aktiv-eiendomsmegling
Solgt
Velkommen til vakre Skjenangen på Aurdalsåsen!
Velkommen til vakre Skjenangen på Aurdalsåsen!

AURDAL Fetjasetvegen 545

"Vesle Skjenangen" - Sjelden stølseiendom i naturskjønne omgivelser på Aurdalsåsen. Jaktrett. Restaureringsbehov.

 • kr 950 000
 • BRA 44 m²
 • 1 soverom
 • Prisantydningkr 950 000
 • Omkostningerkr 40 792
 • Totalpris inkl. omkostningerkr 990 792
 • ObjektstypeLandbruk
 • EierformSelveier
 • Byggeår1923
 • Soverom1
 • ArealP-rom 34 m²
 • Tomt113 843.6 m²
 • Eierform tomtEiertomt
 • 950 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 23 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 950 000,00))   40 792,- (Omkostninger totalt)   990 792,- (Totalpris inkl. omkostninger) I tillegg kommer konsesjonsgebyr ca. kr. 1.500,- som betales av kjøper.  
Naturen inne på Skjenangen er vakker med åpne sletter, eldre stølslag og spredt hyttebebyggelse. Her kan livet nytes i stille og fredelige omgivelser. Denne eldre stølseiendommen har stor eiet tomt på over 100 dekar, og det er sjelden slike eiendommer kommer for salg. - Jaktrett for småviltjakt (hare, rype skogsfugl) - Ikke beite- eller fiskerett, men mulig å kjøpe felles fiskekort for vann, tjern, bekker og elver i området - Vakker natur med flott turterreng - Lunt og usjenert ca. 835 m.o.h. - Ca. 900 m fra vintervei. Skogsbilvei med sti ca 150 m sommerstid. Vei og bro over bekk bør rustes opp. - Vann hentes i bekk eller medbringes. - Omfattende behov for restaurering - Definert som fritidseiendom av kommunen, men med krav om konsesjon Velkommen til Vesle Skjenangen!
"Vesle Skjenangen" er en sjelden fjelleiendom som man ikke så ofte finner for salg. På sommerstid er det skogsbilvei med sti fram til ca 150 m fra eiendommen. Vei og bro over bekk bør rustes opp.

Fetjasetvegen 545, Innlandet

 • Arealbeskrivelse
  Sel/hytte
  Bruksareal
  1. etasje: 44 kvm
  Primærrom
  1. etasje: 34 kvm Stue og soverom.
  Sekundærrom
  1. etasje: 10 kvm Yttergang og to boder.

  Uthus
  Bruksareal
  1. etasje: 0 kvm Uthus har ikke målbart areal pga type gulv, gulvareal er ca. 5 m². Benyttes som bod.  Tomt
  113843.6m²

  Beskrivelse av tomt
  Eiet tomt, ca. 113 843 m². Arealet er hentet fra skylddelingsforretning, som er et offisielt dokument som ble opprettet og tinglyst på eiendommer etter eldre regelverk. Dokumentet inneholder blant annet en tekstlig beskrivelse av eiendommens grenser og areal. Vi gjør oppmerksom på at både eiendomsgrenser og areal kan avvike ved nøyaktig oppmåling. Fra tilstandsrapport: Naturtomt med tun, fjellskog av typen gran, furu og bjørk, samt myr i slak nordskråning ned mot elv. Eiendommen består ifølge Gardskart (https://gardskart.nibio.no/search) av: Skog og utmark: 68,1 dekar produktiv skog og 45,6 dekar annet areal/uproduktiv skog. Produktiv skog er beliggende på både oversiden og nedsiden av hytta, mellom Skjenangselva og mot foten av Høgehaugen. Det er ikke kjent om avvirket skog som antatt er bestående av barskog i hovedsak gran med lav bonitet. Annet areal er i hovedsak myrer og uproduktiv skog osv. Eiendommen har også andel i fjellsameige Aurdal Austås Utmarkslag, der det i tillegg til egen eiendom er jaktrett. Jaktretten er opplyst å være 0,45 %. (andel utbytte jaktkortsalg) Ikke opplyst om økonomisk utbytte av betydning for rett. Verdi av skog, utmark, sameie/jakt og bebyggelseplass er medtatt i tomteverdien

  Beliggenhet
  Eldre stølseiendom beliggende i naturskjønne omgivelser på "Vesle Skjenangen", ca. 835 m.o.h. Eiendommen har stor, eiet tomt på over 100 dekar, og det er sjelden slike eiendommer kommer for salg. Med eiendommen følger det også jaktrett i i Aurdal Austås Utmarkslag. På tunet er floraen helt spesiell med meget stor bestand av vanlig Marinøkkel. Bebyggelsen er dessverre meget forfalt og krever omfattende renovering. Naturen inne på Skjenangen er vakker med åpne sletter, eldre stølslag og spredt hyttebebyggelse. Her kan livet nytes i stille og fredelige omgivelser. På tomta er det i dag endel skog, men om denne tynnes ut noe omkring tunet, vil en kunne nyte mer av både sol og utsikt. Terrenget på Aurdalsåsen er flott til fot- og sykkelturer. Det finnes merkede stier opp til flere fjelltopper og varder, og de siste årene har det vært satt ut orienteringsposter i området. Bjørgovarden (1.138 moh) og Binnhovdknatten (1.165 moh) er begge flotte turmål sommer som vinter. Det samme er Fjellenden (1.145 moh), som er en familievennlig tur med bademuligheter ved Fræningen. På Aurdalsåsen finner en flere småvann. I flere av vannene er det mulig å prøve fiskelykken sommer som vinter. En flott vinterdag med pilking på tykk og sikker is kan være en ny og fin naturopplevelse! Aurdalsåsen kan også by på et omfattende løypenett, som strekker seg både sydover mot Tonsåsen og nordover helt til Beitostølen. Her kan en oppleve skiglede i flott natur. Om en ønsker alpint er det ca. 10 km til Valdres alpinsenter med 5 heiser og 15 løyper/nedfarter. Skianlegget er hyggelig og oversiktlig og passer for hele familien - selv for den krevende alpinist. Anlegget ligger solrikt til og har skiskole, skiutleie og kafé. Ønsker en å nyte et måltid utenom det vanlige kan en besøke Danebu Kongsgård. Dette er et historisk hotell som egentlig var en folkegave fra Norge til Danmark i august 1945 som takk for hjelpen etter krigen. Fjellparkstua i Aurdal Fjellpark er også et hyggelig sted å svinge innom. Her kan en nyte en kopp med ekte varm sjokolade, nybakte kanelboller og lunsjretter hver dag i høysesong. Fjellparkstua er også populær for vennelag og uformelle arrangement. Aurdal Fjellkirke ligger langs veien inn til stølen, ikke så langt fra Damtjern. Her holdes det flere gudstjenester gjennom året, også i julen og påsken. Aurdal sentrum ligger ca. 14 km eiendommen. Her er det søndagsåpen Kiwibutikk, bensinstasjon, servering, kirke mm. Fra Aurdal er det flere daglige bussavganger Oslo/Øst/Vest mm. En av Norges fineste golfbaner ligger nede ved Aurdalsfjorden. Banen ble åpnet i 2003 og ligger i meget vakkert terreng med varierte utfordringer og flere hull ute på små øyer.

  Adkomst
  Fra Oslo kan en kjøre til Sandvika og følge E16 videre til Aurdal sentrum. Ta av til høyre mot Valdres Alpinsenter/Danebu, og følg veien oppover ca. 4 km til bom (20 kr). Fortsett videre oppover ca. 2 km til Damtjern og til Y-krysset hvor en tar til venstre inn mot Aurdal Fjellkirke. Fra kirka følger en veien innover i fjellet ca. 4,5 km, og tar så stikkvei inn til høyre. Etter ca 200 m kommer man til en hytte, og etter nye 100 m kan man parkere ved ei bru. Herfra er det ca 5-10 min å gå. Det er mulig å kjøre lenger, men vær obs på at dette er en enkel "traktorvei", og man må passere brua. I enden av vegen er det en åpen lysning, og her holder man til venstre og følger stien den siste biten fram til eiendommen. Hytta er merket med "til salgs"-plakat. God tur!

  Bebyggelse
  Sel/hytte og uthus.

  Byggemåte
  Informasjon under "Byggemåte" er hentet fra tilstandsrapport: Eiendommen er beliggende ved Skjenangen på Aurdalsåsen i Nord Aurdal kommune. Beliggende fint til med sol og utsikt. Eiendommen er en landbrukseiendom tidligere stølseiendom med tidligere stølshus nå benyttet som hytte og enkelt uthus, beliggende med stor tomt/skogsteig av utmark bestående av skog/myrer/annet areal er beliggende på både overside og nedsiden av hytta, mellom Skjenangselva og mot foten av Høgehaugen. Bygningen er oppført i kjente konstruksjoner som var vanlig på oppføringstidspunktet. Boligen er antatt oppført rundt 1920-tallet, men byggeår er ikke kjent. Dagens krav til isolasjon og tetthet er strengere enn da boligen ble oppført. Krav til bygninger har endret seg siden denne bygningen ble bygget, bla. med hensyn til konstruksjons-oppbygging, isolasjon, inneklima, fuktsikring, etc. Bygningene fremstår som kondemnabel der det generelt alle bygningsdeler har avvik og renoveringsbehov, kost nytte må vurderes før renoering. Symptomer på svikt er beskrevet i rapporten, men generelt er disse basert på alder/slitasje der bygningsdeler har oppnådd sin forventet levetid. For ytterliggere opplysninger vises det til beskrivelser i rapporten. Fritidsbolig Byggeår: 1923 Byggeåret er basert på opplysninger fra matrikkelopplysning etableringsdato, byggeår er ukjent og avvik kan forekomme. Standard: Bygningen har gjennomgående en lav enkel standard på overflater og utstyr. Vedlikehold : Bygget er gammelt, bærer preg av manglende vedlikehold og oppgraderinger, fremstår som kondemnabel. Se nærmere beskrivelse under Konstruksjoner. UTVENDIG Det er ukjent byggegrunn, men satt rett på terreng/torv av jordmasser. Bygningen har grunnmur i natursteinsmur. Trebjelkelag av bjelker og uisolert over lukket kryprom. Yttervegger i lafteplank kledd med utvendig tømmermannspanel. Saltakkonstruksjon med sperrer. Taktekking av bølgeblikk stålplater. Koblede 1-lags vinduer i trerammer med sprosser i ytre ramme. Hovedytterdør av tre i stalldør, adkomst til yttergang. INNVENDIG Gulv er belagt med tregulv. Vegger i lafte plank. Himling er kledd med trebord og plater. Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Dette var heller ikke krav ved byggeåret. Området er kontrollert i NGU Radon aktsomhetskart og definert med særlig høye forekomster. Pipe i stein og betong. Tilknyttet åpen plassmurt peis og komfyrovn i stue, vedovn på soverom. Eldre malte heltre innerdører. Plassbygd køyeseng på soverom og hyller i bod. Uthus: Byggeår: 1923 Byggeåret er basert på opplysninger fra matrikkelopplysning etableringsdato, byggeår er ukjent og avvik kan forekomme. Standard: Bygget har gjennomgående lav enkel standard. Se nærmere beskrivelse under Konstruksjoner. Vedlikehold: Bygningen er kondemnabel og derfor ikke nærmere kommentert med bygningsbeskrivelse. Vi viser til vedlagte tilstandsrapport for mer informasjon.

  Innhold
  Sel/hytte: Stue, soverom, yttergang og to boder. Uthus: Bod.

  Standard
  Eldre stølseiendom med over 100 mål tomt. Fredelig og usjenert beliggenhet i eldre stølsområde. Bebyggelsen, et eldre sel og uthus, har begge stort behov for renovering. De ligger på et fint lite tun med markblomster og en helt spesiell flora. Inne i selet er det stue og soverom, hvor det tidligere har vært fyrt i åpen plassmurt peis, komfyrovn og vedovn på soverom. Det er også yttergang og to bodrom. Det vokser i dag en del fjellskog av typen gran, furu og bjerk rundt bebyggelsen. Tomta har ellers store, åpne områder med bl.a. noe myr. --- Eiendommen er gjennomgått av en bygningskyndig og det er utarbeidet en tilstandsrapport. Denne er vedlagt salgsoppgaven. Nedenfor følger informasjon om forhold som har fått TG 2 og TG 3. Utvendig Taktekking - TG: 3 Taktekking av bølgeblikk stålplater, inspisert fra bakkenivå. Vurdering av avvik: - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. - Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. - Tak har slitasje og dels spikeropptrekk, pga alder og tilstand må det påregnes ny samt bør monteres takrenner. Tiltak: - Andre tiltak: - Må foretas tiltak for å lukke avvik. Veggkonstruksjon - TG: 3 Yttervegger i lafteplank kledd med utvendig tømmermannspanel. Vurdering av avvik: - Det er registrert skader etter aktivitet av skadedyr - Yttervegger er preget av råte, elde og slitasje. Ukjent isolering, trolig ingen. Må påregnes betydlige påkostninger. Tiltak: - Konstruksjonene må sikres mot råte, sopp og skadedyr. - Må påregnes betydlig renovering av yttervegger. Takkonstruksjon/Loft - TG: 3 Saltakkonstruksjon med sperrer. Vurdering av avvik: - Det er påvist fukt/råteskader i takkonstruksjonen. - Konstruksjonene har omfattende skjevheter. - Det er ingen lufting i konstruksjonen. - Ukjent isolering av tak, men bemerket fuktskjolder innvendig og spredt råte, må påregnes derfor renovering av takkonstruksjonen. Tiltak: - Andre tiltak: - Må påregnes ny takkontsruksjon. Vinduer - TG: 3 Koblede 1-lags vinduer i trerammer med sprosser i ytre ramme. Vurdering av avvik: - Det er påvist andre avvik: - Vinduer fra byggeår, preget av elde og slitasje. Må påregnes utskifting. Tiltak: - Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Dører - TG: 3 Hovedytterdør av tre i stalldør, adkomst til yttergang. Vurdering av avvik: - Det er påvist andre avvik: - Ytterdør er uisolert og preget av elde/slitasje, må påregnes utskifting. Tiltak: - Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Innvendig Overflater - TG: 3 Gulv er belagt med tregulv. Vegger i lafte plank. Himling er kledd med trebord og plater. Vurdering av avvik: - Det er påvist andre avvik: - Overflater er preget av elde og slitasje, samt bemerket fuktskjolder. Råte i gulv og vegger, dels bemerket i himling. Ansees som renoveringsbehov. Betydelige skjevheter i konstruksjoner, årsaksammenheng med setningskader/fundamenteringsmetode. Yttergang er uisolert og har luftlekkasjer. Aktivitet/skade etter mus/skadedyr, må påregnes nærmere kontroll og tiltak. Tiltak: - Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Etasjeskille/gulv mot grunn - TG: 3 Gulvkonstruksjon er av trebjelkelag. Etasjeskille/gulv på grunn er overflatemålt med bruk av krysslaser (målingene er gjort ved stikkprøver i enkelte rom). Målingene ble gjort i stue. Disse viser 140 mm skjevhet/avvik i hele rommet. Vurdering av avvik: - Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. - Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Tiltak: - For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt omfanget for utbedring. - Må påregnes renovering, tiltaksbehov/kostnadsestimat medtatt under punkt kryprom. Radon - TG: 2 Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Dette var heller ikke krav ved byggeåret. Området er kontrollert i NGU Radon aktsomhetskart og definert med særlig høye forekomster. Vurdering av avvik: - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Tiltak: - Det bør gjennomføres radonmålinger. Pipe og ildsted - TG: 3 Pipe i stein og betong. Tilknyttet åpen plassmurt peis og komfyrovn i stue, vedovn på soverom. Vurdering av avvik: - Det er påvist andre avvik: - Pipe og ildsted må skiftes pga sprekker, setningskader og alder. Bør ikke brukes slik pipe/ildsted fremstår per idag. Tiltak: - Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Krypkjeller - TG: 3 Trebjelkelag av bjelker og uisolert over lukket kryprom. Vurdering av avvik: - Det er i krypkjeller konstatert omfattende fukt-/råteskader. - Vann i kryprom registrert fra luke i gulv. Tiltak: - Ytterligere undersøkelser må foretas for å få kartlagt tilstanden og omfanget på eventuelle skader. - Må påregnes renovering/ny gulvkonstruksjon og forbedring av kryprom i sin helhet. Innvendige dører - TG: 3 Eldre malte heltre innerdører. Vurdering av avvik: - Det er påvist andre avvik: - Dører tar i karm og bør skiftes pga alder og tilstand. Tiltak: - Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Andre innvendige forhold - TG: 3 Plassbygd køyeseng på soverom og hyller i bod. Vurdering av avvik: - Det er påvist andre avvik: - Preget av elde og slitasje, bør skiftes. Tiltak: - Det må foretas tiltak for å lukke avviket. Tekniske installasjoner Ventilasjon - TG: 2 Ingen ventilasjon. Vurdering av avvik: - Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen. Tiltak: - Det bør etableres veggventiler/vindusventiler i alle oppholdsrom som ikke har det. Branntekniske forhold - TG: 3 Ikke montert brannvarsler, brannslukningsapparat plassert i stue. 1.Er det mangler for brannslukningsutstyr i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? - Nei 2.Er det mangler på røykvarsler i boligen iht. forskriftskrav på søknadstidspunktet, men minst Byggeforskrift 1985? - Ja 3.Er det skader på røykvarslere? - Nei 4.Er det skader på brannslokkingsutstyr eller er apparatet eldre enn 10 år? - Ja. Kommentar: Over ti år. Tomteforhold Grunnmur og fundamenter - TG: 3 Bygningen har grunnmur i natursteinsmur. Vurdering av avvik: - Det er registrert utsigning av masser under grunnmuren. Tiltak: - Påviste skader må utbedres. - Bør foretas ny/forbedret grunnmur som ikke er medtatt i kostnadsestimat, men pga innvendig fuktig miljø i kryprom og vann bør det foretas skifte av grunn og drenering.

  Innbo og løsøre
  Støl og uthus selges som det står på visning, med alt av møbler, innbo og løsøre. Byggene bærer preg av lite bruk, og stølen må påregnes ryddet og rengjort før den kan tas i bruk.

  Hvitevarer
  Ingen hvitevarer medfølger.

  Parkering
  Ca. 800 m fra helårsvei. Sommerstid kan en kjøre skogsbilvei fram til egen tomt med en høy firehjulstrekker. Veien og bru over bekk trenger vedlikehold. Ingen skriftlig avtale om veirett. Sti de siste 150 m inn til stølen.

  Diverse
  Griug opplyser: Det er ikke strøm i området. Det må her graves høgspentkabel ca 2,5km og monteres ny nettstasjon, samt lågspent ut fra denne for å kunne forsyne hytta. Prisantydning for framføring av strøm vil bli ca. kr 2.200.000,- Nord-Aurdal Brannvesen opplyser at det ikke er registrert tilsyn eller feiing på denne adressen. Det som finnes på eiendommen av røykvarslere, brannslukningsapparat og evt. annet brannslukningsutstyr overtas i den stand det er i. Det anbefales på generelt grunnlag å jevnlig kontrollere brannslukningsutstyr ihht. Forskrift om brannforebygging. Eiendommen ligger i et flott turområde hvor det kan være fristende å ta seg en skitur. Vi anbefaler alle å gå inn på www.skisporet.no for å finne oppdatert informasjon om løypenettet og kjøring av dette. Plantegningen er ikke målbar og noe avvik kan forekomme. Megler/selger tar ikke ansvar for evt. feil. Innredning og møbler er ikke basert på den faktiske innredningen, og er kun ment å gi en oppfatning av boligens muligheter. Vedr. budgivning: Det enkleste er å legge inn bud elektronisk via "Gi Bud"-knappen i Finn-annonsen, hvor man samtidig legitimerer seg med Bank-Id (det er krav til oversendelse av legitimasjon for alle budgivere.) Det er også mulig å benytte budskjema som oversendes megler. Husk å før opp informasjon vedr. finansiering, og helst navn og tlf. nr på din bankkontakt. Megler tar ikke noe ansvar for forsinkelser på el- eller telenettet. Dersom en budgiver legger inn bud tett opp mot en annen budgivers akseptfrist kan man risikere at eiendommen blir solgt før budet kommer fram til megler. Selger skal skriftlig akseptere bud overfor megler som igjen skal formidle dette skriftlig videre til budgiver før akseptfristen går ut. Vi ber derfor om at bud må være oversendt minimum 5 minutter før eksisterende bud går ut, og at alle bud har en akseptfrist på 30 minutter. Denne fristen kan avtales kortere mot slutten av en budrunde. Se forøvrig Forbrukerinformasjon om budgivning lenger bak i salgsoppgaven. Etter aksept av bud, vil eiendommens salgssum bli meddelt de som ev. måtte etterspørre denne. Eiendommens salgssum vil bli offentlig tilgjengelig ved overføring av hjemmel. Eiendommen "Vesle Skjenangen" har jaktrett i Aurdal Austås Utmarkslag. Jaktandelen er på 0,45%, og denne andelen gjelder utdeling av utbytte av kortsalg. Det opplyses at det i 2019 ble utbetalt kr 1170,- for 5 år. Se vedlagt kart i salgsoppgaven Grunneier har jaktrett for småviltjakt og behøver ikke kjøpe kort. Det er også anledning for grunneier til å ha med seg gjestejeger. Småvilt som finnes i terrenget er hare, rype og skogsfugl. Det er mulig å melde sin interesse for elgjakt til lagene som går i området. Eiendommen har ingen beiteandel i sameiet, og heller ikke fiskerett. Det er imidlertid mulig å kjøpe fiskekort i Aurdal Austås Grunneigarlag som bl.a. innbefatter Frenninen, Damtjern, Engevatn, Fetjasettjern, Kivostjerne og Kalvetjern. Kontaktperson i Aurdal Austås Utmarkslag (ansvarlig for kortsalg), Sigrud Onstad tlf. 911 90 745. Leder for jakt i grunneigarlaget på Aurdalsåsen: Andre Husø, tlf. 984 25 169. Noen av bildene kan være fra nærområdet / illustrasjonsfoto. Kommunen opplyser at for hytter, støler og fritidshus er det fra 2016 blitt krav om offentlig feiing. Foreløpig er det et fåtall av nevnte bebyggelse som det har blitt gjennomført tilsyn på, men dette vil komme etter hvert. Eiendommen overtas som forevist uten ytterligere vasking og rydding.

  Prisantydning inkl. omkostninger
  950 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 23 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 950 000,00))   40 792,- (Omkostninger totalt)   990 792,- (Totalpris inkl. omkostninger) I tillegg kommer konsesjonsgebyr ca. kr. 1.500,- som betales av kjøper.  

 • Oppvarming
  Det har tidligere vært bebyttet åpen plassmurt peis og komfyrovn i stue, vedovn på soverom.

  Info strømforbruk
  Det er ikke strøm i området. Griug AS anslår at fremføring av strøm vil koste ca. kr. 2.200.000,-. Mer informasjon ligger vedlagt i salgsoppgave.

  Energiklasse
  G

  Info energiklasse
  Alle som skal selge eller leie ut eiendom må som hovedregel energimerke boligen og fremskaffe en energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal på mindre enn 50 m². Det er eier som plikter å fremlegge energiattest og eier er selv ansvarlig for at opplysningene er riktige. For ytterligere informasjon se www.energimerking.no. Dersom eier har energimerket boligen vil komplett energiattest fås ved henvendelse til megler.

 • Info kommunale avgifter
  Pr. år pr. 2023: Renovasjon: kr. 2.055,- Branntilsyn/feiing; kr. 360,-. Kommentar fra Nord-Aurdal kommune: Eiendomsskatten er under kr. 300,- og vil derfor ikke bli fakturert.

  Formuesverdi primær
  55320

  Formuesverdi primær år
  2021

  Andre utgifter
  Bomavgift: kr. 20,- pr. tur. Vedlikehold av privat vei. I tillegg kommer kostnader til forsikring.

 • Tinglyste heftelser og rettigheter
  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 3451/93/13: 29.06.1993 - Dokumentnr: 2370 - Jordskifte Grensegang. Gjelder denne registerenheten med flere 29.10.1998 - Dokumentnr: 4322 - Jordskifte GRENSEGANG AURDAL AUSTÅS Gjelder denne registerenheten med flere 27.10.2003 - Dokumentnr: 5178 - Jordskifte Anmarkrud Bruksordningsreglar for Aurdal Austås Utmarkslag Gjelder denne registerenheten med flere 20.11.1920 - Dokumentnr: 900158 - Registrering av grunn Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3451 Gnr:93 Bnr:3 01.01.2020 - Dokumentnr: 1692932 - Omnummerering ved kommuneendring Tidligere: Knr:0542 Gnr:93 Bnr:13

  Ferdigattest/brukstillatelse
  Det er ikke utstedt ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på eiendommen, noe som heller ikke var vanlig på det tidspunktet bebyggelsen ble oppført. Som et utgangspunkt skal det foreligge ferdigattest. Det er innført bestemmelser i plan- og bygningsloven som sier at ferdigattest ikke vil bli gitt for oppførte bygg som er søkt før 1. januar 1998. Det kan dermed ikke søkes om ferdigattest for slike bygg. Dette betyr ikke at ulovlig oppførte bygg blir lovlige, men bare at byggesaken ikke lenger skal avsluttes med ferdigattest. Det skal uansett foreligge midlertidig brukstillatelse. Midlertidig brukstillatelse er en forutsetning for at et tiltak kan tas i bruk. Manglende midlertidig brukstillatelse betyr da rent formelt at bygget ikke er lovlig tatt bruk. Fritidsbolig Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold: Det foreligger ikke tegninger. Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Nei Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Nei Uthus Byggetegninger, brannceller og krav for rom til varig opphold: Det foreligger ikke tegninger. Er det påvist synlige tegn på avvik i branncelleinndeling ut ifra dagens byggteknisk forskrift? Nei Er det ifølge eier utført håndverkstjenester på boligen siste 5 år? Nei Er det påvist avvik i forhold til rømningsvei, dagslysflate eller takhøyde? Nei  

  Vei, vann og avløp
  Ca. 800 m fra helårsvei. Sommerstid kan en kjøre skogsbilvei fram til egen tomt med en høy firehjulstrekker. Veien og bru over bekk trenger vedlikehold. Ingen skriftlig avtale om veirett. Sti de siste 150 m inn til stølen. Vann hentes i oppkomme og bekk, ca 100 m fra bebyggelsen. Det var tidligere utedo på eiendommen, men denne har falt ned.

  Regulerings- og arealplanner
  Eiendommen ligger innunder Kommuneplan vedtatt 11.09.2014. LNFR Område (Landbruks-, natur- og friluftsområde samt reinsdrift) for tiltak basert på gårdens ressursgrunnlag - nåværende. Kopi av planen kan fås ved henvendelse til megler. Eiendommen ligger i et LNFR område (Landbruks-, natur, og friluftsområde samt reindrift). Dette betyr at området som hovedregel ikke kan utvikles med tanke på boligbygging eller annet bebyggelse, fordi det blant annet skal tas hensyn til f.eks. allemannsretten, naturvern, landbruk eller friluftsliv. I LNFR område kan det være bygge- og deleforbud, i tillegg er det ikke sannsynlig at man får godkjent bruksendring av eksisterende bygninger eller godkjent oppføring av bygninger i strid med hovedregelen. I arealdelen i kommuneplanen kan det fremkomme opplysninger om virkningen av LNFR kategorien. Reguleringen gjelder fremtidige tiltak, dvs. eksisterende hus og fritidsboliger kan nyttes i tråd med tidligere gitte kommunale tillatelser, men reguleringen kan få konsekvenser ved eventuell gjenreisning, for eksempel etter brann. Oppføring av nye boliger i LNFR område kan ikke skje uten etter dispensasjon eller som følge av bestemmelsene i reguleringsplanen. Ta kontakt med megler for nærmere informasjon.

  Adgang til utleie
  Ingen egen utleiedel.

  Legalpant
  Kommunen har legalpant i eiendommen for forfalte krav på eiendomsskatt og kommunale avgifter/gebyrer.

  Kommentar konsesjon
  Kjøper er kjent med at eiendommen er konsesjonspliktig, og kjøper forplikter seg til straks å søke konsesjon for ervervet. Kjøper er ansvarlig for at nødvendig konsesjon blir innvilget. Skulle kjøper mot formodning ikke bli innvilget konsesjon, vil selger bli holdt skadesløs. Kjøper forplikter seg til å avhende eiendommen på nytt for egen regning og risiko. Konsesjongebyr betales av kjøper. Jfr. informasjon fra Nord aurdal kommune: Bruk av grunn: Fritidseiendom Bygningstype: Fritidsbygg

  Kommentar odelsrett
  Det er ikke odel på eiendommen.

 • Lovanvendelse
  Eiendommen skal overleveres til kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig, før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett, kan som hovedregel ikke gjøre gjeldende som mangel noe kjøper burde blitt kjent med ved undersøkelse av eiendommen, eller som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Hvis noe trenger avklaring, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en fagkyndig før det legges inn bud.    Kjøper har krav på at eiendommen er i henhold til avtalen. Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, kan eiendommen ha en mangel dersom den ikke er slik kjøper må kunne forvente ut ifra blant annet boligens alder, type og synlige tilstand. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som ikke er rettet i tide på en tydelig måte, og man må gå ut fra at opplysningen har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje, og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som gjør utbedringer nødvendig. Normal slitasje og skader som trenger utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente, og vil ikke utgjøre en mangel.   Boligen kan også ha en mangel hvis opplyst areal avviker fra faktisk størrelse. Avviket må være minst 2 prosent, og minst 1 kvadratmeter. Det er likevel ikke en mangel dersom selger godtgjør at kjøperen ikke la vekt på opplysningen, jf. avhendingsloven § 3-3 (2). Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning, må kjøper selv dekke tap/kostnader opp til et beløp på kr 10 000 (egenandel). Egenandel kommer først på tale når det er konstatert mangel ved eiendommen.    Hvis kjøper ikke er forbruker, selges eiendommen "som den er", og selgers ansvar er da begrenset, jf. avhl. § 3-9, første ledd 2. pkt. Avhl. § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt et innendørs arealavvik karakteriseres som en mangel vurderes etter avhl. § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtagelse. 

  Budgivning
  Budgivning i forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden og kan ikke videreformidle bud med en kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter klokken 11:30 anbefaler vi akseptfrist på minimum 30 minutter. Bud bør legges inn i god tid før konkurrerende buds akseptfrist utløper. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon om budgivning i salgsoppgaven. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler. Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Alle bud vil bli gjort kjent for kjøper og selger i handelen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournal i anonymisert form.   Budgivning utenfor forbrukerforhold  Budgivere oppfordres til å legge inn bud elektronisk. Dette gjøres på eiendommens hjemmeside på aktiv.no, ved å bruke «Gi bud»-knappen. Ved elektronisk budgivning, samtykker budgiver til elektronisk kommunikasjon. Det anbefales at hvert bud har en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi anbefaler minimum 30 minutter akseptfrist. Oppdragsgiver er oppfordret til å ikke ta imot bud direkte fra budgiver, men å henvise budgiver videre til megler.   Opplysningene i salgsoppgaven er godkjent av selger. Alle interessenter oppfordres imidlertid til grundig besiktigelse av eiendommen, gjerne sammen med fagmann før bud inngis.

  Omk. Kjøper beskrivelse
  950 000,- (Prisantydning)   Omkostninger: 12 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))  172,- (Pantattest kjøper - lagt ut av megler) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 23 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 950 000,00))   40 792,- (Omkostninger totalt)   990 792,- (Totalpris inkl. omkostninger) I tillegg kommer konsesjonsgebyr ca. kr. 1.500,- som betales av kjøper.  

  Omk. kjøper beløp
  40792

  Betalingsbetingelser
  Med mindre annet er avtalt forutsettes det at kjøpesum inkludert omkostninger er innbetalt og disponibelt på meglerforetakets klientkonto innen overtakelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

  Hvitvaskingsreglene
  Megler har plikt til å gjennomføre kundetiltak. Hvis kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak og dette fører til at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket, misligholder kjøper avtalen. Etter 30 dager er misligholdet vesentlig. Dette gir selger rett til å heve og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning.

  Personopplysningsloven
  Personopplysninger blir behandlet i samsvar med personopplysningsloven.

  Boligselgerforsikring
  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring på boligen. Selger har likevel utarbeidet en egenerklæring som kjøper bør gjøre seg kjent med før budgivning.

  Boligkjøperforsikring
  Vedlagt i salgsoppgaven følger informasjon om Boligkjøperforsikring Pluss og Boligkjøperforsikring fra HELP Forsikring AS. Boligkjøperforsikring er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Les mer om begge forsikringene i vedlagte materiell eller på help.no. Meglerforetaket mottar kr 3 200/3 600/3 500 i kostnadsgodtgjørelse, avhengig av boligtype, samt et tillegg på kr 1 000 ved salg av PLUSS.

  Dødsbo
  Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligen selges for et dødsbo. Arvingene (selgerne) har ikke bebodd eiendommen og har ingen kunnskap vedrørende eiendommen og eiendommens beskaffenhet utover det som her fremgår av salgsoppgaven. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand fra teknisk sakkyndig.

  Meglers vederlag
  Tilrettelegging kr. 14.900,- oppgjør og tinglysing kr. 7.900,- opplysninger fra kommunen via Infoland kr. 2.838,-, grunnbokutskrift og kopi av tinglyste dokumenter kr. 590,- tinglysing av urådighetserklæring kr. 585,- markedspakke kr. 19.900,- samt provisjon 3,50 % av salgssummen. Dette dekkes av selger.

Oddny Fystro

Megler

Oddny Fystro

90 99 94 81

Send e-post

Få beskjed når lignende
boliger kommer for salg

Få en verdivurdering

Siste boliger

Meld deg på vårt nyhetsbrev