aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Dalstien 5 - Presentert av Aktiv Eiendomsmegling
Velkommen til Dalstien 5 - Presentert av Aktiv Eiendomsmegling

ASKIM Dalstien 5

Stor villa på 274 kvm BRA med populær beliggenhet - Leieforhold i underetasjen medfølger

  • kr 5 800 000
  • BRA 274 m²
  • 6 soverom
  • Prisantydningkr 5 800 000
  • Omkostningerkr 162 042
  • Totalpris inkl. omkostningerkr 5 962 042
  • ObjektstypeEnebolig
  • EierformSelveier
  • Byggeår1989
  • Soverom6
  • ArealP-rom 265 m²
  • Tomt860.4 m²
  • Eierform tomtEiertomt
  • 5 800 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 145 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 800 000,00))   162 042,- (Omkostninger totalt)   5 962 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning 1. Etasje
Velkommen til Dalstien 5 - En stor villa med gode kvaliteter fra oppførignstidspunktet og med senere oppgraderinger! Eiendommen går over to etasjer og er på hele 274 kvm BRA. Grunnflaten er stor og har alle rom av god størrelse i første etasje. Pr i dag er det etablert to hybler i u.etg. Eier har ikke omsøkt dette. Det er satt inn brann- og lyddør mellom hoveddel og hybel 1 samt det samme mellom hybel 1 og hybel 2. Det foreligger tegninger fra 2002 for omgjøring av garasje men ingen godkjenning på at tidligere garasje kan benytes til varig opphold. Eiendommen har en meget god beliggenhet på Drammensjordet og sogner til Grøtvedt skolekrets. Busstopp, skole, 9 hulls golfbane og korthullsbane ligger rett i nærheten av eiendommen. Forøvrig 2,3 km til Askimtorget kjøpesenter og sentrum.

Dalstien 5, Viken

  • Tomt
    860.4m²

    Beskrivelse av tomt
    Eiet tomt på 860,4 m². Dels flat og dels skrånende tomt som er opparbeidet med plenareal på vestsiden av huset samt noe mot øst og nord. Det er diverse beplanting og vintergønn hekk som Thuja smaragd. Deler av tomten og plenarealene er flott opparbeidet med støttemurer i granitt samt gangbane fra gårdsplassen og til bolig er med belegningsstein. Parkering skjer på gårdsplass som er gruset samt på steinlagt gårdsplass på nedre del av tomten.

    Beliggenhet
    Eiendommen ligger i et etablert og barnevennlig boligområde i den nordlige delen av Askim i Indre Østfold kommune. Den befinner seg nesten på toppen av byen, ca. 2 km fra sentrum. Det er kort vei til fotballbane, lysløype, skiløyper, skog og mark. Fantastisk endebeliggenhet på feltet med gode solforhold og unik utsikt over grøntarealer og golfbanen. Videre har nærområdet utendørs padelbane, ridesenter, samt flere treningssentre, hvor ett har padeltennis og squashbaner. Høsten 2018 åpnet Sprett aktivitetspark i Askim. Her kan du boltre deg i store lokaler, og de tilbyr både trampolinepark, bowling, innendørs minigolf og café. Askim sentrum har det meste man måtte ønske til både liten og stor. Her finner du først og fremst Østfoldbadet, som i juni 2019 utvidet og åpnet et stort, utendørs badeanlegg. Vegg-i-vegg ligger Askim kulturhus, med flere kjente oppsetninger hver måned. Askimhallen og Askim stadion har flotte idrettsfasiliteter, og en koselig, grønn park med fiskedam, scene, sitteområder og lekeplass. Like ved Solbergfoss Kraftstasjon er det opparbeidet badeplass med langgrunn sandstrand, flytebrygge og toaletter. Hit kan du sykle på gamle solbergfossbanen, som er ca. 8 km lang, i naturskjønne, bilfrie og grønne omgivelser. Videre er det gode fiskemuligheter i Glomma og i de omkringliggende skogtraktene. Det anbefales også å legge turen til populære Skansehytta i Åsermarka hvor det er mulighet for hjemmelaget mat og nydelig bakst. I skogsområdene rundt er det fine oppmerkede stier og et høyt utkikkstårn hvor man på gode dager kan se helt til den Norske fjellheimen. Beskrivelse av nærområdet / fasiliteter Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Rema 1000, Kiwi og Extra. Ønsker du ytterligere servicetilbud er Askimtorget regionens største kjøpesenter med 52 butikker under samme tak. Senteret ligger midt i Askim med alle sentrumsfasiliteter rundt seg. I tillegg finner du Morenen Kjøpesenter på Slitu med bl.a. Coop Obs Bygg. Töcksfors shoppingsenter i Sverige ligger ca. 45 min unna med bil. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Nærmeste bussholdeplass er Trøgstadveien 74 som ligger ca. 280 meter fra boligen, hvor en bybuss frakter deg ned til sentrum på få minutter. Fra Askim sentrum går det tog hver time, og ekstra i rushtiden, som tar deg til Oslo S på ca. 43 min. Ved å benytte bil tar det ca. 5 min til Askim sentrum, 14 min til Spydeberg, 39 min til Kolbotn, 48 min til Moss, 52 min til Sarpsborg og 55 min til Oslo S. Fra eiendommen er det gangavstand til Grøtvedt barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det kort vei til Askim ungdomsskole. Det finnes videregående skole i både Askim og Mysen, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager, blant annet Eid og Læringsverkstedet Askim Solkollen som to av de nærmeste.

    Adkomst
    Se kartreferanse i nettannonsen.

    Bebyggelse
    Enebolig beliggenende i område med småhusbebyggelse. Eiendommen øst for Dalstien 5 ligger for salg og er prosjektert for konsentrert småhusbebyggelse. Eiendommen må forventes utbygd i fremtiden.

    Barnehage/skole/fritid
    - Se https://www.io.kommune.no/tjenester/barnehage/ for mer informasjon om barnehage-tilbudet i kommunen.

    Skolekrets
    - Eiendommen sogner til Grøtvedt skolekrets for barneskole. Skolen har også SFO. - Se forøvrig https://www.io.kommune.no/tjenester/skole-og-utdanning/alle-grunnskoler/grotvedt-skole/ for mer informasjon om skolen. - Ungdomsskole, 3,3 km fra eiendommen. 14 minutter med sykkel ifølge Google maps. - Askim VGS, 3,4 km fra eiendommen. 14 minutter med sykkel ifølge Google maps.

    Offentlig kommunikasjon
    - Det er regelmessig togforbindelse til Ski og Oslo S. Reisetiden til Oslo S er kun 43 minutter! - Se vy.no for oversikt over togtider. - Se https://ostfold-kollektiv.no/ for oversikt over bussruter.

    Byggemåte
    - Enebolig med underetasje og 1. etasje på totalt 274 m². - Bygningen ble oppført i 1989. - Grunnmur i lettklinkerblokker. - Deler av yttervegger er forblendet med fliser. - Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeåret. - Fasade/kledning har liggende bordkledning. - Takkonstruksjon i tre, type valmet tak. Taktekkingen er av betongtakstein. - Vinduer har rammer og karmer av tre. - Vindusglass har 2-lags isoler-/energiglass fra byggeåret og 2011. For ytterligere teknisk beskrivelse se vedlagt tilstandsrapport.

    Innhold
    1. Etasje Kjøkken - Stor stue - Trapperom - 3 soverom - Stort bad/vaskerom Underetasje 1: Entré - Gang - Kjøkken - Stue med peis- Soverom - Soverom 2 - Trapperom - Bad/vaskerom - Bod Underetasje 2: Stue - Soverom - Bad/vaskerom - Gang - Kjøkken

    Standard
    INNVENDIGE OVERFLATER Underetasje (hybel 1): Gulv: Skifer, fliser og laminat. Vegger: Panel og MDF-panel. Fliser i bad. Himlinger: Takessplater. Underetasje (hybel 2): Gulv: Laminat. Fliser i bad. Vegger: MDF-panel. Fliser i bad. Himlinger: Takessplater. 1.etasje: Gulv: Laminat i kjøkken, stue og gang. Parkett i soverom. Fliser i bad. Vegger: Malte/tapetserte plater og panel. Fliser i bad. Himlinger: Panel og takessplater. VÅTROM - Bad (hybel 1) i underetasje, pusset opp i 2011. - Det er flislagte overflater på vegger og gulv. - Badet er innredet med servantinnredning med slette, lyse fronter, overhengende speil, belysning samt sideskap. - Dusjen er plassert i hjørnet og har dører i glass, dusjen har kombinasjon av bred hodedusj og håndholdt armatur. - Videre er det montert vegghengt toalett. - Det er montert downlights i himlingen, og det er lagt elektriske varmekabler i gulvet. - Badet ventileres via elektrisk vifte i veggen. - Det er både opplegg og plass til oppvaskmaskin i innredningen. - Bad/vaskerom (hybel 2) i boligens underetasje, pusset opp i 2011. - Det er flislagte overflater på vegger og gulv. - Badet er innredet med servantinnredning med slette fronter samt overhengende speil med belysning. - Dusjen er plassert i hjørnet og har dører i glass, dusjarmaturet er håndholdt. - Videre er det montert vegghengt toalett, og det er opplegg og plass til vaskemaskin i rommet. - Badet/vaskerommet ventileres via elektriske vifte i veggen. - Det er montert downlights i himlingen og det er lagt elektriske varmekabler i gulvet. - Bad/vaskerom i 1. etasje, med dels løsninger fra byggeåret og dels fra 2011. - Det er flislagte overflater på vegger og gulv. - Badet er innredet med baderomsinnredning med to servanter samt overhengende speil og sideskap. - Dusjkabinettet er plassert i hjørnet og har dører i glass, dusjen har kombinasjon av hodedusj og håndholdt armatur. - Videre er det montert boblebadekar og toalett. - Det er montert downlights i himlingen og det er lagt elektriske varmekabler i gulvet. - Badet ventileres via elektrisk vifte i veggen. KJØKKEN - Kjøkken (hybel 1) i underetasje, med plass til spisegruppe. - Innredningen er fra 2011, type IKEA og har profilerte, mørktonede fronter og laminerte benkeplater. - Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer som komfyr, platetopp, mikrobølgeovn samt oppvaskmaskin. - Kjøkkenventilatoren er plassert over plass til platetopp og er ført ut av veggen. - Det er montert belysning og det er lagt fliser på veggen mellom skapene. - Kjøkkenvasken av rustfritt stål, er nedsenket i benkeplaten og inneholder vaske- og skyllekum. - Kjøkken (hybel 2) i underetasje, med innredning i vinkelform, fra 2011. - Innredningen har slette, gråtonene fronter (høyglans) og laminerte benkeplater. - Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer som komfyr, mikrobølgeovn og platetopp. - Kjøkkenvasken av rustfritt stål, er nedsenket i benkeplaten. - Kjøkkenventilatoren er plassert over platetopp og er ført ut i det fri. - Det er montert fuktbestandige plater mellom skapene. - Romslig kjøkken i boligens 1. etasje, med god skap- og benkeplass samt plass til spisegruppe. - Innredningen er fra 2011, type IKEA, og har profilerte fronter, vitrineskap og laminerte benkeplater. - Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer som komfyr, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin samt platetopp. - Kjøkkenvasken av rustfritt stål, er nedsenket i benkeplaten og inneholder vaske- og skyllekum. - Det er montert fliser på veggen mellom skapene samt på én vegg. TRAPP & INNERDØRER - Boligen har lakkert tretrapp mellom første etasje og underetasje. - Boligen har profilerte, lyse dører. To stk. brann- og lyddører i underetasje. TEKNISKE INSTALLASJONER - Boligen har mekanisk ventilasjon i kjøkken og bad. - Tilluft via ventiler - Varmtvannstanken er på ca. 300 liter er plassert i skap i kjøkken i underetasje, fra 2011. - 2 sikringsskap med automtiske sikringer. Mye nytt opplegg i 2011. UNDER FØLGER UTDRAG AV TILSTANDSRAPPORTENS TG 2 OG TG 3. DET BEMERKES AT TILSTANDSRAPPORTEN MÅ LESES I SIN HELHET: Taktekking, TG2 Taktekkingen er av betongtakstein. Taket er besiktiget fra bakkenivå og loft. Vurdering av avvik: - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. - Levetid betongtakstein over 30 år - "Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt" = TG 2. Tiltak - Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Nedløp og beslag, TG2 Takrenner, nedløp og beslag er av overflatebehandlet stål. Pipe er helbeslått med blikk over taket. Vurdering av avvik: - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. - Takrenner har punktvise lekkasjer. Tiltak - Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. - Lokal utbedring må utføres. Veggkonstruksjon, TG2 Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeåret. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Vurdering av avvik: - Det er ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon. - Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. - Det ble foretatt stikktakninger etter råte/dårlig kledning ved hjelp av en syl, påvist enkelte bord med råte samt dels værslitt trevirke - Manglende musetetting rundt deler av boligen. For å hindre mus i å komme opp bak kledningen må man montere en musesperre. Musesperra bør ha åpning på 50 cm2/m for å få tilstrekkelig utlufting. Det tilsvarer minst 5 mm kontinuerlig spalteåpning. Tiltak - Musebånd/lusing må etableres. - Råteskadet trekledning må skiftes ut. Takkonstruksjon/Loft, TG2 Takkonstruksjon i tre, type valmet tak. Tilgang til loftet via luke på verandaen. Vurdering av avvik: - Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. - Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. - Det er registrert symptom på aktivitet fra skadedyr - Begrenset med lufting ned mot ender av loftet. Skrå tretak med kaldt loft anbefaler en ca. 50 mm kontinuerlig spalte. God og kontinuerlig lufttetting i himling er viktig, slik at luftlekkasjene reduseres til et minimum og risiko for skader reduseres. - Registrert områder med muggsopp/svertesopp i undertaket på loftet. Årsak er trolig fordi det er for fuktig på loftet, fra boligen kommer fuktig luft opp på loftet, som kjøles ned. - Påvist fuktskjolder i undertaket rundt ventilasjonskanal. Ikke fuktig på befaringsdagen. - Påvist spor av skadedyr/mus på loftet. Tiltak - Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. - Vedrørende lufting, kan konstruksjonen fungere med dette avviket, det må dog gjøres utbedringer om avviket skal lukkes. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak. Ved omlegging av taktekkingen, bør det tas med i vurderingen at luftingen legges over taket. Vinduer, TG2 Vinduer har rammer og karmer av tre. Vindusglass har 2-lags isoler-/energiglass fra byggeåret og 2011. Vurdering av avvik: - Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. - Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. - Ikke ferdigstilt rundt flere vinduer i underetasje, heller ikke montert vannbrettbeslag. Vannbrettbeslag og tetting rundt, og særlig under vinduet, må utføres regntett for å unngå lekkasjer og fuktskader i veggen. - Vinduer fra byggeåret bærer preg av elde og slitasje, som følge av manglede vedlikehold samt eksponering av sollys og fuktighet. Tiltak - Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut. - Det bør gjøres tiltak for å lukke avviket. Dører, TG2 Bygningen har teak hovedytterdør til underetasje. Ytterdør fra 2011. Terrassedør med isolerglass fra byggeåret og 2011. Hev- og skyvedør med isolerglass fra byggeåret. Vurdering av avvik: - Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. - Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. - Tettelist rundt ytterdør til underetasje tetter ikke tilstrekkelig, trekk må påregnes. - Påvist værslitt trevirke på terrassedør i 1. etasje, dør bærer preg av elde. Også noe slitasje på hev- og skyvedør. - Gjenstående arbeider rundt dører til underetasje. Tiltak - Det må foretas lokal utbedring. Balkonger, terrasser og rom under balkonger, TG2 Balkong på 3,2 m², vendt mot syd, med tilgang fra soverom. Av materialer er det opprinnelig sinkdekke og rekkverk er i malt trevirke. Veranda på 34 m², vendt mot vest, med tilgang fra kjøkken og hage. Av materialer er det benyttet trykkimpregnerte gulvbord, og det er brukt malt trevirke på rekkverket. Deler av verandaen er takoverbygget, og det er montert markise. Vurdering av avvik: - Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på tettesjikt/membran. - Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. - Konstruksjonene har skjevheter. - Rekkverkshøyde målt til under 1 meter, som er dagens krav til rekkverk. Rekkverket er dog iht. krav ved oppføringstidspunktet. - Påvist værslitt/begynnende dårlig trevirke på veranda og balkong som følge av manglede vedlikehold og elde. - Påvist dels skjevheter i verandakonstruksjon, trolig som følge av for dårlig fundamentering, Tiltak - Tidspunkt for utskiftning av tettesjikt/membran nærmer seg ut ifra alder på dagens tekking. - Det må foretas tiltak for å lukke avviket. - Lokal utbedring må utføres. Etasjeskille/gulv mot grunn, TG2 Etasjeskiller er av trebjelkelag. Støpt betongekke mot grunnen. Vurdering av avvik: - Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. - Det er avvik: - Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. - Det ble foretatt kontroll på planhetsavvik ved hjelp av en punktlaser, målt ca. 20 mm i gang i underetasje, lokalt ble det målt 15 mm over 2 meter. I 1. etasje ble det målt mellom 5 - 11 mm avvik. - Påvist knirk i gulv ved inspeksjon av underetasje. Tiltak - For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Radon, TG2 Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Vurdering av avvik: - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak - Det bør gjennomføres radonmålinger. Pipe og ildsted, TG2 Boligen har elementpipe. Åpen peis i underetasje. Vurdering av avvik: - Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke. - Lukene må ikke komme nærmere brennbare materialer enn 300 mm, av hensyn til varmeutviklingen ved eventuell skorsteinsbrann. Alternativt kan brennbart materiale tildekkes med en plate av ubrennbart materiale. Under luke, skal gulv av brennbart materiale dekkes med en ubrennbar plate i en horisontal avstand fra luka på minst 300 mm. Tiltak - Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Rom Under Terreng, TG2 Gulvet har laminat og er av betong. Veggene har panel og betong/mur. Hulltaking er foretatt og det er påvist avvik i konstruksjonen. Hulltaking er foretatt i soverom. Fuktkvotemåling (vekt%) i konstruksjonen ble målt til 19,5. Vurdering av avvik: - Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli ødelagte. - Det ble etter hulltakting påvist og målt 19% i veggen, dette er ansett som for høyt. Treverk skal ha fuktinnhold lavere enn 15 vektprosent. I treverk med fuktighet over 17 vektprosent, øker faren for råte og muggsoppvekst. Også påvist noe svertesopp på veggoverflatene. - Registrert plast i utforede vegger i kjeller. Frem til 1990-tallet satt man ofte inn en fuktsperre av plast. Den skulle stoppe fukten fra å nå den innvendige kledningen og rommet. Denne typen konstruksjon er nå ansett som en risikokonstruksjon og er ikke anbefalt løsning. Tiltak - Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader. Innvendige trapper, TG2 Boligen har lakkert tretrapp. Vurdering av avvik: - Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. - Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. - Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. - Ikke håndlist på begge sider av trapp. Trapp tilfredsstiller ikke dagens krav til trapp. § 12-16 i Byggteknisk forskrift sier "Trapp skal være lett og sikker å gå i. Trapp skal ha sikker avgrensing og ha håndlist på begge sider". - Trapper bør ha tette stusstrinn. Ønsker man likevel åpne stusstrinn, bør ikke åpningen være større enn 100 mm. - Åpninger i rekkverket skal være maksimum 0,10 m opp til en høyde på minimum 0,75 m. Tiltak - Håndløper må monteres på vegg for å tilfredsstille krav på byggetidspunktet. - Det er ikke krav om utbedring av åpninger opp til dagens krav. Innvendige dører, TG2 Boligen har profilerte, lyse dører. To stk. brann- og lyddører i underetasje. Vurdering av avvik: - Enkelte av innvendige dører har en del slitasje. - Påvist slitasje på dør til bad i underetasje, utover normals slitasjegrad, trolig som følge av at det er manglende tilluft til badet. Tiltak - Lokal utbedring må påregnes. Våtrom Overflater vegger og himling, TG2 Veggene har fliser. Taket har himlingsplater. Vurdering av avvik: - Det er påvist sprekker i fliser. - Påvist sprekk/skade i flis ved dør. Sprekk vil ikke ha noen betydning for våtrommets funksjon. Tiltak - Våtrommet fungerer med dette avviket. Overflater Gulv, TG2 Gulvet er flislagt. Rommet har elektriske varmekabler. Vurdering av avvik: - Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. - Takstmannen har foretatt kontroll av fallforhold på våtrommet ved hjelp av en punktlaser. Svakt fall/tilnærmet flatt gulv fra ferdig overflate ved dør til områder rundt kabinettet. Ikke målt hele veien til sluk, men det må påregnes svakt fall. Tiltak - Våtrommet kan fungere med dette avviket, det må dog gjøres utbedringer om avviket skal lukkes. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak. Ved en eventuell renovering, påse at badet bygges med riktig fall til sluk. Sluk, membran og tettesjikt, TG2 Det er plastsluk og ukjent tettesjikt/membran. Vurdering av avvik: - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. - Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. - Sluket er ikke byttet i forbindelse med oppussing av badet, forventet brukstid på sluket er oppbrukt. Det gjøres oppmerksom på at dette kan redusere våtrommets levetid. - Foreligger ikke dokumentasjon på utførelse, ukjent membranløsning i våte soner og rundt rør. - Ikke tilgang til sluk på befaringsdagen, grunnet plassering av kabinett. Feil i tetting rundt sluket er største årsaken til lekkasjer fra bad. Det er derfor viktig at ikke vannet blir stående over vannlåsen i sluket. Tiltak - Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. - Tilgang til sluk må bedres både for inspeksjon og rengjøring. - Sluket må sjekkes og rengjøres jevnlig. - Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må slukløsningen skiftes ut og sannsynligvis må også membransjiktet skiftes/utbedres. Det er imidlertid vanskelig å si noe om tidspunktet for når dette er nødvendig. Ventilasjon,TG2 Det er elektrisk styrt vifte. Vurdering av avvik: - Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. - Begrenset med tilluft til badet, ikke flat terskel. Anbefalt luftespalte er 1 cm over 0,8 meter. Tiltak - Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l. Overflater Gulv, TG2 Gulvet er flislagt. Rommet har elektriske varmekabler. Fall mot sluk er målt til 20 mm. Vurdering av avvik: - Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). - Svertesopp er registrert - Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. - Takstmannen har foretatt kontroll av fallforhold på våtrommet ved hjelp av en punktlaser. Målt totalt 20 mm fra ferdig overflate gulv ved dør til overkant sluk, også svakt fall lokalt i dusjen, ikke 1:50 (1 cm pr. 0,5 meter). - Påvist bom i enkelte fliser på badet, trolig som følge av for lite flislim. - Påvist svertesopp i mykfuger på badet (gjelder også i hjørnet i vegg i dusjen). Tiltak - Våtrommet kan fungere med dette avviket, det må dog gjøres utbedringer om avviket skal lukkes. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak. Ved en eventuell renovering, påse at badet bygges med riktig fall til sluk. Sluk, membran og tettesjikt, TG2 Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse. Vurdering av avvik: - Det er usikkert om rørgjennomføringene er riktig utført. - Foreligger ikke dokumentasjon på utførelse, ukjent membranløsning i våte soner, rundt rør og i innebygget sisterne. Tiltak - Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Ved renovering, påse at alle forhold med tettesjiktet, våtsone, sluk, røranlegg mv. dokumenteres. Sanitærutstyr og innredning, TG2 Rommet har innredning med nedfelt servant, veggmontert toalett, dusjvegger/-hjørne og opplegg for vaskemaskin. Vurdering av avvik: - Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. - Ikke etablert synliggjøring av lekkasjevann under vegghengt toalett. TEK 97 (første utgave samt senere utgaver) § 9-5 Sanitæranlegg, her står det at "lekkasjevann skal kunne oppdages raskt og ikke kunne føre til unødig skade på andre installasjoner eller bygningsdeler". Tiltak - Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Ventilasjon, TG2 Det er elektrisk styrt vifte. Vurdering av avvik: - Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. - Begrenset med tilluft til badet, ikke flat terskel. Anbefalt luftespalte er 1 cm over 0,8 meter. Tiltak - Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l. Overflater Gulv, TG2 Gulvet er flislagt. Rommet har elektriske varmekabler. Fall mot sluk er målt til 18 mm. Vurdering av avvik: - Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. - Takstmannen har foretatt kontroll av fallforhold på våtrommet ved hjelp av en punktlaser. Målt 18 mm fra ferdig overflate gulv til overkant sluk også noe svakt lokalt i dusjen. Ikke fallforhold etter byggetidens krav. Tiltak - Våtrommet kan fungere med dette avviket, det må dog gjøres utbedringer om avviket skal lukkes. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak. Ved en eventuell renovering, påse at badet bygges med riktig fall til sluk. Sluk, membran og tettesjikt, TG2 Det er plastsluk og smøremembran med ukjent utførelse. Vurdering av avvik: - Det er usikkert om rørgjennomføringene er riktig utført. - Foreligger ikke dokumentasjon på utførelse, ukjent membranløsning i våte soner, rundt rør og i innebygget sisterne. Tiltak - Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Ved renovering, påse at alle forhold med tettesjiktet, våtsone, sluk, røranlegg mv. dokumenteres. Ventilasjon, TG2 Det er elektrisk styrt vifte. Vurdering av avvik: - Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. - Begrenset med tilluft til badet, ikke flat terskel. Anbefalt luftespalte er 1 cm over 0,8 meter. Tiltak - Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l. Vannledninger, TG2 Innvendige vannledninger er av plast (rør-i-rør). Det er besiktiget i rørskap. - Rør fra 2011. - Utløp er lokalisert i bad i underetasje. Vurdering av avvik: - Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket. Tiltak - Rørkurser på rør-i-rør system bør merkes. Vannledninger - kobber, TG2 Innvendige vannledninger er dels av kobber til bad i 1.etasje fra byggeåret. Vurdering av avvik: - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. - Levetid vannrør av kobber over 25 år - "Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt" = TG 2. Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Tiltak - I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Avløpsrør, TG2 Det er avløpsrør av plast, fra byggeåret. Vurdering av avvik: - Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg. - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. - Ikke lokalisert stakeluke. Rensepunkter (stakeluker) skal være lett tilgjengelige - Levetid for avløpsrør i plast over 25 år - "Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt" = TG 2. Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er oppbrukt. Tiltak - Det må gjøres nærmere undersøkelser. - Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Ventilasjon, TG3 Boligen har mekanisk ventilasjon i kjøkken og bad. Tilluft via ventiler. Vurdering av avvik: - Det er påvist store avvik på ventilasjonsløsning i forhold til byggets oppføringstidspunkt. - Begrenset med tilluft til våtrom. Anbefalt luftespalte er 1 cm over 0,8 meter. - De fleste avtrekkskanaler er ført til kaldtloft, men er ikke førte videre opp over taket. Dette resulterer i at varm/fuktig luft føres opp på loft, og det vil dannes kondens/ising. Tiltak - Anlegget må sjekkes av fagperson. Andre VVS-installasjoner, TG2 Luft/luft varmepumpe, type Mitsubishi, fra 2011. Vurdering av avvik: - Mer enn halvparten av forventet brukstid på VVS-installasjoner er oppbrukt. Tiltak - Det er ikke behov for utbedringstiltak siden VVS-installasjonen(e) fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre VVS-installasjoner. Varmtvannstank, TG2 Varmtvannstanken er på ca. 300 liter er plassert i skap i kjøkken i underetasje, fra 2011. Vurdering av avvik: - Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. - Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. - Ikke påvist brutt avløp fra varmtvannsbereder, eventuelt lekkasje vil kunne føre til skader på kjøkkenet i underetasje. - Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Dette var ikke et krav ved oppføringstidspunktet. Tiltak - Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. - Det bør etableres tilfredsstillende avrenning eller lekkasjesikring ved varmtvannstank. Elektrisk anlegg, TG2 2 sikringsskap med automtiske sikringer. Mye nytt opplegg i 2011. 1.Når ble det elektriske anlegget installert eller sist oppdatert? (årstall) Kommentar: 2.Er alle elektriske arbeider/anlegg i boligen utført av en registrert elektroinstallasjonsvirksomhet? Ja Kommentar: 3.Er det elektriske anlegget utført eller er det foretatt tilleggsarbeider på det elektriske anlegget etter 1.1.1999? Ja Kommentar: Det er ikke fremlagt dokumentasjon på det elektriske anlegget. På arbeider utført på elektriske anlegg etter 1999, skal det foreligge en samsvarserklæring. 5.Foreligger det kontrollrapport fra offentlig myndighet ? Det Lokale Eltilsyn (DLE) eller eventuelt andre tilsvarende kontrollinstanser med avvik som ikke er utbedret eller kontrollen er over 5 år? Nei Kommentar: 6.Forekommer det at sikringene løses ut? Nei Kommentar: 7.Har det vært brann, branntilløp eller varmgang (for eksempel termiske skader på deksler, kontaktpunkter eller lignende) i boligens elektriske anlegg? Nei Kommentar: 8.Er det tegn til at det har vært termiske skader (tegn på varmgang) på kabler, brytere, downlights, stikkontakter og elektrisk utstyr? Sjekk samtidig tilstanden på elektrisk tilkobling av varmtvannsbereder, jamfør eget punkt under varmtvannstank Nei Kommentar: 10.Er der synlig defekter på kabler eller er disse ikke tilstrekkelig festet? Nei Kommentar: 14.Er det tegn på at kabelinnføringer og hull i inntak og sikringsskap ikke er tette, så langt dette er mulig å sjekke uten å fjerne kapslinger? Nei Kommentar: 15.Finnes det kursfortegnelse, og er den i samsvar med antall sikringer? Ja Kommentar: 16.Foreta en helhetsvurdering av det elektriske anlegget, dets alder, allmenne tilstand og fare for liv og helse. Bør det elektriske anlegget ha en utvidet el-kontroll? Ja Kommentar: Foreligger ikke dokumentasjon på alle arbeider utført på det elektriske anlegget, takstmannen anbefaler derfor at det utføres en utvidet el-kontroll på det elektriske anlegget. Tomteforhold Drenering, TG2 Dreneringen er fra 1989. Av naturlige årsaker, er kontroll av drenerende masser og drenering begrenset, men antatt utført i henhold til praksis fra byggeåret. Vurdering av avvik: - Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. - Det er ut ifra observasjoner påvist indikasjoner på at drenering/tettesjikt har begrenset effekt. - Dersom dreneringen nærmer seg en alder på 40 år, vil drenssvikt kunne være forventbart. Ved inspeksjon av bolig ble det påvist stedvise skader på grunnmursplast utvendig. Påvist noe høye fuktverdier etter hulltakning i underetasjen. Årsak til dette er ukjent, men begynnende svikt i dreneringen kan ikke utelukkes. Tiltak - Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Grunnmur og fundamenter, TG2 Bygningen har grunnmur i lettklinkerblokker. Deler av vegger er forblendet med fliser. Vurdering av avvik: - Grunnmuren har sprekkdannelser. - Påvist noe sprekker i grunnmur. Når det oppstår sprekker i puss/mur vil vannbelastningen og faren for frostskader øke. Skrå sprekker/riss er et symptom på setninger. Horisontal sprekk/riss i grunnmur skyldes sannsynligvis innpressing av kjellervegg. Anbefaler å følge med på videre utvikling. Også påvist noe skader på fliser. Tiltak - Lokal utbedring må utføres for å lukke avviket. Dog anbefalt å følge med på videre utvikling. Terrengforhold, TG2 Dels flat og dels skrånende tomt. Vurdering av avvik: - Det er påvist dårlig eller flatt fall inn mot grunnmur og dermed muligheter for større vannansamlinger. - Terrenget har stedvis ikke fall fra grunnmuren, dette kan føre til unødig fuktbelastning mot grunnmuren. Det er viktig at terrenget heller riktig i områder ved grunnmuren. Overflatevann skal hurtigst mulig vekk for å unngå unødvendige fuktbelastninger på utvendig fuktsikring og drenering. Tiltak - Det bør foretas terrengjusteringer. Utvendige vann- og avløpsledninger, TG2 Utvendige avløpsrør er av plast. Utvendige avløpsledninger er fra 1989. Utvendige vannledninger er av plast (PEL). Utvendige vannledninger er fra 1989. Det er offentlig avløp via private stikkledninger og offentlig vannforsyning via private stikkledninger. Vurdering av avvik: - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. - Levetid PE-rør plastrør, "Dominerende rørmateriale fra ca. 1970. Over 25 år, mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt", TG 2. Tiltak - Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

    Innbo og løsøre
    Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

    Hvitevarer
    Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

    TV/Internett/bredbånd
    Tv/internett via Viken Fiber/Altibox.

    Parkering
    På øvre gruset gårdplass og nedre gårdsplass med belegningsstein.

    Radonmåling
    Bygget er ikke utført med radonsperre. Dette var ikke krav på oppføringstidspunktet. Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

    Diverse
    Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. 

    Prisantydning inkl. omkostninger
    5 800 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 145 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 800 000,00))   162 042,- (Omkostninger totalt)   5 962 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  • Oppvarming
    - Åpen peis i underetasje. - Luft/luft varmepumpe, type Mitsubishi, fra 2011. - Diverse elektriske varmkabler i gulv.

    Energiklasse
    unknown

  • Kommunale avgifter
    17097

    Kommunale avgifter år
    2022

    Info kommunale avgifter
    Fakturert 2022: - Renovasjon 1 950,92 - Avløp kr. 8 702,18 - Feiing kr. 465,00 - Vann kr. 5 979,53 Totalt fakturert 2022: Kr. 17.097,63

    Formuesverdi primær
    1628396

    Formuesverdi primær år
    2021

    Formuesverdi sekundær
    5862224

    Formuesverdi sekundær år
    2021

  • Tinglyste heftelser og rettigheter
    På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3014/49/154: 02.03.1988 - Dokumentnr: 1749 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra:
    Knr:3014 Gnr:49 Bnr:1
    01.01.2020 - Dokumentnr: 1590413 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0124 Gnr:49 Bnr:154


    Ferdigattest/brukstillatelse
    - Det foreligger midlertidig brukstillatelse for enebolig nybygg, datert 07.04.1989. - Godkjent melding om ombygging i 2002 innebærer ikke at tidligere garasje eller andre deler av underetasjen kan benyttes som hybel eller leilighet. Rom angitt som lekerom på plantegning datert 22.10.2002, tillates ikke benyttet til oppholdsrom. - Garasje som det ble gitt i gangsettingstillatelse til i 2012, er ikke bygd. Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk. 

    Vei, vann og avløp
    Vei: Dalstien er kommunal vei. Vann: Offentlig nett via privat fordelingsnett. Avløp: Offentlig nett via privat fordelingsnett.

    Regulerings- og arealplanner
    Eiendommen 49/35 m.fl. sør for Dalveien Id 012419870007. Formål er boliger. Boligområder i deler av Haugtomtveien, Dalveien og Dalstien Id 012420090006. Formål er kjørevei. Eiendommen øst/sørøst for 49/154 er regulert til fortettingsområde, med mulighet for å kunne bebygges med 6 eneboliger i rekke, med underetasje og garasjer/carporter. Ny kjøreadkomst til/fra området er regulert nordover, til Dalkroken. Eiendommen omfattes av en eldre reguleringsplan med manglende/utdaterte reguleringsbestemmelser. I kommuneplanens bestemmelser for perioden 2018-2030 står det i §19.4: a) For planer uten bestemmelser gjelder bestemmelsene i punkt 5 nedenunder. b) For planer med bestemmelser gjelder bestemmelsene i punkt 5 nedenunder foran reguleringsplanens bestemmelser ved motstrid. 5. Nye bestemmelser for boligeiendommer uten eller med mangelfulle/utdaterte bestemmelser: a) Det tillates oppføring av 1 enebolig, 1 enebolig med sekundærleilighet eller 1 tomannsbolig, med tilhørende garasjer, uthus m.v. b) Det må settes av plass på minst 18 m2 til minst en garasjeplass pr. boenhet. c) Grad av utnytting fastsettes slik: Prosent bebygd areal må ikke overstige %-BYA = 25% av netto tomteareal. Kun den del av tomten som er regulert til byggeområde skal legges til grunn ved beregning av %-BYA. Utvendig parkering skal ikke regnes med i BYA. d) Bebyggelsen kan oppføres med maksimal mønehøyde 9,0 m og maksimal gesimshøyde 6,0 m, målt fra ferdig planert terrengs gjennomsnittsnivå rundt bygningen. Bygninger med pulttak eller flatt tak kan oppføres med maksimal gesimshøyde på 7,0 m, målt fra ferdig planert terrengs gjennomsnittsnivå rundt bygningen. e) Bygninger skal tilpasses terrenget og ikke omvendt. Tomter hvor terrenget tillater det, og hvor dette er dokumentert ved terrengsnitt, skal bebygges med underetasje. Fylling eller utsjakting på mer enn 1,0 m i forhold til eksisterende terreng tillates ikke. Ny kommuneplanens arealdel for Indre Østfold, med Id 3014202101, har vært på høring og offentlig ettersyn i perioden 11.04.2023 - 25.05.2023. Høringsdokumentene kan sees på kommunekart: https://webhotel3.gisline.no/Webplan_3014/gl_planarkiv.aspx?planid=0124201701 Innkomne uttalelser og innspill vil bli vurdert før kommuneplanen legges fram for sluttbehandling i plan- og bygningsutvalget og kommunestyret.

    Adgang til utleie
    Det er etablert to hybler i boligens underetasje. Det er adkomst mellom hoveddel i første etasje og hybel i underetasjen samt adkomst mellom hybel og hybel.

    Legalpant
    Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

    Kommentar konsesjon
    Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  • Lovanvendelse
    Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

    Budgivning
    Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

    Omk. Kjøper beskrivelse
    5 800 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 145 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 800 000,00))   162 042,- (Omkostninger totalt)   5 962 042,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

    Omk. kjøper beløp
    162042

    Betalingsbetingelser
    Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

    Hvitvaskingsreglene
    Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

    Personopplysningsloven
    Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

    Boligselgerforsikring
    Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

    Boligkjøperforsikring
    Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

    Meglers vederlag
    Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,2 % av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 14 900,- oppgjørshonorar kr 5 900,- og visninger kr 2 000, -. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr  45 000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 26 000,-. Utleggene omfatter tilstandsrapport, foto og infoland. Alle beløp er inkl. mva. 

Pål Engum Jørgensen

Megler

Pål Engum Jørgensen

92 22 22 43

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev