aktiv-eiendomsmegling
Fasade

Årnes Runnisvingen 24

ÅRNES/RUNNI - Enebolig med stort potensiale på romslig solrik tomt - Gangavstand til sentrum, barnehage og skoler.

 • 3 000 000
 • BRA 160 m²
 • PRISANTYDNING3 000 000
 • OMKOSTNINGER91 142
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 091 142
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 965
 • AREALP-rom 81 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 432 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 3 000 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  75 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 000 000,-))
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  91 142,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 091 142,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
1. etasje: Vindfang, gang, bad/vaskerom, wc, stue, kjøkken og 2 soverom.
Kjeller: Gang og 5 boder.
Annet: Kaldloft.

Runnisvingen 24, Viken

 • Kort fortalt
  - Eldre enebolig over to plan.
  - Oppholdsrom i 1. etasje.
  - Kjeller med fem boder.
  - Boligen har godt potensial.
  - Garasje og gårdsplass.
  - Terrasse på ca. 35 kvm.
  - Gode solforhold på tomten.
  - Flat og romslig eiendom.
  - Barnevennlig område.
  - Gangavstand til sentrum.
  - Kjøkken med god skapplass.
  - Stor stue med to ildsteder.
  - Varmepumpe fra 2018.
  - Bad med dusjhjørne.
  - Opplegg for vaskemaskin.
  - Separat wc-rom i huset.
  - Boligen har to soverom.
  - Ekstra lagringsplass på loft.

  Vindfang
  Eneboligen har et overbygget og godt skjermet inngangsparti med belysning. Vel innenfor døra møtes man av et vindfang med gulvbelegg og lysmalte panelplater på veggene. Her passer det fint å innrede med skohyller og knaggrekker. Vindfanget ligger i tilknytning til en gang med rom for skap eller andre garderobeløsninger, og i gangen er det en nisje med plassbygd hylle.

  Kjøkken
  Kjøkkenet ligger i eget rom, med gulvbelegg og lysmalte vegger. Innredningen har lyse, profilerte fronter og laminert benkeplate med dobbel oppvaskkum. Det er godt med skap- og skuffeplass på kjøkkenet. Over benken er det belysning og hvite fliser, og over kokesonen er det montert en ventilator. Kjøkkenet har opplegg for oppvaskmaskin og avsatt plass til komfyr.

  Stue
  Stuen er meget romslig med en stor vindusflate som slipper inn godt med dagslys. En glassdør fører ut til den solrike terrassen, en herlig romforlengelse i sommerhalvåret. På stuegulvet er det belegg, mens veggene er kledd med panel, teglstein og lysmalt strietapet.

  Stuen er et lunt oppholdsrom med både vedovn, kombiovn og nyere varmepumpe. Rommet er naturlig inndelt i ulike brukssoner, og det passer utmerket å innrede med spisebord utenfor kjøkkenet.

  Bad/wc/vaskerom
  Av våtrom har boligen et bad og et separat wc-rom. Badet har lysegrå gulvfliser med varme, mens veggene er kledd med trepanel og hvite fliser. På badet er det utslagsvask, opplegg for vaskemaskin og et dusjhjørne med skyvedører.

  Den øvrige innredningen består av servant med hvite underskap, to veggskap, et høyskap og et speil med belysning. Wc-rommet har gulvbelegg og lyse baderomsplater på veggene. I rommet er det toalett, et speil med belysning og et servantskap med god oppbevaringsplass.

  Soverom og garderobe
  Eneboligen har to soverom i første etasje, innredet med belegg på gulvet. På hovedsoverommet er det utgang til den solrike terrassen, perfekt for både morgenkaffen og lange kvelder med noe godt i glasset. I rommet er det flere plassbygde garderobeskap med profilerte fronter. Boligen har for øvrig godt med ekstra lagringsplass på loftet og i hele fem kjellerboder.

  Uteområde
  Omgivelsene er rolige og barnevennlige, med gangavstand til Årnes sentrum. Eneboligen ligger på en solrik og romslig tomt i flat utførelse, opparbeidet med gressplen, trær, prydbusker og diverse beplantning. Hagen byr på mye boltreplass for både store og små. Her er det god plass til trampoline, ballspill og andre aktiviteter året rundt.

  Fra stuen og hovedsoverommet er det utgang til en delvis overbygget terrasse på ca. 35 kvm, med markise og trapp ned til den store hagen. Her kan man enkelt innrede i ulike soner, og terrassen innbyr til store sammenkomster med god mat og drikke. Det er gode solforhold på eiendommen, så her kan man virkelig nyte varme dager til fulle.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Eneboligen ligger i et etablert og barnevennlig boligområde på Årnes i Nes kommune. I gangavstand ligger barnehage og skoler for alle alderstrinn. Det er ca. 2 km til sentrum med togstasjon, kjøpesenter og spisesteder. I sentrum ligger også Nes Kulturhus, et moderne flerbrukshus med tre kinosaler og forskjellige kulturaktiviteter.

  Årnes har lekeplass, fotballbane, skøytebane, lysløype, skiløyper, treningssenter og badeplass. Raumnes og Årnes IL byr på et godt og variert tilbud med flere, flotte anlegg, og i tilknytning til Nes videregående er det nyere svømmehall. Nes rideklubb har et aktivt og profesjonelt hestemiljø, hvor det blant annet arrangeres knøttekurs, rideleir, stevner og juleshow.

  Nærområdet byr på gode turmuligheter, og det er sykkelavstand til Veslesjøen, Dragsjøen og Sagstusjøen. I tillegg er det idylliske parker og stier langs Glomma. Golfentusiasten kan legge turen til Nes Golfklubb som holder til på Rommen Golfpark ved Vormsund. Det er også kort vei til golfanlegg på Hvam, som ligger i vakre omgivelser. Området har ellers en rik kulturhistorie som blant annet kan oppleves på Gamle Hvam eller Nes Kirkeruiner.

  Servicetilbud
  Dagligvarehandelen kan gjøres på bl.a. Rema 1000, Kiwi, Spar og Coop Mega, og alle ligger i Årnes sentrum. På Årnes ligger kjøpesenteret Amfi Årnes med flere butikker, samt hyggelige spisesteder og koselige puber. Jessheim Storsenter, Lillestrøm og Oslo ligger også godt innen rekkevidde.

  Nærmeste bussholdeplass ligger kun 550 meter fra boligen og heter Runniteiet. Det er ca. 2 km å gå til Årnes stasjon, med blant annet jevnlige avganger til Oslo. En utvidet E16 gir området god tilgjengelighet til både Oslo- og Gardermoregionen. Med bil fra Runni tar det ca. 24 min til Jessheim, 30 min til Oslo Lufthavn og 35 min til Lillestrøm.

  Fra boligen er det ca. 14 minutters gange til Årnes barneskole som ligger samlokalisert med Runni ungdomsskole. Nes videregående skole ligger ca. 2 km unna, og det er gang-/sykkelvei hele strekningen. Kommunen har også flere barnehager, hvor Læringsverkstedet Runni Idrettsbarnehage ligger nærmest.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • Konstruksjon:
  Bygget er oppført i 1965. Saltak tekket med shingel. Takrenner og nedløp i stål/blekk. Yton vegger over grunnmur med stående panel som værhud. Panel fra ca. 1980- 1981 iflg. rekvirent. Fabrikkproduserte takstoler. Vinduer med 2 lags isolerglass. Vinduer med varerammer. 1+1 lags glass. Terrassedør med 2 lags isolerglass. Heltre ytterdør med 2 lags isolerglass. Terrasse på ca. 35 m² med overbygget del på ca. 12 m². Flat tomt som er opparbeidet rundt boligen. Nedgravet oljetank i hage, tanken er i glassfiber iflg. rekvirent.

  For fullstendig og utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport datert 11.01.2023 av Boligtaksering Oslo & Akershus AS. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning, samt eventuelt å gjøre egne undersøkelser før eventuell budgivning. Nedenfor følger et utdrag av tilstandsrapporten og selgers egenerklæring.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik:

  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad
  Ikke synelig membran i sluk.
  Vurdering av avvik: Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Det er ikke tilfredsstillende membran/tettesjikt på våtrommet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Det er påvist mangelfull/feil utførelse rundt rørgjennomføringer e.l. som gir fare for fukt i konstruksjonen i våtsone.
  Tiltak: Det må foretas lokale tiltak for å utbedre utettheter på våtrommet. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må
  slukløsningen skiftes ut og sannsynligvis må også membransjiktet skiftes/utbedres. Det er imidlertid vanskelig å si noe om tidspunktet
  for når dette er nødvendig. Våtrommet står foran full oppgradering. Løsningen/utførelsen rundt rørgjennomføringer gir fare for fukt inn i
  konstruksjoner. Installering av tett dusjkabinett anbefales. Det må foretas utbedring for å unngå fuktskader i konstruksjonen. Sluket må sjekkes og rengjøres jevnlig.

  Tomteforhold > Oljetank
  Nedgravet oljetank i hage, tanken er i glassfiber iflg. rekvirent.
  Regjeringen har vedtatt å forby bruk av fossil fyringsolje til oppvarming av bygninger fra 2020. En nedgravd oljetank kan være både miljø- og
  helseskadelig. Som huseier er det du som er ansvarlig ved en eventuell oljelekkasje. Huseieren ansvarlig for oljetanken. Som huseier er du ansvarlig for oljetanken og dermed en eventuell oljelekkasje. Levetiden til en nedgravd oljetank i stål er cirka 30 år. Med tiden vil den ruste og det kan gå hull på oljetanken. Selv mange år etter at bruken opphørte, kan oljerester sive ut og forårsake store skader på både miljø og bygninger. Nedgravde ståltanker utsettes for fuktighet både fra oljen som kondenserer inne i tanken og fra jordsmonnet på utsiden. Overtid vil de ruste. Nedgravde glassfibertanker er sårbare for endringer i trykk, og kan revne. Selv om tanken ikke ruster, gjør oljetankens rør og ledninger det.
  Vurdering av avvik: Det foreligger krav om sanering av oljetank.
  Tiltak: Oljetank må påregne saneres. Røropplegg og tank utvendig må fjernes/saneres.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:

  Utvendig > Taktekking
  Saltak tekket med shingel.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på undertak. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på
  taktekkingen.
  Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av undertak nærmer seg.Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

  Utvendig > Nedløp og beslag
  Takrenner og nedløp i stål/blekk.
  Vurdering av avvik: Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på
  renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
  Tiltak: Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav. Plattform for feier må monteres. Snøfangere må monteres for å tilfredsstille byggeårets krav. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om.

  Utvendig > Veggkonstruksjon
  Yton vegger over grunnmur med stående panel som værhud. Panel fra ca. 1980-1981 iflg. rekvirent.
  Vurdering av avvik: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.
  Tiltak: Lokal utbedring må utføres. Det bør foretas tiltak for å bedre lufting av kledningen.

  Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
  Fabrikkproduserte takstoler.
  Vurdering av avvik: Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen.
  Tiltak: Det må gjøres nærmere undersøkelser. Oppussing/rehabiliteringer kan påregnes.

  Utvendig > Vinduer
  Vinduer med 2 lags isolerglass.
  Vurdering av avvik: Ca. 50% av forventet levetid er overskredet.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Eldre vinduer, utskiftninger og oppussing må påregnes på sikt.

  Utvendig > Vinduer - 2
  Vinduer med varerammer. 1+1 lags glass.
  Vurdering av avvik: Eldre vinduer.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Eldre vinduer, utskiftninger og oppussing må påregnes.

  Utvendig > Dører
  Terrassedør med 2 lags isolerglass. Heltre ytterdør med 2 lags isolerglass.
  Vurdering av avvik: Eldre dører.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Eldre dører, utskiftninger og oppussing må påregnes på sikt.

  Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
  Terrasse på ca. 35 m² med overbygget del på ca. 12 m²
  Vurdering av avvik: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Eldre konstruksjon.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Oppussing/rehabiliteringer kan påregnes.

  Innvendig > Overflater
  Gulv med belegg. Vegger med malte flater, tapet og plater. Tak med takess og malte flater.
  Vurdering av avvik: Eldre/slitte overflater.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Oppussing/rehabiliteringer kan påregnes.

  Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
  Yton i etasjeskiller.
  Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente
  måleavvik.
  Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående
  tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

  Innvendig > Radon
  Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.

  Innvendig > Pipe og ildsted
  Det anbefales på generelt grunnlag kontroll av ildsteder ved jevne mellomrom fra godkjent brann/feievesen. Kombiovn i stue. Vedovn i stue og vedovn i kjeller.
  Vurdering av avvik: Pipevanger er ikke synlige. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe.
  Tiltak: Pipevanger må gjøres tilgjengelig. Det bør foretas nærmere undersøkelser av pipeløp.

  Innvendig > Rom Under Terreng
  Grovkjeller, ikke innredet.
  Vurdering av avvik: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv.
  Tiltak: Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader.

  Innvendig > Innvendige trapper
  Betongtrapp til kjeller.
  Vurdering av avvik: Trappen er nokså bratt og lite egnet for trapp mellom boligrom. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
  Tiltak: Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. Trappen må påregnes skiftes ut. Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet.

  Innvendig > Innvendige dører
  Malte glatte dører.
  Vurdering av avvik: Eldre samt slitte dører.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Oppussing/utskiftninger kan påregnes på sikt.

  Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad
  Fliser og panel på vegger og takess i tak.
  Vurdering av avvik: Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet
  Badet er over 10 år, over 50% av forventet levetid er oppnådd. Vegg ventil i våtsone.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Oppussing/rehabiliteringer må påregnes.

  Våtrom > Overflater Gulv > Bad
  Motfall, ikke fall til sluk.
  Vurdering av avvik: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Badet er over 10 år, over 50% av forventet levetid er oppnådd.
  Tiltak: Installering av tett dusjkabinett anbefales. Det bør etableres avrenning inn til sluk for hele våtrommet. Det må foretas utbedring av fallforhold.
  Oppussing/rehabiliteringer må påregnes.

  Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad
  Bad med servant, utslagsvask, dusj og opplegg for vaskemaskin. Hvit
  profilert innredning.
  Vurdering av avvik: Eldre innredninger.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Utskiftninger må påregnes på sikt.

  Våtrom > Ventilasjon > Bad
  Naturlig ventilasjon.
  Vurdering av avvik: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
  Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l. Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Det bør etableres tilluft til våtrommet.

  Kjøkken > Overflater og innredning > Kjøkken
  Lyst profilert kjøkken med laminert benkeplate. Fliser samt lys mellom over og underskap. Oppvaskkum og opplegg for oppvaskmaskin.
  Vurdering av avvik: Kjøkkeninnredningen er av eldre dato, og den mangler bruksfunksjoner/løsninger som er forventbart på et kjøkken.
  Tiltak: Det er påregnelig med utskiftning/utbedringer av kjøkkeninnredningen.

  Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken
  Vurdering av avvik: Eldre ventilator.
  Tiltak: Oppussing/utskiftning kan påregnes på sikt.

  Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom
  Toalett rom med servant i innredning og toalett. Belegg på gulv og baderomsplater på vegger. sluk i gulv.
  Vurdering av avvik: Eldre rom og innredninger.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Oppussing/rehabiliteringer kan påregnes.

  Tekniske installasjoner > Vannledninger
  Det er ikke påvist feil ved anlegget, men merk at takstingeniør ikke er VVS fagmann og kontrollen er begrenset til det visuelle. Egen kontroll med vvs fagkyndig anbefales.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
  Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Anlegget må sjekkes av fagperson, som må utføre eventuelle tiltak på anlegget.

  Tekniske installasjoner > Avløpsrør
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tidspunkt for utskiftning av avløpsrør nærmer seg. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må røranlegget skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Ved renovering, påse at røranlegget dokumenteres av fagperson.

  Tekniske installasjoner > Ventilasjon
  Naturlig avtrekk fra våtrom. Ventilator på kjøkken. Spalteventiler i toppkarm på vinduer. Generelt eldre avlufting. Det anbefales bedre
  avlufting.
  Vurdering av avvik: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Det er påvist begrenset ventilering/luftgjennomstrømning.
  Tiltak: Det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom som ikke har det. Anlegget må sjekkes av fagperson. Ventilasjonsløsningen må utbedres. Bedre ventilering må etableres. Det må gjøres nærmere undersøkelser.

  Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
  VVB på ca. 200 l. plassert i bod i kjeller.
  Vurdering av avvik: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker.

  Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg
  Automatsikringer, skap plassert i trappeløp til kjeller.
  1. Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ukjent
  2. Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? I såfall etterspør samsvarserklæring. Ukjent
  3. Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet - Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei
  4. Forekommer det at sikringene løses ut? Nei
  5. Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei
  6. Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank Nei
  7. Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei
  8. Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei
  9. Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja
  10. Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll?Ja

  Tomteforhold > Drenering
  Ukjent drenering. Trolig drenering med plastrør og knottplast som fuktsikring på mur.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
  Tiltak: Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende.

  Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
  Støpt dekke i kjeller og yton vegger.
  Vurdering av avvik: Grunnmuren har sprekkdannelser.
  Tiltak: Lokal utbedring må utføres. Oppussing/rehabiliteringer kan påregnes.

  Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på utvendige avløpsledninger.
  Tiltak: Avløpsanlegget må sjekkes. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT
  Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad
  Yton vegger. Hulltakning ikke mulig.
  Vurdering av avvik: Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone
  Tiltak: TGIU gitt ut ifra manglende mulighet for hulltaking.
 • 1.etg: 81 kvm bra.
  Kjeller: 79 kvm bra.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1.etg: Vindfang , Gang , 2 Soverom, Bad , Stue , Kjøkken og Toalettrom.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Eneboligen oppvarmes elektrisk med stedvis panelovner, gulvvarme på badet og en varmepumpe fra 2018 i stuen, supplert av en kombiovn i stuen, samt en vedovn både i stuen og i kjelleren. Det er mekanisk avtrekk fra kjøkkenet, ellers naturlig tilluft. En ca. 200 liters varmtvannsbereder er plassert i den ene kjellerboden. Sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer, og er montert i trappeløpet ned til kjelleren.
 • Det er parkering i en frittstående garasje fra 2007, med sidedør og et areal på ca. 28 kvm. I tillegg er det mulighet for parkering i en gruset innkjørsel foran garasjen. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.
 • Tilknyttet privat vann.
  Tilknyttet offentlig avløp.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 685 882 per 21.12.31
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 2 469 176 per 21.12.31

  Opplysninger om formuesverdi er basert på skatteetatens boligkalkulator og det tas forbehold om at den beregnede formuesverdien kan avvike fra eiendommens fastsatte formuesverdi.
 • Kr. 14 065 pr. år
  Kommunale avgifter inkluderer avløp, eiendomsskatt, feiing, renovasjon
 • Eier står selv ansvarlig for kostnader tilknyttet vann til Årnes Vannverk A/L (ca kr 3500,- pr år), strøm, forsikringer, eiendomsskatt m.m
 • Det ble ved lovendring 1.juli 2015 vedtatt at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1.januar 1998. Kjøper oppfordres til å ta kontakt med kommunen for ytterligere informasjon om ev. konsekvenser av dette.

  Det medfølger ferdigattest for garasjen.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.

  1910/900132-1/9 Bestemmelse om vannledn.
  21.01.1910
  Gjelder denne registerenheten med flere

  1963/30-1/9 Erklæring/avtale
  05.01.1963
  FORBUD MOT NÆRINGSVIRKS.
  BESTEMMELSER OM GJERDEPLIKT
  BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
  BEST. OM GJENKJØPSRETT

  1964/3753-2/9 Erklæring/avtale
  28.09.1964
  FORBUD MOT NÆRINGSVIRKS.
  BESTEMMELSER OM GJERDEPLIKT
  BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE
 • Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.
 • Gnr. 167 Bnr. 187 i Nes kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst..

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand og det som er beskrevet i tilstandsrapporten. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen.
  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9 første ledd 2. pkt. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt fastpris kr 40.000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr.16.900,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr.9.785,-. Utleggene omfatter kommunale opplysninger, foto og panterett med urådighet. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag for arbeid utført med kr 2.000,- pr itme, oppad til kr 20.000,- . Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Per Heimstad
  Turid Irene Holmager Olsen
  Unni Heimstad
Rolf Wegar Gundersen

Megler

Rolf Wegar Gundersen

98 25 93 03

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev