aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Aktiv Eiendom har gleden av å presentere Skogvegen 3.
Aktiv Eiendom har gleden av å presentere Skogvegen 3.

AULI Skogvegen 3

Lekker, påkostet enebolig med solrike uteplasser, flott utsikt, garasje og elbillader. 2 stuer og smakfullt kjøkken.

 • kr 4 500 000
 • BRA 208 m²
 • 4 soverom
 • Prisantydningkr 4 500 000
 • Omkostningerkr 129 542
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 4 629 542
 • ObjektstypeEnebolig
 • EierformSelveier
 • Byggeår1974
 • Soverom4
 • ArealP-rom 172 m²
 • Tomt602.8 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 4 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 112 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 500 000,00))   129 542,- (Omkostninger totalt)   4 629 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)  
Planskisse 1. etasje.
Skogvegen 3 er en lekker og familievennlig enebolig over to plan. Boligen har blitt betydelig påkostet de siste årene, noe som har gitt et moderne resultat. Uteområdet er også oppgradert og byr på gode solforhold, samt langstrakt utsikt. Her er det hage omkranset av hekk og stakittgjerde, to terrasser og en veranda. Gårdsplassen er asfaltert og har en garasje med elbillader. Kjøkkenet er smakfullt og har rikt utstyrt innredning fra 2021 med integrerte kvalitetshvitevarer fra AEG. Boligen har en innbydende stue i hver etasje, som begge har peisovn og store vinduer som ivaretar utsikten. Videre kan det skiltes med fire soverom og tre boder, samt to bad og vaskerom. Boligen har varmepumpe fra 2014. Velkommen til visning!
Ved inngangspartiet er det terrasse med god plass til utemøblement.

Skogvegen 3, Viken

 • Arealbeskrivelse
  Bolig
  Bruksareal
  Kjeller: 88 kvm
  1. etasje: 92 kvm
  Primærrom
  Kjeller: 80 kvm Vindfang, gang, stue, bad, 2 vaskerom, 2 soverom.
  1. etasje: 92 kvm Vindfang, gang, kjøkken, stue, bad, 2 soverom.
  Sekundærrom
  Kjeller: 8 kvm Boder.

  Garasje
  Bruksareal
  1. etasje: 28 kvm Garasje  Tomt
  602.8m²

  Beskrivelse av tomt
  Boligen har en flott opparbeidet tomt med gode solforhold og langstrakt utsikt. Inngangssiden gir et godt førsteinntrykk med stor, asfaltert gårdsplass og en velstelt hage omkranset av tujahekk og hvitt stakittgjerde. Hagen har barket blomsterbed med variert beplantning og ved inngangspartiet er det en markterrasse på ca. 30 kvm. På andre siden av huset, mot sørvest, er det en nyere terrasse som grenser til skogen. Terrassen er ca. 40 kvm stor og er overbygd av en veranda. Fra overbygget og ned er det levegg med liggende spiler, og det er bygd sittebenker i vinkel. Verandaen utgjør rundt 19 kvm og har fri sikt så langt øyet rekket. Den har en bred markise, noe som er ekstra luksus på de aller varmeste dagene. Med slike fasiliteter er alt lagt til rette for utvendig hygge. Det er enkelt å flytte seg etter solen eller finne en sval plass i skyggen, og mens ungene leker trygt kan de voksne slappe av. Den overbygde terrassen gjør at utvendig hygge også kan finne sted på varme dager med regn i luften, og alle uteplassene har belysning som setter stemningen utover kvelden.

  Beliggenhet
  Eiendommen ligger i et stille, rolig og naturskjønt boligområde på Aulifeltet i Nes kommune. Fra boligen er det ca. 5 minutter til Auli togstasjon som har avganger i retning Kongsvinger og Asker. Nærområdet byr også på lekeplass, fotballbane, skøytebane, lysløype, skiløyper og idrettshall m.m. Aulifeltet ligger i et skrånende landskap med flott utsikt over store deler av Nes og med kort vei til nydelige rekreasjonsarealer. I skogen bak feltet ligger Svarstadtjernet med bademuligheter og turområder. På Rånåsfoss er det utendørsbasseng, samt mulighet for å sette ut båt på Glomma, både ovenfor og nedenfor Rånåsfoss kraftverket. Servicetilbud Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Coop Extra og Kiwi. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Auli senter et variert utvalg med bl.a. post, bank, minibank, frisør, kafé/restaurant og lege etc. Amfi Årnes og Fokus på Sørumsand ligger også godt innen rekkevidde. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Nærmeste holdeplass er Auli senter og det tar drøye kvarteret å gå til holdeplassen. Det tar ca. 5 min å kjøre til Auli togstasjon. Med bil fra Aulifeltet tar det ca. 15 min til Årnes, 25 min til Lillestrøm, 25 min til Oslo Lufthavn og 35 min til Oslo S.

  Adkomst
  Det vil bli satt opp visningsskilt under visning.

  Bebyggelse
  Området består hovedsakelig av villa og småhusbebyggelse.

  Barnehage/skole/fritid
  Fra eiendommen er det gangavstand til Auli barneskole. For elever i ungdomstrinnene er det skolebussordning til Runni Ungdomsskole (på Årnes). Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

  Offentlig kommunikasjon
  Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Nærmeste holdeplass er Auli senter og det tar drøye kvarteret å gå til holdeplassen. Det tar ca. 5 min å kjøre til Auli togstasjon.

  Byggemåte
  Grunn og fundamenter: Trolig blande jordmasser i grunnen. Støpt dekke på grunn og murte kjellervegger. Leca støttemur. Takkonstruksjon/taktekking: Fabrikkproduserte takstoler. Saltak tekket med shingel. Veggkonstruksjon: Bindingsverksvegger over grunnmur med stående panel som værhud. Etasjeskiller: Etg. skiller i treverk og støpt dekke på grunn.

  Sammendrag selgers egenerklæring
  2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Bad 1. etasje: Renovert i 2013 av CRP bad og bygg as. Vaskerom: pusset opp i 2016. egeninnsats/sørumsand rør. Vaskerom /bad underetasje: Ukjent. Arbeid utført av: CRP bad og bygg as Og Sørumsand Rør. 2.1. Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Beskrivelse: Membran fornyet på bad i 1 etasje og vaskerom. 2.2. Er arbeidet byggemeldt? Nei. 4. Kjenner du til feil eller om har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun av faglært. Beskrivelse: Byttet ut rør og avløp i forbindelse med renovering av bad, kjøkken og vaskerom. Arbeid utført av: Diverse. Se dokumenter. 5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja. Beskrivelse: Det er oppdaget saltutslag i bod nede. 7. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende? Ja. Beskrivelse: Sprekk i innerør i pipe. Utbedret av fagfolk i 2018. 8. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Beskrivelse: Småsprekker i murpuss på grunnmur utvendig. 10. Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen? Ja. Beskrivelse: Det ble lagt ut åte som behandling av tekniker. 11. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: Div. arbeid ifbm. kjøkken og oppussing. Arbeid utført av: Elkida og Årnes elektro. 11.1. Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)? Ja. 12. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Beskrivelse: Eltilsynet har vært på kontroll 2022 ingen avvik, og det er utført elkontroll av Årnes Elektro i 2023. 13. Har du ladeanlegg/ladeboks for elbil i dag? Ja. Beskrivelse: Montert på garasje. 16. Kjenner du til om det har vært utført arbeid på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad. Beskrivelse: CRP fjernet et vindu i forbindelse med renovering av bad. Ufaglært har gjort fornying av terrasse, oppført platting, tettet igjen vindu. Arbeid utført av: CRP bad og bygg as. 18. Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut i kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Ja. Beskrivelse: Opprettet soverom i deler av stue. Gjort sammenføyning av boenheter etter godkjenning av byggesøknad, mangler ferdigattest. 22. Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest? Ja. Beskrivelse: Sammenføying av boenheter mangler ferdigattest.

  Innhold
  Skogvegen 3 er en lekker og familievennlig enebolig over to plan. Boligen har blitt betydelig påkostet de siste årene, noe som har gitt et moderne resultat. Uteområdet er også oppgradert og byr på gode solforhold, samt langstrakt utsikt. Her er det hage omkranset av hekk og stakittgjerde, to terrasser og en veranda. Gårdsplassen er asfaltert og har en garasje med elbillader. Kjøkkenet er smakfullt og har rikt utstyrt innredning fra 2021 med integrerte kvalitetshvitevarer fra AEG. Boligen har en innbydende stue i hver etasje, som begge har peisovn og store vinduer som ivaretar utsikten. Videre kan det skiltes med fire soverom og tre boder, samt to bad og vaskerom. Boligen har varmepumpe fra 2014. Velkommen til visning! Kort fortalt - Lekker, påkostet enebolig. - Flott opparbeidet tomt. - 2 terrasser og veranda. - Sol gjennom hele dagen. - Langstrakt utsikt. - Garasje med elbillader. - Rikt utstyrt kjøkken fra 2021. - Integrerte hvitevarer fra AEG. - To stuer med store vinduer. - Peisovn i begge stuene. - To bad og to vaskerom. - Pusset opp i nyere tid. - Fire soverom, to m/garderobe. - Tre boder i underetasjen. - Varmepumpe fra 2014. - Terrassedør fra 2020. - Vinduer skiftet ut i 2010. - 2 elskap m/automatsikringer. Planløsning 1. etasje: Vindfang, gang, kjøkken, stue, bad/wc og 2 soverom. U. etasje: Gang, vindfang, tv-stue, bad/wc, 2 vaskerom, 2 soverom og 3 boder. Vindfang Boligen har trapp opp fra terrassen til en overbygd velkomsttram med hvit ytterdør. Innenfor venter et vindfang med stilrene overflater. Gulvet har fliser, mens veggene er slette med listefri overgang til himling. Veggene er lysmalte og det er downlights i himling. Vindfanget har klesoppheng og plass til garderobeskap, kommode eller lignende. Kjøkken Boligen har et smakfullt kjøkken med rikt utstyrt innredning fra 2021 og integrerte hvitevarer fra AEG. Designet er lekkert med mørkebrune finerfronter, gripekanter og laminatbenkeplater som harmonerer godt. Innredningen er montert i hesteskoform for god arbeidsflyt og har i tillegg en hel vegg med høyskap. I benken er det underlimt oppvaskkum i kompositt, samt nedfelt induksjonstopp med ventilator over. Øvrige hvitevarer består av stekeovn og mikrobølgeovn i høyskap, oppvaskmaskin og to kjøl/frys. Gulvet har enstavs laminat, veggene er malt i en delikat sandfarge og i himlingen er det downlights. Kjøkkenet har dør til verandaen, noe som gjør det enkelt å ta med måltider ut i sommervarmen. Stue Boligen har en fin stue med store vinduer som nærmest trekker utsikten inn i rommet. Det er utvendig screnns på vinduene i stuen. Stuen har to naturlige møbleringssoner, og i sofasonen er det en peisovn som skaper ekstra kos og varme på kjølige dager. Gulvet har enstavs laminat og veggene er lysmalte, med unntak av tv-veggen som har spiler. Himlingen har velplasserte downlights. Tv-stue Boligen har også en innbydende tv-stue som er perfekt for vennebesøk, filmkvelder og gaming. Tv-stuen har store vinduer som ivaretar utsikten, og som gjør det ekstra lyst og trivelig. Overflatene er like som i øvrige rom; enstavs laminatgulv og slette, lysmalte vegger. Sentrert i rommet er det en peisovn. Bad/wc/vaskerom Boligen har to bad og to vaskerom. Hovedbadet ligger i første etasje og ble pusset opp i 2013. Gulv og vegger har fliser, og det er varme i gulvet, samt downlights i himling. Innredningen består av et hvitt skuffemøblement med heldekkende servant, og over er det dobbelt speilskap med integrert belysning. Toalettet er vegghengt og dusjhjørnet har innfellbare glassdører, regnfallsdusj og hånddusj. Bad 2 Boligens andre badet ligger i underetasjen sammen med vaskerommene. Badet har gulvmontert toalett, dusjkabinett og vegghengt servant. Over servanten er det speil og skap, og ved siden av er det høyskap. Gulvet har varmekabler og grå fliser, mens veggene har hvite fliser. Vaskerom Det ene vaskerommet ble pusset opp i 2016 med delikat resultat. Gulvet har fliser med historisk mønster, mens veggene har en kombinasjon av hvite fliser og gråmalte plater. Langs den ene veggen er det laminatbenkeplate med nedfelt vaskekum. Benken har hvite under- og overskap, samt opplegg for vaskemaskin/tørketrømmel under. Langs motsatt vegg er det takhøye garderobeskap med hvite rammefronter. Det andre vaskerommet har enklere standard. Soverom og garderobe Boligen har to gode soverom i hver etasje. Soverommene har laminatgulv og vegger malt i ulike farger for et mer personlig preg. Hovedsoverommet har bred skyvedørsgarderobe, og ett av de andre rommene har dobbelt garderobeskap. Det er for øvrig lagringsplass i tre boder i underetasjen.

  Standard
  Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik: Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Terrasse på ca. 30 m² ved inngangsparti. Terrasse på ca. 41 m² bak boligen. Vurdering av avvik: Det er ikke montert rekkverk. Konsekvens/tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Utvendig > Utvendige trapper: Utvendig plassbygget trapp. Vurdering av avvik: Det er ikke montert rekkverk. Konsekvens/tiltak: Rekkverk må monteres for å lukke avviket. Våtrom > Generell > Bad: Bad med flisbelagte flater og gulvvarme, toalett, servant og dusjkabinett. Hvit glatt innredning. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Eldre våtrom, tilfredsstiller ikke dagens krav/bruk. Ikke membran, vindu i våtsone, naturlig avtrekk, ikke tilluftnetc. Konsekvens/tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Bygningsdeler på bad og vaskerom må i tillegg til å få tilstandsgrad opp mot kravene som gjaldt da de ble bygget, også kontrolleres mot dagens krav, på bakgrunn av at bruken av slike rom har endret seg vesentlig opp gjennom årene. Et baderom uten membran på gulv og del av vegg kan blant annet ikke brukes til dusjing direkte på gulv, men må ha dusjkabinett som fører dusjvannet direkte til sluket selv om dette ikke gir en garanti for fuktskader. Det vurderes ikke uvanlig at et eldre bad på dette grunnlagt kan få en høy tilstandsgrad, selv om det ikke er observert fukt eller svikt i bygningsdelene. Det vil da være opp til kjøper å oppgradere badet eller annet våtrom. Oppussing/rehabiliteringer kan påregnes pga. alder og økt bruk. Våtrom > Generell > Vaskerom 2: Vaskerom med belegg på gulv. VVB og opplegg for vaskemaskin. Vurdering av avvik: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Eldre våtrom, tilfredsstiller ikke dagens krav/bruk. Sprekt belegg etc. Konsekvens/tiltak: Våtrommet må totalrenoveres. Alle forhold med tettesjikt, våtsone, sluk m.m. må dokumenteres. Bygningsdeler på bad og vaskerom må i tillegg til å få tilstandsgrad opp mot kravene som gjaldt da de ble bygget, også kontrolleres mot dagens krav, på bakgrunn av at bruken av slike rom har endret seg vesentlig opp gjennom årene. Et baderom uten membran på gulv og del av vegg kan blant annet ikke brukes til dusjing direkte på gulv, men må ha dusjkabinett som fører dusjvannet direkte til sluket selv om dette ikke gir en garanti for fuktskader. Det vurderes ikke uvanlig at et eldre bad på dette grunnlagt kan få en høy tilstandsgrad, selv om det ikke er observert fukt eller svikt i bygningsdelene. Det vil da være opp til kjøper å oppgradere badet eller annet våtrom. Oppussing/rehabiliteringer kan påregnes pga. alder og økt bruk. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Taktekking: Saltak tekket med shingel. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Konsekvens/tiltak: Tidspunkt for utskiftning av taktekking nærmer seg. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tekkingen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Tidspunkt for utskiftning av undertak nærmer seg. Utvendig > Nedløp og beslag: Takrenner og nedløp i stål/blekk. Vurdering av avvik: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak i nær fremtid. Det er ikke krav om utbedring opp til dagens krav. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må beslag/renner/nedløp skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Snøfangere må monteres for å lukke avviket, dette var ikke et krav på oppføringstidspunktet. Utvendig > Veggkonstruksjon: Bindingsversvegger over grunnmur med stående panel som værhud. Vurdering av avvik: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Eldre stamme, ved åpning av konstruksjoner kan det avdekkes avvik. Stedvis slitt panel. Konsekvens/tiltak: Det bør foretas tiltak for å bedre lufting av kledningen. Lokal utbedring må utføres. Eldre stamme samt bordkledning, ved åpning av konstruksjoner kan det registreres ytterligere avvik. Oppussing/rehbiliteringer må påregnes. Utvendig > Takkonstruksjon/Loft: Fabrikkproduserte takstoler. Vurdering av avvik: Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Konsekvens/tiltak: Det må gjøres nærmere undersøkelser. Utvendig > Vinduer - 2: Vinduer med 2 lags isolerglass. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Eldre vinduer. Konsekvens/tiltak: Vinduer med punkterte/sprukne glass må påregnes skiftes ut, enten hele vinduet eller kun selve glassene. Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Eldre vinduer, utskiftninger og oppussing må påregnes på sikt. Innvendig > Overflater: Gulv med laminat og fliser. Vegger med mdf og malte flater. Tak med malte flater. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Ikke fagmessig lagt gulv, mønster legging samt skjøter har ikke stor nok overdekning. Konsekvens/tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Man kan leve med avviket. Innvendig > Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger. Vurdering av avvik: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Konsekvens/tiltak: Det bør gjennomføres radonmålinger. Innvendig > Pipe og ildsted: Det anbefales på generelt grunnlag kontroll av ildsteder ved jevne mellomrom fra godkjent brann/feievesen. Peisovn i 1 etg. og peisovn i U. etg. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Det er påvist sprekker i ildfast stein inne i ovnen. Konsekvens/tiltak: Skadet stein i ovnen må skiftes ut for å lukke avviket. Det bør foretas nærmere undersøkelser av pipeløp. Innvendig > Rom Under Terreng: Murvegger mot terreng. Vurdering av avvik: Overflaten har fuktskjolder. Det er ikke mulig å foreta hulltaking i underetg i utsatte konstruksjoner. Det er registrert fukt og saltutslag i en bod i kjeller. Murvegger mot terreng. Konsekvens/tiltak: Dette er en utsatt konstruksjon, ytterligere undersøkelser bør foretas. Det bør vurderes annen løsning i våtsonen med tanke på plassering av vinduer eller dører. Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt tilstanden og omfanget på eventuelle skader. Oppussing/rehabiliteringer samt nærmere undersøkelser må påregnes. Innvendig > Innvendige trapper: Malt innvendig tretrapp. Vurdering av avvik: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Konsekvens/tiltak Rekkverket er såpass lavt at det på grunn av sikkerhetsmessige forhold anbefales økning av høyde. Håndløper bør monteres, men det var ikke krav på byggetidspunktet. Åpninger er såpass store at det ut ifra sikkerhetsmessige forhold anbefales å lage mindre åpninger. Rekkverkshøyde må endres for å tilfredsstille krav på byggemeldingstidspunktet. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom: Plastsluk. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Vaskerommet er utført som egeninnsats, ingen dokumentasjon på utførelse av membran eller garantier foreligger. Konsekvens/tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Oppussing/rehabiliteringer må påregnes for å lukke svviket. Våtrom > Ventilasjon > Vaskerom: Naturlig ventilasjon. Vurdering av avvik: Det er påvist begrenset ventilering/luftgjennomstrømning. Konsekvens/tiltak: Bedre ventilering må etableres. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Plastsluk Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Konsekvens/tiltak: Sluket må sjekkes og rengjøres jevnlig. Installering av tett dusjkabinett anbefales. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må slukløsningen skiftes ut og sannsynligvis må også membransjiktet skiftes/utbedres. Det er imidlertid vanskelig å si noe om tidspunktet for når dette er nødvendig. Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad: Bad med servant, vegghengt toalett, dusj og hvit glatt innredning. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Konsekvens/tiltak: Det må gjøres tiltak for å lukke avviket. Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Ved implementering av innebygget sisterne var det ikke krav om lekkasjesikring, konstruksjonen bør jevnlig observeres. Tekniske installasjoner > Vannledninger: Kobber og rør i rør. Byttet til rør i rør i 2016 iflg. rekvirent. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Konsekvens/tiltak: Tidspunkt for utskiftning av vannledninger nærmer seg. Anlegget må sjekkes av fagperson, som må utføre eventuelle tiltak på anlegget. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Avløpsrør av plast og støpejern. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende stakemulighet på avløpsanlegg. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Konsekvens/tiltak: Det må gjøres nærmere undersøkelser. I forbindelse med oppgradering av våtrom vil det være naturlig med utskiftning av rør. Det er opplyst av eier om at det ikke er stakeluke på avløpsanlegget. Dette bør etableres. Tidspunkt for utskiftning av avløpsrør nærmer seg. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Tekniske installasjoner > Ventilasjon: Ventilator på kjøkken. Spalteventiler i toppkarm på enkelte vinduer. Generelt eldre avlufting med klaffventiler. Det anbefales bedre avlufting. Vurdering av avvik: Det er påvist andre avvik: Ikke dagens krav til ventilasjon etc. Konsekvens/tiltak: Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Boligen tilfredsstiller ikke dagens krav til ventilasjon samt inneklima, det må foretas nærmere undersøkelser samt utbedringer for å oppnå dagens krav til ventilasjon. Ved dagens bruk vurderes ikke ventilasjonen til å fungere optimalt eller være tilstrekkelig. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: VVB på ca. 200 l. plassert i 1 vaskerom. Sluk i gulv. Vurdering av avvik: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Konsekvens/tiltak: Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift. Tomteforhold > Drenering: Ukjent drenering. Trolig kun naturlig avrenning. Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det mangler eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler utvendig fuktsikring av grunnmuren - ved kjeller/underetasje. Konsekvens/tiltak: Fuktsikring av muren må etableres inkl. klemlist. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må dreneringen skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Bruken av underetg/kjeller vil og være avgjørende. Det må gjennomføres ytterligere undersøkelser. Tiltak for redrenering rundt boligen kan ikke utelukkes. Lokal utbedring må utføres. Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter: Støpt dekke på grunn og murte kjellervegger. Vurdering av avvik: Innsiden av grunnmuren har misfarging. Det er påvist sprekker i murte/pussede fasader. Grunnmuren har sprekkdannelser. Innsiden av grunnmur har misfarging og saltutslag. Konsekvens/tiltak: Sprekker i grunnmuren må tettes. Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt tilstanden og omfanget på eventuelle skader. Lokal utbedring må utføres. Påviste skader må utbedres. Oppussing/rehabiliteringer må påregnes. Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger: Vurdering av avvik: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Konsekvens/tiltak: Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg. Avløpsanlegget må sjekkes. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Ingen anmerkninger. Følgende punkter er i tilstandsrapporten anmerket med tilstandsgrad IU ? ikke undersøkt: Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Vaskerom: Hulltakning er ikke utført, ikke fysisk mulig. Murvegger. Vurdering av avvik: Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone Konsekvens/tiltak: TGIU gitt ut ifra manglende mulighet for hulltaking. Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Bad: Hulltakning er ikke utført, ikke fysisk mulig. Vurdering av avvik: Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone Konsekvens/tiltak: TGIU gitt ut ifra manglende mulighet for hulltaking. Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Vaskerom 2: Hulltakning er ikke utført, ikke fysisk mulig. Murvegger. Vurdering av avvik: Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone Konsekvens/tiltak: TGIU gitt ut ifra manglende mulighet for hulltaking. Lovlighet - bolig: Iht. tilstandsrapporten foreligger det godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Kommentar: Wc og bad er bygget om til 1 rom i 1 etg. Kjeller er ombygget med 1 ekstra soverom. Nyere håndverkstjenester: Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Ja. Oppussing. For ytterligere og mer utførlig teknisk beskrivelse av eiendommen se vedlagte tilstandsrapport. Her fremgår kostnadsestimat og anbefalte tiltak på tilstandsgrad 2 og 3 (TG 2 og 3). Vi oppfordrer interessenter til å sette seg inn i tilstandsrapporten, samt selgers egenerklæring før visning. Diverse: Det elektriske anlegget ble sist gang kontrollert i 2022, uten pålegg om utbedringer. Dette gir likevel ingen garanti for at anlegget er uten feil/mangler eller er tilpasset dagens krav og/eller bruksmønster. For spørsmål knyttet til det elektriske eller feiing/brann anbefaler vi å ta kontakt med hhv. el-verket eller brann- og feiervesenet for ytterligere opplysninger, da megler eller bygningssakkyndig ikke har fagkompetanse på dette området.

  Innbo og løsøre
  Varmtvann er fra en 200 liters bereder som var ny i 2013. Ventilasjonen er naturlig, og det er avtrekk fra kjøkken og bad i første etasje. Boligen har to sikringsskap med automatsikringer, og det er rør-i-rørsystem i 2016. Bransjens liste over løsøre og tilbehør legges til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen følger vedlagt salgsoppgaven. Det er full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg. Hvis hvitevarer og/eller annet teknisk utstyr medfølger, gis det ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på disse.

  Hvitevarer
  Kun hvitevarer som er spesifikt angitt i salgsoppgaven, følger med. Integrerte hvitevarer medfølger.

  Parkering
  Boligen har en garasje på ca. 28 kvm med elbillader, og det er god plass til kjøretøy på gårdsplassen. Øvrig parkering er etter områdets gjeldende bestemmelser.

  Radonmåling
  Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper. 

  Diverse
  Areal i salgsoppgaven er hentet i fra tilstandsrapporten. Fordelingen mellom primærrom (P-rom) og sekundærrom (S-rom) er basert på bruken av rommene på befaringstidspunktet. Rommenes bruk kan derfor være i strid med byggeforskriftene og/eller registrert/godkjent bruk.  Det ble søkt om sammenslåing av boenheter i 2014. Tidligere var det en leilighet i underetasjen. Det er ikke søkt om ferdigattest på dette tiltaket. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  4 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 112 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 500 000,00))   129 542,- (Omkostninger totalt)   4 629 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

 • Oppvarming
  Boligen har elektrisk oppvarming med varmepumpe fra 2014, panelovner og gulvvarme på begge bad, vindfang i første etasje, vaskerom, samt stue og trappegang nede. Det er peisovn i begge stuene.

  Energiklasse
  unknown

 • Kommunale avgifter
  22013

  Kommunale avgifter år
  2023

  Info kommunale avgifter
  Av dette utgjør kr. 6 237 eiendomsskatten inneværende år. Tallene er mottatt fra Nes kommune og er prognose for året 2023. I tillegg kommer vannavgift fra Årnes Vannverk.

  Info formuesverdi
  Formuesverdi primærbolig 2022: kr. 1 140 049. Formuesverdi sekundærbolig 2022: kr. 4 332 185.

  Andre utgifter
  Strøm, forsikring, tv/internett mm.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3034/201/260: 08.10.1973 - Dokumentnr: 6289 - Erklæring/avtale FORBUD MOT NÆRINGSVIRKS. BESTEMMELSER OM VEG/VANN/KLOAKK/ELETRISKE LEDNINGER M.V. Bestemmelse om gjerde 19.07.1973 - Dokumentnr: 4408 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3034 Gnr:201 Bnr:140 01.01.2020 - Dokumentnr: 1226851 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0236 Gnr:201 Bnr:260

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er utstedt ferdigattest på eiendommen, datert 18.08.76. Det er ikke utstedt ferdigattest på sammenslåing av boenheter som ble søkt sammenslått i 2014.

  Vei, vann og avløp
  Adkomstvei: Privat via offentlig adkomst. Tilknytning vann: Privat vann. Årnes vannverk. Tilknytning avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig avløp iflg. rekvirent via private stikk- og fellesledninger. Private ledninger vedlikeholdes for eiers (Borettslagets/sameiets) regning.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.

  Adgang til utleie
  Det er ikke kjent at det foreligger offentligrettslige regler som er til hinder for at hele eiendommen leies ut. Det gjøres oppmerksom på utleiers plikt til å radonmåle utleieenheter. Målt årsmiddelverdi skal være under 200 Bq/m3 (becquerel per kubikkmeter) i oppholdsrom. I tillegg skal tiltak for å redusere radonnivået alltid gjennomføres dersom det overstiger 100 Bq/m3. Selger har ikke foretatt radonmåling. Interessenter gjøres oppmerksom på at det som resultat av fremtidige målinger, vil kunne bli nødvendig å treffe radonreduserende tiltak. Slike eventuelle tiltak vil da måtte bekostes og utføres av kjøper.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  4 500 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 112 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 500 000,00))   129 542,- (Omkostninger totalt)   4 629 542,- (Totalpris inkl. omkostninger)  

  Omk. kjøper beløp
  129542

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til MNOK 14. I den forbindelse har selger utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Meglers vederlag
  Det er avtalt provisjonsbasert vederlag tilsvarende 1,10% av kjøpesum for gjennomføring av salgsoppdraget. I tillegg er det avtalt at oppdragsgiver skal dekke tilretteleggings- og oppgjørshonorar kr 22 400,- samt visninger pr. stk. kr 2 500,- med repr. fra Aktiv tilstede. Minimumsprovisjonen er avtalt til kr 45 000,-.  Meglerforetaket har krav på å få dekket avtalte utlegg i henhold til oppdragsavtale totalt ca. kr 32 200,-. Utleggene omfatter innhenting av informasjon, fotograf, markedsføring og sikringsobligasjon. Dersom handel ikke kommer i stand har megler krav på å få dekket alle påløpte utlegg, samt et vederlag begrenset oppad til kr. 16 450,-.  Alle beløp er inkl. mva. 

Wenche Roterud

Megler

Wenche Roterud

99 01 81 95

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev