aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Fasade

Årnes Torstuvegen 181

Svært koselig og særegen hytte på en stor, solrik tomt. Strøm og vann. Bilvei helt frem og turterreng rett utenfor døra.

 • BRA 36 m²
 • OMKOSTNINGER53 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER1 653 642
 • EIENDOMSTYPEFritidseiendom
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 850
 • AREALP-rom 36 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 635 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 1 600 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  37 500,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  53 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  1 653 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
1. etasje: Stue, kjøkken og bad/wc/vaskerom.
Annet: Hems med et gulvareal på ca. 24 kvm og et laftet uthus på ca. 15 kvm.

Torstuvegen 181, Viken

 • Stue
  Hytta har et flott, overbygget inngangsparti, med vakre utskjæringer og rødmalte søyler av tømmer. Ved inngangen er det belysning og god plass til benker eller kafésett. Man kommer rett inn i en koselig stue, med heltregulv, hvitmalte panelvegger og synlige takbjelker malt i hvitt. Det er god møbleringsfrihet i stuen, så her kan man enkelt innrede med flere sittegrupper - uten at det oppleves rotete.

  En rekke vinduer slipper inn godt med dagslys til rommet. Det er montert en varmepumpe for jevn varme, og etter en lang dag ute kan man komme inn å finne varmen foran både en peisovn og en eldre vedovn med kokeplater. Gulvet under ildstedene er belagt med terrakottafargede fliser.

  Kjøkken
  Kjøkkenet ligger i direkte tilknytning til stuen, med heltregulv og hvitmalte panelvegger. Innredningen har hvite, profilerte fronter, sokkelskuffer og heltre benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Over benken er det stikkontakter, og over kokesonen er det montert en ventilator. Av hvitevarer har kjøkkenet integrert platetopp og stekeovn. Det er utgang til den store, solrike terrassen, perfekt for både morgenkaffen og sosiale grillmiddager.

  Bad/wc/vaskerom
  Badet i hytta er ikke bygget som et va?trom, men benyttes som dette i dag. Her er det heltregulv og trepanel på veggene. Badet har toalett, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Den øvrige innredningen består av servant med hvite underskap, et veggskap, et høyskap og et speil med belysning.

  Hems og garderobe
  Hytta har en hems med et gulvareal på ca. 24 kvm, bestående av to innredede rom. Det største rommet benyttes i dag som soverom, og her er det rom for flere sengeløsninger. I det andre rommet er det montert en benke- og hylleløsning med nedfelt servant. Ekstra lagringsplass finnes i uthuset.

  Uteområde
  Omgivelsene er landlige og naturskjønne, med flott turterreng rett utenfor døra. Her er det gode muligheter for aktive feriedager både sommer og vinter. Hytta ligger på en stor og solrik tomt, pent opparbeidet med gressplen, hekk og diverse beplantning. Deler av eiendommen er naturtomt med fjell i dagen, trær og annen stedlig vegetasjon. Hagen byr på godt med boltreplass for både store og små.

  Her er det god plass til ballspill og andre aktiviteter året rundt. Det er enkel adkomst via bilvei helt frem, og foran hytta finner man en gruslagt gårdsplass med gode muligheter for parkering. Hytta ble oppført i laftet tømmer i 1850, og har et særegent uttrykk med mye sjarm. Fra kjøkkenet er det utgang til en herlig terrasse på ca. 26 kvm, med markise og direkte adkomst til hagen.

  På terrassen får man nydelig utsikt over nærliggende natur- og jordbruksområder. Her kan man enkelt innrede i ulike soner, og terrassen innbyr til hyggelige middager med god mat og drikke. På eiendommen står det et uthus med egen terrasse, og uteplassen er utstyrt med levegg. Det er gode solforhold på eiendommen, så på terrassene kan man virkelig nyte varme dager til fulle.

  Kort fortalt
  - Særegen hytte fra 1850.
  - Ett plan pluss hems.
  - Strøm og vann/avløp.
  - Bilvei helt frem til hytta.
  - Parkering i stor carport.
  - Gruslagt gårdsplass.
  - Romslig terrasse.
  - Utsikt over naturen.
  - Uthus med terrasse.
  - Stor tomt med hage.
  - Gode solforhold.
  - Flott inngangsparti.
  - Dels integrerte hvitevarer.
  - Lun og romslig stue.
  - Varmepumpe i stuen.
  - Både ved- og peisovn.
  - Bad med dusjkabinett.
  - Opplegg for vaskemaskin.
  - To innredede rom på hems.
  - Lagringsplass i uthuset.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Hytta ligger i landlige og naturskjønne omgivelser på Østamoen, ca. 5 km øst for Årnes sentrum i Nes kommune. Beliggenheten er trafikkstille og usjenert, med flott turterreng rett utenfor døra. Her er det rike turmuligheter i variert terreng, og nærområdet byr på god rekreasjon året rundt.

  Fra hytta er det sykkelavstand til Veslesjøen, Sagstusjøen, Aulihøgda og Dragsjøen. Dragsjøhytta er et populært turmål både sommer og vinter, med barnevennlig sti langs vannet og nyere lysløype til Fjuk og Fjellfoten. I tillegg er det idylliske parker og turområder langs Glomma. Nes kommune har en ny svømmehall som ble åpnet høsten 2017, og i Årnes sentrum finner du blant annet Nes Kulturhus, med tre kinosaler og ulike kulturaktiviteter.

  Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Kiwi, Coop Mega og Spar, alle i Årnes sentrum. Her finner man også Amfi Årnes, samt hyggelige spisesteder og puber. Ønsker du et større utvalg er det kort vei til Jessheim Storsenter, Lillestrøm eller Oslo. Torstuvegen er nærmeste busstopp, og det tar ca. 8 min med bil til Årnes stasjon som betjener alle togene på Kongsvingerbanen.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • Konstruksjon:
  Saltak tekket med takstein. Takrenner og nedløp i stål/blekk. Bindingsversvegger over grunnmur med liggende panel som værhud og Laftet tømmervegger. Plassbygget sperrekonstruksjon. Vinduer med 2 lags isolerglass samt 1 lags koblet glass. Hvit profilert ytterdør. Terrassedør med 2 lags isolerglass samt 1 lags glass. Terrasse på ca. 26 m² med adkomst fra kjøkken og hage. Overbygget terrasse på ca. 7 m² ved inngangsparti.

  For fullstendig og utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport datert 01.09.2022 av Boligtaksering Oslo & Akershus AS. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning, samt eventuelt å gjøre egne undersøkelser før eventuell budgivning. Nedenfor følger et utdrag av tilstandsrapporten og selgers egenerklæring.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - Store eller alvorlige avvik:

  Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn
  Etg. skiller i treverk. Det er målt ca. 30 mm høydeforskjell på gulv i hovedetg.
  Vurdering av avvik: Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
  Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

  Innvendig > Innvendige trapper
  Plassbygget tretrapp.
  Vurdering av avvik: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er ikke montert rekkverk.
  Tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet.

  Våtrom > Generell > Bad
  Bad med heltregulv og panel på vegger og i tak. Dusjkabinett, servant, vvb og opplegg for vaskemaskin. Badet er ikke bygget som et våtrom, men benyttes som våtrom, oppussing/rehabiliteringer må påregnes for at rommet skal være fullverdig våtrom. Overflater må ikke fuktbelastes.

  Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold
  https://dibk.no/regelverk/byggteknisk-forskrift-tek17/11/i/11-3/
  1. Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år? Ukjent
  2. Er det skader på røykvarslere? Nei
  3. Er det mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav? Ja
  4. Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav? Nei

  Tomteforhold > Terrengforhold
  Dels flat tomt samt skrånet tomt på baksiden av boligen, synlige felter med fjell.
  Vurdering av avvik:Terreng faller inn mot bygning.
  Tiltak: Det bør foretas terrengjusteringer. Ytterligere undersøkelser anbefales.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:

  Utvendig > Taktekking
  Saltak tekket med takstein.
  Vurdering av avvik: Taktekkingen har mose og slitasje på grunn av elde.
  Tiltak: Lokal utbedring må utføres.

  Utvendig > Nedløp og beslag
  Takrenner og nedløp i stål/blekk.
  Vurdering av avvik: Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Det er ikke tilfredsstillende bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Plattform for feier må monteres. Snøfangere må monteres for å tilfredsstille byggeårets krav. Det bør lages system for bortledning av vann fra taknedløp ved grunnmur. Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav.

  Utvendig > Takkonstruksjon/Loft
  Plassbygget sperrekonstruksjon.
  Vurdering av avvik: Eldre konstruksjon samt undertak m.m.
  Tiltak: Oppussing/rehabiliteringer kan påregnes samt ytterligere undersøkelser anbefales.

  Innvendig > Radon
  Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.

  Innvendig > Pipe og ildsted
  Det anbefales på generelt grunnlag kontroll av ildsteder ved jevne mellomrom fra godkjent brann/feievesen. Peisovn i stue.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe.
  Tiltak: Det bør foretas nærmere undersøkelser av pipeløp.

  Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad
  Pga. badets oppbygging (ingen vannledninger/avløpsrør i vegg) er ikke hulltakning utført. Overflater må ikke fuktbelastes.
  Vurdering av avvik: Pga. badets oppbygging (ingen vannledninger/avløpsrør i vegg) er ikke hulltakning utført.
  Tiltak: Brukere må være oppmerksomme på avviket og at rommet ikke er et våtrom.

  Tekniske installasjoner > Vannledninger
  Det er ikke påvist feil ved anlegget, men merk at takstingeniør ikke er
  VVS fagmann og kontrollen er begrenset til det visuelle. Egen kontroll med vvs fagkyndig anbefales.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
  Tiltak: Anlegget må sjekkes av fagperson, som må utføre eventuelle tiltak på anlegget. Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

  Tekniske installasjoner > Avløpsrør
  Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger. Det er påvist ufagmessig utførelse av avløpsledninger.
  Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av avløpsrør nærmer seg. Det må gjøres nærmere undersøkelser. Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Anlegget bør sjekkes av fagperson. Det er opplyst av eier om at det ikke er stakeluke på avløpsanlegget. Dette bør etableres.

  Tekniske installasjoner > Ventilasjon
  Naturlig ventilasjon. Naturlig avtrekk fra våtrom. Ventilator på kjøkken. Spalteventiler i toppkarm på vinduer. Generelt eldre avlufting. Det anbefales bedre avlufting.
  Vurdering av avvik: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.
  Tiltak: Ventilasjonsløsningen må utbedres. Det må gjøres nærmere undersøkelser. Det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom som ikke har det.

  Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
  VVB på ca. 120 l. plassert på bad.
  Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank.
  Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller lekkasjesikring ved varmtvannstank.

  Tomteforhold > Byggegrunn
  Ukjent byggegrunn, trolig blande jordmasser/fjell i grunnen. Opplysninger om grunn er antagelser. Det presiseres at det ikke er foretatt noen geotekniske undersøkelser. Det er derfor svært begrenset mulighet for kontroll av byggegrunn og stabilitet i masser.
  Vurdering av avvik: Det er registrert symptomer på setninger i grunnen i form av sprekker i grunnmur.
  Tiltak: Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser.

  Tomteforhold > Drenering
  Ukjent drenering. Trolig kun naturlig avrenning.
  Vurdering av avvik: Det er ikke tegn på noe utvendig fuktsikring. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
  Tiltak: Fuktsikring av muren må etableres inkl. klemlist. Lokal utbedring må utføres. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes.

  Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
  Stablesteinsmur samt støpte søylepunkter.
  Vurdering av avvik: Det er registrert skråriss som er symptom på setninger. Grunnmuren har sprekkdannelser.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak. Lokal utbedring må utføres.

  Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger
  Ukjent årstall på ledningsnett.
  Vurdering av avvik: Ukjent type samt tilstand på vann og avløpsledninger.
  Tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Ytterligere undersøkelser anbefales.

  Tomteforhold > Septiktank
  Betongtank. Antatt med spredergrøfter.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på septiktank.
  Tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

  KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT
  Innvendig > Krypkjeller
  Kryprom under bjelkelag, ikke mulighet for inspeksjon.
  Vurdering av avvik: Krypkjeller har ingen adkomstmulighet og derfor ikke nærmere vurdert innvendig.
  Tiltak: Om mulig bør det forsøkes etablert adkomst til krypkjeller slik den kan inspiseres, dette er en utsatt konstruksjon. Anbefales etablering av inspeksjonsmulighet.

  Info fra egenerklæring:
  - Er ikke godkjent våtrom.
  - Kjenner du til om det er utført aarbeid på bad/våtrom? Ikke i selgers ee, men av forrige eier.
  - Satt inn dusjkabinett, vask,wc og uttak vaskemaskin, i 2014.
  - Kjenner du til om det er/har vært tilbakeslag av avløpsvann i sluk eller lignende? Ja, var tett i 2016, gravd opp.
  - Tettet et pipeuttak til vedkomfyr.
  - Kjenner du til om det har vært kjeve gulv eller lignende? Ja, skjeve gulv.
  - Har hørt mus i veggen.
  - Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner? Ja, av tidligere eiere. Varmepumpe. Utført av Varmepumpe Nekas.
  - Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevnt for kjøper å vite om? Ja, veglag. Nabo vil ikke hugge trær nær grensa.
 • 1.etg: 36 kvm bra.

  Ikke målbar hems, gulvflate på ca. 24 m2.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Stue, kjøkken og bad
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Hytta oppvarmes elektrisk med en varmepumpe i stuen, supplert av både en peis- og vedovn. Det er mekanisk avtrekk fra kjøkkenet, ellers naturlig tilluft. En 120 liters varmtvannsbereder er plassert på badet, og det er privat septiktank på tomten. Sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer, og er montert på hemsen.
 • Det er parkering i en romslig carport og på en stor, gruslagt gårdsplass. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.
 • Eiendommen er tilknyttet privat vann og avløp. Privat septikk.
 • Formuesverdi kr per
 • Kr. 4 378,36 pr. år
  Kommunale avgifter inkluderer eiendomsskatt, renovasjon og slam.
 • Eier står selv ansvarlig for kostnader tilknyttet strøm, forsikringer m.m
 • Nes kommune har ingen dokumentasjon om når bebyggelsen er oppført.

  Det ble ved lovendring 1.juli 2015 vedtatt at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1.januar 1998. Kjøper oppfordres til å ta kontakt med kommunen for ytterligere informasjon om ev. konsekvenser av dette.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.

  Grunndata
  1931/900011-1/9 Registrering av grunn
  25.04.1931
  Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:3034 Gnr:157 Bnr:2

  2020/1855242-1/200 Omnummerering ved kommuneendring
  01.01.2020 00:00

  Rettigheter på andre eiendommer
  Rettigheter på 3034-157/2
  Rettigheter i eiendomsrett

  1983/7970-1/9 Erklæring/avtale
  06.10.1983
  rettighetshaver:Knr:3034 Gnr:157 Bnr:33
  Byggetillatelse gitt etter dispensasjon i henhold
  til Bygningsloven

  Rettigheter på 3034-157/1
  Rettigheter i eiendomsrett

  2013/1042879-1/200 Bestemmelse om veg
  02.12.2013
 • Eiendommen ligger i et område regulert til LNFR -areal, spredtboligbebyggelse - nåværende
 • Gnr. 157 Bnr. 33 i Nes kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt fastpris kr 25.000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr.16.900,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr. 10.085,-. Utleggene omfatter foto, kommunale opplysninger og panterett med urådighet. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag for arbeid utført med kr 2.000,- pr time, oppad til kr 20.000,- . Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Ann Kristin Weng Lundberg
  Brit Helene Weng
  Odd Terje Weng
Rolf Wegar Gundersen

Megler

Rolf Wegar Gundersen

98 25 93 03

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev