aktiv-eiendomsmegling
Aktiv Eiendom har gleden av å presentere Sagtunet 7D - en velholdt og pen 3-roms med attraktiv beliggenhet.

Årnes Sagtunet 7D

Velholdt og pen 3-roms selveier fra 2005 med balkong, utebod og p-plass. Kort vei til barnehager og skoler i alle trinn.

 • 2 690 000
 • BRA 61 m²
 • 2 soverom
 • PRISANTYDNING2 690 000
 • OMKOSTNINGER79 992
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER2 794 785
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMEierseksjon
 • BYGGEÅR2 005
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 58 m²
 • ANDEL FELLESGJELD24 793
 • FELLESKOST./MND2 801
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • ENERGIMERKINGD
 • 2 690 000,- (Prisantydning)
  24 793,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  2 714 793,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  8 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  67 850,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 2 714 793,-))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  --------------------------------------------------------
  79 992,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 794 785,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Velkommen til Sagtunet 7 D - en velholdt, luftig og pen 3-roms selveierleilighet fra 2005. Beliggenheten er attraktiv, rolig og barnevennlig, med kort gangavstand til barnehager, idrettsanlegg, populære turområder og skoler i alle trinn. Videre kan eiendommen skilte med velstelte fellesarealer, egen biloppstillingsplass og en dels overbygd, sydøstvendt balkong på ca. 5 kvm ved stuen.

Leiligheten fremstår med stilrene farge- og materialvalg og god planløsning. Stuen og kjøkkenet danner et innbydende allrom med møbleringsfrihet, og kjøkkenet har god skap- og benkeplass. Videre har leiligheten et pent bad/wc/vaskerom, en fin entré og to gode soverom. Begge soverommene har medfølgende garderobeskap, og lagringsplass finnes i en innebod på ca. 3 kvm og i en disponibel utebod på ca. 4 kvm.

Planløsning:
2. etasje: Entré/gang, bad/wc/vaskerom, bod, 2 soverom og stue/kjøkken.
Annet: Disponibel utebod på ca. 4 kvm.
Entréen er lysmalt, har gyllent parkettgulv og plass til oppbevaringsmøblement som knaggrekker, kommode mm.

Sagtunet 7D, Viken

 • Kort fortalt
  - Velholdt og pen 3-roms selveier.
  - Leilighet fra 2005 i 2. etasje.
  - Biloppstillingsplass medfølger.
  - Barnevennlig, rolig beliggenhet.
  - Kort vei til skoler i alle trinn.
  - Lun balkong på ca. 5 kvm.
  - Overbygd, pent inngangsparti.
  - Fin entré med tilliggende bod.
  - Åpen stue-/kjøkkenløsning.
  - Klassisk og pent kjøkken.
  - Romslig bad/wc/vaskerom.
  - 2 gode soverom med skap.
  - Innebod på ca. 3 kvm.
  - Utebod på ca. 4 kvm.
  - Loft med spaltegolv for lagring.
  - Bereder på ca. 120 liter.
  - Elskap med automatsikringer.
  - Sentralstøvsuger.

  Entré
  Leiligheten ligger i andre etasje, og har adkomst via utvendig tretrapp og overbygd velkomstterrasse med utebelysning. Vel inne er det en pen entré med lysmalte vegger og gyllent parkettgulv. Her er det fin plass til knaggrekker, kommode og skohyller, og ytterligere oppbevaringsplass finnes i en tilliggende innebod på ca. 3 kvm.

  Kjøkken
  Kjøkkenet har et klassisk og pent design med gode benkeflater og rikelig med oppbevaringsplass. Innredningen har hvite, profilerte fronter og hvit laminatbenkeplate med nedfelt kum i stål, og over benken er det hvite fliser som står godt til resten av interiøret. Videre er kjøkkenet utstyrt med ventilator, benkestikk og benkebelysning, samt opplegg for oppvaskmaskin og nisje for komfyr.

  Stue
  Stuen ligger i åpen løsning med kjøkkenet, og sammen danner de et innbydende allrom med god møbleringsfrihet. Her er det plass til sofagruppe, lenestoler og tv-/mediastasjon, og i overgangen til kjøkkenet er det rom for å samle familie og venner til hyggelige måltider rundt et spisebord.

  Allrommet har lysmalte vegger mot gyllent parkettgulv, og dagslyset som strømmer inn via store vinduer skaper en luftig atmosfære. Fra stuesonen er det utgang til en dels overbygd, sydøstvendt balkong på ca. 5 kvm med gode solforhold.

  Bad/wc/vaskerom
  Badet fremstår som velholdt og pent, med lys våtromstapet på veggene og hvite fliser på gulv med gulvvarme. Baderomsinnredningen har hvite, glatte fronter og består av en heldekkende servant på en skuffeseksjon, et høyskap og et speil med belysning. Videre er badet utstyrt med toalett, opplegg for vaskemaskin og et dusjhjørne med innfellbare glassdører.

  Soverom og garderobe
  Det er to gode soverom i leiligheten - begge med store vinduer som sørger for rikt, naturlig lysinnslipp. Veggene er malt opp i duse, tidsmessige farger som står godt til de gylne gulvene, og soverommene har fin plass til kommode eller skrivebord i tillegg til seng og nattbord. Det er garderobeskap på begge soverommene, og leiligheten har ytterligere oppbevaring- og lagringsplass i en innebod på ca. 3 kvm ved entreen, lagring på loft og i en disponibel utebod på ca. 4 kvm.
 • Eiendommen ligger i et etablert og barnevennlig boligområde på Årnes i Nes kommune. I gangavstand ligger skoler for alle alderstrinn og barnehage. Fra eiendommen er det gang- og sykkelvei helt ned til Årnes sentrum togstasjon, kjøpesenter og spisesteder. I sentrum ligger også Nes Kulturhus, et moderne flerbrukshus med tre kinosaler og forskjellige kulturaktiviteter.

  Årnes har lekeplass, fotballbane, skøytebane, lysløype, skiløyper, treningssenter og badeplass. Raumnes og Årnes IL byr på et godt og variert tilbud med flere, flotte anlegg, og i tilknytning til Nes videregående er det nyere svømmehall. Nes rideklubb har et aktivt og profesjonelt hestemiljø, hvor de blant annet arrangerer knøttekurs, rideleir, stevner og juleshow.

  Nærområdet byr på gode turmuligheter, og det er sykkelavstand til Veslesjøen, Dragsjøen og Sagstusjøen. I tillegg er det idylliske parker og stier langs Glomma. Golfentusiasten kan legge turen til Nes Golfklubb som holder til på Rommen Golfpark ved Vormsund. Det er også kort vei til golfanlegg på Hvam, som ligger i vakre omgivelser. Området har ellers en rik kulturhistorie som blant annet kan oppleves på Gamle Hvam eller Nes Kirkeruiner.

  Servicetilbud
  Dagligvarehandelen kan gjøres på bl.a. Rema 1000, Kiwi, Spar og Coop Mega, og alle ligger i Årnes sentrum. På Årnes ligger kjøpesenteret Amfi Årnes med flere butikker, samt hyggelige spisesteder og koselige puber. Jessheim Storsenter, Lillestrøm og Oslo ligger også godt innen rekkevidde.

  Nærmeste bussholdeplass ligger ca. 500 meter fra boligen og heter Runniteiet. Det er ca. 2,1 km å gå til Årnes stasjon som blant annet har jevnlige avganger til Oslo. Med bil fra eiendommen tar det ca. 24 min til Jessheim, 32 min til Oslo Lufthavn og 37 min til Lillestrøm.

  Det er 1,3 km å gå til Årnes barneskole som ligger samlokalisert med Runni ungdomsskole. Nes videregående skole ligger ca. 1,6 km unna eiendommen, og kommunen har også flere barnehager. Læringsverkstedet Runni idrettsbarnehage er nærmeste.
 • Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • Grunn og fundamenter:
  Takkonstruksjon/taktekking: Saltak- konstruksjonen av W-takstoler i tre, isolert med mineralull mot oppvarmet areal. Undertak (synlig fra loft) er utført med
  asfaltimpregnerte porøse plater, ingen synlig lufting av loftsrommet. Taktekkingen er av betongtakstein.
  Veggkonstruksjon: Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har liggende bordkledning.
  Etasjeskiller: Etasjeskillere i bygget antas å være isolert trebjelkelag.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik:
  Iht. tilstandsrapporten er det ingen anmerkninger under dette punktet.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:
  Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger.
  Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Det er ikke foretatt radonmålinger. Det foreligger ikke dokumentasjon på om bygget er utført med radonsperre eller ikke.
  Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.

  Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Flislagt gulv med varmekabler.
  Vurdering av avvik: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist avvik i fuger. Det er bom under fliser, i hovedsak ved inngang mellom toalett og vaskemaskin. Fuger i våtsone er slitt/utvasket og bør fuges på nytt.

  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse.
  Vurdering av avvik: Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen. Membran er ikke synlig klemt med klemring i sluk, oversmurt med
  flislim.
  Tiltak: Installering av tett dusjkabinett anbefales. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må slukløsningen skiftes ut og sannsynligvis må også membransjiktet skiftes/utbedres. Det er imidlertid vanskelig å si noe om tidspunktet for når dette er nødvendig.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
  Iht. tilstandsrapporten er det ingen anmerkninger under dette punktet.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad IU - ikke undersøkt:
  Iht. tilstandsrapporten er det ingen anmerkninger under dette punktet.

  For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport avholdt 03.11.2022 av Kjetil Jahr. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning.

  Kommentarer hentet fra selgers egenerklæring:
  2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Montert ny baderomsinnredning med kran og vask. Arbeid utført av Petter Rødfoss, Årnes Rør AS.
  2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Nei.
  2.2. Er arbeidet byggemeldt? Nei.
  12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljet.ank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Beskrivelse: EL-inspeksjon av leilighet 2022.
  13 Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Ja. Beskrivelse: Felles anlegg for Sameiet Sagtunet.
  16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av faglært.
  Beskrivelse: Sagtunet står for firmaet. Maling av veranda. Arbeid utført av Sameiet Sagtunet gjennom fagfirma.
  26. Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedr. eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld? Ja. Beskrivelse: Mottatt epost fra sameiet Sagtunet 4.11.22 om at styret hever felleskostnader med 7% fra 1.1.23.

  Diverse:
  Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2022, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster.

  For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.
 • 2.et.: 61 kvm Bra
  Av dette utgjør 3 kvm sekundærareal - bod.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Entré/gang, stue/kjøkken, bad, 2 soverom.

  Iht. tilstandsrapporten foreligger det godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk.
 • Det er balansert ventilasjon, samt mekanisk avtrekk fra kokesonen på kjøkkenet. Sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer, og leilighetens varmtvannsbereder på ca. 120 liter står et av benkeskapene på kjøkkenet. Videre har eiendommen sentralstøvsuger og utebelysning.

  Sameiet har fiberanlegg og leveres av signalene fra RiksTv inkludert i fellestugiftene. Abonnement for internett via fibernettet bestilles og betales av den enkelte seksjonseier.

  Sameiet har 4 ladebokser til felles bruk for sameierne. Den enkelte må selv bestille brikke til laderne.

  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Leiligheten er elektrisk oppvarmet med panelovner og med gulvvarme på badet.
 • Eiendommen ligger attraktivt og barnevennlig til med kort gangavstand til barnehager, idrettsanlegg, populære turområder og skoler i alle trinn. Fellestomten er pent opparbeidet med gressplen, prydbusker og asfalterte internveier, og på tunet mellom bygningene er det lekeapparater og sittebenker til felles anvendelse.

  Leiligheten ligger i andre etasje og har utgang fra stuen til en sydøstvendt balkong på ca. 5 kvm. Her er solforholdene gode, og det er fin plass til en liten sittegruppe. Balkongen er dels overbygd, og har dekke i tre og hvitmalt rekkverk. Balkongen er bygget opp på nytt i 2020 i regi av boligsameiet.
 • Det medfølger en nummerert parkeringsplass til seksjonen. Kun halvparten av parkeringsplassene har tilkoblingsmulighet for motorvarmer. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.
 • Eiendommen er tilknyttet privat vannverk, Årnes Vannverk.
  Eiendommen ligger til offentlig veg.
  Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp.
 • Forretningsfører: BORI
 • Eierseksjonen hører til boligsameie. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.
  Sameiet består av. 6 bygninger med til sammen 36 leiligheter.
 • Det kreves ikke styrets godkjennelse ved overtakelse.
 • Dyrehold er tillatt iht. vedtektene, men skal på forhånd godkjennes av styret i sameiet. Forutsetning for godkjennelse er at dyreholdet ikke skal være til sjenanse for andre i sameiet. Styret kan trekke tilbake godkjenner av dyrehold når de finner dette nødvendig.
 • Gjensidige Forsikring ASA
  Polisenummer: 84987570
 • Formuesverdi som primærbolig kr 647 399 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 2 330 637 per 31.12.21
 • 2 801 pr. mnd. Følgende inngår i fellesutgiftene: Drift/vedlikehold, forsikringer, kabel-tv, forr.førsel, revisjon mm.
  Iht. epost fra sameiet vil felleskostnadene heves med 7% fra 01.01.2023.
 • Andel fellesgjeld kr 24 793,- pr. 31.12.21.
  Andel fellesformue kr 12 742,- pr. 31.12.21.
 • Spesifikasjon av lån:
  Lånenummer: 60308113100, Nordea Bank ABP
  Serielån, 4 terminer per år.
  Rentesats per 04.11.2022: 5.2% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 16
  Saldo per 04.11.2022: 640 000
  Andel av saldo: 20 591
  Første termin/første avdrag: 30.12.2021 ( siste termin 30.09.2026 )
 • For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameier i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 30.
 • De kommunale avgiftene omfatter vann- og avløpsgebyr, renovasjonsgebyr samt feie- og tilsynsavgift. Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjon i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle kommunale endringer av gebyr/avgift. De kommunale avgiftene dekkes av husleien.
 • Fellesutgifter, eiendomsskatt, strøm, innboforsikring mm.
 • Det er utstedt ferdigattest på eiendommen.
 • Utleie er tillatt iht. vedtekter, men styret skal informeres ved overføring eller bortleie av seksjon.

  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.
 • Ikke aktuelt.
 • Ikke aktuelt.
 • Av hvitevarer vil komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap medfølge. Leiligheten er idag utleid og lamper og veggfesta hyller vil ikke medfølge.

  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
  Iht. eiersl. § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp; jfr. lov om eierseksjoner § 31. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
 • Eiendommen omfattes av Kommunplan 2019-2030 og er regulert til boligbebyggelse, og næringsbebyggelse.
 • Gnr. 167 Bnr. 368 Snr. 17 i Nes kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,3% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 17 500,- og visninger pr. stk. kr. 2 500,- med representant fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr. 35 000,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr. 30 400,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon, fotograf, markedsføring og sikringsobligasjon. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle direkte utlegg, samt et vederlag begrenset oppad til kr. 17 500,-. Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Amund Christian Vandsemb
  Eva Aarhus Vandsemb
Wenche Aaserud Roterud

Megler

Wenche Aaserud Roterud

99 01 81 95

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev