aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Leangveien 42C!
Velkommen til Leangveien 42C!

ASKER Leangveien 42C

To-roms leilighet med flott beliggenhet, fantastisk fjordutsikt og stor veranda. Gode solforhold. Garasjeplass m/lader

 • kr 4 450 000
 • BRA-i 76 m²
 • 1 soverom
 • Prisantydningkr 4 450 000
 • Omkostningerkr 125 921
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 585 147
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår1985
 • Soverom1
 • Felleskostnaderkr 3 743
 • Tomt6 776.8 m²
 • Eierform tomtEiet
 • 4 450 000,- (Prisantydning) 9 226,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 10 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 111 481,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 450 000,00))   125 921,- (Omkostninger totalt)   4 585 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning.
2-roms leilighet med fantastisk utsikt og stor, solrik veranda uten innsyn. Til leiligheten medfølger garasjeplass med elbillader og sportsbod. Leiligheten har en flott beliggenhet i rolige omgivelser med kort vei til tog, buss og dagligvarebutikk. Det er også gangavstand til populære Hvalstrand og Leangbukta. Nærhet til marka med flotte tur- og skimuligheter. Det er i tillegg mange fine turløyper rundt sameiet. - Stor, usjenert sørvendt veranda - Gode solforhold og fantastisk utsikt - Soverom + disp. rom - Moderne Kjøkken - Lys og fin stue - Garasjeplass m/ lader - Sportsbod - Maritimt bomiljø - Barnevennlig med flere lekeplasser i nærområdet - Nærhet til fine helårs turmuligheter - Nærhet til fjorden med fine badeplasser - Kun ca. 300 m. til busstopp - Kort vei til Asker sentrum
Fra sameiet ved soloppgang (selgers bilde).

Leangveien 42C, Akershus

 • Tomt
  6776.8m²

  Beskrivelse av tomt
  Ideell andel av felles eiet tomt. Fellesområdene er pent opparbeidet med hellebelagt internveier, sittegrupper, busker, trær og diverse beplantning. Leiligheten er plassert i skrånende terreng, med god utsikt mot sør. Asfaltert og steinbelagt adkomst til leiligheten.

  Beliggenhet
  Leangveien 42C har en praktfull beliggenhet i et meget attraktivt og barnevennlig boligområde på Båstad i Asker. Leiligheten ligger vakkert til på et solrikt høydedrag med fantastisk utsikt over Leangbukta og innseilingen til Oslofjorden. Solrikt, idyllisk og usjenert i familievennlig omgivelser med nærhet til Leangbukta med båthavn og marina. Det er kun en kort sykkeltur til populære Hvalstrand bad med sandstrand, stupetårn, restaurant og flotte turområder. Eiendommen sokner til Hofstad barneskole og Torstad ungdomsskole. Det er flere barnehager i området, bl.a. Båstadmyra andelsbarnehage, Morellveien barnehage og Bleikerfaret barnehage. Nærmeste busstopp ligger kun ca. 300 meter fra eiendommen. Det er også gangavstand til Leangen hvor det går ekspressbuss til Oslo, så her kan man raskt og enkelt komme seg til Lysaker, Skøyen og Oslo. For øvrig er det kort vei til Asker sentrum som er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon med hyppige avganger retning Oslo og Drammen. De lett tilgjengelige kystområdene gjør det flott å løpe treningsrunden langs sjøen eller å rusle søndagstur med familien. Ta sykkelen Holmenskjæret for bading eller Holmensenteret for shopping. På Holmen finner du også Holmen idrettspark som er et av Asker og Bærums flotteste og mest rikholdige idrettsanlegg. Parken byr på flere fotballbaner, ishall, fjellhall, tennisanlegg og lysløyper. Videre er det også svært gode turmuligheter i nærheten mot Skaugumsåsen og Semsvannet. Fra leiligheten er det ca. fem minutter med bil til Asker sentrum. Asker sentrum har et rikt utvalg av servicetilbud og kan by på et moderne handelssentrum med flott arkitektur, hyggelige gågater og sosiale møteplasser. Asker sentrum har de senere år vært i stor utvikling og blitt en levende småby med flere nye serveringssteder og spennende butikker. Her finner du bl.a. Fuji Sushi, Lille Haveli med en smak av India og TukTuk med autentisk Thailandsk mat. Pop vinbar i Strøket og ikke minst populære Porfavor Tapas & Vinbar i Wesselkvartalet. Strauss, Askers lokale sportsbar med uteservering på sommerstid og Delikatessebutikken Petra. Trekanten senter har et godt tilbud med sine totale 75 butikker. Senteret har en god balanse mellom kjede- og nisjebutikker, så her er det noe for enhver smak. I Asker sentrum finnes også et blomstrende kunst- og kulturliv med bla. Asker kulturhus som har stor teater/konsertsal, kino, galleri og bibliotek. I løpet av året arrangeres aktiviteter som Spis for 100, Mat & Drikkefestival, Sommerdag, Askerdager, Kulturfestival, Det gode liv, Julegrantenning og Bondens marked.

  Adkomst
  Se vedlagte kart. Det vil bli satt opp visningsskilt ved fellesvisninger.

  Byggemåte
  Terrassehus over flere etasjer oppført i betong med teglsteinsforblending. Partier på balkong med stående trepanel. Valmtak i tre tekket med betongtakstein. Garasjeanlegg under boligene. For ytterligere informasjon om byggemåte, se vedlagte Tilstandsrapport.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema med kommentarer: 9. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr på eiendommen som rotter, mus, maur eller lignende? - Ja - Det var maur i blomsterkassen på verandaen våren 2023. De var borte innen utløpet av mai, og jeg som dem aldri igjen resten av sommeren. 12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? - Ja - El tilsynet hadde tilsyn i 2023. Leilighet. En løs kontakt måtte utbedres, men leiligheten er godkjent nå. 13. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? - Ja - Det er ladeanlegg for elbil på parkeringsplassen til leiligheten. Denne har ikke vært i bruk mens jeg har bodd her. 19. Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller av dens omgivelser? - Ja - Det er planlagt et boligfelt ovenfor veien, og utbygger har foreslått en park som alle i området skal få tilgang på. Tomten er per i dag stengt for allmennheten. 24. Er det andre forhold av betydning ved eiendommen som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? - Ja - Bygningen skal gjennom en runde med vedlikeholdsarbeider og noen leiligheter skal bytte ut blomsterkassene sine. Prosjektet er planlagt med oppstart ASAP, men det er planlagt så det skal berøre boenhetene i kortest mulig tid. 26 Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedr. eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld? - Ja - Det er planlagt å ta opp et lån på maksimalt 4 millioner for å gjennomføre vedlikeholdsarbeid, men sameie har god økonomi, og det er ingen planer om å øke fellesutgiftene. Selgers egenerklæringsskjema ligger vedlagt salgsoppgaven.

  Innhold
  Leiligheten har en god planløsning og inneholder entré, bad, stue, kjøkken, soverom og kontor/disponibelt rom. Veranda med flott fjordutsikt. Til leiligheten medfølger garasjeplass og sportsbod på ca. fire kvm.

  Standard
  Entré: Entré/gang med flislagt gulv og gode oppbevaringsmuligheter i medfølgende garderobeskap. Fra entreen er det adkomst til bad og stue/kjøkken. Stue: Lys og fin stue med parkettgulv og gode møbleringsmuligheter. Store vindusflater, gode lysforhold og fin romfølelse. Fra stuen er det utgang til en stor, sørvendt veranda med gode solforhold og fantastisk utsikt over Leangbukta og Oslofjorden. Uteplassen er usjenert, uten innsyn fra naboer. Verandaen blir en fin forlengelse av stuen i sommerhalvåret og er et flott sted å tilbringe lange, fine sommerdager og gode måltider. Verandaen har god plass til flere sittegrupper, solsenger og grill. Kjøkken: Moderne kjøkken fra 2013 med slette fronter og benkeplater i tre med keramisk platetopp. Mellom benkeplater og overskap er det flislagt. Kjøkkenet er praktisk utformet med store arbeidsflater og gode oppbevaringsmuligheter i skuffer og skap. Ny integrert komfyr, samt frittstående kjøleskap og oppvaskmaskin medfølger. Bad: Helfliset bad med varmekabler i gulv og opplegg for vaskemaskin. Badet er innredet med toalett og badekar, samt baderomsinnredning med nedfelt servant og gode oppbevaringsmuligheter. Soverom og kontor/disponibelt rom: Svalt og behagelig soverom med store vindusflater og gode lysforhold. God plass til dobbeltseng med tilhørende møblement. Gode oppbevaringsmuligheter i stor skyvedørsgarderobe. I tillegg inneholder leiligheten et kontor/disponibelt rom. Rommet er ikke godkjent for varig opphold grunnet mangel på dagslys. Den originale boden (jfr. planskisse fra Asker kommune ifbm. seksjonering) er utvidet ved å ta noe areal fra stuen og dette er i sin tur gjort om til dagens løsning (disponibelt rom/kontor). Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2.   Forhold som har fått TG2:  1.1.1 Bad - Overflate vegger og himling - Settes på bakgrunn av slitasje og alder. 1.1.2 Bad - Overflate gulv - Settes på bakgrunn av alder og slitasje - Bom under flis er avvik ihht NS 3600:2018 1.1.3 Bad - Membran, tettesjiktet og sluk - Settes på bakgrunn av manglende dokumentasjon på membran. - Alder og slitasje. Forventet levetid nærmer seg, men badet kan ha mange år igjen med god funksjon. 2.1 Kjøkken - Settes på bakgrunn av kullfilter i ventilator, da dette er avvik ihht NS 3600:2018 - Fuktsvelling i gulv 3.1 Andre rom - Settes på bakgrunn av retningsavvik.( Totalt avvik mellom 15-30 mm er avvik som tilsier TG 2 ihht NS 3600:2018) 4.1 Vinduer og ytterdører - Vurderes ihht til alder og slitasje på vinduer. 5.1 Balkonger, verandaer og lignende - Settes da rekkverk ikke tilfredsstiller dagens krav til høyde TEK 17. - Sprekk og riss i fliser. 6.1 WC og innvendige vann- og avløpsrør - Settes da mer en halvparten av forventet levetid er oppnådd på vanninstallasjoner. (det kan likevel være mange år igjen med god funksjon!) 7.1 Elektrisk anlegg og samsvarserklæring - Settes på bakgrunn av manglende samsvarserklæringer

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse. 

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Sameiet har avtale med Telia som leverer både kabel-tv og bredbånd.

  Parkering
  Til leiligheten medfølger garasjeplass med elbillader. Garasjeplassen ligger i umiddelbar nærhet til oppgangen. Eller er det godt med uteparkering til gjester. Det faktureres p.t kr. 300,- pr mnd. A-konto for strøm ved lading av el-bil i garasjen.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 450 000,- (Prisantydning) 9 226,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 10 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 111 481,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 450 000,00))   125 921,- (Omkostninger totalt)   4 585 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  - Varmekabler på bad - Panelovner

  Info strømforbruk
  Selger opplyser om et ca. strømforbruk på 11909.86 kwh pr. år.

  Energiklasse
  F

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter betales gjennom felleskostnadene til sameiet.

  Info om eiendomsskatt
  Det er pr. dd. ikke eiendomsskatt i Asker kommune.

  Formuesverdi primær
  1059774

  Formuesverdi primær år
  2022

  Formuesverdi sekundær
  4027140

  Formuesverdi sekundær år
  2022

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling Asker samarbeider med Skue sparebanke i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

  Felleskostnader pr. mnd
  3743

  Felleskostnader inkluderer
  Kommunale avgifter, kabel-tv/bredbånd, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, drift/vedlikehold av fellesareal, vaktmestertjeneste, samt renter og avdrag lån. Felleskostnadene er fordelt slik: Renter og avdrag: kr. 139 Felleskostnader: kr. 3 054 Kabel-TV-og bredbånd: kr. 550 Det er installert ladestasjoner i garasjen og det faktureres p.t kr. 300,- pr mnd. A-konto for strøm ved lading av el-bil i garasjen.

  Andel fellesgjeld
  9226

  Andel fellesgjeld år
  2024

  Andel fellesgjeld per dato
  2024-03-11T23:00:00Z

  Andel fellesformue
  17284

  Andel fellesformue per dato
  2022-12-30T23:00:00Z

  Om sameiet
  Styret har i 2022 jobbet med fasade rehabiliteringen. Dette er pr dato ikke endelig klarlagt. Tas opp som egen sak på årsmøte. BETONGREHABILITERING - Alle terrasser under garasjeplan skal rehabiliteres. Terrassene over garasjeplan er i god stand. - Reparasjon av alle betongskader - Alle betongflater inkl blomsterkasse blir slipes og blir satt inn med beskyttende spesialmaling - Det blir beslag på alle skillevegger og blomsterkasser - Terrassedekkene blir rehabilitert med polyteran belegg. - Arbeidene tar ca. 3-4 måneder Samarbeidet med Selvaag er brutt - Styret har innhentet nye tilbud som er til evaluering. Endelig tilbud for prosjektet er ikke mottatt - prosjektet vil bli lånefinansiert.

  Lånebetingelser fellesgjeld
  Spesifikasjon av lån: Lånenummer: 22237787173, Sparebanken Øst Annuitetslån, 12 terminer per år. Rentesats per 12.03.2024: 9% pa. Antall terminer til innfrielse: 54 Saldo per 12.03.2024: 618 759 Andel av saldo: 0 ( siste termin 01.09.2028 ) Opprinnelig innfrielse lån (IN): 81 742 Nedkvittert saldo innfrielse per d.d. (IN): 49 591 Lånenummer: 16363424604, DNB Bank ASA Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 12.03.2024: 6.9% pa. Antall terminer til innfrielse: 28 Saldo per 12.03.2024: 456 001 Andel av saldo: 9 227 Første termin/første avdrag: 30.03.2021 ( siste termin 30.12.2030 ) Boligselskapet har særfordelt lån. Renter og avdrag avregnes etterskuddsvis hvert kvartal, ved innfrielse/nedbetaling og ved flytting. Ved salg kan dette medføre at det oppstår en restanse, selv om felleskostnadene er betalt ut overtagelsesmåneden. Eventuell restanse vil bli etterfakturert selger. Sameiet har IN -ordning.

  Styregodkjennelse
  Sameiets styre ved forretningsfører, skal underrettes om alle eierskifter.

  Sameiets forsikringsselskap
  Gjensidige Forsikring ASA

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Dyrehold er tillatt iht. sameiets husordensregler. Dyr skal alltid føres i bånd innen boligsameiets fellesarealer. Ekskrementer på fellesarealet eller fortau, må fjernes med en gang. Ved tre begrunnede klager fra andre sameiere, må dyret fjernes fra sameiet. Med begrunnede klager menes klager som er behandlet og bifalt av styret. Dyreeier skal informeres og gis skriftlig advarsel ved første og andre begrunnede klage.

  Eierskiftegebyr
  6385

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3203/48/23/2: 08.01.1926 - Dokumentnr: 900749 - Bestemmelse om veg Overført fra: Knr:3203 Gnr:48 Bnr:23 Gjelder denne registerenheten med flere 26.09.1940 - Dokumentnr: 2772 - Bestemmelse om veg Med flere bestemmelser Overført fra gnr48 bnr39 Overført fra: Knr:3203 Gnr:48 Bnr:23 Gjelder denne registerenheten med flere 30.01.2018 - Dokumentnr: 377925 - Bestemmelse om vannledning Rettighetshaver: Asker Kommune Org.nr: 920 125 298 Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger Bestemmelse om bebyggelse i nærheten av anlegg/ledninger/kabler Gjelder denne registerenheten med flere 30.01.2018 - Dokumentnr: 377925 - Bestemmelse om kloakkledning Rettighetshaver: Asker Kommune Org.nr: 920 125 298 Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger Bestemmelse om bebyggelse i nærheten av anlegg/ledninger/kabler Gjelder denne registerenheten med flere 30.01.2018 - Dokumentnr: 377925 - Bestemmelse om adkomstrett Rettighetshaver: Asker Kommune Org.nr: 920 125 298 Gjelder denne registerenheten med flere 16.03.2018 - Dokumentnr: 553545 - Erklæring/avtale Rettighetshaver: Knr:3203 Gnr:48 Bnr:207 Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger Gjelder denne registerenheten med flere 16.03.2018 - Dokumentnr: 553545 - Bestemmelse om adkomstrett Rettighetshaver: Knr:3203 Gnr:48 Bnr:207 Gjelder denne registerenheten med flere 21.03.1986 - Dokumentnr: 9352 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 2 Formål: Bolig Sameiebrøk: 88/4500 EIENDOMMEN ER OPPDELT I 043 SEKSJONER 04.06.2010 - Dokumentnr: 402348 - Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel Endret seksjon: Snr: 2 Formål: Bolig Sameiebrøk: 88/4584 02.05.2022 - Dokumentnr: 467814 - Reseksjonering Snr: 2 Formål: Bolig Sameiebrøk: 88/4604 Vederlag: NOK 0 Omsetningstype: Uoppgitt Endring av fellesareal Endring av tegninger Endring av sameiebrøk

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger Ferdigattest datert 01.03.1990 som omhandler Nybygg bolighus (terrassehus).

  Regulerings- og arealplanner
  Selger opplyser at det er planlagt et nytt boligprosjekt på en nabotomt, men at dette neppe påvirke leiligheten i særlig grad. Konferer megler hvis spørsmål. Kopi av situasjonskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

  Adgang til utleie
  Utleie er tillatt iht. sameiets vedtekter. Styret skal underrettes om utleieforhold. Seksjonseier skal opplyse styret og forretningsfører om leietakers navn og om egen adresse i utleieperioden.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 450 000,- (Prisantydning) 9 226,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 10 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 111 481,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 450 000,00))   125 921,- (Omkostninger totalt)   4 585 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  125921

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 4 200/4 600/5 000 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 17900,- oppgjørshonorar kr. 7500,- og visninger kr. 3500, -. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag stort kr. 20 000 for utført arbeid, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Odd André Engh

Megler

Odd André Engh

90 04 49 17

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev