aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Sollia 24 - presentert av Aktiv Eiendomsmegling v/Marit Hammer

ASKIM Sollia 24, andelsnr. 32, 1832 ASKIM

Stor, praktisk leilighet i 1. etg. Lett tilgjengelighet - ingen trapper. Stor solrik terrasse. Garasjeplass.

 • kr 2 750 000
 • BRA 99 m²
 • 2 soverom
 • Prisantydningkr 2 750 000
 • Omkostninger -
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 2 866 298
 • EierformAndel
 • Byggeår1 976
 • Soverom2
 • ArealP-rom 99 m²
 • Andel fellesgjeldkr 116 298
 • Felleskostnaderkr 4 244
 • Tomt6 549 m²
 • Eierform tomtEiertomt

Meld deg på visning!

Påmelding
Terrasseblokk med fin beliggenhet i Sollia med gangavstand til sentrum av Askim hvor du finner servicefunksjoner, forretninger/senter, kafeer, post i butikk, banker, treningssentre, kulturhus, Østfoldbadet, buss- og togstasjon m.m. Det er fine friområder og turterreng i nærområdet. Leiligheten ligger i 1. etg. og inneholder: Gang, 2 soverom, romslig kjøkken med spiseplass, stue med utgang til delvis takoverbygget balkong på ca. 13,5 kvm. vendt mot sørvest, dusjbad/wc-rom/vaskerom. Det er opprinnelig 3 soverom og det kan med letthet etableres på nytt (innenfor kjøkken). Vi sees på visning !

Sollia 24, andelsnr. 32, 1832 ASKIM, Viken

 • Tomt
  6549m²

  Beskrivelse av tomt
  Andel av felles tomt på 6.549 kvm. som er opparbeidet med store plenarealer og diverse beplantninger. Asfaltert adkomst, parkeringsplasser og gangveier

  Beliggenhet
  Terrasseblokk med fin beliggenhet i Sollia med gangavstand til sentrum av Askim hvor du finner servicefunksjoner, forretninger/senter, kafeer, post i butikk, banker, treningssentre, kulturhus, Østfoldbadet, buss- og togstasjon m.m. Det er fine friområder og turterreng i nærområdet

  Bebyggelse
  Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse. 3-roms leilighet i 1. etg. i terrasseblokk.

  Byggemåte
  Oppført med grunnmursvegger av betong. Bærende konstruksjoner av betong som er pusset utvendig med fiberpussystem. Betongvegger som gavlvegger som er lektet ut og kledd med sementbaserte plater. Mellom de bærende konstruksjonene er det utfyllende bindingsverksvegger av tre utvendig l\kledd med liggende trekledning. Oppforet tretak - betong i takkonstruksjonen. Taket er tekket med papp/folie. 2-lags isoler/energiglass fra 2004.

  Innhold
  Leiligheten ligger i 1. etg. og inneholder: Gang - 2 soverom - romslig kjøkken med spiseplass - stue med utgang til delvis takoverbygget balkong på ca. 13,5 kvm. vendt mot sørvest - dusjbad - wc-rom - vaskerom. Det var opprinnelig 3 soverom og det kan med letthet etableres på nytt. Boder i kjeller. Garasjeplass i felles garasjekjeller under blokka.

  Standard
  På gulvene er det laminat i stue, ett soverom og kjøkken, parkett på ett soverom, belegg i wc-rom. Fliser på bad og vaskerom. Veggene har hovedsaklig malte/tapetserte overflater, fliser på badet. Malte overflater i himlingene. Profilerte malte innerdører. Kjøkkenet har innredning fra 2006 med slette, lyse fronter og laminerte benkeplater. Vask av rustfritt stål som er nedsenket i benkeplaten. Opplegg og plass til oppvaskmaskin i innredningen. Belysning og fliser på vegg mellom skap og benkeplater. Badet har løsninger fra byggeåret med fliser på gulv og vegger. Enkel servant, skapinnredning med overhengende speilskap samt belysning. Dusjkabinett i hjørne med dører av pleksiglass. Stråleovn på vegg som oppvarming. Ventilasjon via ventil i vegg. Wc-rom tilknyttet vaskerommet som er innredet med enkel servant og toalett. Panelovn på vegg for oppvarming. Vaskerom med løsninger fra byggeåret. Fliser på gulvet og malte plater på vegg. Utslagsvask i rustfritt stål samt veggskap. Ventilasjon via ventil i vegg. Tilluft via ventiler i vinduer. Avtrekk på bad, vaskerom, kjøkken og wc-rom er tilkoblet felles anlegg. 200-liters varmtvannstank fra 2006 - plassert på vaskerommet. Sikringsskap med manuelle skrusikringer. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og 3: TG 2: - Elektrisk anlegg: Sikringsskap med manuelle skrusikringer. Det foreligger ikke dokumentasjon på alle arbeider utført på det elektriske anlegget. Takstmann anbefaler at det utføres en utvidet el-kontroll på det elektriske anlegget. - Utvendige konstruksjoner og fellesareal: Det er ikke utarbeidet Tilstandsanalyserapport, vedlikeholdsplan e.l. for fellesdeler i bygget. Det er opp til borettslaget å rekvirere denne. TG 3: - Etasjeskille: Det er målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. TG 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det ble foretatt kontroll på planhetsavvik ved hjelp av punktlaser, målt totalt ca. 50 mm avvik i stue m/gang. Lokalt ble det målt 20 mm over 2 meter i stue. Ellers målt 22mm avvik i kjøkken og ca. 11-13 mm avvik i soverom. Påvist flere lokale forskjeller i dekket , utover hva som er standard for legging av flytende gulv. For å få TG 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres kan man vurdere slike tiltak. - Våtrom: Vaskerommet og badet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. TG 3 er satt opp mot alder . Rommene kan kunne tåle forsiktig bruk i tiden som kommer. Ikke bygget som fullverdige våtrom med tette løsninger. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Totalrenovering er kun en anbefaling grunnet alder. Rommene kan fortsatt tåle forsiktig bruk, badet med tett dusjkabinett. Det er dog ingen garantier.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  Parkering
  Parkering på felles utvendig parkeringsplass samt i egen parkeringsplass i garasjen.

 • Oppvarming
  Panelovner, stråleovn på badet.

  Energiklasse
  unknown

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Formuesverdi primær
  663990

  Formuesverdi primær år
  2020

  Formuesverdi sekundær
  2390364

  Formuesverdi sekundær år
  2020

  Andelsnummer
  32

  Part.obl.nr.
  953025272

  Felleskostnader pr. mnd.
  4244

  Andel fellesgjeld
  116298

  Andel fellesformue
  39383

  Borettslaget
  Sollia borettslag 1

  Borettslagets org.nr
  953025272

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er ikke utstedt ferdigattest på eiendommen, men det foreligger midlertidig brukstillatelse. Kopi av midlertidig brukstillatelse følger som vedlegg til salgsoppgave

  Vei, vann og avløp
  Offentlig vei. Offentlig vann og avløp via privat fordelingsnett.

  Regulerings- og arealplanner
  Et område i Kolleveien og Sollia - 012420070002 Nordre del av Sollia - 012419980003 med formål Blokkbebyggelse, felles gangareal, felles avkjørsel, felles parkeringsplass. Ingen reguleringsplaner under arbeid.

  Legalpant
  Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant i andelen for opptil 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader samt andre krav borettslaget måtte få mot andelseieren. Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav.

  Kommentar konsesjon
  Eiendommen er konsesjonsfri.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

Marit H. Hammer

Megler

Marit H. Hammer

91 36 00 07

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev