som ligger i vakre omgivelser. Området har en rik kulturhistorie som blant annet kan oppleves på Gamle Hvam eller Nes Kirkeruiner. Servicetilbud Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Kiwi og Coop Mega. I Årnes finner man kjøpesenteret Amfi Årnes, butikker, hyggelige spisesteder og koselige puber. I tillegg ligger Jessheim Storsenter, Lillestrøm og Oslo sentrum godt innen rekkevidde. Fra boligen er det 5 min å gå til Årnes stasjon, som betjener alle togene på Kongsvingerbanen. Med bil fra Årnes sentrum tar det ca. 20 min til Jessheim, 25 min til Oslo Lufthavn, 30 min til Lillestrøm og 40 min til Oslo S.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Det er primært leilighets-/gårdsbebyggelse i området.

  Barnehage/skole/fritid
  Det er gangavstand til både Årnes barneskole, Runni ungdomsskole og Nes videregående skole, samt til Nes svømmehall og Nes legesenter. Hvam videregående ligger rundt 7 km unna. I nærområdet finner du et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

  Offentlig kommunikasjon
  Fra boligen er det 5 min å gå til Årnes stasjon, som betjener alle togene på Kongsvingerbanen.

  Byggemåte
  Grunn og fundamenter: Det er ukjent byggegrunn. Takkonstruksjon/taktekking: Takkonstruksjonen har W-takstoler i tre. Skråtak tekket med betongtakstein. Veggkonstruksjon: Yttervegger i isolert bindingsverk av tre. Etasjeskiller: Trebjelkelag i etasjeskille. Støpt plate mot grunnforhold.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  7. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende? Ja. Beskrivelse: Ovnsrøret er for kort og det har løsnet litt murpuss pga. temperatur. Dette var også tilfellet når jeg flyttet inn, men har ikke utbedret dette.

  Innhold
  Velkommen til Presthagen 9 B ? en stor 3-roms selveierleilighet med tilhørende rekkegarasje. Leiligheten ligger i andre etasje med god, gjennomgående planløsning og overbygde uteplasser på begge sider. Inngangspartiet har en trivelig adkomstveranda og utenfor stuen er det balkong med levegger på to sider. Beliggenheten legger til rette for en enkel hverdag med buss og tog rett ved, samt gangavstand til bl.a. treningssenter og flere matbutikker. Leiligheten ble oppgradert i 2022 med nytt laminatgulv og nymalte overflater. Kjøkkenet ligger i eget rom med god plass til spisebord ved vinduet. Stuen er romslig og har store vindusflater og vedovn for ekstra hygge. I tillegg har leiligheten et bad med dusjkabinett, to gode soverom med hvite garderobeskap og ekstra lagringsplass i en innvendig bod. Kort fortalt - Stor 3-roms selveier. - Gjennomgående. - Overflater malt i 2022. - Laminatgulv fra 2022. - Kort vei til det meste. - Rekkegarasje. - Adkomstveranda. - Overbygd balkong. - Entré med knagger. - Bod tilknyttet entré. - Kjøkken i eget rom. - Plass til spisebord. - Stue med vedovn. - Bad har dusjkabinett. - Opplegg for vaskemaskin. - To soverom med skap. - Ventilasjonen er mekanisk. - Elskap har automatsikringer. Planløsning 2. etasje: Entré, gang, 2 soverom, stue, kjøkken, bad og bod. Entré Leiligheten ligger i andre etasje med adkomst via utvendig trapp og en fin, liten adkomstveranda med plass til kafésett. Entreen gir et representativt inntrykk av hva som venter lenger inn med nyere laminatgulv, moderne fargetone på vegger og hvit inngangsdør med rundt glassfelt. Rett innenfor døren er det montert knaggrekke og rommet har plass til entrémøblementet. Kjøkken Leiligheten har et koselig separat kjøkken med god plass til spisebord. Innredningen har lyse, profilerte fronter, benkeplate av laminat og en dobbel oppvaskkum. Over benken er det både belysning og fliser med stedvis dekor. I innredningen har kjøkkenet nisje for komfyr med ventilator i overkant, avsatt plass til kjøleskap og opplegg for oppvaskmaskin. Stue Stuen er et pent rom med laminatgulv fra 2022. Samme år ble vegger malt i duse, moderne fargetoner. Endeveggen har store, sprossekledde vindusflater som gir rikelig med naturlig lys til rommet. Her er det også utgang til en overbygd veranda. Stuen har vedovn og rommet er av god størrelse med plass til både sofagruppe, spisebord og tv-møblement. Bad/wc/vaskerom Badet har vinylbelegg på gulv, baderomsplater på vegger og mekanisk avtrekk. Innredningen byr på rikelig med oppbevaringsplass bak hvite, profilerte fronter og har heldekkende servant, høyskap, samt speil og belysning montert mellom to veggskap. Videre har badet toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Soverom og garderobe Leiligheten har to lyse og romslige soverom med tilhørende hvite garderobeskap med glatte fronter. Det ene soverommet har adkomst fra entreen og det andre ligger innenfor kjøkkenet. Leiligheten har også god lagringsplass i en innvendig bod.

  Standard
  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik: Ingen anmerkninger. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Dører - 2: Bygningen har malt hovedytterdør. Vurdering av avvik: Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Tiltak: Andre tiltak: Justere dør med ny tetningslist. Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Etablert overbygget balkong utgang fra stue. Trekonstruksjon på søyler. Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Tiltak: Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Innvendig > Overflater: Innvendig er det gulv av laminat og belegg fra byggeår i bod. Veggene har malte plater. Innvendige tak har himlingsplater. Det er malt og lagt ny laminat i 2022. Vurdering av avvik: Det er avvik: Det er noe knirk i gulv i området ved kjøkkendør. Tiltak: Gulvet fungerer med nevnte avvik. Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendig > Pipe og ildsted: Boligen har elementpipe og vedovn. Vurdering av avvik: Det er avvik: Puss har flasset av bak ovn, dette grunnet for nærme avtand til pipe. Det er ikke etablert ubrennbart matriale under feieluke. Tiltak: Det må foretas utbedring for å lukke avvik. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Det er plastsluk og synlig vinylbelegg som tettesjikt. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Det er en god løsning at det dusjes i kabinett. Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad: Rommet har toalett, innredning med heldekkende servant og dusjkabinett. Opplegg for vaskemaskin. Vurdering av avvik: Det er påvist fuktskjolder/svelling i skapinnredning. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken: Kjøkkenet har innredning med profilerte fronter. Benkeplaten er av laminat. Det er kjøleskap ,oppvaskmaskin og komfyr. Vurdering av avvik: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Innvendige vannledninger er av plast (rør i rør). Det er besiktiget i rørskap. Vurdering av avvik: Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Tiltak: I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Rørkurser på rør-i-rør system bør merkes. Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Det er avløpsrør av plast. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Tiltak: I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Varmtvannstanken er på ca 120 liter. Vurdering av avvik: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Ingen anmerkninger. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad IU ? ikke undersøkt: Utvendig > Andre utvendige forhold: Leilighet i småhusbebyggelse over 2 etasjer. Skråtak tekket med betongtakstein. Yttervegger i isolert bindingsverk av tre. Trebjelkelag i etasjeskille. Støpt plate mot grunnforhold. Bygningsmasse som sameiet er ansvarlig for vil ikke bli gitt tilstandsgrad. For tilstand av sameiets bygningsmasse kan gis ved kontakt i styret og eventuelt utarbeidet vedlikeholdsrapport. Lovlighet: Iht. tilstandsrapporten foreligger det ikke tegninger. For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport datert 11.05.23 av Øyvind Nåmo Rønning. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Diverse: Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2009, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.

  Innbo og løsøre
  Ventilasjonen er mekanisk med avtrekk fra kjøkken og bad. Vifteenheten er plassert på kryploft. Sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbryter er plassert i entré. Varmtvannsbereder er på ca 120 liter. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte. Komfyr, oppvaskmaskin, vaskemaskin og fryser medfølger.

  Parkering
  Det er parkering i tilhørende rekkegarasje. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 390 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 84 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 390 000,00))   97 792,- (Omkostninger totalt)   3 487 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  Leiligheten er elektrisk oppvarmet og i tillegg er det vedovn i stuen.

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler

 • Kommunale avgifter
  14164

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Av dette utgjør kr. 3 914 eiendomsskatten inneværende år. Tallene er prognoser for 2023 og er mottatt fra Nes kommune. I tillegg kommer vannavgift Årnes Vannverk. Minsteavgift ca kr 2500,- pr år.

  Info formuesverdi
  Formuesverdi primærbolig 2022: 810 307. Formuesverdi sekundærbolig 2022: 3 079 168.

  Andre utgifter
  Strøm, forsikring, tv/internett mm.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester. 

  Felleskostnader pr. mnd
  2087

  Felleskostnader inkluderer
  Drift/vedlikehold, fellesstrøm, kabel-tv, bredbånd, forr.førsel, revisjon mm.

  Andel fellesformue
  15360

  Om sameiet
  Sameiets bygning består av 10 rekkehus og 10 garasjeanlegg, samt miljø hus.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Ikke aktuelt.

  Styregodkjennelse
  Overdragelse ved salg og bortleie krever sameierstyrets samtykke, som dog ikke kan nekte godkjenning uten saklig grunn. De andelshavere som har fått styrets godkjenning til utleie av sin seksjon, må også leie ut garasjen som følger med seksjonen.

  Sameiets forsikringsselskap
  Fremtind AS

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Dyrehold er tillatt, men skal ikke være til sjenanse for andre beboere.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3034/169/200/51: 11.01.1984 - Dokumentnr: 282 - Vilkår i kjøpekontrakt Bestemmelse om kloakkledning Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Bestemmelse om veg Bestemmelse om garasje/parkering Overført fra: Knr:3034 Gnr:169 Bnr:200 Gjelder denne registerenheten med flere 29.05.1995 - Dokumentnr: 2805 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 51 Formål: Bolig Sameiebrøk: 116/5638 13.09.1996 - Dokumentnr: 5831 - Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel Endret seksjon: Snr: 51 Formål: Bolig Sameiebrøk: 116/5676

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest på eiendommen datert 25.03.97.

  Vei, vann og avløp
  Adkomstvei: Eiendommen har adkomst via offentlig veg eller gate. Tilknytning vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig vannforsyning via private stikkledninger. Tilknytning avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikkledninger.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.

  Adgang til utleie
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Alt1: Selger har foretatt radonmåling og målinger viser en verdi på .... Bg/m3. Alt2: Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.

  Legalpant
  Det er legalpant for kommunale avgifter.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 390 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 84 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 390 000,00))   97 792,- (Omkostninger totalt)   3 487 792,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  97792

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt fast pris pålydende kr. 30 000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørshonorar kr 23 450,- samt visninger pr. stk. kr 2 500,- med repr. fra Aktiv tilstede. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr  33 300,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon, fotograf, markedsføring, sikringsobligasjon mm. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle påløpte utlegg, samt et vederlag begrenset oppad til kr 17 500,-. Alle beløp er inkl. mva. 

Wenche Roterud

Megler

Wenche Roterud

99 01 81 95

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev