aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Nygårdslia 16, leil. H0202 i Askim
Velkommen til Nygårdslia 16, leil. H0202 i Askim

ASKIM Nygårdslia 16 H0202

Nygård Terrasse: Pen leilighet nyoppført i 2019, med bl.a. 2 soverom og veranda på 21 kvm m/innglasset vinterhage

 • kr 4 150 000
 • BRA 83 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 4 150 000
 • Omkostningerkr 124 292
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 274 292
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår2019
 • Soverom2
 • ArealP-rom 83 m²
 • Felleskostnaderkr 2 350
 • Tomt3 915.1 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 4 150 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  7500,- (akontobeløp avregning kommunale avgifter & fellesutgift) 172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 103 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 150 000,00))   124 292,- (Omkostninger totalt)   4 274 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Planillustrasjon
Velkommen til Nygårdslia 16, leil. H0202 - en nyere terrasseleilighet fra 2019. Romslig og pen 3-roms leilighet på hele 83 kvm. Leligheten fremstår med bra standard på innredninger og utstyr. Inneholder 2 soverom, romslig og åpen løsning mellom stue og kjøkken, flislagt pent bad, separat vaskerom med lagerplass samt entré. Utgang til stor veranda på ca. 21 kvm hvorav deler av terrassen har innglassing. Det er fint utsyn og gode solforhold. Svalgangadkomst i etasjen medfører også mulighet for liten sittegruppe ved inngangsparti. Med leiligheten følger 1 p-plasser m/elbillader i felles parkeringskjeller og 1 sportsbod i kjelleretasjen. Mulighet for kjøp av ekstra P-plass til kr. 170.000,- + omk. Det er heis i bygget. Fine turområder i umiddelbar nærhet! Ca. 2 km til Askim sentrum.
Uteplassnytelse

Nygårdslia 16 H0202, Viken

 • Tomt
  3915.1m²

  Beskrivelse av tomt
  Stor felles eiet tomt. Pent opparbeidet utomhusareal med gressplen, asfaltert gårdsplass, lekeplassområde og noe beplantning.

  Beliggenhet
  Leiligheten ligger i 4. etasje. (nest øverste etasje) med stor, fin balkong på ca. 21 kvm. 4.etg. er nest øverste etasje i bygget sett fra terrassesiden (det ser ut som 2.etg. fra hovedinngang/gjesteparkering på østsiden av bygget). På terrassesiden ligger denne enheten høyt og fint i terrenget, noe som gir leiligheten fint utsyn samt særdeles gode lys- og solforhold. Deler av terrassen som er innglasset er noe som kan trekkes frem med beliggenheten. Fra fellesentré/heisadkomst er det dør ut til svalgang i 4.etg. med plass til liten sittegruppe. Svalgangen er adkomstvei kun for denne og innenforliggende leilighet. (fin plass for morgenkaffe om man ønsker). Leiligheten ligger i en nyere oppført terrasseblokk med totalt 18 leiligheter. Terrasseblokken ligger på et nytt boligfelt i Askim ved Løkenskogen/Katralen/Nygård. Friområder og gode turterreng ligger i umiddelbar nærhet. Stor og solrike terrasser mot vest med utsyn mot både kulturlandskap, Bølgen monumentet på E18 og skogpartier lenger frem. Kort vei til ungdomsskolen på Løken, gangavstand til videregående skole på Vammaveien og fin grusvei til Moen barneskole. Innenfor 15-25 minutters gange finner du servicefunksjoner som forretninger, apotek, bank, post, cafeer, togstasjon, busstasjon, Østfoldbadet, Kulturhuset, Aktivitetspark, treningssenter og idrettsanlegg, restauranter, kino, kaffebar og galleri. Kommunikasjon: Askim ligger ca. 5,5 mil fra Oslo sentrum. Det er direkte buss- og jernbaneforbindelse til Oslo - kort gangavstand til disse forbindelsene. Veiforbindelsen fra Askim til Oslo er hovedsakelig langs riksvei og europavei. Litt om Askim: Askim er Østfolds femte by og regionsenter i Indre Østfold. Kommunen ligger sentralt ved E18 og er attraktiv for bosetting og næringsliv. Næringslivet er omfattende og variert og det legges vekt på å skape et godt sosialt, fysisk og kulturelt miljø. Mange regionale funksjoner og aktiviteter knyttet til næringsliv, handel, offentlige virksomheter, helse, kultur og fritid er i dag lokalisert i Askim.

  Bebyggelse
  Nyere boligfelt hvor det delvis er utbygd og det fortsatt bebygges eneboliger, rekkehus, småhus og blokkbebyggelse

  Byggemåte
  Leilighet på totalt 83 m², med beliggenhet i 4. etasje. Bygningen ble oppført i 2019. Bygningen er fundamentert med betong. Utvendige fasadevegger er levert i kombinasjon av pusset betongfasade samt Royalimpregnerte kledningsbord. Takkonstruksjonen er av type flatt tak. Taket er tekket med membranduk eller lignende. Vinduer har rammer og karmer av tre. Vindusglass har 2-lags isoler -/energiglass, fra byggeåret. For mer informasjon se vedlagte tilstandsrapport avholdt 31/5-2023 av Moen takst AS for teknisk beskrivelse av eiendommen. 

  Innhold
  4.etg.: Entré - 2 soverom - bad/wc/ - separat vaskerom/innvendig bod - åpen stue og kjøkkenløsning - utgang til balkong på ca. 21 kvm, delvis innglasset.

  Standard
  Boligen fremstår med en bra standard på innredninger og utstyr. Kjøkken: Hvit, pen innredning fra Huseby med takhøye overskap og kjøkkenøy samt laminerte benkeplater. Kjøkkenet er utstyrt med hvitevarer fra Elektrolux, som komfyr, induksjonstopp og oppvaskmaskin. Bad: Pent bad fra 2019, med flislagte overflater på vegger og gulv. Innredet med baderomsinnredning med slette fronter i høyglans hvit samt overhengende speil med belysning. Dusjen er plassert i nedsenket nisje i hjørnet og har dører av glass (90 x 90). Gulvmontert wc. Det er montert downlights i himlingen. Elektriske varmekabler i gulvet varmer opp rommet. Baderommet ventileres via ventil som er tilkoblet balansert ventilasjonsanlegg. Overflater Gulv: 3-stavs lystonet eikeparkett i stue/kjøkken, entré/gang samt soverom. Fliser på vaskerom og bad. Vegger: : Sparklede og malte plater i soverom, stue/kjøkken og entré/gang. Fliser på bad. Himlinger: Sparklede og malte overflater Annet: Vannbåren gulvvarme i entré/gang samt stue/kjøkken. Elektriske varmekabler i vaskerom og bad. Balansert ventilasjon m/varmegjenvinner. Sikringsskap med automatiske sikringer, overspenningsvern og jordfeilautomat. På balkongen er det montert belysning og stikkontakt på veggen. Etasjeskillet er av betong. Tilrettelagt for mulighet til tilkobling av el-bil ladeenhet på p-plassen. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG IU (ikke undersøkt)   Forhold som har fått TG 2: - Åpninger i rekkverk på balkongen er ikke ihht dagens forskrifter. - Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm på både bad og vaskerom. - Vindu er plassert i våtsone på bad, dette er en risikokonstruksjon, da membransjiktet trolig ikke er lagt inn mot vindet.   Forhold som har fått TG IU: - Det er pga bygnignsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone. Komplett rapport med utvidet forklaring, følger vedlagt i salgsoppgaven.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Telia (avtale via sameie)

  Parkering
  Fast garasjeplass i felles garasjeanlegg. Gjesteparkering i forbindelse med hovedinngang til blokken.

  Radonmåling
  Bygget er utført med forskriftsmessig radonsperre og dokumentasjon foreligger (brukstillatelse).

  Diverse
  Etter eierseksjonsloven § 23 kan ingen kjøpe en boligseksjon hvis kjøpet fører til at man, direkte eller indirekte, blir eier av flere enn to boligseksjoner i eierseksjonssameiet. Begrensningen gjelder ikke kjøp av fritidsboliger. Det finnes også enkelte andre unntak i bestemmelsen. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. 

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 150 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  7500,- (akontobeløp avregning kommunale avgifter & fellesutgift) 172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 103 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 150 000,00))   124 292,- (Omkostninger totalt)   4 274 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Energiklasse
  B

 • Kommunale avgifter
  8898

  Kommunale avgifter år
  2022

  Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter kr. 5.915,54 (priser fra 2022 basert på forbruk vann/avløp akonto tilsvarende 31 kubikk) Renovasjon kr. 2.982,20 (priser fra 2022)

  Formuesverdi primær
  899678

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  3238840

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Sameiebrøk
  100/1810

  Felleskostnader pr. mnd
  2350

  Felleskostnader inkluderer
  Felleskostnader dekker bl.a. vedlikejoldsarbeider på bygningen og tomten, plenklipping/snømåking, strøm til fellesarealer, forsikring av bygningsmassen, vask av fellesarealer, vedlikehold/servicekostnader på heis samt drift av sameie. Oppvarming og kommunale avgifter knyttet til vann- og kloakk, fordeles iht. forbruk på hver enkelt seksjon.

  Om sameiet
  Sameie består av 18 boligseksjoner og 10 næringsseksjoner (ekstra p-plasser)

  Styregodkjennelse
  Det kreves ikke styrets godkjennelse ved overtakelse.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Sameiets forsikringsselskap
  Eika

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter. Dokumentet følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Dyrehold er tillatt iht. sameiet vedtekter pkt. 2.6 Dyreholdet må ikke være til sjenanse for de øvrige brukerne av eiendommen.

  Eierskiftegebyr
  4280

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3014/54/272/14: 03.12.2012 - Dokumentnr: 1022223 - Utbyggingsavtale Rettighetshaver: Indre Østfold Kommune Org.nr: 920 123 899 Gjelder utbygging for boligområdet Løkenskogen og Nygård nordre Med flere bestemmelser Overført fra: Knr:3014 Gnr:54 Bnr:272 Gjelder denne registerenheten med flere ---------- Diverse påtegning Punkt 6 C, D og E i avtalen utgår 24.10.2017 - Dokumentnr: 1177075 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver Rettighetshaver: Sparebankenes Eiendomsmegler AS Org.nr: 932 672 065 Overført fra: Knr:3014 Gnr:54 Bnr:272 Gjelder denne registerenheten med flere 16.07.2019 - Dokumentnr: 825283 - Seksjonering Opprettet seksjoner: Snr: 14 Formål: Bolig Tilleggsdel: Bygning Sameiebrøk: 100/1810

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest på eiendommen datert 7/10-2019

  Vei, vann og avløp
  Vann og kloakkledninger er tilknyttet offentlig nett via privat fordelingsnett.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål (blokkbebyggelse), lekeplass, renovasjonsanleg, parkeringsplasser, uteoppholdsareal, veigrunn og grøntareal. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser kan sees hos megler. Mulige inngrep på regulringsplan: Område er ikke ferdig utbygget. Det må forventes at området vil bli ytterligere utbygd med blokker og boligbebyggelse både nord og øst for eiendommen. Ny kommuneplan har vært på høring og offentlig ettersyn i perioden 11.04.2023-25.05.2023 Høringsdokumentene kan sees på kommunekart: https://webhotel3.gisline.no/Webplan_3014/gl_planarkiv.aspx?planid=0124201701 Innkomne uttalelser og innspill vil bli vurdert før kommuneplanen legges fram for sluttbehandling i plan- og bygningsutvalget og kommunestyret.

  Adgang til utleie
  Utleie er tillatt iht. vedtekter og etter godkjenning fra styret. Det følger av eierseksjonsloven § 24 at korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig ikke er tillatt. Bestemmelsen gjelder ikke for fritidsboliger. Med korttidsutleie menes utleie inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet. Ta kontakt med megler dersom du ønsker kopi av vedtektene for nærmere informasjon om hvilke vedtak som er fattet i dette sameiet om korttidsleie.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 150 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  7500,- (akontobeløp avregning kommunale avgifter & fellesutgift) 172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 103 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 150 000,00))   124 292,- (Omkostninger totalt)   4 274 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  124292

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har ikke kunnet tegne boligselgerforsikring på boligen i henhold til vilkår. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Lena Axelsson

Megler

Lena Axelsson

97 17 06 01

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev