aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen på visning.Eneboligen er plassert midt på tomten og er omkranset av hage, terrasse og en stor, gruset gårdsplass.

Auli Garverenga 6

Trivelig og lys enebolig med opparbeidet tomt, terrasse og garasje. Modernisert kjøkken. I blindvei,nært Haga stasjon.

 • BRA 175 m²
 • 3 soverom
 • OMKOSTNINGER98 642
 • TOTALPRIS INKL. OMKOSTNINGER3 588 642
 • EIENDOMSTYPEEnebolig
 • EIERFORMSelveier
 • BYGGEÅR1 962
 • SOVEROM3
 • AREALP-rom 145 m²
 • FELLESKOST./MND-
 • TOMT755 m²
 • EIERFORM TOMTEiet tomt
 • 3 490 000,- (Prisantydning)

  Omkostninger
  12 000,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Panteattest kjøper)
  585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
  585,- (Tingl.gebyr skjøte)
  82 500,- (Dokumentavgift)
  --------------------------------------------------------
  98 642,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 588 642,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
1. etasje: Entré, trapperom/gang, bad/wc/vaskerom, kjøkken og stue/spisestue.
2. etasje: Trapperom/gang, kott og 3 soverom.
Kjeller: Trapperom/gang, vaskerom, bad/wc og 2 boder.

Garverenga 6, Viken

 • Kort fortalt
  - Trivelig og velholdt enebolig.
  - Med noe oppussingsbehov.
  - De fleste overflater i 1. og 2. etg er pusset opp i løpet av 2021/2022
  - Rolig og barnevennlig gate.
  - Få minutter fra Haga stasjon.
  - Det er parkering på den store gårdsplassen.
  - Tomt med hage og terrasse.
  - Relativt skjermet terrasse.
  - Pent, tidløst kjøkken modernisert i 2022.
  - Luftig stue med god plass.
  - Både peis og kamin i stuen.
  - Baderom med nytt utstyr.
  - Også et eldre bad og vaskerom.
  - Tre soverom av god størrelse.
  - Kott og to store kjellerboder.

  Entré
  Ut mot gårdsplassen ligger det et overbygd inngangsparti som fikk nytt repos og søyle i 2022. Innenfor en ytterdør i teak med sidevindu, venter en entré holdt i samme pene og lyse stil som resten av eneboligen. Her er det plass til en liten garderobeløsning. Ekstra entrémøblement får plass i gangen innenfor. Entreen har enstavs laminatgulv og vegger med lysmalte panelplater. I boligens to hovedetasjer er det fleste vegger pusset og malt opp, mens flere gulv er skiftet.

  Kjøkken
  Videre inn i første etasje ligger kjøkkenet. Det er av god størrelse og ble modernisert i 2022. Da fikk det en tidløs innredning, montert i to speilende seksjoner, ny benkeplate, ny oppvaskkum m/kran og avtrekksvifte. Kjøkkeninnredningen har hvite, slette fronter som er kombinert med trefargede laminatbenkeplater. Rommet har for øvrig laminatgulv og vegger som er malt i en gyllen farge.

  Oppvaskkum i stål er nedfelt i benken. Over benken er det dekorative hyller, hvite metrofliser og et stort vindu. Kjøkkenet har komfyrnisje med en fritthengende kullfilterventilator over, samt opplegg for oppvaskmaskin og plass til kjøleskap.

  Stue og spisestue
  Utenfor kjøkkenet ligger det en trivelig, todelt stue. De to stuedelene forbindes av en bred døråpning og har et fint gjennomlys fra flere gode vindusflater. Blant annet er det et blyglassvindu og en dør med glassfelt ut til terrassen.

  Delen nærmest kjøkkenet har vedkamin og passer ypperlig som en spisestue med langbord, mens den andre stuedelen har peis og plass til sofagruppe. Peisen er murt i hjørnet og har en sort innsats. Rommet har et hvitpigmentert, trestavs parkettgulv og lysegrå vegger.

  Bad/wc
  Eneboligen har to bad og et vaskerom, som alle er eldre og i behov for oppgraderinger for å møte dagens krav til våtrom. Badet i første etasje har godt armslag og ble nylig oppgradert. Da ble det satt inn ny innredning, toalett og dusjkabinett. For øvrig har badet vindu og opplegg til vaskemaskin. Innredningen består av en skuffeseksjon med heldekkende servant og et trippelt speilskap. Badet har grått gulvbelegg med oppbrett og hvite vegger.

  Bad 2
  Det andre badet og vaskerommet ligger i kjelleren. Begge holder en enkel standard. Badet er utstyrt med en dusjnisje, samt et frittstående toalett og en vegghengt servant med speilskap over.

  Vaskerom
  Vaskerommet ligger vegg-i-vegg med badet og må beskrives som et grovrom, men det har fått en ny arbeidsbenk med underskap. Rommet har opplegg til vaskemaskin og pussede overflater i betong.

  Soverom og garderobe
  Eneboligen har tre soverom av god størrelse, som alle ligger praktisk samlet i andre etasje. Alle tre har furugulv og vegger i pene, lyse farger. Ett av rommene har et kott. Kott finnes også i gangen utenfor. For lagring er det to kjellerboder med et samlet areal på ca. 30 kvm, samt en bod i garasjen.

  Uteområde
  Fra stuen er det utgang til en terrasse som ligger skjermet til på baksiden av huset. Terrassen er oppført i tre og har plass til sittegruppe og grill. Av utendørs oppgraderinger, ble vinduene byttet i 2021.

  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.
 • Eneboligen ligger i et stille, rolig og naturskjønt boligområde på Haga ved Auli i Nes kommune. Fra boligen er det kort vei til blant annet barneskole, barnehage, idrettsanlegg, samt Auli Senter som har et variert servicetilbud.

  Haga ligger idyllisk til ved Glomma hvor det er fine rekreasjonsområder og badeplasser. Det er også nydelige turområder i skogen bak Aulifeltet. I skogen ligger blant annet Svarstadtjernet med bademuligheter. På Rånåsfoss er det utendørsbasseng, og du kan sette ut båt på Glomma både ovenfor og nedenfor Rånåsfoss kraftverk.

  Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, lysløype, skiløyper, stall og idrettshall m.m. Kommunen har et aktivt idrettslag som kan skilte med fotball, håndball, basket, friidrett, barneidrett, hopp, ski og tennis på timeplanen. Nes Golfklubb holder til på Rommen Golfpark ved Vormsund, og det er i tillegg kort vei til golfanlegg på Hvam som ligger i vakre omgivelser.

  10 min på sykkelsetet tar deg til Haga Stadion som består av stor gressbane, grusbane, friidrettsbane, sandvolleyballbane, håndballbane og noen mindre gressbaner. Her arrangeres det fotballskole om sommeren. Vinterstid går det lysløype rundt fotballstadion med videre løypenett som strekker seg mot Framtun barneskole og inn i skogen via Western, eller på jordet. I Neshallen er det kafé og bowling, men det bygges også ny idrettshall ved Auli skole.

  Servicetilbud
  Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Extra og Kiwi på Auli. Extra ligger på Auli Senter som også har post, bank, minibank, frisør, kafé/restaurant og lege etc. For ytterligere servicetilbud ligger Amfi Årnes og Fokus på Sørumsand også godt innen rekkevidde.

  Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Det er under 5 minutters gange til Haga stasjon, hvor toget tar deg til Oslo S på 43 min. Toget har avgang hver halvtime både i retning Asker og Kongsvinger. Med bil fra boligen tar det ca. 12 min til Årnes, 30 min til Lillestrøm, 30 min til Oslo Lufthavn og 44 min til Oslo S.

  Fra eiendommen er det 3 km til Auli barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det bussordning til Runni ungdomsskole på Årnes. Nes videregående skole ligger også på Årnes, og kommunen har et godt utvalg av barnehager. Nærmeste barnehage er Læringsverkstedet Haga, som ligger like ved stasjonen.
 • Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.
 • Konstruksjon:
  Taktekkingen er av betongtakstein. Nedløp og beslag av metall. Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Kledning anses som nyere enn byggeår. Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon. Bordet undertak. Det er innblåst mineralull for ekstra isolasjon. Bygningen har trevinduer med koblet glass. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass.
  Bygningen har malt balkongdør i tre. Bygningen har teak hovedytterdør. Etablert ny repo med søyle ved inngangsparti.

  For fullstendig og utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport datert 10.11.2022 av Øyvind Nåmo Rønning. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning, samt eventuelt å gjøre egne undersøkelser før eventuell budgivning. Nedenfor følger et utdrag av tilstandsrapporten og selgers egenerklæring.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik:

  Våtrom > Generell > Vaskerom
  Rommet anses som grov-vaskerom. Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon. Etablert ny tørkebenk med underskap. Opplegg for vaskemaskin.
  Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
  Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.

  Våtrom > Generell > Bad
  Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon. Det er etablert ny innredning med heldekkende servant og underskap, speilskap, dusjkabinett og toalett. Opplegg for vaskemaskin.
  Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
  Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Det er avgjørnede at det dusjes i kabinett på nåværende løsning.

  Våtrom > Generell > Bad/wc
  Aktuell byggeforskrift er byggeforskrifter fra før 1997. Dokumentasjon: ingen dokumentasjon.
  Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.
  Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres.

  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:

  Utvendig > Taktekking
  Taktekkingen er av betongtakstein. Taket er besiktiget fra takfot i stige.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på taktekkingen.
  Tiltak: Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg.

  Utvendig > Nedløp og beslag
  Nedløp og beslag av metall.
  Vurdering av avvik: Det er påvist avvik i beslagløsninger. Beslag rundt pipe er eldre og bør skiftes sammen med renovering av pipe over tak.
  Tiltak: Skifte beslag.

  Utvendig > Vinduer
  Bygningen har trevinduer med koblet glass.
  Vurdering av avvik: Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket.
  Tiltak: Det må påregnes noe vedlikehold og at enkelte vinduer må skiftes ut.

  Utvendig > Vinduer - 3
  Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass.
  Vurdering av avvik: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket.
  Tiltak: Det må foretas lokal utbedring.

  Utvendig > Dører
  Bygningen har malt balkongdør i tre.
  Vurdering av avvik: Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket.
  Tiltak: Det må foretas lokal utbedring.

  Innvendig > Radon
  Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  Tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger.

  Innvendig > Pipe og ildsted
  Boligen har mursteinspipe, peis med innsats og kamin.
  Vudering av avvik: Pipe over tak bør mures om med tanke på alder og slitasje.
  Tiltak: Mure om pipe.

  Innvendig > Rom Under Terreng
  Gulvet er av betong. Veggene har betong/mur. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilligende konstruksjoner.
  Vurdering av avvik: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur.
  Tiltak: Det påviste fuktnivå gir grunn til å overvåke konstruksjonen jevnlig for å se utvikling over tid, og eventuelt foreta tiltak for å unngå fuktskader.

  Innvendig > Innvendige trapper
  Boligen har malt tretrapp til 2 etasje.
  Vurdering av avvik: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
  Tiltak: Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet.

  Innvendig > Innvendige trapper - 2
  Boligen har malt tretrapp til kjeller.
  Vurdering av avvik: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
  Tiltak: Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger.

  Innvendig > Innvendige dører
  Innvendig har boligen malte fyllingsdører.
  Vurdering av avvik: Enkelte av innvendige dører har en del slitasje. Det er påvist avvik som tilsier det bør foretas tiltak på enkelte dører.
  Tiltak: Det bør foretas tiltak på enkelte dører.

  Tekniske installasjoner > Vannledninger
  Innvendige vannledninger er av kobber.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
  Tiltak: Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

  Tekniske installasjoner > Avløpsrør
  Det er avløpsrør av støpejern.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige avløpsledninger.
  Tiltak: Ifm. oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør.

  Tekniske installasjoner > Ventilasjon
  Boligen har naturlig ventilasjon.
  Vurdering av avvik: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.
  Tiltak: Det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom som ikke har det.

  Tekniske installasjoner > Varmtvannstank
  Varmtvannstanken er på ca 200 liter.
  Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
  Tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift.

  Tomteforhold > Drenering
  Drenering er fra byggeår. Det er ikke kjent eller synlig type løsning.
  Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det er ukjent type/alder/løsning på drenering og tettesjikt på grunnmur.

  Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter
  Noe riss og avflassing utvendig.
  Vurdering av avvik: Det er påvist sprekker i murte/pussede fasader.

  KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT

  Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Vaskerom
  Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner.

  Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad/wc
  Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Dusjnisje, toalett og servant.

  Info fra egenerklæring:
  - Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja, fukt og sprekker i våtrom kjeller.
  - Overflater i bad forste etasje pusset opp ved egeninnsats, alt av rørlegger- og elektrikerarbeid utført av faglærte
  - Er arbeidet byggemeldt? Krever ikke byggemelding.
  - Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja, sprekker i parkett stue ved utgang til terrasse pga fuktinnsig ved terrassedør.
  - Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? ja, lekkasje i venstre del av garasjetak når man går inn garasjeporten.
  - Bytte til automatsikringer i sikringsskap, noen nye stikkontakter, lysbrytere og ledninger, nytt opplegg med ny kurs for vaskemaskin i første etasje, vannsensor for oppvaskmaskin. Arbeid utført av Kjell Sæterøy AS og Proff Elektriker AS.
  - Samsvarserklæring på utført arbeid foreligger.
  - Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller av eiendommens omgivelser? Ja, nylig fradelt boligtomt på nedsiden/sørvest av huset.
  - Selgere har ikke bodd i boligen og har således begrenset kjennskap til eiendommen.
 • 1.etg: 69 kvm bra.
  2.etg: 43 kvm bra.
  Kjeller 63 kvm bra.

  Følgende rom inngår i primærareal:
  1.etg: Entre, trapperom, stue, kjøkken, spisestue og bad.
  2.etg: Trapperom, gang og 3 soverom.
  Kjeller: Trapperom/gang, bad/wc og vaskerom.
 • Se punktet om standard samt løsøre- og tilbehørsliste utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.
 • Eneboligen er elektrisk oppvarmet med panelovner. I stuen og spisestuen suppleres det elektriske med vedfyring. Det er naturlig ventilasjon i boligen. Sikringsskapet er montert i gangen. Det har automatsikringer og jordfeilbryter. Videre har eneboligen en varmtvannsbereder fra 2009 på ca. 200 liter.
 • Eneboligen er trafikkstille og barnevennlig plassert i en blindvei. Det er en eiet, delvis skrånende tomt på 755,9. Eneboligen er plassert midt på tomten og er omkranset av hage, terrasse og en stor, gruset gårdsplass. Hagen har gressplen, men er også beplantet med trær og høye tujahekker.
 • Det er parkering på den store gårdsplassen. Garasjen har et etterslep på vedlikehold og består av en bod, i tillegg til garasjerom. Garasje er ikke oppgradert og ikke brukt av selger. Påkostninger her kan påberegnes. Den er ikke brukt til parkering det siste året, kun lagring. Øvrig parkering skjer etter områdets gjeldende bestemmelser.
 • Eiendommen er tilknyttet privat vann og offentlig avløp.
 • Formuesverdi som primærbolig kr 831 772 per 31.12.21
  Formuesverdi som sekundærbolig kr 2 994 380 per 31.12.21

  Opplysninger om formuesverdi er basert på skatteetatens boligkalkulator og det tas forbehold om at den beregnede formuesverdien kan avvike fra eiendommens fastsatte formuesverdi.
 • Kr. 15 148 pr. år
  Kommunale avgifter inkluderer grunngebyr renovasjon, mat/rest/papir avfall, feiegebyr, tilsynsgebyr brannforebygging, avløp og eiendommsskatt.
 • Eier står selv ansvarlig for kostnader tilknyttet strøm, forsikringer, eiendomsskatt m.m
 • Det ble ved lovendring 1.juli 2015 vedtatt at det ikke utstedes ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1.januar 1998. Kjøper oppfordres til å ta kontakt med kommunen for ytterligere informasjon om ev. konsekvenser av dette.
 • Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut.
 • Eiendommen er konsesjonsfri.
 • Det er ikke odel på eiendommen.
 • Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.
 • Kommunen har legalpant i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. Kontakt oppdragsansvarlig for ytterligere informasjon.
 • Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.
 • Gnr. 199 Bnr. 38 i Nes kommune
 • Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.
 • Partene skal signere kjøpekontrakt etter aksept av bud.
 • Overtagelse etter nærmere avtale med selger.
 • Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.
 • Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 2 300/2 700/2 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.
 • Alle som skal selge eller leie ut bolig må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler
 • Budgivere oppfordres til å legge inn bud via «Trygg Budgivning». Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.
 • Listen over løsøre og tilbehør utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendom Norge og Advokatforeningens Eiendomsmeglingsgruppe, gjeldende fra 1. januar 2020, legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.
 • Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning
 • Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.

  Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2).

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.

  Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
 • Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Gruppen AS og konsernets produktselskaper om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med oppdragsansvarlig for et uforpliktende tilbud vedrørende finansiering. Meglerforretningene kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.
 • Det er avtalt fastpris kr 40.000,- for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr. 18.900,-. Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr.8.585,-. Utleggene omfatter kommunale opplysninger, foto og panterett med urådighet. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket vederlag for arbeid utført med kr 2.000,- pr time, oppad til kr 20.000,- . Alle beløp er inkl. mva.
 • Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.
 • Dersom annet ikke avtales, sendes skjøte/hjemmelsdokument for tinglysing i etterkant av overtakelse.
 • Henrik Isdahl
  Siri Inga Nango
  Sverre Mørck
Øyvind Sægrov

Megler

Øyvind Sægrov

41 41 55 04

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev