aktiv-eiendomsmegling
Velkommen til Jerpevegen 5! En Innholdsrik eneboligeiendom med barnevennlig beliggenhet på Auli.
Velkommen til Jerpevegen 5! En Innholdsrik eneboligeiendom med barnevennlig beliggenhet på Auli.

AULI Jerpevegen 5

Frittliggende enebolig med trivelig hage, terrasse og garasje - meget barnevennlig beliggenhet!

 • kr 3 990 000
 • BRA-i 191 m²
 • 3 soverom
 • Prisantydningkr 3 990 000
 • Omkostningerkr 118 890
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 108 890
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1984
 • Soverom3
 • Tomt497.3 m²
 • Eierform tomtEiet
 •   3 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 99 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 990 000,00))   118 890,- (Omkostninger totalt)   4 108 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

Meld deg på visning!

Påmelding
Plantegning 1. etasje.
Velkommen til Jerpevegen 5! Dette er en frittliggende enebolig over to plan. Boligen inneholder vindfang, gang, fint kjøkken med mye skap- og benkeplass, lys stue med innsatspeis og varmepumpe, tre gode soverom i 1.etg, flislagt bad med gulvvarme i 1. etg, delikat flislagt bad fra 2021 med gulvvarme i kjeller, trivelig kjellerstue, innredet rom, toalettrom, praktisk vaskerom og boder. Utgang fra stuen til terrasse med terrassemarkise og trapp til hagen. Det medfølger garasje og det er biloppstillingsplass foran denne. Eiendommen ligger på Auli i Nes kommune, like ved grensen mot Lillestrøm kommune. Her er det skole, barnehager, dagligvarebutikker, og det er gangavstand til togstasjon og busstopp. Ca. 14 min med bil til kommunesenteret Årnes med ungdoms-og videregående skole.
Terrasse med terrassemarkise.

Jerpevegen 5, Akershus

 • Tomt
  497.3m²

  Beskrivelse av tomt
  Tomten er relativt flat og opparbeidet med hage. Hagen strekker seg rundt boligen og er opparbeidet med plen, trær og beplanting. Asfaltert gårdsplass foran garasjen.

  Beliggenhet
  Boligen ligger fint til i et rolig og naturskjønt boligområde på Aulifeltet i Nes kommune. Aulifeltet ligger i et skrånende landskap med utsikt over store deler av Nes, og området har nydelige turområder på alle kanter. Auli senter ligger ca. 900 meter unna boligen og her finner du bla. Coop Extra. Over gata ligger også Kiwi. På Auli Senteret finner du for øvrig apotek, gatekjøkken og frisør. Amfi Årnes og Fokus på Sørumsand ligger også godt innen rekkevidde. I skogen bak boligfeltet ligger Svarstadtjernet med bademuligheter, og på Rånåsfoss er det utendørsbasseng. Det er mulighet for å sette ut båt på Glomma både ovenfor og nedenfor Rånåsfoss kraftverket. Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, lysløype, skiløyper og idrettshall med mer. Kommunen har et aktivt idrettslag som kan skilte med fotball, håndball, basket, friidrett, barneidrett, hopp, ski og tennis. I Neshallen er det kafé og bowling. Romerike Sparebank Arena ligger i gangavstand til boligen. Nes rideklubb har et aktivt og profesjonelt hestemiljø, hvor de blant annet arrangeres knøttekurs, rideleir, stevner og juleshow. Nes Golfklubb holder til på Rommen Golfpark ved Vormsund, og i tillegg er det kort vei til golfanlegg på Hvam som ligger i vakre omgivelser. Med bil fra Aulifeltet tar det ca. 14 min til Årnes, 27 min til Lillestrøm, 27 min til Oslo Lufthavn og 37 min til Oslo S. Med tog fra stasjonen tar det ca. 30 min til Lillestrøm stasjon og ca. 40 min til Oslo S. For mer informasjon se www.nes.kommune.no

  Adkomst
  Se link til kart på finn annonsen for kjørebeskrivelse til eiendommen.

  Bebyggelse
  Nærområdet består hovedsakelig av boligbebyggelse.

  Barnehage/skole/fritid
  Fra eiendommen er det gangavstand til Auli barneskole, og det er skolebussordning til Runni ungdomsskole på Årnes. Nes videregående skole ligger også på Årnes, og kommunen har et godt utvalg av barnehager. Høsten 2021 åpnet Romerike International School på Neskollen, skolen inngår da i IB World School. Skolen er godkjent for inntil 200 elever på 1.-9. årstrinn. Se hjemmesiden for mer informasjon: www.romerikeinternationalschool.no

  Skolekrets
  Auli skolekrets.

  Offentlig kommunikasjon
  Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Nærmeste bussholdeplass er Aulifeltet som ligger innen 5 minutters gange. Auli stasjon ligger ca. 15 minutters gange fra boligen.

  Byggemåte
  Boligen er etablert med støpt pate og leca grunnmur. Veggkonstruksjon består av bindingsverk av tre med stående tømmermanns kledning. Taket er valmet og er tekket med pappshingel. Etasjeskiller av tre. Vinduer med 2-lags glass. Terrasse bygget med impregnert bjelkelag og terrassebord. Terrassen er målt til ca. 26 kvm. Terrasse på mark med impregnert bjelkelag og terrassebord. Frittstående garasje, trolig oppført på midten av 1980-tallet. Garasjen er oppført med ringmur av leca og yttervegger i trebindingsverk med stående kledning. Taket er saltak av tre tekket med pappshingel. Interessenter bes lese gjennom vedlagte tilstandsrapport for ytterligere informasjon.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  - Bad 2 (nede) Totalrehabilitert. Bad 1 (oppe) Utført av Norsk Varmegjenvinning AS, Fenstad, i 2008. Ingen dokumentasjon foreligger, se forøvrig takst. Arbeider av Nes Rørservice. - Bad 2 (nede) Ny membran og sluk. Bad 1 (oppe) Membran fra 2008, sluk ikke fornyet. Se førøvrig takst. - Har hatt små lekkasjer i tak ved kraftig nedbør. Nytt yttertak er lagt etter dette. Se forøvrig takst. - Vi har fjernet en ovn i kjeller der hull i pipa ikke er murt igjen. Ildsted har ikke vært i bruk. Kan enkelt fikses på egen hånd. - Vi mangler dokumentasjon på el-arbeider på noen rom, men har dokumentasjon på andre rom og oppgaver. - Ladeboks fra Defa. - Terasser bygd selv. - Bygd kjellerstue der det tidligere var råkjeller.

  Innhold
  Frittliggende enebolig fra 1984 over hovedetasje og kjeller. Boligen holder en normal standard. Overflater: Gulv: Tregulv og laminat. Fliser på baderomsgulv. Vegger: Med-plater, panel og tapet. Fliser på bad. Himlinger: Takessplater og trepanel. KJøkken: Flott IKEA kjøkken med mye skap- og benkeplass. Kjøkkenet er vinkelformet og innredningen har glatte fronter og laminat benkeplate. Integrert stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin medfølger. Bad i 1.etg: Flislagt bad i 1. etasje med gulvvarme. Badet er innredet med servant i baderomsinnredning og dusjhjørne. Bad i kjeller: Delikat bad som var nytt i 2021 i kjelleretasjen. Badet er flislagt over har gulvvarme. Innredet med vegghengt toalett, servant i baderomsinnredning, speil og dusjhjørne med nedsenk og glassdør. Toalettrom: Toalettrom ved inngangsparti i 1. etasje. Innredet med servant og toalett. Vaskerom: Vaskerom i kjeller med gulvsluk og malte overflater. Innredet med opplegg for vaskemaskin, utslagsvask og varmtvannsbereder. Kort fortalt: - Frittliggende enebolig over 1. etasje og kjeller. - Vindfang/entre. - Gang med plass til gardeobe. - Pent IKEA kjøkken med god skap- og benkeplass, samt integrerte hvitevarer. - Lys og romslig stue med innsatspeis. - Daikin luft til luft varmepumpe i stuen. - 3 gode soverom, alle i 1. etasje. - Flislagt bad i 1. etasje med gulvvarme. - Pent flislagt bad med gulvvarme i kjelleren, fra 2021. - Trivelig kjellerstue med gode lysforhold. - Innredet rom i kjelleren. - Toalettrom. - Praktisk vaskerom i kjeller. - Flere boder med gode oppbevaringsmuligheter. - Romslig terrasse utenfor stuen med trapp til hage. - Garasje og asfaltert gårdsplass. - Hage rundt boligen opparbeidet med plen og beplanting. - Fin og barnevennlig beliggenhet på Auli i Nes kommune, med kort vei til det meste.

  Standard
  Følgende har i vedlagte tilstandsrapport oppnådd tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik: - Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Dette gjelder kjellerstuen. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. - Innvendig > Pipe og ildsted: Det er et hull i pipen etter tidligere ildsted i kjellerstuen. Tiltak: Dette må forblindes for å lukke avviket. - Innvendig > Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er ikke montert rekkverk. Det registreres knirk i trappen. Dette kan skyldes svekket innfesting over tid. Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Trappens innfesting bør gjennomgås nærmere. - Våtrom > Kjeller > Vaskerom > Generell: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Det er ikke tilfredsstillende tettesjikt i gulvet. Sluket er fra byggeår. Tettheten til rommet er derfor usikker. Tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Følgende har i vedlagte tilstandsrapport oppnådd tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak: - Utvendig > Nedløp og beslag: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Det registreres mosegroing og misfarging av renner. Tiltak: Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. - Utvendig > Veggkonstruksjon: Det registreres stedvis værslitasje i kledningen. Tiltak: Det kan ikke utelukkes at enkelte kledningsbord må skiftes i tiden som kommer. - Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Det registreres noe svartsopp på undertak. Loftet er besiktiget fra innsiden av loft. Trolig kan dette skyldes svekket luftgjennomstrømning. Tiltak: Nærmere undersøkelser av lufting anbefales. - Utvendig > Ytterdør: Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Tiltak: Da døren I tillegg har nådd en høy alder, anbefales det å bytte døren for å lukke avviket. Det er likevel ikke vurdert som funksjonssvikt iht. NS3600. - Utvendig > Terrasse: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Det registreres underdimensjonert konstruksjon da bæringer til bjelkelaget har for stor avstand. Spennvidden mellom disse ved dimensjon 48x148mm, bør maksimum være 2 meter. I dette tilfelle er det 2,20m. Tiltak: Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Det bør etableres ytterligere bæring under bjelkelaget. - Utvendig > Terrasse - inngangsside: Det registreres svai i terrassen. Rekkverk/levegg er betydelig ute av lodd. Tiltak: Det kan ikke utelukkes at terrassen må skiftes for å lukke avviket. Rekkverket/leveggen kan gjenbrukes. - Innvendig > Overflater: Det er påvist heksesot/støvkondens på overflater. Dette registreres nærmere bestemt i innvendige takoverflater i 1. etasje. Heksesot kan oppstå ved dårlig ventilering og kalde overflater, gjerne i kombinasjon. Årsaken i denne boligen er imidlertid ukjent. Ellers registreres det uferdige arbeider inntil innvendige dører etter legging av nytt gulv. Det registreres noe svikt i laminat i kjellergangen. Tiltak: Det bør utføres nærmere undersøkelser for å avdekke hvorfor heksesot oppstår i denne boligen. Øvrige avvik må utbedres for å lukke avviket. - Innvendig > Radon: Det bør gjennomføres radonmålinger. - Våtrom > 1. Etasje > Bad > Overflater Gulv: Det er registrert dårlig fall på gulvet. Det er også registrert kalk i flisfuger som tyder på, at vann har vært stående uten mulighet for avrenning til sluk. - Våtrom > 1. Etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt: Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må slukløsningen skiftes ut og sannsynligvis må også membransjiktet skiftes/utbedres. Det er imidlertid vanskelig å si noe om tidspunktet for når dette er nødvendig. - Våtrom > 1. Etasje > Bad > Ventilasjon: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket. - Våtrom > Kjeller > Vaskerom > Tilliggende konstruksjoner våtrom: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner. Det er påvist forhøyde fuktverdier i gulv ved overflatesøk. Tiltaket bør ses i sammenheng med tiltak under badets beskrivelse. - Spesialrom > 1. Etasje > Toalettrom > Overflater og konstruksjon: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Tiltak: Mekanisk avtrekk bør etableres på toalettrom. - Tekniske installasjoner > Vannledninger: Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg. - Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. - Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Tanken er over 20 år gammel. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden tanken fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre tanker. - Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Ved manglende dokumentasjon og manglende tilsynsrapport nyere enn 5 år anbefales det på generelt grunnlag en utvidet el. kontroll. Kostnadsestimatet er kun gitt for utvidet el. kontroll. Etter gjennomført el- kontroll må ytterligere tiltak vurderes basert på de utførte undersøkelsene. - Tomteforhold > Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. - Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser. - Garasjen: Veggen på venstre side av garasjen har begynt å sige ut, inkludert ringmur. Det vil med bakgrunn i dette være behov for arbeider for å sette garasjen i stand. Garasjen Fungerer idag med avviket, men det bør foretas utbedringer av nevnte forhold. Takstmann har ikke vurdert tilstand på taktekkingen, tilliggende konstruksjoner til bad i kjeller eller terrengforhold. Deler av kjelleren har tidligere ikke vært innredet eller brukt som hoveddel. Idag er den innredet i sin helhet. Det er ikke fremvist dokumenter som viser godkjenning fra tilleggsdel til hoveddel. I 1. etasje er planløsningen slik den opprinnelig var. Innredet rom i kjeller benyttet som soverom er ikke godkjent. Vinduer i rom for varig opphold i kjeller tilfredsstiller ikke krav til dagslysflate og rømning. Det foreligger dokumentasjon for innredning av bad i kjeller. For mer utfyllende informasjon om eiendommen se vedlagte tilstandsrapport utført av Eirik Kalheim, datert 29.01.2024. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg nøye inn i tilstandsrapporten før visning.

  Innbo og løsøre
  Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Dette gjelder uavhengig av om hvitevaren(e) eventuelt kan anses som integrerte.

  TV/Internett/bredbånd
  Eier tegner egen avtale for tv og internett på eiendommen.

  Parkering
  Parkering i tilhørende garasje og for øvrig på egen eiendom.

  Forsikringsselskap
  Gjensidige forsikring

  Polisenummer
  77034803

  Radonmåling
  Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre.

  Diverse
  Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
    3 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 99 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 990 000,00))   118 890,- (Omkostninger totalt)   4 108 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Boligen har peis, varmepumpe, panelovner og elektriske varmekabler. Eier opplyser at det er lagt varmefolie i kjeller, men denne er defekt. Kontrollenheten er der.

  Energiklasse
  E

 • Kommunale avgifter
  15815

  Kommunale avgifter år
  2024

  Info kommunale avgifter
  Kommunale avgifter vil variere. Forbruk vann og avgift vann kommer i tillegg til de øvrige kommunale avgiftene da disse faktureres fra ekstern leverandør.

  Info om eiendomsskatt
  Det er eiendomsskatt i Nes kommune med 2,25 promille.

  Formuesverdi primær
  1183281

  Formuesverdi primær år
  2022

  Formuesverdi sekundær
  4733125

  Formuesverdi sekundær år
  2022

  Info formuesverdi
  Formuesverdi er hentet fra Skatteetatens boligkalkulator.

  Andre utgifter
  Eier står selv ansvarlig for kostnader tilknyttet kommunale avgifter, strømforbruk, forsikringer, m.m.

  Info vannavgift
  Vann levers fra Årnes vannverk og faktureres etter forbruk.

  Tilbud lånefinansiering
  Aktiv Eiendomsmegling samarbeider med sparebankene i Eika Alliansen om formidling av finansielle tjenester. Ta gjerne kontakt med megler for formidling av et uforpliktende tilbud om finansiering. Meglerforetaket kan motta provisjon ved formidling av finansielle tjenester.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3228/201/476: 15.03.1984 - Dokumentnr: 1998 - Erklæring/avtale FORBUD MOT NÆRINGSVIRKS. BESTEMMELSER OM VEG/VANN/KLOAKK/ELETRISKE LEDNINGER M.V. 31.01.1984 - Dokumentnr: 750 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:0236 Gnr:201 Bnr:3 01.01.2020 - Dokumentnr: 1568290 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0236 Gnr:201 Bnr:476 01.01.2024 - Dokumentnr: 279408 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:3034 Gnr:201 Bnr:476 Heftelsene omhandler rett for nærliggende eiendommer til å legge stikkledninger for vann og avløp over eiendommen frem til hovedledningene, rett for Nes kommune til å ha ledninger liggende over eiendommen med tilkomst til vedlikehold av disse, rett for televerket til å ha kabler eller ledninger eller evt. trafokiosk på tomten, bestemmelse om at det kun er bolig som er tillatt på eiendommen og ikke næringsvirksomhet og plikt til å bygge på tomten innen 3 år fra kjøp.

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det foreligger midlertidig brukstillatelse for eneboligen, datert 18.03.1985. Daværende gjenstående arbeider var bla. kantlist på bad, montering av kjøkkenvifte, innredningsarbeider på våtrom i kjeller, oppføring av permanent trapp til inngang, bygging av terrasse og planering av tomten. Det finnes godkjente byggetegninger hos kommunen. Det foreligger byggemelding og byggetegninger for garasje.

  Vei, vann og avløp
  Jerpevegen driftes av kommunen. Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp. Eiendommen har privat vann fra Årnes vannverk.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen er regulert til Frittliggende småhusbebyggelse og offentlig friområde i eldre reguleringsplan for Søndre Auli lll. Eiendommen er i kommuneplanens arealdel for 2019-2030 avsatt til nåværende boligbebyggelse. Eiendommen grenser inntil friområde.

  Adgang til utleie
  Hele boligen kan leies ut.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Erverv av eiendommen er konsesjonsfritt.

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud. Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen. Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form. Budgivning utenfor forbrukerforhold Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
    3 990 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 15 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  240,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 500,- (Tingl.gebyr pantedokument) 500,- (Tingl.gebyr skjøte) 99 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 990 000,00))   118 890,- (Omkostninger totalt)   4 108 890,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  118890

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring, med tillegg av fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Det gjøres oppmerksom på at boligkjøperforsikring kun kan tegnes av forbruker. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 500/3 600 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av Boligkjøperforsikring Pluss.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 0,9% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggingsgebyr kr 16.500,- oppgjørshonorar kr 7.000,- og visninger kr 3.000,-. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 45.000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt kr 25.000,-. Utleggene omfatter foto, tilstandsrapport og kommunale opplysninger. Dersom handel ikke kommer i stand eller oppdraget sies opp, har megler krav på å få dekket vederlag per time for utført arbeid, oppad begrenset til kr  20.000,-, samt øvrige avtalte vederlag og utlegg.  Alle beløp er inkl. mva. 

Knut Magnus Betten

Megler

Knut Magnus Betten

90 10 07 21

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev