aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen inn til en lys og trivelig leilighet i populære Brekkeveien 23 BRL.

Ås. Attraktiv studioleilighet i 2.etasje | Gangavstand til Ås sentrum og NMBU | Vestvendt balkong

 • BRA 20 m²
 • OMKOSTNINGER8 932
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER1 853 781
 • EIENDOMSTYPELeilighet
 • EIERFORMBorettslag
 • BYGGEÅR1 973
 • AREALP-rom 20 m²
 • ANDEL FELLESGJELD364 849
 • FELLESKOST./MND4 036
 • TOMT3 570 m²
 • EIERFORM TOMTFellestomt
 • 1 480 000,- (Prisantydning)
  364 849,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  1 844 849,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL-skjøte)
  480,- (Tinglysingsgebyr BRL - pantedokument)
  --------------------------------------------------------
  8 932,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  1 853 781,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Inneholder: Gang, stue/soverom/kjøkken med utgang til vestvendt balkong og bad.

Til leilighetene medfølger 2 boder i kjeller, hver på ca. 2 kvm.

Brekkeveien 23, Viken

 • Dette er en populær og kvadratsmart studioleilighet i 2. etasje med normal god standard og fellesutgifter som inkluderer "alt". Her har du mulighet til å skaffe deg ditt første hjem med gangavstand til alt som Ås sentrum har å tilby, studieinstitusjoner ved NMBU, turområder, samtidig som leiligheten ligger skjermet til fra sentrums aktivitetsnivå og støy. Dette er en super leilighet for deg som skal studere i Ås, deg som ønsker en praktisk pendlerbolig eller kanskje for deg som vil inn på boligmarkedet til en fin pris.

  Leiligheten fremstår lys og trivelig med gjennomgående god standard. Samtlige leiligheter i lavblokken ble pusset opp/modernisert i 2005/2006, da Brekkeveien 23 Borettslag ble etablert. Denne leiligheten har hovedsakelig overflater og løsninger fra denne oppussingen.

  Stuen er åpen med plass til sovesofa/seng, TV-benk og egen liten spisedel. 3-stavs eikeparkett på gulv.

  Fra stuen er det utgang til en balkong på ca. 4,5 kvm med ettermiddag- og kveldssol. Balkongen kan glasses inn med skyvedører som kan trekkes til siden slik at balkongen nærmest blir som en forlengelse av stuen samtidig som den gir et fint uterom i utesesongen. Balkongen har plass til sittegruppe med tilhørende kafébord, elektrisk grill og hylleseksjon for øvrig oppbevaring.

  Kjøkkenet er praktisk plassert i hjørnet av stuen. Innredningen er med lyse fronter. Veggplate i stål mellom benk og overskap. Integrert komfyr, platetopp, kjøleskap/frys og oppvaskmaskin. Ventilator med luft ut. Benkeplate i laminat.

  Badet er flislagt med grå fliser i matt utførelse på gulv og hvite i glasert utførelse på vegg. Stilren innredning med servant med underskap. Dusjhjørne med skyvedører. Varmekabler med termostat gir den lune varmen som vi alle liker. Badet er således godt å våkne til og gir deg en god start på dagen.

  Kort oppsummert: En lettstelt og praktisk leilighet med høy trivselsfaktor!

  Det foreligger en tilstandsrapport på leiligheten fra takstmann Stein Haugen datert 07.07.22. Denne konkluderer hovedsakelig med TG1 på alle vurderte forhold.

  Oppsummering av avvik fra tilstandsrapporten som har fått tilstandsgrad 2 (TG 2) Se utdypende informasjon i Tilstandsrapporten

  Avvik som kan kreve tiltak:
  Våtrom:

  Dusjsone og sluk er begrenset av terskel på dusjsone. En eventuell lekkasje utenfor dusjsone vil ikke kunne renne til sluk før gulvet fylles opp.
  Tiltak: Det bør etableres avrenning inn til sluk for hele våtrommet. Installering av tett dusjkabinett anbefales.

  Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsning. Sluk er fra opprinnelig byggeår, og ble ikke skiftet i 2005
  Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må slukløsningen skiftes ut og sannsynligvis må også membransjiktet skiftes/utbedres. Det er imidlertid vanskelig å si noe om tidspunktet for når dette er nødvendig

  Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak.
  Radon:
  Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Boligen har mekanisk avtrekk, som
  reduserer eventuell radon. Eiendommen ligger i område med moderat radonnivå.
  Tiltak: Bør foretas radonmåling.
 • Brekkeveien 23 Borettslag ligger i et rolig og populært boområde. Fra leiligheten er det ca. 1 km til Ås sentrum med et bredt utvalg av forretninger samt togstasjon med kommunikasjon til Oslo/Ski/Moss. Det er i tillegg bussforbindelse både til Drøbak og Ski. Matbutikkene Kiwi, Coop Extra og Rema 1000 ligger i nærområdet. Til NMBU (Norges miljø- og biovitenskapelige universitet) er det ca. 15 -20 minutters gange.
  Ved NMBU finner man hyggelige turområder, og forskjellige kulturelle tilbud. Ca. 5 minutter på sykkel er det til Eika sportssenter, et nytt og moderne senter som tilbyr klatrevegg, gruppetrening i sal og sykkel, styrke- og kondisjonsavdeling for egentrening, personlig trening og treningsveiledning. Kulturhuset i Ås tilbyr teaterforestillinger, konserter, kinoer, mm.

  Fra Ås er det 10 minutters kjøring til Ski sentrum med Ski storsenters store utvalg av butikker og spisesteder, kurs- og konferansehotell, kinosenter med 8 saler, bibliotek, bowling mm. Ca. 15 min unna med bil ligger friluftsområdet Breivoll, med en flott badeplass. Ønsker du mer sjøliv, tar det deg under 20 minutter å kjøre til kystperlen Drøbak med flere badestrender. Til Oslo S bruker man ca. 30 minutter med bil.

  Togturen inn til Oslo S tar i dag 29 minutter. Når Follobanen står klar i 2022/23 er togturen estimert til å ta 20 minutter.
 • Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.
 • Fra E6 tas det mot øst ved Korsegården. Videre forbi universitetet til skilt mot sentrum, til venstre etter gangbro (ved ESSO). Videre ca. 1,2 km. rett frem. Eiendommen ligger på høyre side med adkomst til felles parkering fra offentlig vei.
 • Betong fundament på fast grunn. Betong grunnmur. Betongkonstruksjoner og bindingsverk med utvendig panel mot balkonger. Forblendet gavlvegger med teglstein. Flatt tak tekket med takpapp.
 • 20/20 Bra/P.rom

  Balkong på ca. 4,5 kvm.
 • - Varmekabler på bad.
  - Komfyr, platetopp, kjøleskap m/frys og oppvaskmaskin.
  - Panelovn i stue
  - Inngangsdør av typen B-30 lyd- og branndør.
  - Porttelefon m/døråpner.
  - Opplegg for kabel-tv
  - Det er innlagt bredbånd i leiligheten som er inkludert i husleien sammen med kabel-tv (Viken Fiber/Altibox)
  - Automatsikringer
  - Godt utstyrt fellesvaskeri i kjeller.
  - Sykkelbod i kjeller.
 • Elektrisk. Varmekabler på bad.
 • Tomten er pent opparbeidet med parkeringsareal, plen og noe beplantning.

  3.570,7 kvm. eiet felles tomt.
 • Eiendommen har felles parkeringsplass. Ingen kostnad ved bruk.
 • Offentlig.
 • Forretningsfører: Usbl Follo
 • Borettslaget er godt drevet og består av 1 lavblokk med til sammen 98 leiligheter.

  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket, og vil ligge fremme under visning. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.
 • Medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget har forkjøpsrett. Avklaring av forkjøpsrett og godkjenning fra borettslagets styre skjer i etterkant av salget. Medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget får en frist fra USBL til å melde sin forkjøpsrett etter at borettslaget har mottatt melding om salget fra oppdragsansvarlig. Se usbl.no for utfyllende informasjon om frister

  Usbl har et samarbeid med andre boligbyggelag i landet om felles ansiennitet.
 • Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.
 • Normalt dyrehold er tillatt
 • Eiendommen er fullverdiforsikret i Gjensidige.
 • Ligningsverdi som primærbolig kr 358 838,- for inntektsåret 2021 i flg. skatteetaten sin boligkalkulator.
 • Felleskostnader utgjør kr. 4 036,- pr. mnd. og inkluderer: Renter/avdrag på fellesgjeld, varmtvann, strøm (kr. 800,- a kto.), bygningsforsikring, trappevask, ytre vedlikehold, kommunale avgifter, kabel-tv, internett m.m.

  Det foreligger ikke differensiering av felleskostnadene fra forretningsfører. I flg. regnskap utgjør mnd. betaling på felleslån p.t. ca. kr. 1 270,- pr. mnd.
  Rentedelen utgjør ca.kr. 615,- pr. mnd.

  Rentedelen av felleskostnadene gir fradragsrett i skattemeldingen (p.t. ca. kr. 1 625,- pr. år). Dette gir en nettokostnad for fellesutgiftene (uten strøm) på ca. kr. 3 006,- pr. mnd.
 • Andel fellesgjeld: Kr. 364 849,- pr 06.07.2022.

  Andel felles formue: Kr. 46 692 ,- pr. 31.12.2021
 • Borettslaget har annuitetslån i DnB uten avdragsfrihet.

  Løpetid er 30 år fra 2012.

  Flytende rente med rentesats på 2,09 %, (annuitetslån) pr. 06.07.2022

  Borettslaget med dets andelseiere er solidarisk ansvarlig for hele fellesgjelden og riktig betaling av denne. Borettslaget har ikke IN-ordning.
 • Borettslaget er tilknyttet en sikringsordning som dekker manglende innbetaling av felleskostnader. Tilbyder av sikringsordningen er BBL Finans AS.
 • Det er utstedt ferdigattest den 11.07.06.
 • Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (1) nr. 3 har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Bor man i leiligheten selv, kan man ta inn i sin husstand hvem man vil. Dessuten kan man overlate bruken til nærstående uten selv å ha bodd i leiligheten først.
 • Innmelding i USBL, kr. 300,-.

  Forkjøpsrettsgebyr til USBL, kr. 7 325,-
 • Ingen spesielle heftelser er tinglyst.
 • Området er regulert til boligområde. Utsnitt av kommuneplankart og reguleringskart er vedlagt salgsoppgaven.
 • Andelsnr. 48 Orgnr. 988986704 i Ås kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Leiligheten er klar for umiddelbar overtakelse etter at forkjøpsretten er avklart.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 10. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.
 • Energikarakter E, farge rød. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket eiendommen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund av 1. februar 2012, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Det følger av lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering at meglerforetaket er forpliktet til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen. For oppdragsgiver skjer dette i forbindelse med inngåelse av oppdraget, og for kjøper på tidspunkt for kontraktsinngåelse. Dersom slik kundekontroll ikke kan gjennomføres, er meglerforetaket pålagt å avstå fra gjennomføring av oppgjøret. Partene er selv ansvarlig for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre uten at det kan anføres et kontraktsrettslig ansvar overfor meglerforetaket.
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man kan gå ut ifra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling/Estator Eiendomsmegling AS har avtale med Askim og Spydeberg Sparebank om formidling av finansielle tjenester. Ta kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud.
 • I forbindelse med salg av denne eiendommen er avtalen om vederlag mellom selger og megler: Fastpris 29.500, tilretteleggingshonorar kr 7.450,-, markedsføringspakke 6 550. Megler har rett til å få dekket sine utlegg i forbindelse med salg av eiendommen.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtagelse.
 • Nora Nedkvitne
  Wenche Røset
Ole Andreas Huse

Megler

Ole Andreas Huse

98 40 40 52

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev