aktiv-eiendomsmegling

Koselig hytte med åpen og landlig beliggenhet på vakre Finnskogen - 16 km fra svenskegrensa

 • 900 000
 • BRA 59 m²
 • 2 soverom
 • PRISANTYDNING900 000
 • OMKOSTNINGER38 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER938 642
 • EIENDOMSTYPEHytte
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 968
 • SOVEROM2
 • AREALP-rom 59 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT1 551 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 900 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  22 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 900 000,-))
  --------------------------------------------------------
  38 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  938 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Meld deg på visning!

Påmelding
Hytta inneholder:

1. etasje: Gang, stue, kjøkken, sanitærrom, og 2 soverom

Med hytta følger også stabbur, uthus, vedskjul og utedo.

Lindbergsætra 119, Innlandet

 • Kunne du tenke deg hyttedrømmen på Finnskogen med hjemmekoselig standard? Lindbergsætra 119 er ei hytte med frisk og landlig beliggenhet i et hyggelig lite hyttefelt med mye historie i Åsnes Finnskog. Eiendommen består av både hytte, stabbur, uthus, vedskjul og utedo og er opparbeidet med plen og naturtomt. Flotte turmuligheter året rundt. Her er det god plass til å samle familie og venner og ta et avbrekk fra den ellers hektiske hverdagen. Et pluss er at det kun er ca. 16 km til Svenskegrensa.

  Velkommen
  Du ønskes velkommen opp den ene terrassetrappen inn i hytta gjennom et overbygget inngangsparti med plass til sittegruppe utenfor. Her kan du sitte å nyte morgenkaffen, og inn i gjennom døren er det plass til omkledning.

  Stue
  Stuen er hjemmekoselig og møbleringsvennlig. I dag er det spisebord i tilknytning til kjøkkenet og salongbord ved vinduet med utsikt mot naturen og deler av terrassen.

  Kjøkken
  Vinkelinnredning på kjøkkenet med utslagsvask av rustfritt stål. Heltre benkeplate og tømmer i benkerygg. Plass til frittstående gassovn/komfyr, vedovn og kjøleskap. Lekkasjevakt for gass i overgangen mellom stuen og kjøkkenet. Naturlig avtrekk.

  Sanitærrom
  Hytta har todelt sanitærrom med utslagsvask med underskap i innredningen i det ene rommet og forbrenningstoalett samt urinal med avløp ut i kum i det andre. Overflater med malte tregulv, malt trepanel på vegger og trepanel i himling. Naturlig ventilering fra begge rom. Enkel slett dør mellom rommene.

  Dusjkabinett er plassert i skjul med avløp til terreng. Overflater med lakkert tregulv delvis malt trepanel på vegger og åpen himling.

  Med hytta følger også utedo.

  Soverom
  Hytta har 2 soverom. Ett hovedsoverom og et mindre med plassbyggende køyesenger. Det er også soveplasser ute i annekset.

  Eksempler på materialvalg i hytta:
  Gulv: Pigmentert tregulv og eldre lakkert tregulv
  Vegger: Ubehandlet tømmer og panel
  Himlinger: Pigmentert trepanel og panel

  I tillegg er det også stabbur, uthus og vedskjul.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Hytta har en rolig og landlig beliggenhet i et mindre hyttefelt omtrent midt imellom Moldbergsjøen, Reiarsjøen, Melsjøen og Lindsjøen. Eiendommen ligger skjermet og rolig til. Ned til Flisa sentrum er det ca. 37 km og ca. 16 km østover finner du svenskegrensa. I Flisa sentrum finner du et godt utvalg av forretninger, kjøpesenter, cafeer og diverse servicetilbud. 21 kilometer nordover ligger Gravberget og på Gravberget gård har de i mange år hatt eget kjøkken som lager god mat med lokale råvarer, som elg, hjort, ferskvannsfisk, sopp og bær fra Finnskogen.

  Er du glad i jakt og fiske og tur- og skimuligheter sommer som vinter er dette definitivt et område som kan være noe for deg. Det gjøres obs på rovdyr i området. Nærmeste dagligvarebutikk med post er Joker Kilen som befinner seg omtrent 23 km unna eiendommen. Om du vil over svenskegrensa finner du ICA butikk på Bograngen omtrent 34 km unna.
 • Hytte, vedskjul, stabbur, utedo og uthus.
 • Se kartskisse.
 • Fritidsbolig oppført i1968. Det er opplyst å være morenegrunn. Grunnmurer av naturstein fra tidligere bygg på samme sted. Grunnmur på tilbygget del delvis av naturstein og delvis av blokker av lettklinker. Taktekking av takplater av metall. Undertak på opprinnelig del av shingel og av papp på tilbygget del. Takrenner, nedløp og beslag av metall. Overgangsbeslag på pipe. Vegger på opprinnelig del av tømmer. Tilbygg er oppført med bindingsverk isolert med mineralull. Fasader på tilbygget del er kledd med liggende trepanel. Takkonstruksjon i opprinnelig del med synlige takåser og sperretak. Tilbygget del antas med takstoler. Vinduer hovedsakelig av tre med enkle glass og varerammer, ett nyere vindu med to lag enkle glass. Entredør av tre. Veranda er punktfundamentert med stolper av tre i ytterkant, antatt med punkter på terreng forøvrig. Bygget i trekonstruksjoner. Rekkverk i malt utførelse. Veranda er delvis takoverbygget. Sekundærtrapp til veranda av tre. Hovedtrapp av betong med rekkverk på begge sider.

  Tilbygg / modernisering
  2001 - Tilbygget del med gang, soverom og toalettrom.
  2001 - Ny taktekking.
  2018 - Ny solcellepanel og batteripakke. Nytt Cinderella forbrenningstoalett og urinal.
  2018 - Lagt nytt gulv i opprinnelig del. Skrudd i opprinnelig gulv.
  2019 - Ny vedovn i stue installert av murer. Årstall er ca.

  Stabbur antatt flyttet til stedet på 1968. Punktfundamentert med blokker og naturstein, stedvis benyttet trekiler for oppretting. Oppført med bjelkelag av tre, vegger av tømmer og takkonstruksjon av sperretak. Takkonstruksjon er opplyst isolert med sagflis. Tak er tekket med takplater av metall. Undertak av papp med rift og skader på synlige steder. Takrenne på en side av tre med nedløpsrør av kjetting. Vinduer av tre med enkle glass og varerammer. Dør av tre. Innvendig er det pigmenterte tregulv og malt trepanel på vegger og i himling. Eldre vedovn med ny stålpipe. Brannplater på vegg og metallplate på gulv. Naturlig ventilering med veggventil. Det er opplyst at det skal monteres rekkverk på inngangsparti før salg.

  Tilbygg / modernisering
  2012 - Ny taktekking, lagt direkte oppå tidligere taktekking.
  2021 - Lagt nytt gulv innvendig og pusset opp overflater.
  2021 - Ny stålpipe og brannplate på vegg.

  Vedskjul flyttet til stedet 1960-tallet. Punktfundamentert med naturstein. Gulvkonstruksjon av tre. Opprinnelig del oppført med vegger av tømmer. Tilbygget del med vegger av reisverk kledd med trepanel. Stedsbygget sperretak. Taktekking med bølgeblikkplater. Redskapsbod med tregulv, tømmer og trepanel på vegger og åpen himling. Dører av tre. Vindu av tre med enkle glass og varerammer.

  Uthus bygget omkring 2012. Eldre bygg som ble plukket ned og satt opp igjen med delvis nye metarialer. Grunnmur av blokker av lettklinker, innvendig støpt plate på mark. Vegger av bindingsverk og tak av sperretak. Fasader er kledd med rundstokker og tak er tekket med takplater av metall. Takrenne med nedløpsrør til tank på en side av bygget. Vindu av tre med enkelt glass og vareramme. Dør av tre. Innvendig er det tregulv og trepanel på vegger unntatt i gavlspisser. Åpen takkonstruksjon. Vegger er isolert og det er dampsperre. Installert tett dusjkabinett med avløp til grunn. Varmt vann fylles på tank ved dusj. Innlagt strøm til lys og dusj.

  Utedo med ukjent byggeår. Enkelt fundamentert på stein. Oppført av enkel trekonstruksjon. Fasader med trepanel og tak med takplate av metall.

  Beskrivelse av byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av Anders Austad.

  Tilstandsrapporten angir også byggetekniske tilstandssvekkelser (tilstandsgrader -TG). For denne eiendommen er det gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Vinduer: Slitasje og begynnende oppsprekking i kitt. Sprekk i en glassrute på det lille soverommet. Omramming er stedvis ført helt ned på vannbrett.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 2 (avvik som kan krevet tiltak) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Nedløp og beslag: Frostspreng på nedløp mot vedskjul. Stedvis mindre avskalinger.
  - Dører: Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm.
  - Balkonger/terrasser: Det er skjevheter flere steder på konstruksjonen. Oppsprekking i gulvbord. Rekkverk er noe skjevt og for lavt ift. forskrift.
  - Overflater: Sprekker i tømmer, helt normalt omfang. Stedvis slitasje, glipper, to fuktmerker på gjesterom etter kondens og mindre riper i gulvet.
  - Pipe og ildsted: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på pipe. Det er opplyst at det kan være dårlig trekk i pipen ved lavtrykk.
  - Kjøkken: Det er manglende mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkken.
  - Avløpsrør: Noen skader på rørisolasjon, oppstått under montering.
  - Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.
  - Byggegrunn: Det er registrert symptomer på setninger i grunnen i form av sprekker i grunnmur.
  - Drenering: Kombinasjon av mangelfull drenering og fall på terreng mot bygg kan skape et fuktig klima i kryperom som igjen kan medføre skader på bjelkelag og nederste del av veggkonstruksjoner.
  - Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser. Oppsprekking i fuger. Glipper i murer under veranda, men disse har ingen bærende funksjon.

  Det er gitt tilstandsgrad TG 3 (store eller alvorlige avvik) for følgende bygningsdeler-/komponenter:
  - Utvendige trapper: Sekundærtrapp har ikke rekkverk.
  - Etasjeskille: Målt høydeforskjell på over 20mm innenfor en lengde på 2 m. TG 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
  - Elektrisk anlegg: Arbeider er i stor grad utført i egen regi og det forligger ikke eltilsynsrapport. Bør ha utvidet kontroll.
  -Terrengforhold: Det er påvist områder på eiendommen med stående vann. Terreng faller inn mot bygning. Stående vann skyldes antagelig tett dreneringsrør under bakken. Det er opplyst at det vil utføres staking av dreneringsrør før salg.

  For ytterligere/detaljerte beskrivelser av avvik, øvrige tilstandsgrader og bygningsteknisk utførelse, også ved eventuelle andre bygninger, se tilstandsrapport som er et vedlegg i salgsoppgaven.

  Det gjøres oppmerksom på at bygning nr 6 i eiendomsmatrikkelen (Garasjeuth.anneks til fritidb (182)) er SEFRAK-registrert. SEFRAK-registeret er et landsdekkende register over eldre bygninger og andre kulturminner i Norge. Bygget kan ha vernestatus, men i mange tilfeller er de kun ført i registeret på grunn av alder. Kommunen har ikke opplyst om at bygget har noen vernestatus, men det kan likevel foreligge spesielle restriksjoner i forhold til om-/påbygging og generell utnyttelse av eiendommen.
 • 1.et: BRA: 59 m² / P-rom: 59 m²

  Stabbur: BRA: 12 m² / P-rom: 12 m²

  Vedskjul: BRA: 7 m² / P-rom: 0 m²

  Uthus: BRA: 13 m² / P-rom: 0 m²

  Utedo: BRA: 1 m² / P-rom: 0 m²

  Følgende rom inngår i primærareal:
  Gang, stue, kjøkken, wc og 2 soverom

  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra rapport fra takstmann. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet, uten at det er tatt hensyn til lover og/eller forskrifter. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk. Se eventuelle anmerkninger under punktet "Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse".
 • - Solcellepanel, ett på hytta og ett på vedskjulet
  Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Hytta varmes opp ved hjelp av vedfyring. Nyere peis i kleberstein.
 • Eiertomt. Tomten er opparbeidet med plen og naturtomt. Stedvis steinbelegning og mindre murer av naturstein. Noe trær busker og beplantning.

  I følge matrikkelutskrift er eiendommen registrert med et beregnet areal på 1.551,8 m² og et oppgitt areal på 582,8 m². Beregnet areal er basert på en oppmåling i digitalt kart, mens oppgitt areal gjerne er hentet fra skylddelingsforretning eller annet historisk delingsdokument. De to sistnevnte er ikke hensyntatt eventuelle senere fradelinger, grensejusteringer, sammenføyninger eller lignende. Det gjøres oppmerksom på at slike type arealangivelser (med eventuelle tilhørende kart) kan være upresise og at man dermed kan få avvik i både areal og grenser ved en eventuell fremtidig oppmåling. Mangel grunnet avvikende grenser og/eller arealsvikt (jf. avhendingslovas § 3-3) kan derfor ikke påberopes.
 • Biloppstillingsplasser på egen gårdsplass.
 • Eiendommen har adkomst med grusveier fra Gravbergsvegen, via (flere) naboeiendom(er). Det er tinglyst veirett for denne eiendommen og over gnr. 10, bnr. 1 i Åsnes kommune. Det er ikke kjent med at det er opprettet eller tinglyst avtale om veirett over øvrige eiendommer.

  Ikke innlagt vann. Brønn hvor man kan hente vann i nærheten. Cinderella forbrenningstoalett og urinal med avløp mot kum.

  Eiendommen har brønn på egen tomt. Brønn benyttes også av en stk. naboeiendom. Det er ukjent om det er tinglyste avtaler vedrørende denne bruken, og den benyttes også av en nabo. Vannkvalitet er ikke dokumentert og vannet fra denne brønnen har vært benyttet som rent drikkevann, men det anbefales å ta vannprøver.

  Det vil på generelt grunnlag kunne hefte usikkerhet ved private vann- og avløpsanlegg over tid. For eksempel kan spredegrøfter tettes, nye offentlige krav kan gjøre eksisterende avløpsanlegg utilfredsstillende og grunnvannstand og øvrige forhold medføre endring i kvalitet og mengde på vann fra borehull og brønner. Det er ikke kjent med at det har blitt tatt vannprøver de senere årene. Det gjøres oppmerksom på at kommunene driver fortløpende kartleggingsarbeid av private anlegg. Dette kan innebære framtidige krav om utbedring av eiendommens avløpsanlegg.
 • Formuesverdi kr 105 000 per 31.12.2019.
 • Kommunale avgifter utgjør totalt ca. kr 2.900,- for 2021. I disse inngår eiendomsskatt, samt administrasjonsgebyr og hytterenovasjon. Renovasjon utgjør kr 1.735,- og faktureres direkte fra det interkommunale renovasjonsselskapet SØIR. Det gjøres oppmerksom på at avgiftene normalt justeres/reguleres årlig.
 • Utover det som er nevnt under punktet "Offentlige/kommunale avgifter", påløper kostnader til for eksempel strøm, fyring/brensel, forsikring, innvendig/utvendig vedlikehold og abonnement til tv og internett.
 • Det er ikke utstedt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for noe av bygningsmassen.

  Det er ikke mottatt byggetegninger. Man har derfor ikke kunnet kontrollere hvor vidt dagens bygninger og planløsning (herunder formål/bruk) er godkjent eller er i samsvar med eventuelle godkjente tegninger og tiltak. Dette betyr videre at det kan være rom som er inntatt som primærrom/-areal i tilstandsrapport, men som ikke er godkjent for varig opphold.

  Ovennevnte medfører at man ikke vet hvor vidt eiendommen har lovlighetsmangler eller ikke. Konsekvenser av lovlighetsmangler er at kommunen for eksempel kan gi pålegg om tilbakeføring. Kommunen kan også innkreve tvangsmulkt frem til manglene er brakt i orden. Kjøper overtar ansvar og risiko for nevnte forhold.
 • På generelt grunnlag er det tillatt å leie ut egen fritidsbolig, så lenge formålet med utleien er i samsvar med godkjent bruk av gjeldende leieobjekt og/eller areal. Det foreligger begrensninger ved korttidsutleie for eierseksjoner. I det tilfelle fritidsboligen ligger på festet grunn, kan det også foreligge begrensinger i festekontrakt. Eiendommen står i matrikkelen registrert med én bruksenhet.
 • Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.
 • Ikke relevant for dette salgsobjektet.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.


  Møbler, inventar og hvitevarer medfølger ikke i handelen, men kan overtas etter avtale med selger.

  Muligheter for mobilt bredbånd.

  Ett av byggene, benevnt som garasjeuthus anneks til fritidsbolig er registrert i Sefrak-registeret, men ikke fredet.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.

  Følgende tinglyste heftelser (dokument) vil følge med eiendommen:
  Tinglyst bestemmelse om veirett for denne eiendommen og over gnr. 10, bnr. 1, dbnr. 838, tgl. 13.4.1967.

  Dokumentet kan ses hos meglerforetaket eller utleveres på forespørsel.
 • Eiendommen omfattes av kommuneplan for Åsnes kommune 2019-2030, hvor eiendommen er avsatt/utnyttet til Landbruks-, natur- og friluftsområde samt reindrift (LNFR). Det gjøres oppmerksom på at oppføring av nye tiltak vil falle utenfor LNFR-formålet, og kan ikke skje uten etter dispensasjon eller reguleringsplan. I kommunedelplanen er dette en del av Finnskogen som er avsatt/utnyttet til miljøkvalitet, estetikk, natur, landskap og grønnstruktur.
 • Gnr. 10 Bnr. 50 i Åsnes kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
  Kjøpesum pluss omkostninger innbetales til overtakelse.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtakelse skjer i utgangspunktet etter avtale med selger. Budgiver skal likevel angi ønske om overtakelsesdato i sitt skriftlige kjøpetilbud.
 • Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning. Selger har i egenerklæringen bemerket følgende: ''Har ikke innlagt vann, hytta har forbrenningstoalett og urinal som har avløp mot kum. Har hatt et angrep av stokkmaur som ble slått ned umiddelbart av Pelias.''
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Det anbefales at hver budgivers første bud har en tilfredsstillende akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Ifølge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt en provisjon på 4,4 % av salgssummen, minimum kr 40.000,- ved gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg kommer tilretteleggingsgebyr (kr 15.900,-), visningshonorar (kr 2.500,- per stykk), markedspakke (kr 10.900,-) samt innhenting av opplysninger og tinglysing av sikringsobligasjon (kr 8.500,-). Alle beløp er inklusive mva. Meglerforetaket har ikke krav på provisjon og oppgjørshonorar dersom handel ikke kommer i stand i oppdragstiden eller hvis oppdraget sies opp.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Jan Erik Larsen
Marielle Skoglund Skybakmoen

Megler

Marielle Skoglund Skybakmoen

95 43 47 87

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev