aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Tovengveien 23B!
Velkommen til Tovengveien 23B!

ASKIM Tovengveien 23B

Velholdt leilighet over 2 plan på Tovengen. 3 sov, 2 stuer, 2 bad. Solrike uteplasser. Carport - Barnevennlig boligfelt!

 • kr 3 250 000
 • BRA 109 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 3 250 000
 • Omkostningerkr 94 292
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 3 344 292
 • ObjektstypeLeilighet
 • EierformEierseksjon
 • Byggeår2013
 • Soverom3
 • ArealP-rom 106 m²
 • Felleskostnaderkr 2 214
 • Tomt10 397.8 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 3 250 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 81 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 250 000,00))   94 292,- (Omkostninger totalt)   3 344 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning 1 etasje
Velkommen til Tovengveien 23 B - En velholdt og pen eierseksjon over to plan! Leiligheten er meget innholdsrik med sine 3 soverom, 2 bad, 2 stuer og inneholder således alt du trenger både i små og større familier. Leiligheten disponerer i tillegg carport og utvendig bod. Her er det god standard fra byggeåret i 2013 med blant annet to flislagte bad og kjøkken fra Sigdal kjøkken. Leiligheten er malt i moderne stilfulle farger. Fra eiendommen har du gå/sykkelavstand til barneskole og busstopp med direkte forbindelse til Oslo. Barna kan leke trygt ute på sameiets fellesarealer. Via stier og veier som kan ta deg til flotte tur og rekreasjonsområder som blant annet til Langnes skanse, Glomma med bademuligheter og Romsåsen gruver. Fra Spydeberg togstasjon tar det 35 min til Oslo S.
Fra stuen er det utgang til balkong

Tovengveien 23B, Viken

 • Tomt
  10397.8m²

  Beskrivelse av tomt
  Andel av 10397,8 kvm felles eiet tomt. Tomten i sameiet er meget pent opparbeidet med store asfalterte parkeringsområder, asfaltert adkomst, asfalterte interne gangveier, plenarealer og lekeplasser.

  Beliggenhet
  Tovengveien 23 B har en meget koselig og fin beliggenhet i etablert og nyere boligområde på Toveng. Tunet ligger i naturskjønne omgivelser omkranset av naturen og i blindvei. Fra leiligheten kan du gå rett ut i skogen. Via stier og veier som kan ta deg blant annet til Langnes skanse, Glomma med bademuligheter, Fossum batteri og Romsåsen gruver. Området er meget barnevennlig med blant annet lekeplasser som er opparbeidet på tunet og trygge adkomstveier som er fri for trafikk. Det er ca. 5 km til Askim sentrum og kun 1,2 km til påkjøring E-18. Her er også busstopp med direkte forbindelse til Oslo i rushtider. Det er bybuss fra området til Askim sentrum. I sentrum finner du blant annet Østfoldbadet, Kulturhuset, kjøpesenter, hyggelig gågate med kafeer, restauranter og Guderudparken med lekeplass og en hyggelig grønn lunge i sentrum, butikker, kino, kaffebarer og galleri, m.m. Forøvrig er det kort vei til ungdomsskole, videregående skole og barnehager. Askim kan forøvrig by på fine turområder i blant annet Åsermarka, Romsåsen gruver, 9 hulls golfbane og korthulls bane, flere flotte idrettsanlegg og idrettshaller, lysløype, m.m. Kommunikasjon: Askim ligger ca. 5 mil fra Oslo. Det er direkte buss- og jernbaneforbindelse til Oslo. Veiforbindelsen fra Askim til Oslo er hovedsakelig langs riksvei og europavei. Utviklingen med E-18 og Follobanen gjør Askim og Indre Østfold til et spennende geografisk område. Det er kun 38 minutter med bil til Ryenkrysset/Oslo og 22 minutter til Ski. Fra Spydeberg togstasjon er det 35 minutter til Oslo S.

  Adkomst
  Se kartreferanse i nettannonsen.

  Bebyggelse
  Veletablert boligområde bestående av eneboliger, tomannsboliger og småhus.

  Barnehage/skole/fritid
  - Eiendommen sogner til Rom skolekrets . Her er både barneskole og barnehage. - SFO på Rom skole. - Steinerskole barneskole og ungdomsskole samt barnehage ligger nært til eiendommen. - Ungdomsskole på Løken ca 4,5 km fra eiendommen. - Videregående skole 5 km fra eiendommen.

  Skolekrets
  Rom skolekrets.

  Offentlig kommunikasjon
  - Se https://ostfold-kollektiv.no/ for tutetilbud for buss. - Se www.vy.no for rutetilbud på tog.

  Byggemåte
  Leilighet på totalt 109 m², med beliggenhet i 2. etasje og loft. Bygningen ble oppført i 2013. Det er benyttet isolerte ringmurselementer som er fylt med armert betong. Yttervegger er lette bindingsverksvegger i tre, som er kledd utvendig med luftet, liggende dobbelfalset trekledning. Bærende takkonstruksjon i tre, type saltak. Taket er tekket med betongtakstein. Vinduer med rammer og karmer i tre. Vindusglass er av 3-lags energiglass, fra byggeåret. Takvindu på soverom Tilstandsrapporten må leses i sin helhet.

  Innhold
  Boligen går over to plan i hhv. andre og tredje etasje/loft. 2. etasje: Entré, stue, kjøkken, 2 soverom, flislagt bad og bod. 3. etasje/Loft: Stue, soverom, flislagt bad og bod. VÅTROM Baderom i loftsetasje, med overflater av keramiske fliser på vegger og gulv. Av innredninger finnes servantinnredning med overliggende speil med lys. Det er montert badekar, hvor dusjarmaturet er håndholdt og batteriet er trykk- og termostatstyrt. Videre er det montert toalett. Rommet ventileres via balansert ventilasjonsanlegg. Det er vannbåren varme i gulvet. Bad/vaskerom i 2. etasje, med overflater av keramiske fliser på vegger og gulv. Av innredninger finnes servantinnredning med overliggende speil. Dusjen er plassert i egen nisje med tilgang via glassdør, dusjarmaturet er håndholdt og batteriet er trykk- og termostatstyrt. Videre er det montert vegghengt toalett. Rommet ventileres via balansert ventilasjonsanlegg. Det er montert downlights i himlingen, og det er vannbåren varme i gulvet. Det er opplegg og plass til vaskemaskin i rommet. KJØKKEN Kjøkken med åpen løsning mot stue og plass til spisegruppe. Kjøkkeninnredningen har lyse, profilerte fronter og laminerte benkeplater. Kjøkkenvasken av rustfritt stål, er nedsenket i benkeplaten og inneholder avrenningsriller, vaske - og skyllekum. Det er både opplegg og plass til oppvaskmaskin i innredningen. Kjøkkenventilatoren fra Flexit, er plassert over komfyr. Kjøkkenet er utstyrt med waterguard under kjøkkenvask og komfyrvakt over komfyr. Under overskap er det montert lysarmatur med el.stikk. INNVENDIGE OVERFLATER Andre etasje: Gulv: Belegg med tremønster i alle rom bortsett i fra badet, hvor det er benyttet keramiske fliser. Vegger: Plater med malt glassfiberstrie i alle rom bortsett fra begge badene, hvor det er keramiske fliser. Himlinger: Takessplater og sparklede og malte plater. Loft: Gulv: Belegg i alle rom bortsett i fra bad, hvor det er benyttet keramiske fliser. Vegger: Sparklet og malte plater, mdf-panel samt fliser. Himlinger: Panel. - Vinkeltrapp av tre med overflatebehandlet rekkverk, vanger og trappetrinn. - Formpressede fyllingsdører med speil. TEKNISKE INSTALLASJONER Leiligheten er utstyrt med Nibe avtrekksvarmepumpe.

  Standard
  Boligen holder en gjennomgående pen standard. Godt holdt bolig med lite slitasje. Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3.   Forhold som har fått TG2: Våtrom > Sanitærutstyr og innredning >Bad/Vaskerom - Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. - Ikke etablert synliggjøring av lekkasjevann under vegghengt toalett. TEK 97 (første utgave samt senere utgaver) § 9-5 Sanitæranlegg, her står det at "lekkasjevann skal kunne oppdages raskt og ikke kunne føre til unødig skade på andre installasjoner eller bygningsdeler". Tekniske installasjoner > Ventilasjon - Det er påvist mangelfull ventilasjon fra balansert ventilasjonsanlegg på ett eller flere rom i boligen. - Begrenset med overstrømming mellom enkelte rom i loftsetasjen. For at ventilasjonen skal fungere i et hus, må luften kunne sirkulere selv om dørene er lukket. Det gjelder uansett ventilasjonsløsning. Overstrømming kalles også for «overluft».   Forhold som har fått TG3: Balkonger, terrasser og rom under balkonger - Påvist råteskader i rekkverket på balkongen. Det er planlagt utbedring av denne feilen i regi av Sameiet.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Hvitevarer på kjøkkenet medfølger etter nærmere avtale med selger

  TV/Internett/bredbånd
  TV/internett er inkludert i felleskostnadene. Grunnpakke. Denne kan utvides om ønskelig mot ekstra kostnader.

  Parkering
  Parkering i tildelt carport. Gjeste parkering på asfaltert fellesområde.

  Radonmåling
  Det er ikke foretatt radonmåling og var heller ikke krav til dette på oppføringstidspunktet.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  3 250 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 81 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 250 000,00))   94 292,- (Omkostninger totalt)   3 344 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)

 • Oppvarming
  - Vannbåren gulvvarme i badene. - Radiatorovn i ett soverom.

  Energiklasse
  unknown

 • Kommunale avgifter
  10762

  Kommunale avgifter år
  2022

  Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter inkluderer: - Avløp - Vann - Renovasjon

  Formuesverdi primær
  1216681

  Formuesverdi primær år
  2021

  Formuesverdi sekundær
  4380053

  Formuesverdi sekundær år
  2021

  Sameiebrøk
  112/3724

  Felleskostnader pr. mnd
  2214

  Felleskostnader inkluderer
  - Personalkostnader - Styrehonorar - Revisjonshonorar - Forretningsførerhonorar - Konsulenthonorar - Drift og vedlikehold - Forsikringer - Energi/fyring - TV-anlegg/bredbånd

  Andel fellesformue
  11903

  Om sameiet
  Det er ingen gjeld i sameiet pt.

  Regnskap/budsjett/kostnadsøkninger
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt av styret/årsmøtet/generalforsamling.

  Sameiets forsikringsselskap
  IF skadeforsikring

  Vedtekter/husordensregler
  Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i gjeldende vedtekter og husordensregler. Dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven. 

  Dyrehold
  Dyrehold er tillatt (kjæledyr). Husdyrhold er ikke tillatt (husdyr omfatter storfe, høns, gjess, gris mv). Dyrehold som faller inn under Forskrift om omsetning og midlertidig hold av dyr (2016) er ikke tillatt. Dette omfatter dyrehold som er rettet mot salg av dyr i organisert næringsvirksomhet.

  Eierskiftegebyr
  6215

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 15.01.2013 - Dokumentnr: 39577 - Seksjonering Opprettet seksjoner:
  Snr: 15
  Formål: Bolig
  Tilleggsdel: Bygning
  Sameiebrøk: 112/3724


  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest på eiendommen.

  Vei, vann og avløp
  Tovengveien er kommunal vei. Innkjøring og småveier på sameiets grunn er privat. Vann tilknyttet offentlig nett via privat fordelingsnett. Avløp tilknyttet offentlig nett via privat fordelingsnett.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til bolig

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.

  Legalpant
  De andre sameierne har panterett i seksjonen for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 G (folketrygdens grunnbeløp). Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt, og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar bo- og driveplikt
  Det er bo- og driveplikt på eiendommen.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  3 250 000,- (Prisantydning) 0,- (Andel av fellesgjeld)   Omkostninger: 8 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 81 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 250 000,00))   94 292,- (Omkostninger totalt)   3 344 292,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  Omk. kjøper beløp
  94292

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon. Det forutsettes av skjøtet tinglyses på ny eier, med mindre det er tatt andre forbehold i budgivningen. 

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,35% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 5900,- oppgjørshonorar kr 5900,- og visninger kr 2000, -. (1 visning er inkl.) Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 40000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr  30 500,-. Alle beløp er inkl. mva. 

Rikke Emilia Andersson

Megler

Rikke Emilia Andersson

97 01 42 23

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev